Sayfa 390/2208 İlkİlk ... 2903403803883893903913924004404908901390 ... SonSon
Arama sonucu : 17658 madde; 3,113 - 3,120 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. selamlar, saygılar, hürmetler, herkeşe çok teşekkürler...abiler ben biraz daha dinlenecem...

Ukrayna mevzuunda, Rusların Ukrayna'nın tamamına el koymasına NATO izin vermez. Geçmişe bakıldığında, Ukrayna diye bir devlet yok, Ukrayna'lı da yok. Donbass, Donetz, Lugansk buralar Rus toprakları. Ruslar, Sovyetler döneminde kendi topraklarını da koyarak ama Polonya, Macaristan ve Romanya topraklarına da çökerek, Ukrayna diye bir devlet yarattılar. Kırım ise Türk toprağıdır.
    Ukrayna'nın Batısı'nda Lylıv'in olduğu bölge Polonya'nındır. Buralar Katoliktir. Macarların yoğun yaşadığı bölge var, buradaki Macarlar, Macaristandan koruma istediler, Galiçya ve Moldova ise Romanya topraklarıdır ama yüzyıllarca da Osmanlı idaresinde kaldı bu bölgeler. Kiev'in ve kuzeyinin bulunduğu bölge ise, tarihsel manada Beyaz Rusya'ya yakın bir bölge.

Rusların, Ukrayna'nın batısına bulaşacaklarını sanmıyorum. Olursa Polonya, Macaristan ve Romanya Nato destekli müdahale edebilirler. Fakat Moldova'nın ne olacağını çözemedim.

Daha önce yazdığım gibi, işler karışırsa taktik nükleer silah kullanılabilir. Rus, bu saatten sonra kesinlikle geri adım atmaz.

Hoşçakalın, sağlığınıza dikkat edin. İşallah görüşürüz yine.
    @erefefik

2. Geçmiş olsun ayva adaş ALLAH şifalar versin tez zamanda...

Ukrayna direniyor......

Putin ruble ile doğalgaz, petrol satarım diyor..
    Atom bombasından büyük bir tehdit bu ABD'ye...

Rahmetli Saddam ile Kaddafi de dolarla satmayacağız demişlerdi....

4.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Ukrayna direniyor......

Putin ruble ile doğalgaz, petrol satarım diyor..
    Atom bombasından büyük bir tehdit bu ABD'ye...

Rahmetli Saddam ile Kaddafi de dolarla satmayacağız demişlerdi....
    Abi Putine iletelim
    TL ile gaz maz sevk etsin
    Ne rublesi be yaaaa

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Abi Putine iletelim
    TL ile gaz maz sevk etsin
    Ne rublesi be yaaaa
    biz her şekilde anlaşırız...
    Dün sebze-meyve ihracatçısı tv'de anlatıyordu...
    Ukrayna, Belarus ve Rusya'ya yerel para cinsinden 3 ay vadeyle veresiye mal gönderiyorlarmış......
    Sanki Erzurum'a mal gönderiyormuşçasına
    Oradaki paraların değer düşüklüğü adamı etkiliyordu...

6. Rus Belarus çarlık Rusyası vs hepsiyle
    Te Le ile iyi anlaşılabilir
    AET sonra AB oldu neydi o ya
    Onlar ortak biz pazar öyle bişey mi neydi
    Xi ye de deriz çinbaşlara
    Hadi gelin loo
    Beriye deriz
    Bundan sonra TL
    Herşey
    Yersen yoğurt içersen Ayran
    Dünyaya gücümüzü göstereceğiz
    Elimizi de öptüreceğiz

7. Econfin koçum sana yani sen gibi. Gençliğe
    Bu bağlamda büyük iş düşüyo

8.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    selamlar, saygılar, hürmetler, herkeşe çok teşekkürler...abiler ben biraz daha dinlenecem...

Ukrayna mevzuunda, Rusların Ukrayna'nın tamamına el koymasına NATO izin vermez. Geçmişe bakıldığında, Ukrayna diye bir devlet yok, Ukrayna'lı da yok. Donbass, Donetz, Lugansk buralar Rus toprakları. Ruslar, Sovyetler döneminde kendi topraklarını da koyarak ama Polonya, Macaristan ve Romanya topraklarına da çökerek, Ukrayna diye bir devlet yarattılar. Kırım ise Türk toprağıdır.
    Ukrayna'nın Batısı'nda Lylıv'in olduğu bölge Polonya'nındır. Buralar Katoliktir. Macarların yoğun yaşadığı bölge var, buradaki Macarlar, Macaristandan koruma istediler, Galiçya ve Moldova ise Romanya topraklarıdır ama yüzyıllarca da Osmanlı idaresinde kaldı bu bölgeler. Kiev'in ve kuzeyinin bulunduğu bölge ise, tarihsel manada Beyaz Rusya'ya yakın bir bölge.

Rusların, Ukrayna'nın batısına bulaşacaklarını sanmıyorum. Olursa Polonya, Macaristan ve Romanya Nato destekli müdahale edebilirler. Fakat Moldova'nın ne olacağını çözemedim.

Daha önce yazdığım gibi, işler karışırsa taktik nükleer silah kullanılabilir. Rus, bu saatten sonra kesinlikle geri adım atmaz.

Hoşçakalın, sağlığınıza dikkat edin. İşallah görüşürüz yine.
    Ayvagöbek Abine acil şifalar dileğiyle….

Gök Girsin Kızıl Çıksın! Ay Ata’n incinmesin, Gün Ana’n yerinmesin,Başını dik tut her zaman, düşmanın sevinmesin.!Destanlar yaz kanınla, varsın masal denilsin, !Yokluğun bilinsin, varlığın görünmesin. !Boşlukta bir nokta’sın !Bütün sırlar alacakaranlıkta düğümlensin !Seni gördükleri hiçbir yerde değilsin !Bu âlemde sadece bir hiç’sinDamarındaki kan durulmasın, deli aksın !Unutma! Hep on yedi yaşındasın!Kaldır pusatını son nefesine dek haykır : Gök Girsin Kızıl Çıksın! Gök Girsin Kızıl Çıksın!Gök Girsin Kızıl Çıksın!SONSUZA KADAR HÜRRİYET !SONSUZA KADAR ADALET !

Sayfa 390/2208 İlkİlk ... 2903403803883893903913924004404908901390 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •