Brain storming bazar da zehirdir!
Printable View
Canlar
Suan dzt den kazandiklarimi jakuzide eziyorum...
Emmi bir dahaki hafta strateji mitrateji yok
Bam bam bam
Isin sakasi buna p.tesi oglen kapanisinda karar veririz
Suan ne desek bos
Tot mot bana uymaz
Valorude var getiriside dusuk
Onun yerine valorsuz ppf alirim daha iyi
Syg
Su an altin fonlari son 1 aydir yuzde 1 e yakin kayiptalar. Portfoyun bir kismi onumuzdeki kisa surecte degerledirilebilir . yuzde 1.5 - 2 kazanci goruldugu anda yapistir gitsin. Tabii ki yazdiklarim yatirim tavsiyesi değildir.
Mevduat faizleri iyi olacaktı fona bakmazdım bile.
Gpg benim de canımı sıktı.. 50k kadar var elimde
Cqn sıkmaya gerek yok Gpg zaten yüksek getiri vadetmiyor aylık 1.5-2.0 arası getiri bundan sonra yeter. Zaten hedefi mevduatın bir tık üstü.
Yani belki hatırlasınız aylar önce bu konuda üç beş kişiyken ve PPF'den başka birşey bilmezken şöyle bir şey yazmıştım.
Şu dört fona dikkat GPG,OBP,TCD ve KRF diye
Bunlardan ikisi popüler oldu sonra
GPG iyice popüler oldu belki de on misli büyüdü.
Ama hafta sonu getirileri tuhafıma gitmeye başladı.
Mevduat üstü derken mevduat düştükçe oda düşecekse alınan riskle beklenen menfaat uyuşmamaya başladı.
Açıkçası o günkü olumlu düşüncelerimi devam ettirmeye çalışıyorum ama onların da biraz daha çaba gösterip şu hafta sonu sorununu çözmeleri gerekir bence.
Birde şu mevduat üstü konusunu açıklığa kavuştursalar iyi olur.Mevduat %12 oldu daha da düşme eğiliminde .
O dörtlüden TCD için birşey yazmaya gerek yok zaten çok tartışıldı burda.
Gpg de son bir haftada hisse oranı yükselmeye başladı ilerde daha da yükseltecek. O yüzden borsa çıkar Gpg çıkar borsa düşer Gpg düşer. Bundan sonra sürpriz beklemek.cok gerçekçi değil
Mevduat üstünü açıklığa kavuşturmuştuk mevduat ayda %1 getiriyorsa +%1.5 hedeflediğini söyledi Eral yani %2.5. Ama bunun kesin olacağının hiçbir garantisi yok :) Paylaştığınız fonlar içinde 1 yıllık getiri sıralamasında TCD birinci GPG ikinci OBP'de beşinci sırada :) GPG'nin popüler olmasının en büyük sebeblerinden birisi twitter hesabı ve burada da popülerliği. Hafta sonu getirileri veya belirli dönem getirilerini kıstas almak gerekmediğini kendiniz de söylediniz diye biliyorum. Hafta sonu getirileri ile ilgileniyorsanız PPF'ler % 0.11 gibi getiriyor :) Aylıkta da 1.1 gibi değerleri göreceğiz onlarda:) Bu arada GPG savunucusu gibi oldum sanki şu an bir tane bile GPG yok portföyümde :)
Bu da gösteriyorki en kazançlı fonlar PPF'ler.
Az kazandırıyor, o yüzden harcatmıyor.Damlaya damlaya göl sonra da deniz oluyor.
Çok kazandıran fonlar ise sadece götürüyor.Baksanıza webster jakuzide yiyiyor paraları, siz yurtdışına göz diktiniz.Külliyen zarardasınız.
Bana uymaz.PPF forever....:kahkah:
Kasım ayı başında açıklanacak olan Ekim ayı enflasyonu düşük olur ise ( 9,26 da kalmistik) tahvil fonlarindaki fırsat devam edecek olabilir veya zemine değmek üzere olabilir. Bence o veri oldukça önemli.
Bu irak olayi hesabimizda yoktu...buyuyecek gibi
https://resmim.net/f/VEDnJD.png
https://resmim.net/f/Yt1C4v.png
Gördüğünüz gibi detaylı analize; bu kadar fon içerisinden hangisini seçeceğim diye kafayı yemeye gerek yok sayın dostlarım. Demek ki ne yapıyormuşuz; sadece ve sadece Tahvil grafiğine bakarak fon portföyünde Hisse Fon, Karma Fon ve Değişken fon gibi öngörülemez fonları nispi miktarda tutup Tahvil ve Altın fonlar arasında arbitraj yapıp parayı götürüyormuşuz.:) Yaw ne kaddaren basitmiş bu fon olayı. Gördüğünüz gibi palanın eli cıscıbıldak ortaya çıktı.:)
Bir Mert bize böyle kıyak geçmedi.
Mert oğlum ses ver.
Palanın elini tutma bizim elimizden tut.
Zaten pala el vermez ahahahahahahahahaha...
Gelecek hafta kutudan davşan çıkabilir.
Dikkat edelim ortam bozuldu yine.
Bağdadi mort diyorlar, sınırımıza 5 km ötede kökünden temizlemişler.
Şimdi bu durumda (kısa vadede) ne yapıyoruz dostlarım onu da kısaca yazmak lazım. Son bir kaç mesajımda da belirttiğim üzere faizlerdeki hızlı düşüş trendinin sonuna ve naçizane benim öngörüm olan 12.80 (12.50 dip) seviyelerine oldukça yaklaşmış vaziyetteyiz. Bu getirinin dibini kazımak adına :) Tahvil portföyümüz için 13 Kasım (Çarşamba günü, paramız Perşembe günü 14.30 da hesabımıza yatacak, çuvalları hazırlayın :) ) tarihinde SATIŞ talimatı vereceğiz. Perşembe gecesini PPF'nin ılık getirileri eşliğinde geçirip vücut sıcaklığımızı dengeleyeceğiz ve Cuma sabahı ilk iş olarak Altın Fonlardan birine (TUA veya GTA olabilir) dalış yapacağız. :) Ne zamana kadar derseniz, burada 2 ayrı değişken var; bunlardan ilki ons altın seviyesi, diğeri de Dolar/Tl paritesi. Onu da o zaman değerlendiririz.
Altin ve/veya hisse veya kira sertifika.simdilik goruntu bu yondeSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altın fonlarda geçireceğimiz zamanla ilgili olarak biraz erken de olsa şu paylaşımı şimdiden yaparak tarihe not düşmüş olayım. Dünkü mesajımda hükümetin şirket borçlanmalarının TL ağırlıklı olmasına dönük bir stratejisi olduğundan ve bunu gerçekleştirmek için bankaları çeşitli yollarla sübvanse ettiğinden bahsetmiştik. Ve ekonomi yönetiminin, bu stratejisini hedgelemek için yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarını kullandığını söylemiştik. Nitekim faizlerdeki düşüş trendine ters orantılı olarak buradaki mevduat tarihi seviyelere yaklaşmış vaziyette. Borçlulukla ilgili bahsettiğim bu cycle -istenilen noktada- tamamlandığında işte bu kenarda atıl vaziyette duran döviz varlıklarının da ekonomiye kazandırılması gerekecek ve faizde çok fazla artışa yol açmadan bunu yapmanın tek yolu TL'yi zayıflatmak yani kontrollü bir şekilde doların önünü açmak. İşte bu hamle Altın fonlarda oldukça cazip getiriler sunacak bize.
-Doların önü açılırsa domates tohumunu bile dolarla alan bir ekonomide enflasyon yeniden zıplarmı?Zıplarsa yeniden başa sarmazmıyız?
O sebeple dolar baskılanmak zorunda değilmi?
-Niçin gram altın değilde altın fonu?%10 stopaj avantajı olan gram altın daha avantajlı değilmi.
Makas çok diyeceklere 50 kuruş makasla alıp satmak mümkün bilgisini vereyim.
Kafama takılan sorular bunlar oldu.