Sayfa 20/25 İlkİlk ... 101819202122 ... SonSon
Arama sonucu : 195 madde; 153 - 160 arası.

Konu: ULUFA - Ulusal Faktoring A.Ş.

1. Dağıtılabilir kar 902 Milyon, bunun 157 Milyon karı ortağına dağıtıyor, kalan 730 Milyon'u Olağanüstü Yedeklere ayırıyor.

Bu nakit kar payı 133.500.000 sermaye üzerinden.

Bir de %304.4 Bedelsiz hisse dağıtılacak.

Artırılacak sermaye böylece 540 Milyon lot olacak.

Olağanüstü yedeklere ayrılan 730 Milyon dikkate alındığında, ULUFA nakit kar payı dağıtmaya devam edecektir.

Kaldı kı 2025 yılı kar'ı 1.5 Mliyar TL. nin çok üstünde olacaktır.

2. Bedelsiz için daha onay gelmedi heralde takip ettiğim kadarıyla spk bültenlerinde göremedim.

3. ULUFA ve LIDFA analizleri.

https://www.youtube.com/watch?v=XK1N...RSAekran%C4%B1

10.dk dan sonrası.

İki de bir de faizlerin düşeceği endişesini dile getiriyor, sanki %52 den %8 e düşecek.

Ben önümüzdeki 2 sene daha yüksek karlılıklar devam edecek diye düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    ULUFA ve LIDFA analizleri.

https://www.youtube.com/watch?v=XK1N...RSAekran%C4%B1

10.dk dan sonrası.

İki de bir de faizlerin düşeceği endişesini dile getiriyor, sanki %52 den %8 e düşecek.

Ben önümüzdeki 2 sene daha yüksek karlılıklar devam edecek diye düşünüyorum.
    Daha dün koyduk.

Faizler düşme eğiliminde olduğu için karlılıkları düşecekmiş.

Buyur.

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 42,5'ten yüzde 46'ya yükseltilmesine karar vermiştir. Kurul ayrıca, Merkez Bankası gecelik vadede borç verme faiz oranını yüzde 46'dan yüzde 49'a, gecelik vadede borçlanma faiz oranını ise yüzde 41'den yüzde 44,5'e yükseltmiştir.

5. Bu sayfalarda hep anlattık.

Yatırım yaparken en çok dikkat edilmesi gereken konu, alacağınız şirketin dolar dövize olan bağımlılığ ve enerji maaliyeti diye.

ULUFA bir faktoring şirketi. Sadece hizmet üretiyor, ham-madde derdi yok.

Döviz yok, yurdışından yarı-mamul getirme derdi yok.

Sermaye derdi yok, sadece yurt-içinden 3 yıl vadeye kadar nitelikli yatırımcıya borçlanarak sermaye oluşturuyor.

Sermayesini büyük ölçüde küçük orta-boy KOBİ'lere anında nakit temin ederek, 90 vadeli çek seneti kırıyor.

Son Faaliyet Raporuna toplam müşteri sayısı 9.440 firma.

Vatandaş arabasını tamire sokuyor, bugün kü fiyatlarla en az 30.000 maaliyet çıkıyor, vatandaşta bu para yok, 90 gün vadeli çek olurmu diyor, tamirci de Abi bu enflasyonda 90 vade çok uzun, çeki 40.000 yazarsan ben de onu kırdırır işimi döndürürüm diyor.

İşleyiş bu.

Bunlar tefeci diyor, adamlar yahudi diyor, Faktoring müşterisi olmak için konan teminattan haberi olmadığı için, ya ödemezse diyor, peşinden da ben senin a.. koyim SASA diyor.

Onlara anlatıyoruz, kimseye bu hisse KCHOL'den EREGL'iden iyi demiyoruz.

Şu dönem Faktoringler iyi para kazanıyor, bu durum en az 3 sene daha devam eder diyoruz.

Adam 2024 yılında 133.5 TL ile 898.5 TL. kazanmış, ödenmiş sermayesinin 6.7 katı.

F/K oranı 2.34 ( bu koyduğun paranın tümünü 2.34 yılda geri alırsın demek.)

Pd/Dd 1.27 ( bugün alırsan 1 TL. lik değeri 1.27 TL. alacaksın demek.)

https://bigpara.hurriyet.com.tr/bors...ktoring-detay/

Ucuz diyoruz.

Bankalara bakmıyor, bunlar tefeci diyor.

6. Burada daha detaylı anlatıyor.

13.45 dakika.

İki muhteşem hisse diyor.

https://www.youtube.com/watch?v=yJJ3...RSAekran%C4%B1

7. Bütün bilgi kırmızıda:

RATING BİLDİRİM FORMU
    Derecelendirme Kuruluşu : JCR AVRASYA DERECELENDİRME A.Ş.
    Derecelendirilen Kuruluş : Ulusal Faktoring A.Ş.
    Adresi : Maslak Mahallesi Taşyoncası Sokak No:1/F F2 Blok Kat:2 34485 Sarıyer, İstanbul- Türkiye
    Telefon ve Faks No : 0212 352 56 73 – 0212 352 56 75
    Tarih : 21/04/ 2025
    Konu : SPK Seri VIII, No 51 sayılı Esaslar Tebliğinin 26.maddesi
    SPK- Muhasebe Standartları Dairesi Başkanlığı’na
    Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. – Kamuyu Aydınlatma Platformu
    “Ulusal Faktoring A.Ş.” JCR Eurasia tarafından değerlendirilmiştir.
     Grup’un gelir ve kar yaratımına katkı sağlayan 2024 mali yılında sektör ortalamasının üzerindeki net faiz marjı,
     İş hacminin büyümesi ve pazar payının artması,
     Stratejik şube konumları ile çeşitlendirilmiş müşteri ve sektör yelpazesi,
     Grubun likiditesini ve büyüme potansiyelini destekleyen çeşitlendirilmiş ve sağlam borçlanma profili,
     İç süreçlerini iyileştirmek için kararlı bir yaklaşıma sahip deneyimli ve yetenekli üst yönetim,
     Halka açık bir şirket olarak Kurumsal Yönetim Uygulamalarına uyum,
     Bir önceki yıla göre önemli ölçüde artan ve sektör ortalamasının üzerindeki konumunu koruyan takipteki alacak oranı,
     Güçlü iç kaynak üretimi özkaynak büyümesini desteklese de, 2024 mali yılında sektör ortalamasının gerisinde kalan
    özkaynak oranı,
     Son derece rekabetçi pazar yapısı,
     Finansal piyasalarda dalgalanma yaratan ekonomik ve politik risklerden kaynaklanan belirsizliklerin devam etmesi
    dolayısıyla varlık kalitesi üzerindeki baskının ve doğal risk faktörlerinin artması.
    Esas itibarıyla yukarıdaki hususlar kapsamında “Ulusal Faktoring A.Ş.” nin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu ‘AA- (tr)’
    ve Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Kurum Kredi Rating Notları ‘BB’ olarak teyit edilmiş olup tüm notları aşağıdaki
    şekilde oluşmuştur.
    Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu : AA- (tr) / (Stabil Görünüm)
    Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu : J1+ (tr) / (Stabil Görünüm)
    Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Kurum Kredi Rating Notu : BB / (Stabil Görünüm)
    Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Kurum Kredi Rating Notu : BB / (Stabil Görünüm)
    Uzun Vadeli Ulusal İhraç Notu : AA- (tr) / (Stabil Görünüm)
    Kısa Vadeli Ulusal İhraç Notu : J1+ (tr) / (Stabil Görünüm)

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Son Faaliyet Raporuna toplam müşteri sayısı 9.440 firma.
    Son faaliyet raporunda toplam müşteri sayısını sehven yanlış yazmışız.

Toplam müşteri sayısı 9.440 değil, 9.922 olacaktı.

Sayfa 20/25 İlkİlk ... 101819202122 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •