Dolar 4.55' e geri çekildi.
Çoğu kişinin görüşü doların euro karşısında yükselişe devam edeceği yönünde
"bu fikre katılmıyorum"
Düşündüğüm gibi olursa doların aşağı gelişini destekleyecek bir neden daha.
Printable View
Dolar 4.55' e geri çekildi.
Çoğu kişinin görüşü doların euro karşısında yükselişe devam edeceği yönünde
"bu fikre katılmıyorum"
Düşündüğüm gibi olursa doların aşağı gelişini destekleyecek bir neden daha.
Kanal direncimiz ve fibonacci %50 düzeltme seviyesi direncimiz her ikisi de 97 800 civarındaki dirence işaret ediyor.
Dediğim gibi bu dirençler 101 000 hareketine yolculukta sadece ara duraklar.
https://resmim.net/f/1jgDm5.png
Listemdeki hisselerden
dgate 6.06 %15
indes 8.35 %5 yukarıda
artık listeden çıkarıyorum..
tlman 10 lira altında yazmıştım 11.20 gördü artık liste dışı
Yükselmeyecek demek değil elbette..
Listemdeki hisselerden ayen bugün de %8 yukarıda 4.15 daha yukarı olabilir belki ama artık liste dışı...
3.30' dan beri dikkat çekiyoruz.
Üzeyr Doğan 12:20 Bloomberght yorumu.
3 milyar euro serbest bırakıldı AB ilişkileri açısından önemli
Merkez bankasından beri tl pozitif
Kabine beklentileri önemli
Hükümetin önceliği cari açık enflasyon mücadelesi olacak beklentisi hakim
Ohalin kaldırılması beklentisi var
Bütün bunlar TL' nin pozitif fiyatlanmasını sağlar
Yurt dışı önemli maalesef ticaret savaşları endişesi gelişmiş ülke borsalarında kayıp getiriyor, gelişen ülke paralarında da baskı yaratıyor , önümüzdeki hafta yeniden bu konu gündem olabilir.
TL'nin güçlenmesine sınır getirebilir.
Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında cari açık azalabilir turizm gelirlerinin ve yavaşlamanın etkisi ile.
Bu durum kura da olumlu yansıyabilir.
Konjonktürün getirdiği bu avantajlar iyi kullanılırsa yıl sonuna daha rahat girebiliriz.
Usta harikasin...
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabah saatlerinde Bloomberght' de yorumculardan birisi salı günü enflasyon gelecek borsa olumsuz etkilenebilir demiş !
%90' ı ile aynı fikirde olmadığım bu gibi bu yorumcu ile de da aynı fikirde değilim.
Zaten biliyor piyasa, kur geçişkenliğinden ve baz etkisinden dolayı enflasyon %14' ü aşabilir.
Benim düşüncem : Şu anda yapılan fiyatlama enflasyonu , cari açığı faizleri düşürmek için nasıl bir politika uygulanacağına dair bir fiyatlama . Olumsuz bütün beklentiler zaten fiyatların içinde. Borsa her zaman bir adım sonrasını satın alır. Dün de dediğim gibi "kötü haberleri görmezden gelip önümüzdeki dönemde gerçekleşmesi olası olumlu durumlara odaklanacaklar, borsanın yükseleceğine inanmayanları inandırana kadar normal düzeltmeler eşliğinde borsayı yukarı çekecekler"
Benim için müthiş bir haftaydı , umarım sizin için de bol kazançlı bir hafta olmuştur :)
Zarari buyuk ölçüde kapattik
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler üstadım. Sizden ricam önümüzdeki hafta için takibe başlayacağınız kağotları star-stop ile birlikte liste şeklinde paylaşabilir misiniz? Ky için çok önemli olacaktır. Saygılar
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cumhurbaşkanının yemin töreni ve bakanlar kurulu'nun açıklanmasıyla beraber hareketlenme olabilir mi? Endeks 110 bine tekrar çıkar mı?
10 yıllık faizler bu seviyelerdeyken 101 000 hedef seviyem üzerindeki fiyatlamaları şimdilik düşünmem.
101 000' e geldiğimizde şartlara bakar 106 500 görülebilir mi değerlendiririz.
Endeks çok geniş olmayan bir marj içerisinde hareket edeceği için asıl odaklanmamız gereken "hisse seçimi olmalı"
Endeks 92 000 - 97 500 hareketinin yaparken paylaştığım listede %30 - %50 yükseliş sergileyen hisseler oldu.
2018/6 beklentisi güçlü , 5 F/K - 5.7 F/K aralığındaki hisselerde pozisyon alıp 2018 sonu F/K beklentilerine göre 6.2 - 6.5 F/K aralığında satış yapabilmeyi umuyorum. Bilanço dönemi olduğu için pozitif bir fiyatlama davranışı içerisinde olacaklardır bu sayede endeksten bağımsız net bir kazanç elde etme şansımız olacaktır.
Sert düşüş sonrası çoğu hisse önemli sıçramalar yaptı bu nedenler bazı hisseleri listemden çıkardım bu onların yükselişe devam etmeyeceği anlamına gelmiyor ama yerine pozisyon alacağım bilanço hisseleri daha risksiz bir kazanç vadediyor.
Üstteki mesajımda yazdıklarım önemli "piyasaların gelecekte nasıl hareket edeceğini görmek için sadece karşınızda bulunan ekonomik ve teknik verilere bakmak yetmez , daha geniş açıdan bir strateji oluşturmak gerekir"
Yeni hesap açtığım bir aracı kurumumda araştırma müdürü ile konuşurken petrol 60 dolar civarındaydı. 80 dolar olacak dediğimde arz fazlası var bunu nasıl söyleyebilirsiniz verilere bakın bu şekilde yatırım yapamazsınız demişti. Ben verilere bakıyordum ama onun baktığı verilerle birlikte başka verilere de bakıyordum.
"ABD iran ve Rusya'ya yaptırım uygularken Suudi' ler ile iyi geçiniyordu ve dünyanın en büyük petrol üreticisi haline gelmişti , enflasyon da düşüktü. Petrol fiyatlarındaki yükselişten ABD' nin çok karlı çıkacağı aşikardı. Teknik olarak olası görülen en yüksek , temel açıdan da enflasyonunu ve büyümesini tehdit etmeyecek bir seviyeye gidebilirdi. 80 - 85 seviyelerinin üzerinin şu andaki denklemde olmayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla petrol fiyatlarındaki yükseliş kaygı duymamız gereken bir şey değil.
Petrol ile ilgili doğru tahminimden sonra geçen hafta kendisi ile borsa ve hisseler ile ilgili uzun bir sohbetimiz oldu.
Geçmiş yazılarımda "gelişen ülkelerdeki kayıpların kayıpların derinleşmesinin dünya ekonomisine vereceği zararı düşünüyorum diplerine yakın olduklarını düşünüyorum toparlanma bekliyorum" demiştim.
Bovespa bu beklentime paralel cuma günü 21 günlük ağırlıklı ortalamasının üzerine attı.
https://resmim.net/f/IJq8OK.png
Dow' un 200 günlük üssel ortalamasına yakın hareket ediyor olması bir risk gibi görünse de olası düşüş öncesinde bir toparlanma yapacağını düşünüyorum. Düşüşün nedeni büyük oranda ticaret savaşları kaygıları ; bu kaygıların dünya ekonomisinde bozulma yaratması beklenmiyor , söylemler ortadan kalkarsa piyasalardaki suni baskı da ortadan kalkar ve toparlanma başlar...
Genel stratejim Dow' un kısa vadede 24 075 seviyesinden geçen ortalamasının altında kalmayacağına dayansa da bu hafta bu noktayı takip ediyor olacağım.
https://resmim.net/f/nytmeZ.png
Dolar /TL ' de ne oluyor ?
Piyasalar her şeyi önceden öğrenir.
Finansal piyasalarda işlem yapanlar bunun çoğu zaman böyle olduğunu bilirler.
Geçen hafta, 9 Temmuz ' da kabine açıklanabilir haberlerine rağmen dolar "son derece önemli olan 4.58 seviyesinin altında bir kapanış yapamadı ; bu seviye hem 50 günlük ağırlıklı ortalama hem de fibonacci 61.8 düzeltme seviyesi olması açısından önemli"
Bunu neden yapmamış olabilir ?
- Kabine il ilgili hala belirsizlik var
- Salı günü gelecek enflasyon rakamını "bahane" ediyor olabilir.
4.58 altına gelmesi piyasada bir rahatlama getirebilir. 4. 50 altının konuşulduğu bir ortam görürüz.
Euro/dolar paritesinin 1.1660' a gelmesine rağmen 4.58 altına gelmemesi şimdilik olumsuz bir durum.
4.6350 seviyesinde 21 günlük ağırlıklı ortalama direnci mevcut.
https://resmim.net/f/0xon5Q.png
Endeks gelişmeleri bekliyor.
Geçen hafta başında endeksin yükselişe devam etmesini beklediğimi ve 97 800 fibonacci fibonacci düzeltme seviyesini direnç olarak izleyeceğimi olağan düzeltmeler gelebileceğini belirtmiştim; 97 500 gördük ve ardından bir düzeltme hareketi başladı. Bu hareketin 97 500'ü aşamaması grafikte görüldüğü gibi düşüş trendini yukarı kırmak istememesinden kaynaklandı.
Görüldüğü üzere dar bir aralıkta sıkıştık ; yukarı 97 500 aşağıda 94 800.
Ortalama desteklerimiz de 96 000 ve 95 500' den geçiyor. Bu seviyelere geri çekilme son derece doğal olur.
Kabine açıklaması öncesinde görünen o ki piyasa temkini elden bırakmıyor.
Konuştuğum tecrübeli , tecrübesiz piyasa uzmanlarında olumluya dönüşe dair kaygının yüksek olduğunu gözlemledim. Piyasada kaygı hakimken borsa düşmez. Bu nedenle ben aşağıdaki desteğin kırılması yerine yukarıdaki direncin geçilmesini
bekliyorum.
Grafikte görüldüğü üzere 21 saatlik ağırlıklı ortalamanın altındayız ; bunda doların 4.58 altında kalamamış olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum. Saatlik grafiklerde bu ortalamayı izlemeye devam edeceğim.
Geçen hafta listemden çıkardığım hisseleri paylaştım, yerlerine pozisyon alacağım hisseleri de teknik analizleri ve hedef fiyatları ile birlikte hafta içinde paylaşacağım.
https://resmim.net/f/vVgwcp.png
6 aylık mali tablo beklentileri için aldığım ve almaya devam ettiğim hisseler
dmsas
2017/3 -1.7
2018/3 6.1
2017/6 0
2018/6 13 (benim tahminim)
%60 ihracat , yeni yatırımların verimliliğe etkisi.
Esas faaliyet karı artışı önemli
2.34 üzerinde tutunursa 2.40 -2.44 görebilir.
Geri çekilmelerde 2.28 - 2.22 destek
Bilanço sonrasında " beklediğim kar gelirse " 2.59 - 2.75 görebileceğini düşünüyorum.
https://resmim.net/f/gsy462.png
kutpo
2017/3 0.5
2018/3 7.5
2017/6 13.3
2018/6 23-25 (benim tahminim)
%35 ihracat
Ciro ve kar artışı olumlu yönde seyrediyor.
100 günlük ağırlıklı ortalama direncinde bulunuyor
Geri çekilmelerde 5.30 önceki tepe seviyesi ve 5.20 ağırlıklı ortalama gölgesi destek oluşturabilir.
5.20 olasılığını da düşünerek kademeli alım yapmak benim planım.
Bilanço sonrası " beklediğim kar gelirse " 6 6.30 görebileceğini düşünüyorum.
https://resmim.net/f/mY3XcS.png
İki hisse de 2018/6 aylık mali tablolarında geçen yılın iki katı kadar kar açıklayacaklar diye tahmin ediyorum.
Tahtalar sığ alım yapmak kolay değil ya da stop-loss çok da olası değil , zaten gerek olacağını da düşünmüyorum.
Bulundukları dmsas 2.32 ve kutpo 5.40 fiyattan geri çekilmeleri bilançoları öncesinde alım fırsatı olarak değerlendiriyorum.
Kötü durumda %5 - % 7 geri çekilebilirler , geri çekileceklerinin garantisi de çok bu nedenler kademeli alım yapıyorum.
Çimsa endekse göre düşük kaldı aktif fiyat 10.94 11.30 ve üzerini deneyebilir.
Yatırım için değil tepki hareketi için aldığım bir hisse.
kar rakamları
2017/3 31
2018/3 37
kar artışı olumlu...
https://resmim.net/f/E7NTlK.png
Endeksin 96 000 - 95 500' e geri çekilmesinin normal olacağını toparlanma beklediğimi 21 ağırlıklı ortalama direncini takip edeceğimi dün belirtmiştim ; 95 650 gördükten sonra 96 700 ' den geçen 21 ağırlıklı ortalamayı test ettik.
Ortalama üzerine atabilirsek rahatlarız atamazsak da sorun olmaz düzeltme biraz uzamış olur sadece.
https://resmim.net/f/42wehk.png
5 dakikalık endeks grafiğinde 96 700 direnci çok net ; 100 ve 200 ağırlıklı ortalamanın bulunduğu gölge.
Endeks hisselerinde trade edenler açısından önemli bir grafik.
https://resmim.net/f/IqWW33.png
7.34 21 günlük ağırlıklı ortalama desteği bugün çalıştı.
7.50 seviyesinde bulundan 50 günlük ağırlıklı ortalamasını aşarsa 7.91 ortalama ve önceki tepe direncine doğru hareket yapabilir.
2017/3 1.2 milyar tl kar
2018/3 790 milyon tl kar
Kardaki azalış dikkat çekici.
Muhtemelen 6 aylık da iyi gelmeyecek ve 9 aylıklar da bütün bankalar açısından iyi bir çeyrek olmayacak gibi görünüyor.
Amerika' daki dava olayının fiyatların içinde olduğunu karar açıklandığında ilk anda düşse bile yükseleceğini ya da direkt yükselişle açılacağını düşünüyorum.
"Fakat asıl mesele bu değil , sektör genel olarak problem"
Bankaların iyi kar yazabilmeleri için faizlerin düşmesi gerekiyor. Bu açıdan bakınca bankacılığın 2018 2. yarısında getiri açısından sanayi sektörünün gerisinde kalabilir diyenler var ama 2019 yılında faizlerin geri çekilmesi ile daha iyi bir performans gösterebileceğini düşünüyorum. 2018 2. yarı aşırı iskonto nedeniyle 2019 yılının satın alındığı banka hisselerinin yükseldiği bir zaman dili mi de olabilir bence.
"Bankalar ucuz , kimse aksini söyleyemez"
Diğer bankalara göre iskonto devam ediyor.
Dava sürecinde ortaya çıkacak cezadan çok uzayan bu süreçte bankanın pazar payının ne derece etkilendiği önemli bence.
Ceza açıklandıktan sonra hemen olmasa da zamanla en azından VAKBN pd/dd oranını yakalayabileceğini düşünüyorum.
PD/DD oranları
HALKB 0.35
VAKBN 0.49
ISCTR 0.57
https://resmim.net/f/1HMj49.png
Bu sabah yükseliş öncesi yazdığım dmsas %7 yukarıda :)
Paylaştığım listedeki hisselerden
bossa %12 yukarıda
Yazdığım günden bugüne kadar %70 yükseldi.
Yarın listeden çıkıyor
akguv %7.75 yukarıda
Yazdığım günden bugüne kadar %28 yükseldi.
Yarın listeden çıkıyor.
Son durumda
dgate
indes
tlman
katmr
bossa
akguv
ayen
listeden çıkmış oldu.
Tekrar belirteyim ; hisselerin listeden çıkmaları yükselmeyecekleri anlamına gelmiyor, listeden çıkmaları alternatif hisselerde pozisyon almak istememden dolayı.
listede yer alan
odaş 2019 2. yarıya kadar pozisyonumu korumayı düşünüyorum (sat al yapsam da hisselerimi yerine koyuyorum.
3.85 -4.40 aralığında 4.04 maliyetle almıştım , hisse başlığında da alım aralığımı bu fiyatlarda yazdım.
kutpo, dmsas belirttiğim gibi bilanço beklentileri nedeniyle alıyorum.
egeen yine bilanço beklentisi nedeniyle yazmıştım fakat bu hissede ABD ambargo riski nedeniyle pozisyonumu boşattım.
6 aylık karı çok iyi gelecek bunu da belirtmeliyim.
listede yer alan son hisse de gozde idi, yükselişini sürdürüyor satış için izliyorum
son durumda %22 yukarıda , bugün de +4 üzerinde prim yaptı.
Emeklerine sağlık üstadım. Bilgi paylaşımını her zaman bekleriz teşekkürler
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyon açıklamasının borsa üzerinde olumsuz bir etki yaratmayacağını "bunun zaten fiyatların içinde olduğunu yazmıştım"
Yine dün borsanın 96 500 üzerinde bile tutunabilecek gücü olduğunu söylemiştim.
Enflasyon borsayı bu seviyenin bile altına düşüremedi ve şu anda yeniden 97 000 üzerindeyiz.
97 800 - 98 000 hala direnç olarak izlediğim bölge.
Kurda bir olumsuzluk olduğunu enflasyon rakamını bahane edebileceklerini belirtmiştim, dolar 4.69 gördü.
Açıkçası ben her yukarı hareketin "alternatif getiri için" satış fırsatı olduğunu düşünüyorum.
Dolar almak yerine faize koymak ya da "aracı kurumların önerdikleri bir hisseden alım yapmak" daha mantıklı olabilir.
"Bir aracı kurumun önerdiğini bir başka aracı kuruma sormadan da alım yapmamak gerek"
Sade, anlaşılır ve isabetli anlatımlarınız için teşekkürler.Kazancınız bol olsun :)
Tesekkurler parasever abi, yazilarinizi zevkle okuyorum...
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. parasever yorumlariniz icin tesekkurler...
Sizi zevkle takip ediyorum
Konu dışı ...
"Kanal İstanbul yapılmalı mı ?"
Seçimde malzeme yapılan konulardan birisi de "Kanal İstanbul yapılsın mı yapılmasın mı?" konusuydu.
Farklı açılardan değerlendirilmesi gereken konu
- Jeolojik
- Ekolojik
- Ekonomik
- Sosyolojik
- Şehir planlama
- Stratejik
yönleri olan bir konu...
"Eğer bir konuda gerçeğin ne olduğunu öğrenmek istiyorsak işi en iyi bilen uzmanlara sormak gerek"
Seçimden önce de en başarılı anket şirketinin sonuç beklentilerine dair link vermiştim ,en yakın tahminlerden birisini kendileri yaptılar. Sayfanın başında görebilirsiniz.
Kanal konusunda Jeolojik açıdan Prof. Celal Şengör ve onun dünyaca ünlü hocası ne derse odur diye düşünüyorum. Sanırım buna kimse itiraz etmez...
https://www.youtube.com/watch?v=u0Y3tDxJ5Js
Sonraki günlerde konunun diğer yönleri ile ilgili uzman görüşlerine de yer vereceğim...
sn parasever...önce bende severim onu bi söyleyeyim de...sonra ayen ve indes henüz harekete başlamadı...şahsen ikisinde de çok sert hareket bekliyorum...2 ay içinde
Sayın parasever, ekgyo içinde bir yorum alabilir miyiz?
Anadolu Holding ve iştiraki Çelik Motor ile ilgili düşüncelerimi yazdığım iki yazım aşağıdadır.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
https://suphecikimse.blogspot.com/20...r-icin-ne.html
https://suphecikimse.blogspot.com/20...cin-ne_29.html
YTD