Borsada gerçekler her zaman yanıbaşımizdadir. Bazen görmeyiz bazen de aklımıza gelir. Şimdi virüs önlenemeyen bir mutasyona uğramis diye haberler geçiyor.
Printable View
Borsada gerçekler her zaman yanıbaşımizdadir. Bazen görmeyiz bazen de aklımıza gelir. Şimdi virüs önlenemeyen bir mutasyona uğramis diye haberler geçiyor.
Teknik ve temel analiz bir kullanılırsa para kazanırsın , grafta sizin 1 numaranız kopuş bölgesi çoğu teknikçi gap olarak görüp dönüş doldurmasını bekler , 2-3 numara daki barlara baktığınızda oyuncu toplama bana göre short pozisyon anlamında , 4 numara paketleme , ben vıop ta hedge amaçlı kullanırım .Badem spor xu100 de buraya çoğu zaman bıst ve banka grafları atmışımdır oyunun görülmesi açısından dediğiniz gibi bunları anlatarak değil yaşayarak öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz .
Şimdi siz diyeceksiniz ki temel neyi gördünüz temel Badem spor üzerine kurulu bir sistem olduğunu gördük Rus uçağını düşürdüğümüzle başlayan , Kontrollü devalüasyonu gördük ve devamında dolara 8.55 lerden müdahale yapılacağını kapanan topiklerde belirttik , RTE nin ABD seçiminden önceki hamlelerini anlamaya çalıştık S400 denemeleri vs toyekün graflardaki oluşum ve hacimler trendi destekleyip desteklemediğine baktık , şimdi dolar ve cds bu yüzden ivme kaybediyor .Sizin graftaki barlarınızı Badem spor çizdi süreci bildikleri için.Birazdan 2 graf paylaşıcam kendi oyun tarzıma göre
https://i.hizliresim.com/iyyBZC.png
7 lerde iken burada paylaştım grafı okuyan anlar formasyonu
1 nolu bölge cokomelli istifa sonrası.. istifa hafta sonu gelmişti.. pazartesi günü gap oldu. dolayısıyla bir önceki hafta perşembe veya cuma kimsenin haberi yoktu. dolayısyla o bar oluşmadan teknik analiz öyle bir yönelme gösteriyormuydu ? soru bu ve sanırım cevabı hayır kimse bilemez olmalı.. 2 nolu bölgede kırmızı büyük bar mesela.. nerdeyse 5 bin puanlık bar.. hemen ertesi gün aynı miktarda hatta daha çok yukarı tam tersi aldılar.. yine haber akışı.. teknik ile alakası yok.. gaz haberi olabilir şimdi hatırlamıyorum, veya "piyasa dostu" demeçlerin tekrarlanması..
neticede cevabın için teşekkürler.. Turk borsası ciddi oranda haber akışı agırlıklı.. indikatör soğutma vb gibi şeyleri her şekilde yaparlar veya gerektiğinde hiç soğutmazlar.. bam bam satarlar..
badem spor görüşüne elbette katılıyorum ben de burda "badem force" diye kullanmıştım. haber akışlarında sürekli mr erdoğan ın borsayı "ekonominin süperliği" için örnek olarak gösterdiğini görenler için olağanüstü şartlar olmadıkça borsayı artık hangi hisseyi veya hisseleri harekete geçirebiliyorlarsa onlarla yükselteceklerini görebiliyoruz..
o nedenle grafiklerde teknik beklentiler değil stratejik beklentiler hakim. badem force ve akape beklentileri, propaganda altyapısı borsa üzerinden ekonomi güzel algısı vb.. olağanüstü şartlarda ise farklı şekilde, mesela global bir satışta, yine istedikleri yerde durdururlar.. orada da "biz daha az düştük süperiz "derler..
https://i.hizliresim.com/7BaDGm.png
Buda diğer paylaşımım sol tarfataki dairedeki gibi bir trend devam ediyor açı aynı 144 hedefli ozaman atmıştım
trendin devam etmesi bir şey gösterir mi?
veya "açının" devamlılığı sözkonusu olaiblir mi? veya yarın ne olacağını biliyormusun borsada ??
hangi haberin düşeceğini.. ? belki ciddi satış ve trend kırılacak.. bilemiyorsun..
o nedenle çizgiler olsa olsa rehberdir sadece kendi stratejin için ama sadece ona dayandırırsan hüsran olabilir bunun sonucu. grafiklere herkes bakıyor, fiyat grafiklerine, ama oradan formasyonlar veya şablonlar muhakkak işe yarayacak diye herkes harekete geçerse bu kendi kendini imha eden bir sisteme dönüşür.. alıcılar ve satıcılar kendi maksimum çıkarları için karar veriyorlar ve grafik bunun neticesinde oluşuyor diye düşünmek bana daha sağlıklı geliyor..
Ben onların oynadığı hisselerde oyun kurarım , bu oyunumun içinde hissede olduğumda 2 günlük 8.000 puanlık aşağı ve yukarı hareketin tek elle yönetilen sistemle alakalı olduğunu kendi oyun düzenime yerleştirdiğimden beni o kadar etkilemez.
RTE aylık konuşmalarında BORSAMIZ yine zirve yapıyor , ekonomimiz pik yaptı dedikçe ben oyunda kaldım benim oyunumunda temel analizdir bu konuşmalar gerçekmiş veya yanlışmış beni bağlamaz Borsanın RTE ve hükümet için Ekonomik anlamda bir indikatör olarak gördüklerini görüp oyun kurmaya çalışırım .
zaten hikaye idi..şimdi yalan oldu..yalan olduğu anlaşılmasın diye mutasyon geçirdi deniyor..
bir süre sonra yeni tip aşı icat ederler o da yalan olur..daha sonra mutasyona otomatik duyarlı aşı icat ederler..bakarız o da yalan..en sonunda istedikleri düzene geçeriz ve anında virüs ortadan kayboluverir..
Benim oyunumda stopplos mevcut , vıop ta hedge mevcut ,sizin dediğiniz şekilde O olucak bu olucak mı dersek BORSA da ne işimiz var.Hayatta neyin garantisi var 13,5 milyar dolar yabancı borsada satış yaptı ama borsa 140 larda kim aldı Badem spor .
Ha burada bazı şeyler tam anlamıyla yazılamıyor ve ifade edilemiyor kurallar gereği oyun benim açımdan bu şekilde.
https://i.hizliresim.com/0Jw9AY.png
https://i.hizliresim.com/7MoBlb.png
Cuma günü 1-2 çızık yaparız dedik ,
Garanti kısa vade bu hafta gerçekleşeceğini düşünüyorum , orta vade dolar bazlı yonca beklentim 1.80 .
Bu görüşlerim teknik olarak benim seneryom altına temel anlamda doldurmak için katalizör olucağını düşünüyorum.
Bol kazançlar
Önemli olan mevcut aşıyı olduktan sonra mutasyon gösteren virüse karşı olan süreç. Eğer aşı ölüm riskini bitirip, kovit mutasyonunu da klasik grip vakası gibi atlatmamızı sağlarsa bu bence yeterli şu an için.
Ama bu olmazsa anormal bir satış olacaktır. Ama daha zamanı var bunu görmek için. Bu haftanın işi değil bence
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eğer teknikle oluyorsa bu işler
Teknik olarak durum vahim ötesi.
Ama temel de daha tam düzelmiş değil.
Bu iş koronayla başladı,coronaylada bitecek.
Dişçiye gitmem lazım,gidemiyorum.
İşte öyle.
Bilmem ne olacağını.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ekonomik Durgunluk içinde enflasyon yaşıyoruz.
Stagflasyon en vahimi.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Yine rakkamlarla oynayarak,korona vakalarını düşük göstermeye çalışıyorlar.
Test sayılarını azalttılar.
Ek tedbirler gerekli bence.
"Aşı bulunana kadar bilmem kaç kere mutasyona uğrayabilecek bir virüs için bulunduğu iddia edilecek olan aşıların, ancak, gribe karşı kullanılan grip aşıları kadar etkisi olur"
diye 7-8 ay önce yazdığımda birileri beni aşırı kötümser bulmuştu. Kendisine son 20 yılda hangi Corona tip virüse karşı aşı bulunabilmiş diye sorduğumda cevap verememişti.
Unutulup gidiyor işte. Neyse ki arşiv var.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mutlaka öyle olmalı..ama insanlar 1 kez bile corona aşısı olmadan, virüs mutasyon geçirdi deniyorsa şüphelenmek gerekiyor..normal grip aşısı 14 yılda geliştirilmiş.. şimdiki teknolojik imkanlar daha fazla ama yinede bunun uygulanabilir olması için deneme aşamalarından geçilmesi gerekiyordu..bu aşamalardan geçmeyen aşı ölü doğmuş aşıdır bana göre..bunu bildikleri için mutasyon geçirdi demiş olabilirler..
yani gerçekte ortada istenilen nitelikte covit19 aşısı olmayabilir..
Çinde 1 milyon aşı uygulanmış..nerden bilecez bu rakamın doğru olduğunu..
Çok güzel noktalar. Ben bu nedenlerle yıllarca teknik analize çöp dedim ki paramın %85 ini hala tamamen temel analiz bilanco odaklı yönetiyorum.
Ancak şuna da son 1 2 yılda epey ikna oldum, fiyat ve hacim aslında parası çok olanlar ne yapmaya çalışıyor konusunda size illa ki ipucu veriyor. Tabi her fani farklı yorumluyor mesela 2. Faiz kararı öncesi full long dedim sn. Koç ise full short diyordu aynı grafiği bambaşka yorumluyorduk o an için. 1. Faiz kararında ise hem long hem short açmıştım biri stopladı diğeri kar yazdı mesela. Çünkü kesinlik yok teknikte, kesinlik sadece geçmişte var. Gelecek ise sizin de söylediğiniz gibi belirsiz ama pek çok taktik ve araç aslında elimizde var, zamanla tecrübe kazandıkça insan anlamaya başlıyor.
Sonuçta badem veya değil oynayan kişiler gerçek para ile, tartışmalı da olsa serbest bir piyasada halka kısmen açık şekilde iş görmeye çalışıyorlar, çok çalışana illa ki fırsatlar gelebilecektir. Yeter ki esnek olalım tek yöne sartlanmayalim tahminlerimiz ve dünya algımız nedeniyle tarafsızlığı kaybedip önümüzdeki verileri yanlış yorumlamayalım.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son sayfalara bakma fırsatım oldu sadece. Karşılıklı atışmalar bitince foruma bir kalite gelmiş, analizler, grafikler güzel. Uzun zamandır ilk kez zevkle okudum yazıları. Umarım böyle devam eder. [emoji122][emoji122][emoji106][emoji106] Biraz daha eski sayfalara doğru okumaya devam edeyim.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
virüsün mutasyonu ile ilgili haberler var...daha ölümcül ve bulaşıcı hale geldi deniyor ingiltere'de ölüm oranı %125 artmış vaka sayılarıda artmış...
......Hollanda ve Belçika, Birleşik Krallık'a yapılacak tüm uçuşları askıya aldı. İtalya, Fransa ve Almanya'dan da benzer kararlar gelecek.
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/so...ruldu-41693766
3 meslek grubuna zaten kolay kolay test yapmiyorlar
bunlardan 1 ide polisler
ornekleyeyim : ayni ekip ve aracta calisiyorsunuz yaninizdaki kisi belirtileri var ve pozitif cikti o kisi 14 gun karantinaya gidiyor
ama sizde belirti yoksa ne test yapiliyor nede karantinaya aliniyorsunuz normal yasam ve calismaniza devam ediyorsunuz test yaptirmak isteseniz bile hastahaneye gittiginizde polis oldugunuzu ekranda gorunce kesinlikle test yapilmiyor.
Yarın mutasyonun gerçekliğini piyasa bize gösterecektir. Bakalım yukarı açıp aşağı mı verecek yoksa kararsız dar aralıkta mı oyalanacak.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Grip asisinin etkinligi %60
gecenlerde 2 3 tane bilim insaninin aciklamalari vardi bununla ilgili
Covid 19 icin uygulanacak asinin basarili olmasi icin %90 in uzerinde etkinlik oranina sahip olmasi gerektigini soylediler
benim anlayamadigim nokta su
21.00 05.00 arasi kisitlama var kis aylarindayiz zaten bu saat dilimleri aktif bir zaman degil .
alinan sacma bir kisitlama ve bu kisitlamanin ise yaradigini soyluyorlar bu nasil munkundur ?
82000 den beridir felaket tellallığı ile sürdüler endeksi yukarıya yok 2. Dip yok Biden seçimi yok Yunanistan Akdeniz meselesi yok caatsa bu nedir yahu...
Yav mutasyon olayı 2 aydır dış basında bazı yorumcular zaten dile getiriyordu piyasalar ve dünya üzerinde kontrol mekanizmaları piyasalarda düzeltme veya para pompalamaları için hikaye arıyor.Aşı olayını neye göre kutladıklarını gördük geçen zaman diliminde aşı çalışmasının nasıl ilerlemesi gerektiğini virüs zamanında okuduklarımızdan çoğumuz öğrenmişikdir.Aşı yı tutacakmış gibi bu kadar sürede katalizör olarak kullanan bir piyasalar içindeyiz.Mutasyona şimdi mi uğradı çıktığından beri hastalıkda değişim yokmu bence var konunun uzmanı değilim ama okuduklarımdan ve doğru ise bizim veriler mesala zatüre olayı veriler ilk geldiğinde 20 temmuz 2020 de 9.4 o zamandan bugune bu oran 2.9 düşmüş durumda .
Restrictions for parts of England over new strain of virus
Saturday, 19 Dec 2020*22:53
Passengers faced packed train carriages out of London as many attempted to flee the capital this evening
British Prime Minister Boris Johnson has announced that London and the south-east of England are to be placed into a new higher tier of Covid-19 restrictions because of the spread of a more infectious variant of the virus.
The move comes after scientists on the British government's New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group (NervTag) concluded that the mutated strain identified by Public Health England - known as VUI2020/01 - was spreading more quickly.
"It may be up to 70% more transmissible than the old variant, the original version of the disease," Mr Johnson told a news conference this afternoon.
"This is early data and is subject to review, but it is the best that we have at the moment and we have to act on information as we have it because this is now spreading very fast," said Mr Johnson.*
However, Mr Johnson said there is no reason to believe the new strain*is more dangerous or is resistant to vaccines.
https://www.rte.ie/news/coronavirus/...2-uk-covid-19/
virüsün bu yeni versionunu ve etkilerini bir kaç gün izlemekte fayda var (ingiltere basbakani konuya hakim degilse bize izlemek duser)
bu da yeni haber...korku dolu haberlerle buralara geldik...bakalım bundan sonrası nasıl olacak...
....Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "İngiltere'den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021'de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir" ifadesini kullandı. Prof. Özlü, mutasyona uğrayan virüse aşının etki edemeyebileceğini söyledi.
https://odatv4.com/bilim-kurulundan-...-20122021.html