ATA ve OYAK dün PPZ yi geçmiş. PPZ nin sihri bozuldu. Rakipleri geçmeye başladı PPZ yi.
Printable View
Garip bir durum yok bence. Kabaca DBH tefasdaki en agresif uzun vadeli portfoylerden birine sahip. IPV de tam aksine daha kisa vadeli bir portföye sahip.
Sert CDS hareketiyle doğal olarak uzun vadeli Eurobondlar faizleri daha cabuk yükseldiği için daha cabuk deger kaybettiler.
İş yatırımın SGMK bültenlerinden fiyatlarını takip edebilirsiniz.
fon almayayım banka alayım dedim altında kaldım...
Bende bugun bunu arastiriyordum. Turevden bu getiri olabilirmiM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu swap 1400 olmus bu nedemektir
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
23 Mart Salı günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF +0,10%
Bist100 -0,13%
Tca % - 1.02
Zpf % - 1.00
Zpe % + 1.02
Nnf normalmi arkadaşlar sizce bugün +1 gibi bekliyordum.
Elz % + 1.00
Pdd % + 0.042
5 ve 10 yıllık tahvil faizlerinin %30 civarı yükseldiği bir günde %62 oranında devlet tahvili taşıyan bir portföyün ciddi eksi yazması lazım lakin yaklaşık 1,5 milyon lira türev için kullandıkları nakitle endeksi shortlayıp bir kısmı ile de dövize girmiş olabilirler.Zaten TCD ve TKF performansına bakınca çok da şaşırtıcı bir sonuç değil.
TPF aslında özel sektör borçlanma araçları fonuydu.Geçen sene fonun unvanında ve izahnamede değişiklik yapılarak, dış borçlanma araçlarına, yurt içi ve yurt dışı hisse senetlerine, varant- viop yatırım yapabilme yetkisi getirildi.Türev için ayırdıkları parayı volatil piyasada kullanarak mevduat üstü getiriler elde edebilirler.
Stopaj avantajından dolayı bir miktar portföye eklemiştim.Asıl getiriyi orta vadeli tahvil faizleri %12-13 seviyelerine gerileyince sağlayacak.Ayrıca fonun dönüşüm sürecinde portföy yöneticisi aklıma takılan konuları içtenlikle cevaplamıştı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mac tan haber var mı arkadaşlar ?
Umarım haydar bey halkbank da aksiyon almıştır sanki bi ara kuşluda bi yorumda okumuştum halkbank davasında sıkıntı çıkarsa b planımız yok minvalinde bi yorumunu
Amerikan endeksleri kıpkırmızı özellikle de russel2000. Euro/dolar düşüyor, yani dolar da değerleniyor. Altın/gümüş de kırmızı, yarın bistten bir darbe daha yemeyiz inşallah....
Emeklilik yatırım fonlarının Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu’nda işlem görmesi sağlanacak ve böylece vatandaşlarımız bireysel emeklilik sistemindeki bütün fonları alıp satabilecektir
Bitiş tarihi.30.09.2021
Tahvil Garanti Fonu oluşturulacak ve bu suretle reel sektör şirketlerinin tahvil ihraçları kolaylaştırılacaktır
Bitiş tarihi.31.12.2021
Merkez Bankası dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısını oluşturucaktır
Bitiş tarihi.31.12.2021
Müstakil bir Katılım Finans Kanunu hazırlanarak, çeşitli kanunlar altında düzenlenen katılım finans sektörü tek bir çatı altında toplanacak, katılım finans altında yer alan tüm sektörlere yönelik uluslararası standartlarda Merkezi Danışma Kurulu hayata geçirilecektir
Katılım finans kuruluşlarının katılım finans ilkelerine uyum düzeylerinin bağımsız bir şekilde derecelendirilmesini sağlamak üzere “katılım finans derecelendirmesi†sistemi hayata geçirilecektir
Bitiş tarihi. 31.12.2021
https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2021/0...rm-Takvimi.pdf
KTM Güncel fiyat yayınlanmadı.
MPS %+0,473
OPB %+0,116
SUA %+0,145
Oph +0,701%
ıdh +0,597%
TCD ne yapmış?
onu 9:30 dan önce öğrenemeyiz.
Buarada geçenlerde arkadaşlar hmg diye mutlak getiri hedefli bir fondan bahsediyorlardı. Borsanın taban olduğu günü çok ufak bir zararla kapatmasına rağmen dünü %-1,6730 ile kapatmış. Yıllık %25-30 getiriden bahsediyordu arkadaşlar. İzlemeye devam
Günaydın,
IPB tefasta açıklanmamış henüz, ama paylaştığınız adreste belli görünüyor. Doğru mu?
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=gia;5256760]Günaydın,
IPB tefasta açıklanmamış henüz, ama paylaştığınız adreste belli görünüyor. Doğru mu? Pardon tamam o dünkü tarihmiş
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi
Rica ederim. Bol kazanclar.
IPB %-2,6414
Dun turevi fazla kacirmislar olsa gerek. Dun Borsanin yatay civari kapatmasindan dolayi turevden zarar etmis olabilirler. Turev ile nerede nasil pozisyon aldiklarinin ayrintisini bilemiyoruz maalesef.
Aynen, kötü oldu.
Bugün de türev pozisyonunu aynı oranda koruyorlar, bakalım naapcaklar?
HMG hisse senedi fonu değil.Pair Trade ile işlem yapan bir fon.Garantinin TGA fonu gibi.Zamanında epey tutmuştum bu fonu.Bankaların iyi gittiği dönemlerde güzel getiriyodu.İş küçük hisselere dönünce kurudu kaldı o fon.Piyasa riskinden çok yöneticinin seçim riski var bu fonda.
aYRICA DÜN 10000 tlLİK alış vermiştim, bugün gelir herhalde.Yani 110000 TL'lik zorunluluk yok.Nitelikli yatırımcı olmak lazım, niyeyse.
Bugün itibarıyla MAC ile de vedalaştım.Üzüldüm ama yapacak bir şey yok, hsyf portföy ortalamamın çok gerisinde kaldı.OPH/NNF/ICZ/TCD olarak devam ediyorum.
Son faiz artışı bes hesabımdaki devlet desteği tarafını külliyen zarar haline getirmiş.
Ak Portföy en takdir ettiğim fon yönetim firmalarından biri, ama ICZ'nin fon yönetim ücreti eğey yüksek(Yıllık %2.9). MAC'da bu oran %1.75
Ayrıca Tacirler'i de çok takdir ediyorum, ama TCD'de %10 stopaj avantajı mevcut değil.
OPH ve NNF gerçekten başarılı fonlar.
Bunları ek bilgi olarak belirteyim dedim.
Ben teşekkür ederim.
TCD'de olan stopaj negatif bir unsur ama ama fon çok başarılı o nedenle bozmuyorum onu.ICZ için ise teknoloji hisselerinin önünü açık görmemden dolayı.TTE/ICZ arası tercihimi ICZ'den yana kullandım.Endeks fonu olmasın diye.Ne kadar doğru bilmiyorum.MAC fazla al-sat yapmadığı için beğendiğim bir fon ama uzun süre geri kaldı.Fon yönetim ücretlerine çok fazla takılmıyorum.Fon beklentimi gösterirse 1,25 puan farkı çok rahat kapatır zaten.NNF türev işini etkin kullandığı için portföyümde.OPH ise dönemsel olarak iyi ve ben osmanlı fonlarını seviyorum;OSD,OSL,OPL hep sınıflarında yukardalar yıllardır.Ünlü'nün fonları da iyi.UPH yakın takibimde.Hisse oranımı artıracağım zaman muhtemelen UPH alıcam.