30 Mayıs 2019 vadeli TL para bağlamışsınız. İyi yapıp yapmadığınız o tarihte belli olacak :)
Printable View
Özel okul da bir ilüzyondan ibaret bence. Olay ailenin çocuğu eğitiminde ve ona sorumluluk almasını öğretmekte bitiyor. Özel okul, özel hoca vs.. çocuğu hazıra alıştırmaktan başka bir şey değil. Çocuk kendi başına yetebilmeyi öğrenmeli, aksi takdirde ileride çok bocalıyor. Söylediğim genellemedir, her çocuk için geçerli olmaz tabi.
Büyük şehirlerde iyi standartlarda bir devlet okuluna gidebilmek de kolay değil. Bu yüzden çocuk okul çağına gelene kadar maddi anlamda belli bir yere gelip, büyükşehirde heves edilen şeylerden yeteri kadar hevesi alıp güzel bir kasabaya taşınmak mantıklı geliyor. Hem ne yiyip içtiğinizi daha iyi bilir, sakin ve daha uygun bir hayat yaşar, çocuğunuzu da daha masum ve sağlıklı bir ortamda büyütürsünüz. Okul derdi de olmaz.
Not: Yaş 30, devlet okuluna gidip Tr 3500.sü olmuş biriyim, çocuk henüz yok.
Aynen katılıyorum. En iyi üniversite de yalan...Özgüveni ve eğitim alma aşkını aşılıcaksın...Sonra udemy girip ögrenir herşeyi...Basar gider çinde de olsa o bilgiyi alır..Ezik olursa gider tüketimle kendini ispat etmeye calışır, balici nusrete 500 tl bayılır :D Marka takıntısı vs olur..
Avrupa bu yüzden daha refah.
Aidatlı özel siteler yok
Özel okullara para ödemiyorlar.
Yaşam tarzları ekonomik...
https://seyler.eksisozluk.com/isvec-...lkelerden-biri
Özel okul ve dershane işi hikaye. Ben ilkokulda bizzat çocukla her akşam oturarak interaktif ders yaptım. Seferihisar ( izmir ilçesi ) da yerli bir öğretmen buldum ve onun sınıfına verdim. Günün yarısını yerel kültürü öğrenerek , oynayarak geçirdiler. günde sadece net 2 ders yaptılar. İzmir de 4 koleji burslu kazandı. 3 tanesi tarikatla ilişikli olduğundan kalanı da eve uzak olduğundan vermedim. İzmir milli eğitimle görüşerek son 3 yılda en başarılı devlet ortaokullarını öğrendim çiğli dekine evi taşıdım. Eğitim ve oyun birlikte izmir Fen lisesini kazandı. Adı büyük ama içi boş olduğunu gördüğüm lisede , yine gündüz kendim internet üzerinden ders notları hazırlayarak akşamları 2 etüt yaptırdım çocuğa. Sonuç bu yıl Üniversite yerleştirme de ilk 310 oldu. Şimdi lise isimlerini asmış övünüyor.
Özel okul, dershaneye vereceğim parayı çocuğun geleceği için biriktirdim ve şu anda kendi hesabında 280 bin lirası oldu. Bu örneği kendi yakınlarımda da uyguladım. yeğenim geçen yıl 250. olarak cerrahpaşaya gitmişti. Tamamen devlet okullu.