bu kaçıncı devre kesici arkadaş yazık günah ya 1.5 tl trade ettim tekrar aldığım yere geldi almaya elim varmıyor :(
Printable View
bu kaçıncı devre kesici arkadaş yazık günah ya 1.5 tl trade ettim tekrar aldığım yere geldi almaya elim varmıyor :(
42 milyon dolar kasada çikarsak bunu 100 milyon dolarlik piyasa degeri var.
Yeter artık yahu... dolar 18 den buralara düştü diye bu kadar düşüş normal değil. 8 den buralara çıktı bir de bu taraftan bakmak lazım. tepki artık...
Borsa da tarih tekerrür eden bir kavram ise eğer bu düşüşler son alım fırsatları olabilir bu fiyatlar için. Bkz. Temmuz-Kasım 2020
Asla yatırım tavsiyesi değildir maksat sohbet olsun.
Yatırım tavsiyesi vermeye yetkili bir kurum araştırma raporu yapmış 65 TL hedef fiyat belirleyerek AL tavsiyesinde bulunmuş.
Raporunda 2021 kar tahminini 1,500,000,000 TL olarak belirlemiş yani 2021 karı hisse başı 23 TL, borsa kapanışı bugün 26,82 TL
E kedi bu ise ciğer nerede? Ciğer bu ise kedi nerede?
Bu kurumun kar tahminini bir kenara bırakalım bizlerin naçizane kar tahmini ortalama ve düz hesap 1,000,000,000 TL dir.
bu da hisse başı 15,- TL yapar. Böyle bir durumun arefesinde üst üste USD günlük %10 tavan tavan gider iken sanki bu da tavan tavan gitti de düşerken endeksten ve USD den daha hızlı aşağıya iniyor. Ne desek boş hani bir tabir girdi şu sıralar hayatımıza "birtakım hesapların pazarlıkların tam ortasında olup görünür olmamak" İşte birileride bu durumun tam ortasında olup görünür olmuyorlar en azından kanun önünde....
Ama herkes bunların kim olduğunu kendi adı soyadı kadar iyi biliyordur.
Bu arada değinmek istediğim bir konu vardı ancak yukarıdaki mesaja eklemeyi atlamışım.
Kurum raporu ile AL tavsiyesi ve sanıyorum 66 TL hedef fiyat olayı 2016 yılında TEB in raporu ile bir kez daha olmuştu bu hisseyi 36 TL ye çıkarmış ancak hemen fiyat sert bir şekilde baskılanmış ve 23 TL lere kadar gerilemişti. Bu da ne garip tesadüftür ki Papaza bir kez daha pilav yedirilmiştir.
son 1 ayı saymazsak 2 dolar civarında hisse toplanıyordu. bence toplayanlar hãlâ içerideler diyebilirim. yabancı oranı da artmaya başlamış. eski seviyelere gelirse info fiyatı gerçekleşir. ortalık sakinleşsin net resim ortaya çıkar ama buralarda fazla kalamaz artık.