Ulke dinlemiyor ki. Ingiltere'de de zehirledi.
Bence Rusya'yi terorist gruplar listesine almasi lazim dunyanin.
Printable View
Ulke dinlemiyor ki. Ingiltere'de de zehirledi.
Bence Rusya'yi terorist gruplar listesine almasi lazim dunyanin.
Eline verdim Putin'in. Kazandigim parayi Ukraklarin drone takimi vardi Aerorozvidka'ya bagislayim, daha iyi vursunlar.
Demek sen icimizden gececektin ha bozayi.
O anlami cikarmak dogru degil bizi garantor ulke olarak istediklerine gore, dunyanin her ulkesinde kimyasalliyor insanlari.
Marko Paşa, Sultan Abdülaziz zamanında yaşamış ünlü bir Rum hekimmiş. Aynı zamanda devletin bürokratik kademelerinde de bulunmuş. Marko Paşa halk arasında çok kısa sürede ünlü olmuş çünkü kimseyi başından savmaz, herkesin derdini uzun uzadıya dinlermiş. Ama gel gör ki halk çözemeyeceği dertleri de ken*disine getirir olmuş. Hatta gün gelmiş hastalık dışındaki sıkıntıları da paşaya taşımaya başla*mışlar.
Marko Paşa’nın gönlü kapısına geleni başından göndermeye hiç razı olmazmış. Karşısındakine derdini çözemeyeceğini de söyleyemezmiş. Derdi dinler dinler, hastanın konuşması bitince, “Anladım anladım, ama ne?†diye sorarmış. Hasta da şaşırırmış tabii. Başlarmış baş*tan anlatmaya. Yine anlatır, anlatır, lafın sonu gelince aynı tepkiyle karşılaşırmış: “Anladım anladım, ama ne?â€
Üçüncü anlatmadan sonra paşa yine aynı tepkiyi verince karşısındaki çaresiz kalır, en sonunda pes eder, evine geri dönermiş. Kısa zamanda Marko Paşa hekimliğiyle değil de hiçbir şeye çözüm bulmamasıyla anılır olmuş. İnsanlar o günden beri çözülemeye*cek bir işle karşılaştıkları durumlarda “Derdini Marko Paşa’ya anlat†diyerek konuyu kapat*maya başlamışlar.
İşte böyle, alt yanı çıkmaz sokak olan, iş bilmez birinin işbilmez öteki birine, onun da kuyruğuna buyurduğu, için*den çıkılmaz durumlar için kullanılır bu deyim.
Rusya Kiev ve Cherniv'deki saldirilarini gorusmelerde guveni artirmak icin azaltmaya karar vermis.
Hadi ordan nukleer cakal. Koydular sosislerine yolluyorlardi.
geçen hafta rusyadaki x faprikası şeye başlamış gene , imalata
hadi genşler
gene iyisiniz.
yüzünüz gülüyyooo
olüm şapşik
zalanski orda yani o makamdayken, o adam geri adım atar mı?
boşa hayaller..
ıslak da denir.
ha şu olur
dünyaya kibar görükmek için
dedem olsa
abi görüşüyoz işte
insancılız filan der
ay bu argüman ne kaden cılız
los encılız
EKŞİSÖZLÜKteki en akıllı yorum
burda batı seviciler
sürekli aynı şeyi söylüyo
onlar kendilerini biliyo
yani neyi sevdiğin sevmediğin beni şu derece ilgilendirir
biz dahil , o çok sevdiceğiniz batının bedavadan kullandığı yerlerin sayısı azalcak
bu vesileyle
fena mı yav :)))
Ekşiden ALINTI
şayet rusya bu yaptırımlardan etkilenmezse, batıya boyun eğmeyen ülke sayısı giderek artacaktır ki bu türkiye'nin ege, doğu akdeniz, kıbrıs ve suriye politikaları açısından da son derece olumlu.
batının türkiye'yi bedavaya somürmesine uğraşan batı yandaşlarını da iç siyasette egale etmeyi başarabilirsek, batı ile kendi çıkarlarımıza göre yeni bir işbirliği fırsatı da doğabilir.
rusya'ya gelirsek, ümit özdağ'ın da dediği gibi türkiye için rusya'nın bu savaştan kesin zaferle ayrılması da, büyük bir yenilgiye maruz kalması da kötü olur.
Mini dronelar.
Cift mesaj.
Baskanlarin gorusmesi icin yeterli ilerleme kaydedildi diyor Ukranya tarafi. Acele etmeyin Ukraklar, kalinigradi almadan, saldirgan diktatoru ortacaga yollamadan birakmak yok.
Su Cin'e de el atin. Mugabesinden Ortegasindan Kastrosundan Kimyonundan butun diktatorler bu commielerin basinin altinda cikiyor.
Sosis uretir gibi diktator uretiyorlar.
Potin'in ;
Ukraynalı generallere darbe yapın, neo nazi yönetimini yok edeceğiz aşamasından, neo naziler kalabilir, onlarla anlaşabiliriz aşamasına gelmesinin tabiki de, 2 sebebi var.
1) Ukraynalıların, Araplar gibi teneke askerler çıkmaması
2) Ekonomik yaptırımlar (bakınız Potin turist göndermeyince, domates, biber almayınca ne olmuştu)
Daha yaptırımlar başlayalı 1 aycık olduydu, karpuz kesecedik daha !!!
Otomobil yedek parçaları bile 1 aylık kalmış Rusya'da.
Elektronik ve internet ekipmanları 6 ay yetecek kadarmış.
Muz bile ithal edememeye başlamış. Bu arada ithal edemedikleri muz, Rusya'da çok pahalanmış. 20 TL'ye çıkmış (vah benim ülkem vah çikitayı 35 - 40 TL'ye alabiliyoruz)
Yavaş yavaş Küba, Kuzey Kore istikametinde ilerlemekteydi.
Yanarım yanarım ülkeme yanarım.
Benim bildiğim bu halk, başta hayat pahalılığı, enflasyon, başımızdaki bütün musibetlerin sebebinin savaş olduğuna rahatlıkla inanır.
Nebati'nin gözleri bir başka parıldamaya başladı.
farkı da babam öder... miss.. :he:
Yerine oturdu madem simdi, asisini da cikarmak lazim bu virusun ki tekrardan bulasmasin.
DemocraVac.
Bu yanlış deyim katılmıyorum üstelik ayni partili olduğumuz için,RTE için bazen gaza geliyor olmaz öyle şey herşey usulüne göredir,ortada bir suç varsa cezasını verirsin,bunda devletin suçu varsa çeşitli önerilerlen gidermeye çalışıp çare ararsın,şu anki ülkenin sorunu yatırımdır,üretimdir,fabrika istihdamdır,bunların hiçbirini bu iktidar yapmamış olup beton projeleriylen işi göz boyamalarıylan götürmeye çalışıp hazineyi kurutmuştur,aynen John Perkinsin dediği gibi:one:
Sene 2005 Türkiye ile bir alâkası olmayan John Perkins kitabında anlatıyor; “Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptırırız. Sonra onlaraarabalarımızı satarız. Sonra bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. O ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi “ASLA” o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer. Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır. Aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır o ülkedeki birileri de nemalandırılır. Toplum bu düzenekten hiçbirşey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler. Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; “Bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazınızı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Millletler de bizim için oy verin! Elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın…” Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir.”
______________________________ Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları – John Perkins
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr::byr:
Yapılacaksa ayrım yapılmadan tüm çiftçilere yapılmalı.
İndirimde Gaz,Elektrik,Mazot,Gübre de,İlaç,Tohum ve Su da %50 olmalı.
Mantıklı ve halk için olan bir yönetimde neler tasarruf edilir neler.
Yabancı plakalı araçlar hariç.Otoyol ve köprüler bile beleş olabilir.
Vergiler düzgün harcansa fiyatlar geri bile çekilir.
Bu iktidar öyle böyle değil acayip talan etti ülkeyi.
Ve ne kara delikler oluştu.
Onları bilmiyoruz.
Ticari sır ve örtülü ödenek yada takmamaktan dolayı bilgi alamıyoruz.
Bu iktidarın ilk yıllarında belediyelerde beyaz masalar vardı.
Bilgi alma toplumu olacaktık.
Turkiye nasil oluyor da bugday ihtiyacinin %82'sini Rusya ve Ukranyadan ithal ediyor acaba.
https://pbs.twimg.com/media/FPD0yIKa...pg&name=medium
Koronaya ne oldu acaba?
günaydınlar
deliğin çapını bilmeyecek ne var.. :he:
herşey satılık olduğua göre - hizmet..
vergiyi neye veriyoruz ?
eski mantra vardı ya..
ödediğiniz vergiler yol, su, elektrik olarak geri dönecektir.
neyse..
vergili, vergisiz vatandaşlık modeli getirsinler :he: :he:
görelim ne oluyor.
SCHEHERAZADE (ŞEHRAZAT)
Rus oligarkların yatlarını kolayca buluveren ve el koyan AB ülkeleri Şehrazatı bir türlü çözemedi.
İtalya'da demirli yatın, Rus personelin tamamı yattan ayrıldı.
İngiliz personel yerleşti.
Mr. Potin'e ait olduğu düşünülen 700 milyon $'lık yatın sahibi bir türlü bulunamıyor.
Yatın sahibini bulana 10 milyon $ ödül verilmesi düşünülüyor. :)
İtalyan liseli hacker'lar harıl harıl yatın sahibini arıyor !!!
% 0,5 oyla her seçim öncesi tek başına iktidar olan Mr. Perinçek, iktidarın savaş politikasını beğenmemiş.
Net bir şekilde Potin'le işbirliği yapmamız gerektiğini düşünüyor.
Özal Irak'ta 3'ün 1'ini alamamıştı, Ukrayna'da 3'ün 1'ini alma fırsatını kaçırdığımızı düşünüyor.
AKP'li yandaş kalemler ise, Potin için ramazan boyunca, 30 gün kadir gecesi düzenlemeyi planlıyor.
Allah Potin'den razı olsun haykırışları yeri göğü inletiyor.
Potin ile Zelo'yu barıştıran büyük kahraman Reco hayalleri ile yanıp tutuşuyor.
Yemişim enflasyonu, yemişim zamları, yemişim faizi, yemişim dövizi, yemişim .........
TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan istifa etti / HaberTürk
kripto paralarda dünyadaki genel yükselişlere ayak uydurdular..
eskiden sell in may and go away derlerdi..
şimdi sell in april olmasın..
https://www.hizliresim.com/rweiuzc
https://i.hizliresim.com/rweiuzc.jpg
O konu maalesef, gazeteciler tarafından bile yanlış biliniyor.
Türkiye buğday ihtiyacının % 82 dışarıdan almıyor, ithal buğday % 82 oranında Rusya ve Ukraynadan geliyor.
Türkiye tarımda battı desekte, o kadar da değil.
Tammam sagol ogrenmis oldum. Ben yanlis okumusum, "tuketim" degil, "ithalat"'in yuzdesi diyor zaten.
Peki 20 senede uretim niye artmamis hic? Kapasitemiz bu kadar miymis?
Ukranya Buyukelcisi B.M'e Rusya'yi silahsizlandirma calismalarimiz devam ediyor demis. Muahahahah.Alıntı:
Ukraine's ambassador tells U.N. the 'demilitarization of Russia is well under way'
Ne zaman bitecek su is yav. Iki taraf da ayri telden caliyor, uzlasabilecekleri birsey yok gibi NATO'ya girmemesinden baska.
Herifin sosisleri de bitmiyor ki. Ne hale getirmis Mariupol'u.
Bir apartmani iskalamis terorist. Onu da donerken halleder.
188 tane agac saydim. Hepsini yoketmis. Bu cevreci anarsistlerden de hic tepki yok. Ama bir dali kirsan pesine duserler!