ben de altivek gibi dusunuyorum bunlar gidene kadar dolardayim....
Printable View
ben de altivek gibi dusunuyorum bunlar gidene kadar dolardayim....
Yine trolcukler basmış burayı, sanki bir onlar seviyor memleketi...
Öğretmenler Gününde Konya'da düzenlenen törende, ayak ayak üstüne atan birini kürsüden fırçalayan Vali Cüneyit Orhan ve fırçaladığı genç bir araya gelmiş ve sulh fotoğrafı çektirmişler...:)
Dedikleri şu: Vali saygısızca oturduğu için azarladığı genci öğretmen zannetmiş. Oysa bu adam bir gazete muhabiriymiş...Vali bu adamın muhabir olduğunu bilse sorun etmeyecekmiş.
Benim anladığım şu: O salonda ayak ayak üstüne atarak saygısızca oturacak kişi ancak öğretmenler dışında biri (memurlardan başka biri de olabilir) olabilir...
Benim anlamadığım ise şu :Bu devletin valisine saygı dedikleri şey ne menem bir olgudur ben anlamadım doğrusu. Sadece memura geçerli bir şey anlaşılan.
Aslında vali üzülmüştür astı olmadığına, devlet memuru olmayan vatandaşta vali karşında hazırolda durmalı...
Bakın anlaşamadığımız husus şu: Bu yönetimi, hükümeti, devlet adamını, Ahmeti Mehmeti sevmiyorum , inancım yok diyebilirsiniz. Sizin tercihinizdir. Kişiseldir. Kimsenin bir şey deme hakkı yoktur bence.
Ama bu ülkeye, inancım yok, sevmiyorum diyorsanız bazı itirazlarla karşılaşmanıza şaşırmamalısınız.
Bunun itiraz edilmeyecek, demokrasi ve özgürlükle savunulacak bir tercih olduğunu ileri sürmek anlamsız.
Dünyanın neresine giderseniz gidin, dünyanın en özgür kabul edilen ülkelerinde bu lafı edin, başınız belaya girebilir. Ve o ülkede ne aradığınızı sorabilir insanlar.
Ha. Maraş'ta benim 3 yakınımı yaktı bu ülkedekiler diyorsanız, acılı insanlarla yukarıda değindiğim şeyleri tartışmam ben.
Yanlış olur.
Basbaglari yazmamissin orda kim vardi,
marasi,corumu,sivasi,basbaglari halki birbirine dusurmek isteyenler yapti.
.Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Acıları yarıştırmanın bir anlamı yok.
Maraş'ta ve Başbağlar'da ölenler bu ülkenin insanları idi.
O dönemde bu katliamları kim engellemedi ise ya da engelleyemeyedi ise vebal onların üzerinedir.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amin.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trump, Halkbank'a yönelik olası yaptırımların etkisinin incelenmesini istedi
Yahu insanlar ne arayacak saçma sapan sorularla boş boş demogoji yapmayın, gidebilecek imkanı olsa durur mu bu insanlar burada.
Son 2-3 senede 250 bin aile göçmüş kaçan fetöcüleri saymıyorum.
Gidebilen gidiyor, birinci dünya ülkelerine legal yollardan gitmek ve yaşamak imkanı olsa bu insanların hepsi şansını denerdi.
Ama pasaportun buna izin vermiyor o ne olacak? Senin pasaportunun bir itibarı yok.
Yani kısacası ne oldu da bu kadar okumuş kendini yetiştirmiş adam doktorundan girişimcisine programcısına mühendisine ve avukatına bu ülkeyi geri dönmemek üzere aileleriyle terk ediyor. Bir o kadarı da gitmek için fırsat kolluyor diye sormuyorsun da giden adamları suçluyorsun, konuşanlara da aba altından sopa gösteriyorsun aman ha devleti karıştırma ülketi karıştırma diye.
Ya sev ya terk et diyorsun yani.
Kardeşim bu fikirler 50 sene öncesinde kaldı. Uyanın artık. Günaydın.
Burada birikimini koruyup çoğaltmak için birbirine danışan fikir alışverişinde bulunan insanlar var genelde.
Ülkemizde bunun yolu doğrudan politik iç ve dış gündemi takip etmekten geçiyor.
Bunları takip etmeyip ne yapacağız teknik analize mi bel bağlayacağız 20 yıllık trenlere mi?
Bir sene önce türk lirası spekülatif atak yedi, yüzde bilmem kaç değer kaybetti, buna sebep olan olayların başlangıcı tamamen siyasi bir olaydı hatırlatırım.
bu başlık bu ülkeye inanmayan, bu ülkeyi sevmeyen, ülkeden kaçmak istese de gidemeyen, kendini mahpus hisseden acılı insanların teselli ve anlayış aradığı bir başlık haline geldi...
kızgın ve mutsuz insanlar...
ne yapsak bilmiyorum...ne desek boş.
imkanı olanların çoktan ülkeyi terk ettiklerini biliyorum. olmayan bir çok mutsuz ve umutsuz insan da bir fırsat bulsam da gitsem diyor...
ben bu yönetimden ve de ülkenin gidişatından mutlu olmasam da ne gidecek bir ülke arıyorum ne de gitmeye bir niyetim var.
farkımız bu.
kaderini bu ülkeye bağlamisim...
gidene ve de gitmek isteyene güle güle deme pozisyonundayim...
Gidenler bu ve benzeri olaylar yüzden gidiyor: http://www.cumhuriyet.com.tr/video/v...yla-basti.html
Daha geçen hafta tanıştığım bir beyin cerrahı, malını mülkünü satıp temelli Almanya'ya gitti. Bize kalanlar da linkteki tipler. Umut falan artık bizim için uzak kelimeler.
yazılarımda saygısızlık yok..aba altından sopa göstermek hadsizligi yok..olayı mecrasında çıkarmayın.
Valla çok eskiden beri derdim, Avrupa kapıları açsa yorganı tüfek yapan soluğu orada alır diye.
Bir de anti tezim vardı, biz kapıları açsak Suriye Irak gibi ülkelerde, adam kalmaz diye.
Ikincisi maalesef gerçekleşti, engin siyasetçilerimiz sayesinde.
Grandük Notoras Bizanslılar'ın duygularını "Şehirde Latin külahı görmektense Türk sarığını yeğlerim" diye en veciz biçimde ifade etmişti.
Aynı o zaman ki Bizanslıların durumuna düştük, ezan sesi yerine kilise çanını yeğleyecek milyonlar var bu memlekette.
Gidenlere ve gitmeyi tasarlayanlara sallamak, hainlikle suçlamak bel altından vurmak doğrudan akp söylemi, hatta bunu yapan alev alatlı diye bir kadın gayet profesyonel şekilde bu konuyu gündeme getirip bu insanları hedef gösteriyorlar.
akp bunu birçok konuda yapar, ama şimdi gündem bu değil, gündem bu olsa formül basit.
Yani sorunun kökenine inmek, hakikati konuşmak yok. Hedef gösterme, konuyu saptırma ve karşı tarafı suçlama var. akp nin basit ama işe yarar taktikleri.
günaydın arkadaşlar,Bora Bey, Reha Bey sizlere sonuna kadar katılıyorum. Zamanında sivas olayında dönemin başbakanı T.Ç...kimsenin burnu kanamadı kazasız belasız atlatılmadı demedi mi ve diğer olaylar da aynı onun milliyetçilik devletçilik taslayanları çok gördük geçin bunları ..
Artık bu dolarda 6 ların üzerini görmemiz gerekiyor. çok sıkıştı..aralığın ilk haftası bekliyorum hadi artık..
katardan 5 milyara çıkan swap anlaşması 10 veya 14 çarpanlar 50 70 milyar dolarlık merkez kontrolü demek.balina girmeden bu iş yürümez. bence girmez.ancak kurun bu seviyede olmasını ülke kaldırmaz .mecburi yükseltme gerekir o zaman da merkez pozisyonunu ona göre ayarlar gibi görünüyor.ytd.
26 Kasım Salı 10:34 TCMB, KATAR MERKEZ BANKASI SWAP ANLAŞMASI 3 MİLYAR DOLARDAN 5 MİLYAR DOLARA ÇIKTI
26 Kasım Salı 10:33 TCMB: TCMB İLE KATAR MERKEZ BANKASI ARASINDA SWAP TADİL ANLAŞMASI İMZALANDI
USD/TL iyice kontrol altına alındı bu anlaşmayla...:yes:
Ne hikmetse bu olaylar olurken shp (simdiki chp)koalisyon ortagiydi engellemediler.Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/jqGvbL.png BOVESPA grafiğini dikkatlice incelersek tepeler hep yukarıya giderken MACD göstergesinde aksine tepeler hep aşağıda oluşmuş, acaba dünya borsalarında düşüşün fitilini birezilyamı ateşleyecek
Bu KATAR haberi sonrası umarım DTH tartışması sona erer..
MB dövizleri satılıyor
Yok efendim bizim DTH lar mı açığa satılıyor
DTH böyle olduğu sürece dolar yükselemez..
Bi zahmet bitsin artık..
Son dakika… Bomba açıklama Rusya’dan geldi! Türkiye ile 2020’nin ilk yarısında…
Rusya'nın dış ülkelere silah satışından sorumlu tekel devlet şirketi Rosoboronexport Direktörü Aleksandr Miheyev, "Moskova Yönetimi'nin 2020'nin ilk yarısında Türkiye'ye S-400 karadan havaya füze savunma sistemi tedarik etmek için yeni bir anlaşma planladığını" söyledi.Reuters’ın Rus haber ajansı RİA’dan aktardığı habere göre; “Miheyev, “2020’nin ilk yarısında sözleşme belgelerini imzalamayı umuyoruz†dedi.
Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alması Ankara-Washington hattında ciddi gerilime yol açtı.
Bu kapsamda Amerikan Yönetimi, Türkiye’yi ortak üreticileri arasında yer aldığı F-35 savaş uçağı projesinden çıkardı.
ABD Başkanı Donald Trump, CAATSA (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) kapsamında Türkiye’ye ek yaptırımlar uygulaması yönündeki baskılara direniyor.
Zira; Başkan Trump, Türkiye’nin Rusya’dan S-400’leri almaya selefi Barack Obama döneminde mecbur bırakıldığını düşünüyor.
Bu sıkışık durumda, Katar'a neler verildi, neler vaad edildi acaba?
Bir tank paletle idare etmez artık...
*erdoğan: Enflasyon ve faizde tek hanelere inilecek-ntv
TCMB ve Katar Merkez Bankası arasında 17 Ağustos 2018 tarihinde imzalanan ikili para takası (swap) anlaşması, tadil edildi
TCMB: Yerel para birimleri üzerinden gerçekleştirilen ticareti kolaylaştırmayı ve iki ülkenin finansal istikrarına destek sağlamayı amaçlayan swap anlaşması ile tutar $3 milyar karşılığı TL ve Katar riyalinden $5 milyar karşılığı TL ve Katar riyaline yükseltilmiştir
https://odatv.com/turkiye-s-400-kriz...-26111909.htmlAlıntı:
Türkiye S-400 krizinde çözümü buldu
Hulusi Akar'ın S-400'lerin NATO sistemleriyle entegre edilmeyeceğine dair açıklamasını analiz eden Kommersant gazetesi, Rus füze savunma sistemlerinin özerk şekilde çalışacağını ve NATO hava savunma sistemlerine entegre edilmeyeceğini yazdı...
Bu ne saçmalıktır yahu!...
Kürdistan peşindeki Nato toprağımızdaki radarları kendine en etkili hava savunmasını yaratmak için entegre edip kullanacak. Türkiye ise S400'leri tek başına kullanacak, kendi toprağımızdaki radarlardan Türkiye değil başkaları yararlanacak.!.
Sen ABD'ye ABD topraklarını böyle kullanmayı öner bakalım, sana ağzıyla mı kıçıyla mı gülecekler görürsün..
Aynen kardeşim
2008 kriz öncesi boyunda yükseliş var.
35 binden 110 bine çıktı borsası. 2008 ,öncesi ile tam bir benzerlik var. Yüzde 60 düzeltme ve brezilya realinde devalüasyon..
Küresel bir hadise belki.
Arjantin belki iflas edecek gene tü..emerging etkilenecek
Biliyorum mehmet swap anlaşmasını..
Burada bundan habersiz DTH lar açığa satılıyo DTH lar olduğu müddetçe düşmez diyenler için yazdım bu yazıyı..
Sıkıntı küresel manada geliyor olabilir ama fazladan 2 milyar doların bir etkisi ?..
TL çok açık ve net , anlaşmalı maçlara çıkan boksör misali..
Sıkı ise açsınlar yeniden SWAP ları londra ile..:)
O zaman görürüz ne kadar sağlam bir para birimimiz olup olmadığını..
Bunca faiz indirimine rağmen dibs lerde de borsada da ciddi bir yabancı girişi yok..
reel piyasa ya da hali ile yansıyamıyor bu 10 puan düşüş..
Yılbaşından sonra yabancının tavrı iyice belli olur..
Aralıkda bi 2 puan daha indirim çakar MB..
Katar da tahvil aldı ise kazançlı çıkarlar işte
24 lerden aldıklarından ihya olmuştur zaten..
win win durumları..
Son olarak..
Şu an bizim bankalar BOĞULMAYA başladı lar havasızlıkdan..