7.34 21 günlük ağırlıklı ortalama desteği bugün çalıştı.
7.50 seviyesinde bulundan 50 günlük ağırlıklı ortalamasını aşarsa 7.91 ortalama ve önceki tepe direncine doğru hareket yapabilir.
2017/3 1.2 milyar tl kar
2018/3 790 milyon tl kar
Kardaki azalış dikkat çekici.
Muhtemelen 6 aylık da iyi gelmeyecek ve 9 aylıklar da bütün bankalar açısından iyi bir çeyrek olmayacak gibi görünüyor.
Amerika' daki dava olayının fiyatların içinde olduğunu karar açıklandığında ilk anda düşse bile yükseleceğini ya da direkt yükselişle açılacağını düşünüyorum.
"Fakat asıl mesele bu değil , sektör genel olarak problem"
Bankaların iyi kar yazabilmeleri için faizlerin düşmesi gerekiyor. Bu açıdan bakınca bankacılığın 2018 2. yarısında getiri açısından sanayi sektörünün gerisinde kalabilir diyenler var ama 2019 yılında faizlerin geri çekilmesi ile daha iyi bir performans gösterebileceğini düşünüyorum. 2018 2. yarı aşırı iskonto nedeniyle 2019 yılının satın alındığı banka hisselerinin yükseldiği bir zaman dili mi de olabilir bence.
"Bankalar ucuz , kimse aksini söyleyemez"
Diğer bankalara göre iskonto devam ediyor.
Dava sürecinde ortaya çıkacak cezadan çok uzayan bu süreçte bankanın pazar payının ne derece etkilendiği önemli bence.
Ceza açıklandıktan sonra hemen olmasa da zamanla en azından VAKBN pd/dd oranını yakalayabileceğini düşünüyorum.
PD/DD oranları
HALKB 0.35
VAKBN 0.49
ISCTR 0.57

Yer İmleri