Sayfa 19/41 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon
Arama sonucu : 325 madde; 145 - 152 arası.

Konu: Seçimden sonra borsa

Alıntı Originally Posted by parasever Yazıyı Oku
    4.6350 seviyesinde 21 günlük ağırlıklı ortalama direnci mevcut.
    Dolar 21 günlük ortalamasına çarpıp geri döndü.
    "Ortalama yukarı kırılmadıkça borsa 96 000 hatta 96 500 üzerinde kalacak gücü bulabilir"

2.  Alıntı Originally Posted by parasever Yazıyı Oku
    7.34 21 günlük ağırlıklı ortalama desteği bugün çalıştı.
    7.50 seviyesinde bulundan 50 günlük ağırlıklı ortalamasını aşarsa 7.91 ortalama ve önceki tepe direncine doğru hareket yapabilir.

2017/3 1.2 milyar tl kar
    2018/3 790 milyon tl kar

Kardaki azalış dikkat çekici.
    Muhtemelen 6 aylık da iyi gelmeyecek ve 9 aylıklar da bütün bankalar açısından iyi bir çeyrek olmayacak gibi görünüyor.
    Amerika' daki dava olayının fiyatların içinde olduğunu karar açıklandığında ilk anda düşse bile yükseleceğini ya da direkt yükselişle açılacağını düşünüyorum.

"Fakat asıl mesele bu değil , sektör genel olarak problem"
    Bankaların iyi kar yazabilmeleri için faizlerin düşmesi gerekiyor. Bu açıdan bakınca bankacılığın 2018 2. yarısında getiri açısından sanayi sektörünün gerisinde kalabilir diyenler var ama 2019 yılında faizlerin geri çekilmesi ile daha iyi bir performans gösterebileceğini düşünüyorum. 2018 2. yarı aşırı iskonto nedeniyle 2019 yılının satın alındığı banka hisselerinin yükseldiği bir zaman dili mi de olabilir bence.
    "Bankalar ucuz , kimse aksini söyleyemez"

Diğer bankalara göre iskonto devam ediyor.
    Dava sürecinde ortaya çıkacak cezadan çok uzayan bu süreçte bankanın pazar payının ne derece etkilendiği önemli bence.
    Ceza açıklandıktan sonra hemen olmasa da zamanla en azından VAKBN pd/dd oranını yakalayabileceğini düşünüyorum.

PD/DD oranları

HALKB 0.35
    VAKBN 0.49
    ISCTR 0.57

Emeğinize sağlık, çok teşekkür ederim.
    MÜMİN, BİR SEFER ISIRILDIĞI DELİKTEN BİR DAHA ISIRILMAZ

Bu sabah yükseliş öncesi yazdığım dmsas %7 yukarıda

Paylaştığım listedeki hisselerden

bossa %12 yukarıda

Yazdığım günden bugüne kadar %70 yükseldi.
    Yarın listeden çıkıyor

akguv %7.75 yukarıda

Yazdığım günden bugüne kadar %28 yükseldi.
    Yarın listeden çıkıyor.

Son durumda

dgate
    indes
    tlman
    katmr
    bossa
    akguv
    ayen

listeden çıkmış oldu.

Tekrar belirteyim ; hisselerin listeden çıkmaları yükselmeyecekleri anlamına gelmiyor, listeden çıkmaları alternatif hisselerde pozisyon almak istememden dolayı.

listede yer alan

odaş 2019 2. yarıya kadar pozisyonumu korumayı düşünüyorum (sat al yapsam da hisselerimi yerine koyuyorum.

3.85 -4.40 aralığında 4.04 maliyetle almıştım , hisse başlığında da alım aralığımı bu fiyatlarda yazdım.

kutpo, dmsas belirttiğim gibi bilanço beklentileri nedeniyle alıyorum.
    egeen yine bilanço beklentisi nedeniyle yazmıştım fakat bu hissede ABD ambargo riski nedeniyle pozisyonumu boşattım.
    6 aylık karı çok iyi gelecek bunu da belirtmeliyim.

listede yer alan son hisse de gozde idi, yükselişini sürdürüyor satış için izliyorum
    son durumda %22 yukarıda , bugün de +4 üzerinde prim yaptı.

6.  Alıntı Originally Posted by parasever Yazıyı Oku
    Son durumda

dgate
    indes
    tlman
    katmr
    bossa
    akguv
    ayen

listeden çıkmış oldu.

Tekrar belirteyim ; hisselerin listeden çıkmaları yükselmeyecekleri anlamına gelmiyor, listeden çıkmaları alternatif hisselerde pozisyon almak istememden dolayı.

listede yer alan

odaş 2019 2. yarıya kadar pozisyonumu korumayı düşünüyorum (sat al yapsam da hisselerimi yerine koyuyorum.

3.85 -4.40 aralığında 4.04 maliyetle almıştım , hisse başlığında da alım aralığımı bu fiyatlarda yazdım.

kutpo, dmsas belirttiğim gibi bilanço beklentileri nedeniyle alıyorum.
    egeen yine bilanço beklentisi nedeniyle yazmıştım fakat bu hissede ABD ambargo riski nedeniyle pozisyonumu boşattım.
    6 aylık karı çok iyi gelecek bunu da belirtmeliyim.

listede yer alan son hisse de gozde idi, yükselişini sürdürüyor satış için izliyorum
    son durumda %22 yukarıda , bugün de +4 üzerinde prim yaptı.
    Emeklerine sağlık üstadım. Bilgi paylaşımını her zaman bekleriz teşekkürler

Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Enflasyon açıklamasının borsa üzerinde olumsuz bir etki yaratmayacağını "bunun zaten fiyatların içinde olduğunu yazmıştım"
    Yine dün borsanın 96 500 üzerinde bile tutunabilecek gücü olduğunu söylemiştim.
    Enflasyon borsayı bu seviyenin bile altına düşüremedi ve şu anda yeniden 97 000 üzerindeyiz.
    97 800 - 98 000 hala direnç olarak izlediğim bölge.

Sabah saatlerinde Bloomberght' de yorumculardan birisi salı günü enflasyon gelecek borsa olumsuz etkilenebilir demiş !
    Bloomberg yorumcularının %90' ı ile aynı fikirde olmadığım gibi bu yorumcu ile de da aynı fikirde değilim.
    Zaten biliyor piyasa, kur geçişkenliğinden ve baz etkisinden dolayı enflasyon %14' ü aşabilir.

Benim düşüncem : Şu anda yapılan fiyatlama enflasyonu , cari açığı faizleri düşürmek için nasıl bir politika uygulanacağına dair bir fiyatlama . Olumsuz bütün beklentiler zaten fiyatların içinde. Borsa her zaman bir adım sonrasını satın alır. Dün de dediğim gibi "kötü haberleri görmezden gelip önümüzdeki dönemde gerçekleşmesi olası olumlu durumlara odaklanacaklar, borsanın yükseleceğine inanmayanları inandırana kadar normal düzeltmeler eşliğinde borsayı yukarı çekecekler"

Kurda bir olumsuzluk olduğunu enflasyon rakamını bahane edebileceklerini belirtmiştim, dolar 4.69 gördü.

Açıkçası ben her yukarı hareketin "alternatif getiri için" satış fırsatı olduğunu düşünüyorum.

Dolar almak yerine faize koymak ya da "aracı kurumların önerdikleri bir hisseden alım yapmak" daha mantıklı olabilir.
    "Bir aracı kurumun önerdiğini bir başka aracı kuruma sormadan da alım yapmamak gerek"

Dolar /TL ' de ne oluyor ?

Piyasalar her şeyi önceden öğrenir.
    Finansal piyasalarda işlem yapanlar bunun çoğu zaman böyle olduğunu bilirler.
    Geçen hafta, 9 Temmuz ' da kabine açıklanabilir haberlerine rağmen dolar "son derece önemli olan 4.58 seviyesinin altında bir kapanış yapamadı ; bu seviye hem 50 günlük ağırlıklı ortalama hem de fibonacci 61.8 düzeltme seviyesi olması açısından önemli"

Bunu neden yapmamış olabilir ?

- Kabine il ilgili hala belirsizlik var
    - Salı günü gelecek enflasyon rakamını "bahane" ediyor olabilir.

4.58 altına gelmesi piyasada bir rahatlama getirebilir. 4. 50 altının konuşulduğu bir ortam görürüz.
    Euro/dolar paritesinin 1.1660' a gelmesine rağmen 4.58 altına gelmemesi şimdilik olumsuz bir durum.
    4.6350 seviyesinde 21 günlük ağırlıklı ortalama direnci mevcut.

Sayfa 19/41 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •