Yaptığın şey açık bir şekilde yatırım tavsiyesi verilemez hükmünün zittiydi. Apaçık yönlendirmeydi. Genel olarakta tarzın böyle.
Sorun şu fikir beyan edebilirsin yönlendirme yapamazsın.
Printable View
Ben akcay kendine özel konu açtı sandım. Meğersem roma rakamıymış...
neyse engel sayısı dörde çıktı...
paragöz gundwane northfrover mcornek engellisiniz ne yazdıklarımı okuyun...
nede bana cevap verin...
gidin başkalarınınkini not alın...analizlerinide yazında millet faydalansın...
Sayın ABKA
Eskiden hisse net te bir yerlerde
""Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir."""
gibi bir şeyler yazıyordu.
Bu kadar net ve düzgün teknik yorumlamaya rağmen, saygısızca, ölçüsüzce ,
en önemlisi fikirsizce laf salatası yapanlar için şunu bulup her gönderi altına yapıştırsanız ve
enerjinizi bir iki fazladan grafik ve yazı için harcasanız çok iyi olacak.
03.12.2021 tarihli gönderim
Sayın JAS siz yazmaya devam edin.
Gerçekte iyileri takip edenler, iyilerin çok alkışa ihtiyacı olmadığını bilirler.
YAZIP ÇİZİN devam edin feyz alan alsın.
Artık JAS hiç yazmıyor. laf söylemeye uğraşanlarında fikri zaten yoktu.
burası kumar masası. burada 5 alır 4 verirsin 8 alır 28 verirsin yıllık %30-50
anca kazanırsın. bu da demek oluyor ki kazanmak isteyenler değil kumar bağımlıları olarak hepimiz buradayız. :party:
en doğru laf bu
aslında dün kapanışa doğru long kapatacaktım, baktım forumda short havası var, kendimi tuttum.. bugün geç vakte kadar bi halt olmadı, bi işim çıktı ekrandan uzak kaldım, döndüğümde 234x kaçırmışım, vermem artık dedim.. şimdi pişmanım.. neyse ki spot pasta az alıcı çok satıcı, biraz avuntu verdi.. umarım dow fed-25 haberini kutlamaya devam eder
usta çok haklısın. var öyle tipler. o her bildiğini paylaşmayanlardan biri de benim.
sabah öğle akşam şirket faaliyet raporu okuyorum. grafik inceliyorum.
forumda yazdığım zaman ya arada kaynıyor, ya da hisse düşünce şu bu deniyor, ya da iki üç çizgi çekilen gönderiler daha çok ilgi çekiyor.
bunun yeri burası değilmiş diyorum.
viop borsa eğer zamanın müsaitse çok cazip. ama herkes hiç zaman emek harcamadan para kazanmak istiyor.
bugün bimin faaliyet raporunu okudum. açıkçası çok kötü zamanlardan geçiyor ama 2023 ve sonrası çok parlak.
detaylarını niçin burada yazayım? yarın %3 düşse herkes zararını benden bilir. %10 çıksa bir allahın kulu teşekkür etmez. çünkü kendisi risk alıp yatırım yapmıştır.
akşama kadar borsada paraları katladınız, birazda savaştan konuşalım. Konu değişirse belki kavga biter.
Ruslar da son durum nedir, konvoyları ukraynaya ulaşmışmı
Bazı söylentiler mevcut, ukrayna ruslar girince gerilla taktiğiyle püskürtecekmiş
Powell artan petrol fiyatının enflasyonu daha da arttıracağını söylüyor. Bu durumda Mart'ta 25 gelecek aylarda 50 beklentisi başlamış olabilir. S&P fena bastılar tepeden %1,5 civarı
Buranın havasını koklamak önemli ama
buraya göre poz almak doğru mu şüpheli
Benim bugünkü işlemler
short - short - short - reverse long - flat şeklinde
Yani hep doğru pozu online yazmak
istesem bile anında 10 -30 puan fark
Kimse ters poza dönmeye uğraşırken buraya yazmaz,yazamaz.
Rahmetli Yaşar Erdinç derdi:'' Bir hisse-endeks vs. yüksek hacimle max. gördüğü noktanın %2-3(veya daha fazla) altında kapatırsa, yüksek olasılıkla yakın zirvedir.''
EREĞLİ 17 Aralık zirvesi olan 36.26 yı geçiyor... bu gün 36.88 i gördü. Sonra 35.34 kapanış.Eğer 2 li tepede oluşan şatış baskısıysa...?
https://i.hizliresim.com/tn7v2hz.PNG
Yahu şurda emek sarf edip kafa yorup teknik veya temel, hisse ya da viopla ilgili oyun planını ya da beklentisini yazanlara neden sataşılır ki. Kimse illa böyle olacak demiyor ki. Ahu bu nefis ego yok mu...
https://i.hizliresim.com/qmmpi8w.jpg
+ 5 kontrat 2300
+ 10 kontrat short 2344
ya herro ya merro ![emoji846] Toplam 25 kontrat short
"yatırım tavsiyesi değildir"
Shortları kapadım, pala kapı gıcırtısına sürecek bu endeksi
Durmadan short algisi yapan arkadas kendisini ABKA ile ayni kefeye koymasin. ABKA`nin yaptigi teknik analizdir her ne kadar bana gore biraz daha kisa vadeli olsa da sinyaller, severek okuyorum kendisini. Burada sanki her yazan elestiriliyor gibi bir algi olusmasin.
Ben savas muhabirlerine ve Short24 culerin aksine olumlu dusunme sebeplerimi yazayim tabii ki orta uzun vadede yani 6 ay-2 yil gibi bir donemden bahsediyorum.
Endeskimizin zirve yaptigi doneme gidecek olursak 2012 sonu 2013 ilk yarisi degerlendirme icin uygun bir zaman dilimi olur diye dusunuyorum.
Hemen hemen butun algilarin iyi oldugu dolarin stabil endeksin de zirvesi olan 600 dolari gordugu bir donem. O donemin verilerine bakarsak olumsuz dusunecek neredeyse tek bir gosterge yok. Kredi derecelendirme kurumlarinin bize vermis oldugu skorlari ele alalim;
Notlarin anlamlari su sekilde:
En iyi nottan en kotuye dogru; (koyu olanlar investment grade (yatirim yapilabilir anlaminda) )
Fitch: AAA AA A BBB BB B CCC CC CC
S&P: AAA AA A BBB BB B CCC CC CC
Moody`s: Aaa Aa1 Aa2 Aa3 A1 A2 A3 Baa1 Baa2 Baa3 Ba1 Ba2 Ba3 B1 B2 B3
Bu notlara ek olarak + ve – de geliyor hangi yone yakin oldugunu gostermek icin (Moody`s haric) ayrica gorunumu de pozitif duragan ve negative olarak belirtiyolar.
Sirada notlarimiz var ilk grup 2013;
Fitch BBB- stable Nov 05 2012
S&P BB+ stable Mar 27 2013
Moody's Baa3 stable May 16 2013
Bunlar da en son notlarimiz;
Fitch B+ negative Feb 12 2022
S&P B+ negative Dec 10 2021
Moody's B2 negative Sep 11 2020
Simdi bu sartlar altinda 2013 ve gunumuz notlarini kiyaslarsak eger;
Fitch: BBB- den B+ ya (2 ana grup dususu var, yatirim yapilabilirden disari cikiyoruz)
S&P: BB+ dan B+ ya (1 ana grup dususu var, her iki donemde de yatirim grubu icinde degiliz)
Moody`s: Baa3 den B2`ye (Yatirim grubundayken 5 kademe altina dusuyoruz)
Bu not degisimlerine ek olarak yabanci orani da 66 seviyesinden 40`a kadar geriliyor. (Burada da tarihi diplerdeyiz)
Bu kadar iyi notlarimiz oldugu donemde borsamiz 600 dolar yaygin deyimle 6 dolar. O zaman yatirim yapan birisinin 6 dolari simdi 1.6 dolar olmustu.
Notlar kotu yabanci az neden olumlu dusunceye sahipsin diye sorarsaniz, tunelin ucundaki isiga (insallah i****** tabii ki) yakiniz diye dusunuyorum. Cok derin bir analiz (!) oldu farkindayim.
Teknik analiz yoktur denilen yerde insanlar neden yazsınlar. Bu arada viop topiği burası ama 5 dk.lık grafiklerde bilanço bazlı temel analiz ile işlem yapan insanlar var anladığım kadarı ile. Okuduklarımdan anladığım bu.
Bir de yazılanları takip edip sen bunu yazmıştın diyen şaklabanlarda var. Bana da yapıldı.
Bir hisse ile ilgili uzun vadeli yorum yapmışım bir yerde. Başka bir yerde ve zaman hisse ile ilgili günlük al sat yorumu yapmışım. Birbirinden farklı konjektür. Biri dağ biri dere.
4000 tane mesajımın içinden bütün gün araştırıp almış onları yapıştırmış. Bak ne yazmışın diye. Diyorum biri uzun vade biri günlük. Anlayana...
Böyle bozuk niyetli adam çok...İşleri de yok mesaj mesaj bakıyorlar ...Yaşımız gereği gülüp geçiyoruz..
Neyse geyiğe devam , güncel savaş haberleri bekliyoruz :)
Şu ortamda karın %90'ını temettü dağıtıyor olması, isdemir ile birlikte fiyatının abartılarak köpürtülmesi, kardemirin de bu furyada temettü vereyim de daha güzel pazarlanayım istegi. Tepe çalışması bunlar. Demir çelik'ler toplu speküle ediliyor. Jesse Livermore abimiz olacaktı ki vuracaktı tepeden 1000'er short :) Temettü ertesi iki gün artı olurlar, zirveleri de oralar olur muhtemelen.
Yüksek kur yüksek büyüme ihracatçı şirket furyasının pek bir ömrü kalmadı. Globalde de çarkları yavaslatacaklar.
arkadaşlar selam bir şey soracağım ..ben iki gün önce 11.60 dan garan aldım 8.ooo lot viopta 11.90 dan sattım 80 kontrat yani arbitraj işlemi yapacağım...lakin misal garan yarın 12.50 oldu spotta ..kar var ve düşerde alttan alırım diye 8.000 lotu sattım .ama vadelide 31 martta 11.90 dan garan satacğım diye sözleşmem var ..diyelim 31 mart geldi benim elimde garan yok ve garanta 12.50 bende 11.90 dan sattım ..o aradaki farkı benden banka istermi yoksa kardeşim beni bağlamaz git 8.000 lot garan al bana onu ver mi der teşekkürler
2050 yi de kemik direnç yapacağım diye ekstra uğraştı pala. Artık yüksek hacimle , sağlam bir haberle 2050-2100 bölgesini patlatması lazım.
Bakalım var mı cepte böyle bir haber....BBVA dan başka bir şey de kalmadı. Eğer yukarı revize bir fiyat ile haber düşerse o zaman güzel kırar...
229 üstü SHOT açan zevata kamyonla para dağıtmış pala..
forumu kisletmeden ozelden yazayim!!
yanlış yere yazdım
https://www.tradingview.com/x/FalSUIWZ/
Dolar bazlı XU100 / Gelişmekte olan ülkeler endeks grafiği yukarıdaki gibi. 2022'deki en iyi seviyelerimize geldik gelişmekte olan ülkelere göre. Özellikle son 4-5 günlük hareket enterasan. Gelişmekte olan ülkeler endeksleri çakılırken biz yükseliyoruz. Halbuki, gelişmelere karşı en hassas durumda biz varız. Yükselen enerji maliyetleri, düşen turizm beklentisi, ihracat pazarı Avrupa'nın hali ve kendi ayağımıza sardığımız düşük faiz prangası ile en köşeye sıkışmış durumda olan biziz, böyle bakınca borsa gayet iyi gidiyor.
Anlamadigim bir sey var.
Vadeli endekste islem yapiyor buradaki herkes. Neredeyse herkes.
Hepimizin kendi stratejisi var iyi kötü.
Baskasinin stratejisi bana uyarsa denerim. Herkesin plani, kazanci sonucta kendisine.
Buradaki kimsenin kaybini bir diğeri vermiyor.
Neden bu çekişme sen bunu dedin oldu olmadi havalari.
Sonucta sen bu stratejiye gore girmedin.
Girsiysende kendi kararinla irdelemenle mantikli buldun girsin terste kaldin kalmadin.
O kadar ar zor gunlerden geçiyoruz. Neye yatırım yaparsan yap enflasyon karşısında eriyor.
Birikimi en maksimum da tutmak herkesin amaciyken 3 kurus ta viop ta kazanmak icin ugrasirken daha anlamli bir sayfa oluşmuyor.
Belirsizlik o kadar hat safhadaki ulkeyi yönetenler bile bunlari kestiremezken biz anlamsiz tartışmalarla sayfalar dolduruyoruz.
Surada bir kac grafik strateji formul arbitraj vs konuşulsa birbirimize faydamiz olsa ne güzel olur.
Diğer short kısmın yükü arttıkça TEB ve ekibi düşüşe izin vermez gibi!
https://i.hizliresim.com/am4ka7e.PNG
Fiziki teslimat olduğu için normalde 1 Nisan'da 8000 lot GARAN alışı yapmanız gerek, hesabınızda bakiye varsa aracı kurum otomatik yapıyor olabilir. Ayrıca aracı kurumunuz KISA sözleşmenizi 31 Mart tarihinde kapatabilir (Vakıf yatırım arayıp fiziki teslimata gideceğim diye bildirmezseniz son gün kapatıyor misal)
Bir şekilde 2 Nisan'a kalırsa ödünç pay piyasasından aracı kurumunuz tarafından satın alınıp kapatılır ve size yansıtılır.
Özetle aracı kurumların uygulamaları farklılık gösterebilir. Müşteri temsilciniz ile görüşün.
GARAN 31.12 kuruş temettü açıklamış.
AKBNK da 23.30 kuruş açıklamış geçen gün.
>>>>
Bankamız Yönetim Kurulu'nun 03.03.2022 tarihli toplantısında,
Bankacılık Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili düzenlemeler ile Banka Esas Sözleşme'sinin "Karın Taksimi" başlıklı 45inci maddesine uygun olarak, Bankamızın 2021 yılında oluşan vergi sonrası 13.073.306.354,00 Türk Lirası kârı ile ilgili olarak;
- Bankamızın ödenmiş sermayesinin %5'ine tekabül eden 210.000.000,00 TL birinci nakit brüt temettü, 1.097.331.000,00 TL ikinci nakit brüt temettü olmak üzere toplamda ödenmiş sermayenin % 31,12693 olan 1.307.331.000,00 Türk Lirası nakit brüt temettü bedelinin Ortaklarımıza dağıtılması;
- Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda belirlenecek bir tarihte kârın dağıtımına başlanması ve konuyla ilgili işlemlerin yürütülmesi hususunda Genel Müdürlüğün yetkili kılınması;
hic hisse viop denemedim,bilmedigimden soruyorum..xu30 kontrati gibi alinip satilmiyormu bu hisse kontratlar,illa ki elinde o hisse den mi olmasi gerek anlamadim !!?
Yüksek temettü olan hisselerde genelde yabancılar gelen parayı tekrar yatırma yöneltiyorlar gibime geliyor. Onların alımı bitince de alım havası bitiyor. Mayıs'da sat git hikayesi ondan kaynaklanıyor olabilir.