Ilk 6 ay'da hisse basina 3 TL. kar.
Mukemmel.
Printable View
KOBİ segmentindeki müşteri sayısı Haziran 2024 sonunda 9.495 e çıkmıştır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1325399
( Faaliyet Raporu sayfa 7/55 )
F/K oranina gore %100 yapma potansiyeli.
https://www.youtube.com/watch?v=pTQYZoNAP8g
F/K orani bir hisseye koydugunuz parayi ne kadar surede geri alacaginizi gosterir.
Eger bu oran 2.8 ise, koydugunuz parayi 2.8 yil'da geri alirsiniz.
Kaldi ki, bu videoda Faktoringlerin medyan F/K oranin 6'nin ustunde oldugunu goruyoruz.
Buna gore ULUFA hala cok ucuz, bu bilancoya gore ise inanilmaz ucuz.
Ulusal Faktoring'in 2024 yılı 6 aylık konsolide net karı 401.533.000 TL (2023/6 aylık: 184.240.000 TL)
Faktoring karları uçarken hisseleri neden aylardır sürünüyor sizce?
Sektör, 2024 Temmuz ayında toplam 302 milyon dolar faktoring geliri, 56 milyon dolar net kar etmiş.
Haziran da ise, 309 milyon dolar faktoring gelirine karşılık 49 milyon dolar kar etmişti.
Beklenenin aksine (düşen / düşecek faiz ortamında) kar marjları daralmamış artmış görünüyor.
ÖzeLLikle, LIDFA ve ULUFA diğerlerine göre çok ucuz kaldı. Şirket yönetimlerinin hisse geri alımı yapmaları için doğru zaman olduğunu düşünüyorum.
Açıklamada Şirket Yönetim Kurulunun, orta ve uzun vadeli TL finansman ihtiyacının karşılanması ile likiditenin artırılması amacıyla, sahibi olduğu İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, M. Ayazağa Mh., 1 Ada, 109 Parsel’de bulunan 7.130,00 m2 Yüzölçümü ve 95/2400 Arsa Payı olan Merkez Ofisinin, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu kapsamında, Sat-Geri Kirala yöntemi ile satılıp hemen geri kiralanmasına, kira süresi sonunda geri alınmasına, varlıkların satışı yöntemi yerine, şirket çıkarları çerçevesinde bu şekilde finansman sağlanmasına karar verdiği, bu kapsamda ilgili Tapu Devir İşlemlerinin tescil edildiği belirtildi.
https://rotaborsa.com/ulusal-faktori...menkul-satisi/
Bankalarda ve finans sektöründe şuan enflasyon muhasebesi uygulanmıyor ama yeni yılla beraber onlarda da uygulanacak. Acaba enf. muhasebesiyle beraber karların törpülenecek olmasını fiyatlıyor olabilir mi?
Ulufa Bilanço
2024 9 Kar 708.779.000 TL
Geçen sene 9 da 330.477.000 TL
Ilk 9 ay'da hisse basina 5.11 TL.kazanmis.
Yil sonunda 8 TL.yi bulur mu ? bekleyip gorecegiz.
Peki hisse basina 2 TL. kar payi verir mi ? bunu da gorecegiz.
Enflasyon Muhasebesine gececek olmasi, sirketin musterilerini azaltir mi ?
Bence azaltmaz.
Peki dolara dovize enerjiye hammadeye bagimliligi var mi ?
Yok.
Ben sahsen bu sirket'ten cok memnunum, goreceli olarak portfoydeki en degerli hissem bu.
Beklentim ne peki ?
Ben bu hissenin Borsa'daki en degerli temettu hisselerinden biri olacagina inaniyorum.
Sermayesi 138.5 Milyon TL.
9 ayda 708 Milyon TL. net kazanc saglamis.
Eger enflasyon duzeltmesi nedeniyle sermaye artirimina mecbur kalmazsa ,ben sahsen bu sirketin onumuzdeki en az iki yil, ne bedelli ne bedelsiz sermaye artisina gidecegini sanmiyorum.
Dusuncelerimizi yazdik.
Kimsenin isine karismak gibi bir huyumuz yoktur.
Bu kar ile , bu hisse tavan yapmayıp düşüyorsa , bu borsanın hali duman denektir.
Sermaye 133.5 Milyon TL.
Bu sermaye ile ilk 9 ayda kazandigi ne ? 708.9 Milyon TL.
Bu kar yil sonunda 1 Milyar TL.yi gecer mi ? Bence gececek.
F/K orani : 2.03 ( Bu oran koydugun parayi ne kadar sure de geri alacagini gosteriyor.)
Pd/Dd orani : 1.28 ( Bu oran 1 TL.lik degere 1.28 TL. odeyeceksin demek.)
Piyasalarda bu kadar nakit darligi varken, cok daha fazla kazanacagi asikar degil mi ?
Hala almiyor.
Şirketimiz pay sahiplerinden İzak Koenka ve Kurt Korkut Jolker tarafından, diğer bir pay sahibimiz PineBridge Eurasia Financial Investments S.à.r.l'nin sahip olduğu Şirketimiz paylarının devralınmasının planlandığı ve bu yönde bağlayıcı olmayan görüşmeler yapıldığı, Şirketimize 19.08.2024 tarihinde bildirilmiştir.
Bildirim tarihi itibarıyla; pay devrinin kesinlik kazanmamış olması, pay devri sözleşmesinin imzalanmamış olması, pay devri işleminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin belirsiz olması ve ayrıca bu aşamada kamuya açıklama yapılmasının yatırımcıları yanıltabilecek nitelikte olması göz önünde bulundurularak, Şirketimiz yönetim kurulu tarafından 19.08.2024 tarih ve 28 sayılı kararla Şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi için sürece ilişkin açıklamaların ertelenmesine karar verilmiştir.
Açıklanan işlem kapsamında, işlem tarafları arasında bağlayıcı pay devir sözleşmesinin 12 Kasım 2024 tarihinde imzalandığı Şirketimize bildirilmiştir. Buna göre, PineBridge Eurasia Financial Investments S.à.r.l'nin sahip olduğu paylardan, 2.500.000 adet B Grubu payın İzak Koenka'ya; 2.500.000 adet B Grubu payın ise Kurt Korkut Jolker'e, toplam 1.700.000 ABD doları karşılığında satılması hususunda anlaşılmıştır. Pay devri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu onayının alınması dahil olmak üzere çeşitli şartlara bağlı olup, söz konusu şartların yerine getirilmesi durumunda gerçekleştirilecektir.
Bu açıklama, erteleme sebeplerinin ortadan kalkması üzerine ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapılmaktadır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1357362
Bankalar ve finans şirketlerinin 2025 yılında da enflasyon muhasebesi uygulamasından muaf olacağı açıklandı. Faktoringler de bu kapsamda olduğundan bence olumlu etkiler.
Yaklaşık 5 Milyon lotun devri olana kadar ipin ucunu salmiyolar bizde şans yok geçen sene lidfa ortak satışı bir darbe bilancolar hiç edildi şimdi de burda Bilanço güzel ortak satışı yine hiç edilme yatırım tavsiyesi deildir
Lidfadaki islemler tam bir faşist işlemlerinin ya tahtasının yada patronları insaf merhamet kalmamış insanın sabrını deniyorlar lidfada para kazanamadık kazanacağımız yok patron ve spek tam bir Faso ağa.ytd.bol kazançlar dostum
Katılıyorum Cemal Hocam faktoringler 2024 yılı bitik geçti hisse bazlı olarak kar ediyolar kazanıyolar ama bu şirketler de şu sıkıntı var Piyasa Özsermaye si kadar değer veriyor mesela defter değeri 1,00 olarak görüyoruzz faktoring şirketleri ni genelde eğer ki defter değeri 2 lere gelirse bu sefer hemen ortak satışları geliyor piyasaya gördük işte Lidfa da 2,5 Milyon ortak satışı Ulufa da sanırım 15 milyon kadar oldu üçüncü ortak şirket hisse satımı buda bize tecrübe oldu yatırım tavsiyesi deildir..
ulufa tarihi direncini kırmış hem onayını almış hem aşağıdaki boşluğu doldurmuş yarında direnç üstü kalırsa yolu açık. Tahta sığ
Bence pek bitik gecmedi.
Odenmis sermaye 133.500.000 TL.
Ilk 9 ayda ettigi kar 708.779.000 TL.
Hisse basina kar : 5.30 TL.
F/K orani : 2.41 ( yani koydugunuz paranin tamamini 2.41 yilda geri alacaksiniz )
Pd/Dd : 1.45 ( 1 TL. degere 1.45 TL. oduyorsunuz demek bu )
Bence tum ekonominin genel durumu ve diger sirketlerin karlilik durumuna bakarsaniz, goreceli olarak ULUFA cok karli kaliyor.
Benim kisisel dusuncem, ULUFA her yil ciddi nakit kar payi vererek, ciddi bir Temettu sirketi haline gelecek.
Ben sahsen bedelli ya da bedelsiz sermaye artisi beklemiyorum.
Sirket yonetiminin dusuncesinin de bu oldugunu dusunuyorum.Yani hissenin piyasa degerinin 30 TL.-50 TL. civarina cikmasini saglamaya calisiyorlar.
Bence bunun da yolu, ortagina ciddi nakit kar payi vermesi ve bu yolda oldugunu hissettirmesi gerekiyor.
Yukarda yazdik, ilk 9 ay da HBK 5.30 TL. peki bu yil sonunda bu 8 TL. olur mu ? ve bunun 3 TL.sini nakit kar payi olarak dagitir mi ?
Eger dagitirsa bu tahminim ete kemige burunecek.
Bekleyip gorecegiz.
Ortak satisi konusunu pek dikkate almiyorum, cunku yapilan islemler legal, bizler tum olasiliklari goze alarak hisse aliyoruz, ortak ya da degil adamin mali var ve satiyor, bence bu sorun degil.
POLTK 15 TL. iken, bu hisse 45 TL. olur dedigimde de ayni tepkiyi verdi cogunluk yok artik dedilerdi, hatirlayanlar olacaktir.
ULUFA bence cok iyi yerlere gelecek.
Yanlis anlasilma olmasin, kimsenin isine karismak gibi bir huyum yok.
% 304.4 Bedelsiz, hayırlı olsun.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1393027
...bölünme ve benzeri genel kurul kararı gerektiren işlemler neticesinde, her bir tavan kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere kayıtlı sermaye tavanı aşılabilir, hükmüne istinaden, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle %304.49438 oranında artış ile 406.500.000 TL artırılarak 540.000.000 TL'ye çıkarılmasına,
Son bilançoda Olağanüstü yedekler kaleminde 451.789.000 TL. var.
Bunun 406.500.000 TL'sını ortağına dağıtıyor.
Enflasyon oranına ve TL.nin alım gücü kaybına bakıldığında, bence en doğru karar bu.
Hiç beklemiyordum.
Hayırlı olsun.
...yönetim kurulu kararında yer alan yeni şekline uygun görüş verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına ve sonrasında payların dağıtımı için gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde yapılacak başvurular dahil gerekli işlemlerin yürütülmesine karar verilmiş olup, yönetim kurulumuzun kararları çerçevesinde Sermaye Piyasası Kurulu'na 19.02.2025 tarihi itibarıyla başvuruda bulunulmuştur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1394174
Kap'ta yayınlanan son Konsolide Faaliyet Raporunun 10/102 sayfası.
Faktoring alacakları : 10.129.200.000 TL.
İşlem Hacmi : 38.241.500.000 TL.
Net Kar : 898.600.000 TL.
Öz Kaynaklar : 1.649.100.000 TL.
Müşteri Sayısı : 9.922 ( son araştırmamda bu sayı 7.400 civarındaydı )
% 304 Bedelsiz açıkladı.
Eğer sen bu değerlerle bu kağıdı almıyorsan, bence Borsa ile ilişkilerini gözden geçir.
Zamanı gelince demiştik deriz.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1397612
23 Haziran'da pay başı net 1 TL temettü dağıtma kararı aldı.
Dağıtılabilir kar 902 Milyon, bunun 157 Milyon karı ortağına dağıtıyor, kalan 730 Milyon'u Olağanüstü Yedeklere ayırıyor.
Bu nakit kar payı 133.500.000 sermaye üzerinden.
Bir de %304.4 Bedelsiz hisse dağıtılacak.
Artırılacak sermaye böylece 540 Milyon lot olacak.
Olağanüstü yedeklere ayrılan 730 Milyon dikkate alındığında, ULUFA nakit kar payı dağıtmaya devam edecektir.
Kaldı kı 2025 yılı kar'ı 1.5 Mliyar TL. nin çok üstünde olacaktır.
Bedelsiz için daha onay gelmedi heralde takip ettiğim kadarıyla spk bültenlerinde göremedim.
ULUFA ve LIDFA analizleri.
https://www.youtube.com/watch?v=XK1N...RSAekran%C4%B1
10.dk dan sonrası.
İki de bir de faizlerin düşeceği endişesini dile getiriyor, sanki %52 den %8 e düşecek.
Ben önümüzdeki 2 sene daha yüksek karlılıklar devam edecek diye düşünüyorum.
Daha dün koyduk.
Faizler düşme eğiliminde olduğu için karlılıkları düşecekmiş.
Buyur.
Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 42,5'ten yüzde 46'ya yükseltilmesine karar vermiştir. Kurul ayrıca, Merkez Bankası gecelik vadede borç verme faiz oranını yüzde 46'dan yüzde 49'a, gecelik vadede borçlanma faiz oranını ise yüzde 41'den yüzde 44,5'e yükseltmiştir.
Bu sayfalarda hep anlattık.
Yatırım yaparken en çok dikkat edilmesi gereken konu, alacağınız şirketin dolar dövize olan bağımlılığ ve enerji maaliyeti diye.
ULUFA bir faktoring şirketi. Sadece hizmet üretiyor, ham-madde derdi yok.
Döviz yok, yurdışından yarı-mamul getirme derdi yok.
Sermaye derdi yok, sadece yurt-içinden 3 yıl vadeye kadar nitelikli yatırımcıya borçlanarak sermaye oluşturuyor.
Sermayesini büyük ölçüde küçük orta-boy KOBİ'lere anında nakit temin ederek, 90 vadeli çek seneti kırıyor.
Son Faaliyet Raporuna toplam müşteri sayısı 9.440 firma.
Vatandaş arabasını tamire sokuyor, bugün kü fiyatlarla en az 30.000 maaliyet çıkıyor, vatandaşta bu para yok, 90 gün vadeli çek olurmu diyor, tamirci de Abi bu enflasyonda 90 vade çok uzun, çeki 40.000 yazarsan ben de onu kırdırır işimi döndürürüm diyor.
İşleyiş bu.
Bunlar tefeci diyor, adamlar yahudi diyor, Faktoring müşterisi olmak için konan teminattan haberi olmadığı için, ya ödemezse diyor, peşinden da ben senin a.. koyim SASA diyor.
Onlara anlatıyoruz, kimseye bu hisse KCHOL'den EREGL'iden iyi demiyoruz.
Şu dönem Faktoringler iyi para kazanıyor, bu durum en az 3 sene daha devam eder diyoruz.
Adam 2024 yılında 133.5 TL ile 898.5 TL. kazanmış, ödenmiş sermayesinin 6.7 katı.
F/K oranı 2.34 ( bu koyduğun paranın tümünü 2.34 yılda geri alırsın demek.)
Pd/Dd 1.27 ( bugün alırsan 1 TL. lik değeri 1.27 TL. alacaksın demek.)
https://bigpara.hurriyet.com.tr/bors...ktoring-detay/
Ucuz diyoruz.
Bankalara bakmıyor, bunlar tefeci diyor.
Burada daha detaylı anlatıyor.
13.45 dakika.
İki muhteşem hisse diyor.
https://www.youtube.com/watch?v=yJJ3...RSAekran%C4%B1
Bütün bilgi kırmızıda:
RATING BİLDİRİM FORMU
Derecelendirme Kuruluşu : JCR AVRASYA DERECELENDİRME A.Ş.
Derecelendirilen Kuruluş : Ulusal Faktoring A.Ş.
Adresi : Maslak Mahallesi Taşyoncası Sokak No:1/F F2 Blok Kat:2 34485 Sarıyer, İstanbul- Türkiye
Telefon ve Faks No : 0212 352 56 73 – 0212 352 56 75
Tarih : 21/04/ 2025
Konu : SPK Seri VIII, No 51 sayılı Esaslar Tebliğinin 26.maddesi
SPK- Muhasebe Standartları Dairesi Başkanlığı’na
Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. – Kamuyu Aydınlatma Platformu
“Ulusal Faktoring A.Ş.” JCR Eurasia tarafından değerlendirilmiştir.
Grup’un gelir ve kar yaratımına katkı sağlayan 2024 mali yılında sektör ortalamasının üzerindeki net faiz marjı,
İş hacminin büyümesi ve pazar payının artması,
Stratejik şube konumları ile çeşitlendirilmiş müşteri ve sektör yelpazesi,
Grubun likiditesini ve büyüme potansiyelini destekleyen çeşitlendirilmiş ve sağlam borçlanma profili,
İç süreçlerini iyileştirmek için kararlı bir yaklaşıma sahip deneyimli ve yetenekli üst yönetim,
Halka açık bir şirket olarak Kurumsal Yönetim Uygulamalarına uyum,
Bir önceki yıla göre önemli ölçüde artan ve sektör ortalamasının üzerindeki konumunu koruyan takipteki alacak oranı,
Güçlü iç kaynak üretimi özkaynak büyümesini desteklese de, 2024 mali yılında sektör ortalamasının gerisinde kalan
özkaynak oranı,
Son derece rekabetçi pazar yapısı,
Finansal piyasalarda dalgalanma yaratan ekonomik ve politik risklerden kaynaklanan belirsizliklerin devam etmesi
dolayısıyla varlık kalitesi üzerindeki baskının ve doğal risk faktörlerinin artması.
Esas itibarıyla yukarıdaki hususlar kapsamında “Ulusal Faktoring A.Ş.” nin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu ‘AA- (tr)’
ve Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Kurum Kredi Rating Notları ‘BB’ olarak teyit edilmiş olup tüm notları aşağıdaki
şekilde oluşmuştur.
Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu : AA- (tr) / (Stabil Görünüm)
Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu : J1+ (tr) / (Stabil Görünüm)
Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Kurum Kredi Rating Notu : BB / (Stabil Görünüm)
Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Kurum Kredi Rating Notu : BB / (Stabil Görünüm)
Uzun Vadeli Ulusal İhraç Notu : AA- (tr) / (Stabil Görünüm)
Kısa Vadeli Ulusal İhraç Notu : J1+ (tr) / (Stabil Görünüm)