İlk 6 ay Vuk: 1.634 milyon, UFRS : 1.794 fark yaklaşık 160 milyon tl, o da iştiraklerden gelebilir. satışı neden şişirsin ki?
karı büyük yada küçük göstermek isteyebilir ama satışlarda bunu kimse yapmaz
Printable View
Siz nereden bakiyorsunuz bilmiyorum ama ben kap a yollanan vuk bilancosunda 6 aylik ciroyu 957 mln tl olarak görüyorum.
Ciro ile oynanamayacagi konusunda size katılıyorum. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5a65dd21f0.jpg
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir arkadaşım bu çeyreklik yüksek kar gelirini arayıp şirkete sordu. Onlar da bazı yıllık kiraları tek seferde yazdık falan demiş, geçiştirmişler. Bir yanlışlık olduğu kesin.
güzel işte, vergi dairesine yapılan bildirimde enflasyon muhasebesi uygulanmış ve gelirler 957 m yazılmış, burada yazılan yurtiçi satışlar evet spk ya bildirilen 1.6 milyarlık satışlardan çok düşük. ama bu "kira gelirinin şişirildiğini" göstermiyor.
vergi dairesine yapılan bildirimde, aşağıdaki bir kalemde, 478 m tl "enflasyon düzeltme karı" olarak belirtilmiş.
iki kalemin toplamı 1435 yapar, kalan 175 milyon da kira gelirinin şişirildiğini göstermez, aksine "bak burada spk'ya bunu yazmışsın bize niye bunu yazdın?" diye vergi dairesinin hesap sormasına yol açar, vardır muhasebe tekniği açısından bir izahi.
o yüzden, vergi dairesi bildirimi ile spk bildirimi arasındaki farklara bakıp vay kira gelirleri şişirilmiş demenin bir mantığı yok.
kira gelirini şişirmenin zaten bir açıklaması olamaz. niye şirket 3 kira alıyorsa 5 aldım desin?
bir de kira geliri %30 döviz kontratları nedeniyle zaten kur artışı kadar her ay artmakta. her ay 5 kiracı kontratı yenileniyor olsa ortalamada, bu da %70 tl olarak 1 yıllık enfalsyon farkı yeni kiralama dönemine yansıyacak demektir. aynı şekilde döviz kiralamalarında da almanya enflasyonu kadar bir zam kiraya eklenir. buradan da tüm kira gelirlerinin %30 oranında hem aydan aya döviz kuru nedeniyle hem de 1 yılı dolan kontratlar nedeniyle sürekli kira gelirleri artar.
kısacası kira gelirinde şişirme falan yok, şişirme olacaksa gider gayrımenkul değerini şişirir ruhumuz da duymaz.
Syn cokenerjik, siz benim yazdığımı anlamiyorsunuz galiba.
Ben saf cirodan bahsediyorum siz "asagidaki kalemde enflasyon düzeltmesi farki var onuda eklersek şu kadar olur" vs. diyorsunuz.
Konuştuklarımızın alası yok. O sebeple daha fazla uzatmayalım. Saygılar.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Enflasyon muhasebesi ile kira gelirinin şiştiği ortada daha neyin hesabındasınız ? Bu da ortalama % 20-30 bandında ...
Ytd