Bazen de şirketten bir haber geleceğini önceden haber alan ağalar da böyle aşağı basıyor milleti korkutmak için. Biraz fazla iyimserim galiba ama inşallah haklı çıkarım
Printable View
Bazen de şirketten bir haber geleceğini önceden haber alan ağalar da böyle aşağı basıyor milleti korkutmak için. Biraz fazla iyimserim galiba ama inşallah haklı çıkarım
12 hissemden biri de SASA. Sasaya güvenim tam düşsün çıksın umrumda değil çok gelirse atlara ekleme yaparım. Şimdilik bedelsiz furyasında ki hisseler hareketli. Üçü mevcut azda olsa onlarla ilgileniyorum. Egeen bfren Konya...
Sasası olanın tasası olmaz.
Hektaşı olanın tektaşı olur... 🙋
Benim açımdan uzun vadede sıkıntı yok. Şirketin çok saglam olduğu konusunda zaten herkes hemfikir
Sabırlı ve sakin izlemek lazım
Herkese bol kazançlar
2500 den alan var mı?
Özür diliyorum dostlar egeen sayfasına yazacakken yanlışlıkla diğer bir hissem olan sasaya yazmışım.
Selam,
Cuma aksami bbdk son dk cikardigi 15 milyon $ olanlarin tl kredi kullanamasi kisitlamasinda, cok sukur sasa kisitlamaya tabi degil. Asagidaki tabloda kisitlamaya takilmayan sirjetler mevcut.
Saygilarhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...de638c2f7d.jpg
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Bugün de cortlayarak bir açılış olacağa benziyor. Ben paraşütümü zaten takmıştım
Endeks bir türlü yönünü tayin edemedi
BOFA yine alıcı pozisyona geçmiş ama hiç acelesi yok gibi
https://i.hizliresim.com/3ngq2ig.png
Kısa vadecileri dökme çalışması yapıyorlar
Doları aşagı dogru basıyorlar. Daha çok düşer inş
Yatırımlar... büyüme... falan filan dedik ama
şirketten bu konuda tık yok... gaza geldik galiba
Ana hisselere şöyle bakıyorum çoğunun fiyatı, 40, 70, 130, 300 vs.
Hele bir egeen hissesi var ki 2480 lerde fiyadı yahu.
Sasa'yı pahalı diye gözden düşürmeye çalışanların artık sesi çıkmıyor
milletin kafasına pahalı imajını yerleştirip yok oldular
Şirket devlet arazisini ihale ile zaten almıştı. Şimdi bu arazinin etrafında özel şahıslara ait araziler varmış. Öğrendiğim kadarıyla özel şahıslardan bunların da alınması işlemleri devam ediyormuş. Bu özel şahıs arazilerinin alımı tamamlandıktan hemen sonra yatırımlara başlanacakmış.
Yaz döneminde bu işlemleri tamamlayıp öncelikle liman inşaatına başlarlar ise hissede hareketlenme görürüz diye tahmin ediyorum. Bu liman ve rafineri yatırımı başlamadan işimiz biraz zor gibi görünüyor.
Şirketin yatırımcı ilişkilerine mail atmıştım geçen hafta. Gelen cevabı aynen kopyalıyorum.
Sayın Yatırımcımız,
Adana Yumurtalıkta yapılması planlanan yatırımımızın proje mahalinde kalan Maliye Hazinesine kayıtlı yaklaşık 4 milyon m2 taşınmazın özelleştirme ihalesi yapılmış ve ihalede en yüksek teklif şirketimiz tarafından verilmiştir. Söz konusu taşınmazların 2,139 milyar TL bedelle şirketimize satılması Cumhurbaşkanlığınca onaylanmış ve karar 3 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazetede duyurulmuştur. Mevcut durum itibarıyla ihale satış sözleşmesi henüz imzalanmamış olup bu konudaki görüşmeler devam etmektedir.
Yumurtalık projemizin toplam yatırım alanı yaklaşık 10 milyon m2 olarak öngörülmektedir. Hazineye kayıtlı olanlar dışındaki parseller ise özel şahıs ve bazı kamu kurumlarının mülkiyetinde olup bunların satın alınmasına/kullanılmasına ilişkin çalışmalarımız devam etmektedir. Proje alanının tesviye ve inşaatının söz konusu satın alma işlemlerinin tamamlanmasını müteakip başlaması planlanmakta olup satın alma işlemlerinin hangi sürede tamamlanabileceğine ilişkin net bir öngörümüz bulunmadığından proje başlangıcı net olarak takvimlendirilememektedir.
Yumurtalık projemiz COTC (ham petrolden kimyasallara) niteliğinde bir Petrokimya Üretim Kompleksi olacaktır. Projemiz dahilinde PTA (Saflaştırılmış Teraftalik Asit), MEG (Mono Etilen Glikol), PDH (Propan Dehidrajenasyon), PP (Polipropilen), PE (Polietilen), PVC (Polivinil Klorür), Aromatik kimyasalları ve Paraksilen tesisleri, Cracker (Kraker) tesisi, Rafineri, Liman ve raylı/kara yolu bağlantıları yapılması öngörülmektedir. Bahsi geçen tesislerinin yapım aşamaları ve kapasitelerine ilişkin master plan çalışmalarımız devam etmekte olup mevcut durum itibarıyla kesinleşmiş bir karar bulunmamaktadır.
Arazi ve üretim tesisleri de dahil olmak üzere tüm konulardaki önemli işlemlere ilişkin karar alınması durumunda Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) bugüne kadar olduğu gibi yatırımcılarımız ile paylaşılmaya devam edilecektir.
Saygılarımızla,
Yeni yatırımlar epey bir zaman alacağa benziyor. Şu anda zaten devam eden ve yakında devreye sokulacak yatırımları var. Uzun vade düşünenler açısından sıkıntı yok.
Acayip işlemler olmaya devam ediyor! Beş aşağı Üç yukarı sallayıp duruyorlar. Bayağı bir korktu gözüm. Bir sert düzeltme gelir mi diye düşünmeye ve telaşa kapıldım doğrusu.
Bu kağıtta dikkatimi çeken bir şey var..
Patronun,şirket hisselerine karşılık aldığı borcun, Taksit ödeme günü yaklaştığında Hisse fiyatı yukarı gidiyor,Borç ödendikten sonra da hisse düşmeye başlıyor..
Bu tesbitime göre,Bir sonraki borç ödeme gününe kadar 43.TL Civarında Tasa çekmeye devam edeceğiz gibi görünüyor..
Günlük ve saatlik görünümü sıkıntılı. Ben uzuncuyum o yüzden çayımı kahvemi yudumlayarak arada göz ucuyla bakıyorum :)
Bi de şu var... hisse düşünce patron yatırımcısını düşünerek alım yapıyor diyoruz ama
galiba patron hisse düşünce kendi ödemeleri açısından alım fırsatı görüyor gibi
Boşuna kalbini karartma sayın aytunç
Erdemoglu hissesine sahip çıkmasa
Açığa blok satış yapanlar çoktan
hisseyi otuzlara basardı.
Korkularından mesafeli duruyorlar
500 milyonluk hisse geri alım limitlerinin
sadece 43 milyonunu kullandı şirket
457 milyon liralık kapı gibi geri
alım hakkı saklı duruyor:ok:
noluyo ya borsada bütün hisseler kan kırmızı oldu
Ağababalar borsada yine döndürüyor bi fırıldaklar
bu hafta borsaya hiç bakmayacağım... forumdada yokum... stres oldum iyice
Borsada ne olacak haziran vade 2 gün sonra bitiyor, teb haziran vade longlarını ağustosa taşıyor. Dün haziran vadede 122 bin longu kalmıştı bakalım birazdan çıkar pastalar belli olur ne taşıdı ne kaldı. Yeni vade geçişlerinde teb ağamız düşükten taşımak için her vade sonu basıp duruyor, her vade sonu aynı zıkkım işte.