Vakıftan hangi işlemi seçerek emir veriyorsunuz
Limit fiyatlı
Piyasa limitli
Piyasadan limite
Dengeleyici
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vakıftan hangi işlemi seçerek emir veriyorsunuz
Limit fiyatlı
Piyasa limitli
Piyasadan limite
Dengeleyici
Limit fiyatlı
Dört kurumdan emir girdim bakalım. Fazla gelmeyeceği için 200 er lot yazdım. Arkadaşlar İş Yatırım kullanmayın bence. Bu ne ilkel kurumdur.
arkadaşlar vakıf mobilden işlem yaparken normal hisse senedi alım satım gibi mi emir giriyoruz fiyat tipi olarak ne seçmek gerekiyor acaba(limit fiyatlı;piyasa fiyatlı,piyasadan limite,dengeleyici olmak üzere 4 seçenek çıkıyor) alım yapanlar yardımcı olabilirmi acaba
bende isbankasini bıraktım hem fazla komisyon alıyordu hemde her halka arzda şubeye gel,
en son fade için şubeye gittim şubedeki personel alımı benden yapacak telefondan merkeze talep geçecek çek cek
dolayisi iile fadeyi isb. alamadım
isyatirimda 100 bin TL lik hesap aç her ay 400 bin TL işlem yap hesap açalım dediler,
dolayisi ile isb. ve isyatirim işi benim için kapandı.
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
isyatirim da hiç bir şart koşmadan yada 10-20 bin TL yetrrli6 deseydi açardım hesabi işin gerçeği tabi birde binde 4 komisyon almayacak tabi
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben konuya kisaca soyle bir aciklik getireyim.
İs bankasindan halka arza katilacak arkadaslar subeye gidip bizzat basvuruda bulunmalari gerekiyor.
Diger kurumlardan basvuru yapacaklar ise. Limit fiyat secerek lot sayilarini belirleyip basvuru yapiyorlar. Kimi kurumlarda halka arz kismindan bu islemi yapiyorlar, kimi kurumlardan ise normal hisse alimi gibi emir veriyorlar.
DNISI.HE olarak gorunuyor hisse senedi.
Saygilar.
ak ve teb den emir girdim, ak emrimin iptal olduğuna dair mesaj geldi. Acaba tc aynı olunca biri iptal mi oldu
ak yatırımdaki taleplerinizi kontrol edin bence. İptal edilen emirlere bakın. 10 tane farklı ak yatırım şubesini aradım cevap veren yok tümden iptal
Seçiniz
Limit Fiyatli
Piyasa Fiyatli
Piyasadan Limite
Dengeleyici
Menü böyle çıkıyor.
Tahminim herkese 50 adet civari hisse isabet edecek.
Saat 13.00 itibariyle emir işlemleri bitti. Bakalım arz bitti haberi gelecek mi yoksa yarın da devam edecek mi?
Bence 60-80 lot ancak gelir.
Başvuran herkese de şimdiden hayırlısı olsun.
Arz yarın da devam ederse max 50 lot gelir. Borsa tarinin en ibretlik olaylarından biri olur. Artık 20 tavan mı gider 30 tavan mı gider hep beraber görürüz.
Hiç hisse almayanlar bile artık halka arzlara katılıyor. Genede denedik şansımızı bakalım kaç tane gelecek. Herkes için hayırlısı olsun
Telefona cevap veren yok, özellikle bugün.
SM-T580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eskiden halka arz lar talep olmadığı için hep iptal olurdu, şimdi ise tezek koysan gidiyor.
SM-T580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fade'de küçük yatırımcı matriks bilanço twitter sayfasına baktı. Aha şirket batıyor dedi ve satış verdi. Yatırım giderlerini vs. incelemediler. Ben de mecbur 6'dan sattım. Dnısı'nın az lottan dolayı daha çok yükselebileceğini düşünüyorum. Satan fazla olmayabilir.
Şirket de bunu düşünmüş olabilir mi?
Lotlar yarinki emirden sonra dağıtılacak.Yarin 13ten sonra hesaplara gecer..Bu da yoğun talep olacagini gosteriyor.100 lot duserse iyi diyecez.
arzlar böyle eşit bölünürse saçma sapan arzların sonu gelmez. yatirdigin paraya göre oranlı arz yapsalar aldigin lot bir işe yarar ve saçma sapan fiyat hareketleri olmaz.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tam tersi, para ile orantili lot dusse buradaki cogu kisiye 5-10 lot anca duser. Az sermayeli sirketlerde en iyi yontem bu. Bu Ky dostu yontemi keske tum halka arzlarda yapsalar. Ky en azindan biraz para kazanir harcligini cikarir.
Kim bu yontemi kotuluyorsa ya kimse emir girmesin istiyordur ya da 100-200 milyon nakitli tahtacinin masasi olarak calisiyordur. Aksi mumkun degil.
herkez az lot girince beklenen otuz, kırk kat talep gelmedimi acaba:)
arkadaşlar bir şey sormak istiyorum bu halka arzda talep kaç kat gelirse ona göre mi lotlar hesabımıza geçiyor diyelim 10 kat talep geldi ve biz 1000 lot emir girdik 10 kat talep geldiği için hesabımıza 100 lotmu geçer yoksa herkesin hesabına eşit şekilde mi lotlar paylaştırılıyor
Diyelim 8 milyon hisse var ve 150.000 adet yatirim hesabi basvurusu oldu. (Bunun icinde ayni kisi farkli araci yada bankalardan da basvurmus olabilir) 8.000.000/150.000~53 adet hisse dagitimi yapilir.. bu basvuranlarin kac lot basvuracagi 53 adetten az olamayacagi varsayimiyla bir kisi isterse 500.000 lot istesin farketmez.onemli olan basvuran hesap sayisidir..
Fade nin arzında ilk gün hisseler hesablara geçmişti. bu hisse de öyle birşey göremedim.
Acaba yeteri kadar talebmi gelmedi?
Örneğin 8.000 000 lot var arzda kaç hesaptan müacaat varsa o kadar hesaba bölünüp hisse dağılımı yapılıyor. Bir rivayete göre 600 000 üzeri müracaat var diyorlar. 8.000 000/600 000=13,3 hise ediyor adam başı, Yazılanlar doğruysa tabi K.Y.T.D.
Hayırlısıyla bende alıs gönderdim bakalım henuz gelen bır sey gorunmuyor inş iyi olsun bol şans