http://i.hizliresim.com/gqXREN.png
Printable View
Yok Abi öyle değil..Bizim BİST'in heyet raporu varmış..:Sad:
Serbestmiş..istediği yere gidebilirmiş..:kahkah:
http://fs5.directupload.net/images/170321/axd67t27.png
Cevap için teşekkürler, Sn. vincente..biraz geç oldu ama bu konuyu temellendirdiğiniz iyi oldu..bence tabi..
https://pbs.twimg.com/media/C7dH01sXgAEBwLM.jpg
Ne dediği önemli değil...
Ülke olara aynı sınıfa sokulduğumuz ülkelere bir bakın...
Almanya'nın Şansölyeye bağlı İstihbarat Şefi, 15 Temmuz'un arkasında FETÖ'nun olduğu konusunda ikna olmadıklarını resmen beyan etti.
Yakında, 15 Temmuz öncesi Hatay'da sınırda yakalanan kamyonların IŞİD'e gönderildiği konusu alevlenirse şaşırmam.
Suriye'de ABD ve Rusya'nın IŞİD'e karşı harekatta Türk ordusunu değil Kürt PYD'i yanlarında görmek istemeleri ilginç...
Hepsini birleştirip akıltemelli bir analiz yapın ve ülke olarak geleceğimizi hesap edin.
01-03-2017 10.38000
02-03-2017 10.42000
03-03-2017 10.53000
06-03-2017 10.62000
07-03-2017 10.62000
08-03-2017 10.61000
09-03-2017 10.71000
10-03-2017 10.82000
13-03-2017 10.80000
14-03-2017 10.81000
15-03-2017 10.80000
16-03-2017 10.82000
17-03-2017 11.29000
20-03-2017 11.30000
21-03-2017 11.30000
Ben gitmem oralara ama arkadaşlar sık sık Bulgaristana gidiyor, geçen sene Mayıs gibi 100 Tl 67 Leva ediyormuş , en son geçen hafta oradaydılar, 100 Tl ye 48-50 arası Leva almışlar. Bundan 2-3 sene öncesi bire bir orandaydı dediler. Neyse sonuçta adamlar Ab üyesi paraları Euro `ya endeksli ama Tl nin çok başarılı ekonomi UZMANI ülke yöneticilerimiz tarafından pul edilmesi bakımından ibretlik bir olay olarak sizlerle paylaşayım dedim. Lafla VATAN, MİLLET, SAKARYA olmuyooooor , oluyor diyenlere de ahanda kapak olsun...
Dolarda pozisyon alırken büyük fotoğrafa bakmakta yarar var.
Türkiye dostu olarak bilinen eski Dışişleri Bakanı yeni Alman Cumhurbaşkanı, ayağını tozuyla Erdoğan'a saydırmış. Dostça...30 yılda kazandıklarınızı bir anda kaybedebilirsiniz demiş.
Bırak artık şu Nazi laflarını demiş.
Suriye'de işler berbat.
Münbiç falan hayal oldu.
Vururuz öldürürüz dedikleri Kürt PYD hem Rusların hem de ABD nin gözdesi...
Biraz önce Reuters duyurdu:
"ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Suriye'de Rakka'ya bağlı Tabka yakınlarına paraşütle Amerikan askeri ve YPG öncülüğündeki SDG'lileri indirdiği bildirildi."
Kürtler paraşütle atlamaya başladılar...:)
Kürtleri Münbiç'te vururuz diyen Dışişleri Bakanınnda ses çıkmıyor.
Gene son bir yorum...
Biz Ruslardan S-400 alıyoruz ama onlar hala bizden salatalık almıyorlar...
Satranç ustası olan Ruslar, Kendi müttefikleriyle (ABD, AB, NATO) kavgalı Türkiye'nin sıkışık durumuna oynuyorlar.
Bir pilota karşılık bizde on asker öldürdüler ama hala içlerinin soğuduğunu sanmıyorum.
Milletin maskarası olduk.
Yazık bu koca devlete ve ülkeye.
Halkına ise acımıyorum.
https://pbs.twimg.com/media/C7gumvZVMAERRre.jpg
Jackie @JackieTheTrader
$USDTRY now complicated: Option 1 sees wave 'iv' end 3.6550-3.6850. Option 2 sideways ends wave 'iv' near 3.64. For both wave 'v' 3.56-3.58.
Her iki opsiyonda da 3,56-3,58 görülecek diyor Jackie...:)
Meraklısı için...
Malum herkes maymun sevmez...
Bu jackie 3,6250 den aldım çok mutluyum falan yazmıştı, sonra 3 kademeli "take profit" grafiği yayımlamıştı. 3,76, 3,90, 4,05 te kazancı al demişti.
Şimdi 3,68 de bırakmış tepeyi, 3.55 altınına inerse satıp zarar kes yani stop loss ilan etmişti. Bu çizdiği grafik ne alaka? Değişti mi düşünceleri?
Bir halt bilse kimseyle paylaşmazdı zaten:) kendini zengin ederdi önce.
Siz de aynen sigaranın zararlarını bilip, hergün lanet okuyup öksüre öksüre sigara içenlere benziyorsunuz.
Adamın analizinden grafiğinden hoşlanmıyorsanız takip etmeyin derim.
Sadece sizin sağlığınız açısından değil benim de kafamın rahat etmesi açısından da gerekli bu..
Yok benim sağlığımı düşünüyorsanız , başıma Erdoğan kesilmeyin derim. Keyif de benim sağlık da...
Yetti gali...
Sırf bu nedenle yeni başlık açtım. Millet bu adamdan hoşlanmıyor, dolar sürekli yükselecek, 5, 7, 9 TL olacak demiyor diye...
Olmadı galiba.
Bu sefer de bu başlıkta aynı terane...
Anlayamadınız belli ki ne dediğimi? Ben mi yanlış görüyorum adammı saçmalıyor demek istedim. Hani vade falan daha kısadır, diğerinde vade daha uzundur yazmıştır vs. baktım ki vadelerde benzer.
Anlaşıldı ki jackie bir maymunmuş gerçekten :). Kısaca onu takip eden kaybeder.
Hala aynı terane...:)
Kardeşim turnike, kendi grafik ve analiziniz paylaşın bizimle.
Hatta, maymun yanılıp da sizinki doğru çıkarsa delil gösterek dalganızı geçin.
Buyrun bekliyorum.
Hep rica ettim.
Bu başlıkta grafik analiz paylaşalım diye.
Öteki başlıkta birisi (belki de siz bilmiyorum) SPK yasak ve cezalarından bahsederk göze almam dedi.
Oysa Sn Dow Jones'un bilgilendirdiğine göre dövizde yasak ceza falan yok.
Buna karşın kimse bugüne kadar kendi grafik ve analizini paylaşmadı.
İşin kolayına kaçıp Jackie'ye muz verdiler.
Sizin gibi yanlış dediler.
SN Turnike...
Doğrusu neyse rica edeyim paylaşın.
Şu olacak şöyle olacak şu kadar zamanda olacak deyin.
Altına imzanızı atın.
Yoksa bir diyeceğiniz...
Bence gereksiz uyarılar bunalr..
Sn Bora Yaşar,
Uyarı size değil, ona bakıp işlem yapacaklaradır. Burada entersan sahiplenmeler var, kralcılık var çok ilginç.
Para kaybettikçe insanlar iyice agresifleşiyor onu görüyorum tez zamanda zararlarınızı çıkarırsınız umarım.
Bir süredir Jackie'yi takip ediyorum.Önerilerini dikkate almaya çalışıyorum. FED faiz arttırımı öncesi düşüşü öngörmesi olumlu puan.
Bu arada kullandığı İngilizcenin yapısına bakarak kendisinin Türk olduğunu düşünüyorum.Bir Türk'ün İngilizcesini 100 metreden anlarım. Sonuçta Türk yada değil farketmez benim için.Analizlerine bakarım.
"Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz." -
(Recep Tayyip Erdoğan)
Bu tehdit boyutu ile Türkiye'nin Batı dünyasında kendisine muhatap ve yakınlık bulması olası değil.
Giderek yalnızlaşıp içimize kapanacağız.
Son yıllarda devlet büyüklerinin gidebildikleri gelişmiş Afrika Devletleri ile sürdüreceğiz ticari ve sosyal ilişkilerimizi anlaşılan.
Başka bir bölge kalmadı yakınlarımızda kavga edip zıtlaşmadığımız.
15 sene önceki Türkiye ile bugünün Türkiyesi arasında itibar ve sempati bakımından çok ama çok büyük fark var.
Bunun büyük bir faturası olacak önümüzdeki yıllarda.
Bunu hep birlikte yaşayıp göreceğiz.
madagaskara daha çok devlet gezisi düzenleriz bu gidişle
adamı aylardır avrupaya davet eden yok
DXY nin 100 ün altında seyretmesi ve 2016 ocak dan beri düşen usdzar paritesi bir tarafta diğer yanda son aylarca en çok değer kaybeden para birimi TL..Buna ragmen 3.60 ın altına bırakmıyorlar..Günlerdir 3.60 3.64 aralığına sıkıştı.Dolar genelde bu kadar yatayda kalırsa yukarı patlar benim gözlemim ...Kocaman bir yeşil çubuk (6-7 kuruşluk) görürsek şaşırmayacağım :Sad:
Jackie burada yazmıyor, siz alıntılarını buraya yapıyorsunuz ve burada herkes istediği yorumu yapmakta özgürdür. Bu başlığı açtım falan diyerek bir sahiplenmeye gitmeniz ise çok şaşırtıcı.
Başlık açan kişiler bu iddiada bulunduklarında, teknik analizlerini koyuyorlar, ciddi bilgiler veriyorlar, kısaca tecrübelerini konuşturuyorlar.
Sonrasında yönetimden başlığımı kapatın isteği ile kilitleniyor.
Sizin paylaşımlar ise sadece kopyala yapıştırdan ibaret.
Yazanlara karşı tutumunuzu gözden geçirmeniz gerek.
Amma uzattın ...
Benim bir becerim yok.
Kopyala yapıştır.
Ayrıca bu başlıkta tek grafik ve analiz beğenmediğin, hatalı bulduğun Jackie'ninki...
Adama sorarlar ne işin var bu başlıkta diye...
Benim dışımda, sen dahil, sanki analiz grafik dolduruyorsunuz burayı.
Ya da bet bereket getiriyorsun sanki.
Milletde sadece müthiş bir ego var. Laf yemiyorlar...:)
Sanırsın döviz başlıklarında dolmuş taşıyor özgün analiz ve grafikçiler...
Şurada 5-10 kişiyiz.
Hepimiz birbirimizi tanıyoruz.
Daha açmadan yazara bakıp ne yazdığını tahmin edebiliyoruz.
Bu arada benim zararımı düşünüp de dert edinenler için:
Hala % 50...Ve ortalamam 3.64...
Evet kabul ediyorum.
Baya zararlıyım...:)
https://pbs.twimg.com/media/C7lJOtJV4AEDjri.jpg
Dolar endeksi grafik ve analizi böyle maymunun...
https://pbs.twimg.com/media/C7nnf36VYAAd4aH.jpg
Ve son USD/TR grafik ve analizi...
Fırıldak oldu maymun...
Muzu etrafında çevirince...:)
Bana birisi hiç de önem vermediğim itibar puanı göndermiş...
Hemi de siyahından...
Şöyle diyor...
"En iyisi sen T/a öğren.. Kendi anlizini yaparsın.. T/a bölümüne topik açtım.. ordan başla öğrenmeye... DeliKAN|NAKileD"
Hadi ben cevabı sabaha bırakayım...
Şimdi gece gece...
Neyse...
DeliKAN/NAKileD kim acaba?
Delikan ceza aldıysa (ki öyle görünüyor) adam bu kez de lakabını terso edip tekrar mı duhul etti ?
Bu forumlarda büyük suç.
Cezası bana göre tarddır.
Bir daha giremez bu foruma.
Ha başka bir bilgisayarla olabilir.
Ama artık bu lakapla ortaya çıkamaz.
Çok cevval biriydi.
Gölge gibi takip ediyordu.
En matrağı da ben blogda "Çanakkale Kurtuluş Savaşının Provasıdır" mealinde yazı yazdım. O red listemde olmasına karşın (yani okuyamaz) aynı gün "Çanakkale Kurtuluş Savaşının Provası değildir" mealinde yazı yazdı.:) Neydi meramı anlayamadım.
Bana özelden "kaldır şu bloklamayı. Bak ne güzel yazılar yazıyorum. Okumayamıyorsun" mesajları.
Bir takıntısı vardı mutlaka. Çözemedim.
Hissenete mutlaka girmeye çalışacaktır.
İçindeki o dürtü rahat bırakmaz.
Ne diyeyim.
Allah huzur ve mutluluk versin kendisine.
Jackieâ€
@JackieTheTrader
Friday's $USDTRY triangle forecast at 3.6408 & go 'lower towards 3.56-3.58' looks right. We expect 'wave v' not complete & heads 3.56-3.58.
Dolar başlıkları sessiz ...
İki haftadır dolar kuru stabıl ya da aşağı...
Ana muhalefetin taktik olarak Erdoğan'ı hedef ve muhatap almaması ve Hayır kampanyasında kendi imzasını atmaması, siyasi arenayı da olabildiğince sakin ve sessiz tutmakta.
Ben bu taktiği akıllıca bulunuyorum.
Yıllardır AKP bu kaynaktan olabildiğince beslendi.
Dolar kuru referandum sonrası gelişmelerle hareketlenebilirse hareketlenir.
Yoksa Jackie'nin analiz ve hedefleri tutacak gibi...
İyi bir hafta dilerim.
3,60 desteği kırıldı ...
Hala muz vermek niyeti var mı Jackie'ye?
3,90 dan buralara kadar oldukça başarılı idi.
Tabi insan kendini tümüyle terkedemiyor onun öngörülerine.
İçindeki sesin baskın çıktığı zamanlar oluyor.
En basitinden bir sistem bile sistemsizlikten iyidir...
DXY de 99 unda altını gösterdiler..
ZAR 14 13 derken nerede ise 12 yi de aşşa kıracak..
12.33 idi en son baktığımda.
TL nin olması gereken değer 3 tl nin altı oran orantı yaparsak
Ama gel gör referandum diye midir nedir 3.60 lar civarıyız..
Altın ons : 1257 dolar...
Daha 10 gün önce 1200 dolar civarındaydı...
Altın önemli bir ters korelasyon.
FEDin faiz kararından önce altının yükselebileceğini ifade etmiştim.
Erken bıraktık peşini...:)
Gram altın ise geçen ayın bile gerisinde...:)
Ben bıkıp 147 TL den satmıştım.
Onsun çıkışına karşın hala 145 ler civarında...
Jackie'nin yazdıklarından anladığım sıkı zarar yazmış ve morali sıfırlanmış.
FX çiler pozisyonlarını şimdi kapatsın, dolar güçlenemedi demiş.
Liraya dönün diyor. Açık ve net dolarlarınızı bozdurun demiş.
3,6250 den dolar aldırdıklarım kusura bakmasın, küçük zarar ediyoruz. Kar zararın kardeşidir demek istemiş.
Jackie†@JackieTheTrader
I suggest forex traders end their trades now. People who exchanged Lira for US$ at bank should go back to bank and exchange US$ for Lira.
We are CLOSING our $USDTRY trade at market (last 3.5990). The problem is we're not seeing US dollar strength we expected. US$ chart soon.
Aynen öyle demiş...
Baya panikte...:)