Amin.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amin.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Trump, Halkbank'a yönelik olası yaptırımların etkisinin incelenmesini istedi
Yahu insanlar ne arayacak saçma sapan sorularla boş boş demogoji yapmayın, gidebilecek imkanı olsa durur mu bu insanlar burada.
Son 2-3 senede 250 bin aile göçmüş kaçan fetöcüleri saymıyorum.
Gidebilen gidiyor, birinci dünya ülkelerine legal yollardan gitmek ve yaşamak imkanı olsa bu insanların hepsi şansını denerdi.
Ama pasaportun buna izin vermiyor o ne olacak? Senin pasaportunun bir itibarı yok.
Yani kısacası ne oldu da bu kadar okumuş kendini yetiştirmiş adam doktorundan girişimcisine programcısına mühendisine ve avukatına bu ülkeyi geri dönmemek üzere aileleriyle terk ediyor. Bir o kadarı da gitmek için fırsat kolluyor diye sormuyorsun da giden adamları suçluyorsun, konuşanlara da aba altından sopa gösteriyorsun aman ha devleti karıştırma ülketi karıştırma diye.
Ya sev ya terk et diyorsun yani.
Kardeşim bu fikirler 50 sene öncesinde kaldı. Uyanın artık. Günaydın.
Burada birikimini koruyup çoğaltmak için birbirine danışan fikir alışverişinde bulunan insanlar var genelde.
Ülkemizde bunun yolu doğrudan politik iç ve dış gündemi takip etmekten geçiyor.
Bunları takip etmeyip ne yapacağız teknik analize mi bel bağlayacağız 20 yıllık trenlere mi?
Bir sene önce türk lirası spekülatif atak yedi, yüzde bilmem kaç değer kaybetti, buna sebep olan olayların başlangıcı tamamen siyasi bir olaydı hatırlatırım.
bu başlık bu ülkeye inanmayan, bu ülkeyi sevmeyen, ülkeden kaçmak istese de gidemeyen, kendini mahpus hisseden acılı insanların teselli ve anlayış aradığı bir başlık haline geldi...
kızgın ve mutsuz insanlar...
ne yapsak bilmiyorum...ne desek boş.
imkanı olanların çoktan ülkeyi terk ettiklerini biliyorum. olmayan bir çok mutsuz ve umutsuz insan da bir fırsat bulsam da gitsem diyor...
ben bu yönetimden ve de ülkenin gidişatından mutlu olmasam da ne gidecek bir ülke arıyorum ne de gitmeye bir niyetim var.
farkımız bu.
kaderini bu ülkeye bağlamisim...
gidene ve de gitmek isteyene güle güle deme pozisyonundayim...
Gidenler bu ve benzeri olaylar yüzden gidiyor: http://www.cumhuriyet.com.tr/video/v...yla-basti.html
Daha geçen hafta tanıştığım bir beyin cerrahı, malını mülkünü satıp temelli Almanya'ya gitti. Bize kalanlar da linkteki tipler. Umut falan artık bizim için uzak kelimeler.
Yer İmleri