Kulübe hoşgeldiniz Servet bey, bilgi paylaştıkça çoğalır. Lutfen siz de hangi serbest fonları sevdiğinizi bizimle paylaşınız
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
ilk deneme alimi ufak bir deger ile cuma talep ettim, pazartesi gelecek..
ilk alimi kendi bankamdan yapabildim..
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GZE
GARANTİ PORTFÖY EMTİA SERBEST FON
Bankada iki fon daha mevcut..
GBN GARANTİ PORTFÖY BEŞİNCİ SERBEST FON gunluk oran 0.416 mevduat 15.5% akbank ta tutuyor alis 1 satis 1
GTY GARANTİ PORTFÖY TREND SERBEST FON alis 1 satis 3 icerik hisse
diger portfoyler benim ekrana cikmadi belki onay istemek lazim, pazartesi sorabilirim...
GZE - GARANTİ PORTFÖY EMTİA SERBEST FON'yi kendi çapımda yüklü miktarda taşıyorum. Ancak GZE, tüm vadelerde (Hafta, ay,üç ay, altı ay) serbest olmayan rakibi TGE'ye (İŞ Emtia Fon Sepeti) geçilmiş durumda.
Benzer durum IOG (İş Gümüş Serbest)'te de geçerli. O da serbest olmayan rakiplerine sürekli geçiliyor.
Hatta ilk zamanlarda rakibi GZL'nin önünde olan IJT (İş Tarım Serbest) de bir aydır altta kalmaya başladı. Benim gözlemim serbestlerin kaybettikleri.
Tefasta islem gormeyen istanbul portfoy fonlari icin istanbul portfoy veya isyatirimda hesap acmaniz gerekli. KRS , IDF , IZB gibi fonlar tefasta islem gordugu icin bankaniz veya araci kurumunuzda yatirim hesabi ile alim-satim yapabilirsiniz. Nitelikli yatirimci oldugunuzu beyan etmenizi istiyorlar 1 milyon tl uzerinde likit varligim var seklinde. Daha sonra tefasta islem goren serbest fonlara yatirim yapabilirsiniz.
ilk gun izlenimler
sabah fon lara baktim fiyatlari belli olanlari not ettim ama GZE de fiyat sabit, gunluk getiri degeri de sifir olarak gorunuyordu, biraz once tekrar kontrol ettim MK degeri 330cikti muazzam bir getiri olmus
Bugun ku TPC kadar nerede ise, tebrikler...
GZE iyi gidiyor 2.0934+ verdi gunluk te (cok hareketli ama eksiler artilar bir yukari bir assagi)
9 gunde mk 104% civarinda...
Bugun yeni serbest fon talep lerimi yaptim..
HMG
GZN
GZM
OTK
NSK
NBH
seklinde bakalim hayirli olsun...
miktarlar nasıl eşit mi ?
USD bazli yeni alimlarim...
Fon Kodu Fon Adı
AHN ATLAS PORTFÖY SERBEST(DÖVİZ)FON
GPC GARANTİ PORTFÖY İKİNCİ SERBEST ( DÖVİZ ) FON
GAS GARANTİ PORTFÖY ÜÇÜNCÜ SERBEST(DÖVİZ) FON
NBZ NEO PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON
OUD OSMANLI PORTFÖY ATLANTİK SERBEST (DÖVİZ) FON
rast gele...
12 nisan MB kuru 14.6633 idi
13 nisan MB kuru 14.5604 olarak tespit edilmis...
yarin bakalim doviz olan fon degerleri nasil cikicak..
-0.8 gibi olabilir
Dengeli bir portfoy olmus. Ne fazla riskli ne az riskli.
Hmg fonuna soyle bakmak gerekli fon adinda arbitraj fonu yazmiyor ama bana arbitraj fonu gibi geliyor. Getirileri diger arbitraj fonlari ile az-cok benziyor. Arbitraj fonu yazmak yerine cazip gozukmesi acisindan mutlak getiri hedefli ifadesini kullanmislar saniyorum.
THG - TACİRLER PORTFÖY ODEABANK SERBEST ÖZEL FON
dikkatimi çekti , yorumlarınıza amedeyim
EUR bazli yeni alimlarim...
Fon Kodu Fon Adı
EUZ GARANTİ PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ-AVRO) FON
MJL MÜKAFAT PORTFOY AKTİF SERBEST (DÖVİZ-AVRO) FON
OLA OSMANLI PORTFÖY İKİNCİ SERBEST (DÖVİZ- AVRO) FON
TJT TEB PORTFÖY ALTINCI SERBEST (DÖVİZ-AVRO) FON
Talep
IUF İŞ PORTFÖY YEDİNCİ SERBEST (DÖVİZ-AVRO) FON (teknik sikinti cikti)
YVG YAPI KREDİ PORTFÖY SARIYER SERBEST (DÖVİZ-AVRO) FON (min 10K alim dedi vazgectim)
rast gele...
Dostlar, serbest ve kapali fonlar hakkinda goruslerinizi alalim, birlikte yorumlayalim...
Ekonomik düzenlemeler içeren yasa teklifi komisyonda kabul edildi. Faiz ve kar paylarına vergi istisnası geliyor
Ekonomik düzenlemeler içeren yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
konomik düzenlemeler içeren yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifle; Yabancı paraların 2022 yılı sonuna kadar Türk lirasına dönüştürülmesi durumunda, elde edilen faiz ve kar payları vergi istisnası kapsamına alınacak.
Yalnızca gerçek kişilere ait olup ticari işlemlere konu olmayan mevduat ve katılım fonu tutarları değil, resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar dışındaki tüm ticari mevduat ve katılım fonu da TMSF tarafından sigorta edilecek. Böylece AB mevduat sigortacılığı kriterlerine uyum sağlanacak.
https://www.medyatava.com/haber/ekon...geliyor_253395
Bunlar da sembolik degerler var, cok bisi degil
inceleme yapiyorum
Ancak gordugum kadari ile ole abartili kazanc lar mumkun degil
USD da yillik yuzde 4 alsaniz opup basa koyun gibi gorunuyor
Ozel Serbest lere bakiyorum onlara izin verilir ise girilebilir ama bilmiyorum henuz
Bana kapali fon onerdiler yaklasik 11 aylik tutuyorsunuz ve yuzde 4 usd bazli kazanc oneriyorlar ama su an biraz kabullenemedim gibi ama gene de inceliyorum digerlerini de...
Benim buraya koyacagim miktar, mevduat ile alamadigim faiz orani yada mevduat etmeyecek kadar tutarlar bosa vadesiz de beklemesin diye dusunuyorum ama al sat ta yapan biri degilsem de acaba al sata mi gecsem diye de dusunmuyor degilim su anda...
Yani inceleme suruyo..
USD ve EUR serbest fon larin fiyatlarini TEFAS ta sadece TL olarak goruntuleyebiliyoruz, kendi doviz degerleri ile goruntulemek icin ne yapilmali, bir onceki gunun MB doviz alis kuru ile bir oranti yaklasik sonucu verebiliyor ama kesin degerler olusamiyor...
Döviz fonların günlük döviz cinsinden karşılıkları:
TEFAS'ta açıklanan fon değeri (TL) / Merkez Bankası Gösterge Döviz Alış Kuru üzerinden bulunur. (fonun döviz cinsine göre dolar, ya da Euro)
Ertesi günkü fon değerleri için geçerli olacak gösterge kur saat 15:30'da aşağıdaki adreste yayınlanır:
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...nkasi+kurlarii
içinde odea eurbond mu var oranı nedir ?
EUR bazli yeni alimlarim...
Fon Kodu Fon Adı
EUZ GARANTİ PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ-AVRO) FON (dun gelmisti)
MJL MÜKAFAT PORTFOY AKTİF SERBEST (DÖVİZ-AVRO) FON
OLA OSMANLI PORTFÖY İKİNCİ SERBEST (DÖVİZ- AVRO) FON (buna da iptal cikinca bende MJL alim emir verdim digeri ile birlikte gelicek, hem y=x tarzi gibi gordum, buna devam edicem)
TJT TEB PORTFÖY ALTINCI SERBEST (DÖVİZ-AVRO) FON (bugun geldi)
rast gele...
Portfoy lerine bakiyorum iceriklerini inceliyorum
Eur bazli zaten alma secenegi sinirli alti adet fon var
ikisini alamadim teknik sikinti dedi, yapi kredi buyuk alim istiyo
3 fon da park ettim bende
cok buyuk degerler degil bunlar, eldeki mali vadeli disinda cevirmek istedim sadece...
7 gunluk USD li serbest fon mk degerleri tecrubesi.......
Fon adi MK USD (net) %
AHN 9,62 %
GPC 39,93 %
GAS 1,10 %
NBZ 9,46 %
OUD (5,37) %