Sayfa 19/898 İlkİlk ... 917181920212969119519 ... SonSon
Arama sonucu : 7183 madde; 145 - 152 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. Şirketin yatırımcı ilişkilerine mail atmıştım geçen hafta. Gelen cevabı aynen kopyalıyorum.

Sayın Yatırımcımız,

Adana Yumurtalıkta yapılması planlanan yatırımımızın proje mahalinde kalan Maliye Hazinesine kayıtlı yaklaşık 4 milyon m2 taşınmazın özelleştirme ihalesi yapılmış ve ihalede en yüksek teklif şirketimiz tarafından verilmiştir. Söz konusu taşınmazların 2,139 milyar TL bedelle şirketimize satılması Cumhurbaşkanlığınca onaylanmış ve karar 3 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazetede duyurulmuştur. Mevcut durum itibarıyla ihale satış sözleşmesi henüz imzalanmamış olup bu konudaki görüşmeler devam etmektedir.

Yumurtalık projemizin toplam yatırım alanı yaklaşık 10 milyon m2 olarak öngörülmektedir. Hazineye kayıtlı olanlar dışındaki parseller ise özel şahıs ve bazı kamu kurumlarının mülkiyetinde olup bunların satın alınmasına/kullanılmasına ilişkin çalışmalarımız devam etmektedir. Proje alanının tesviye ve inşaatının söz konusu satın alma işlemlerinin tamamlanmasını müteakip başlaması planlanmakta olup satın alma işlemlerinin hangi sürede tamamlanabileceğine ilişkin net bir öngörümüz bulunmadığından proje başlangıcı net olarak takvimlendirilememektedir.

Yumurtalık projemiz COTC (ham petrolden kimyasallara) niteliğinde bir Petrokimya Üretim Kompleksi olacaktır. Projemiz dahilinde PTA (Saflaştırılmış Teraftalik Asit), MEG (Mono Etilen Glikol), PDH (Propan Dehidrajenasyon), PP (Polipropilen), PE (Polietilen), PVC (Polivinil Klorür), Aromatik kimyasalları ve Paraksilen tesisleri, Cracker (Kraker) tesisi, Rafineri, Liman ve raylı/kara yolu bağlantıları yapılması öngörülmektedir. Bahsi geçen tesislerinin yapım aşamaları ve kapasitelerine ilişkin master plan çalışmalarımız devam etmekte olup mevcut durum itibarıyla kesinleşmiş bir karar bulunmamaktadır.

Arazi ve üretim tesisleri de dahil olmak üzere tüm konulardaki önemli işlemlere ilişkin karar alınması durumunda Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) bugüne kadar olduğu gibi yatırımcılarımız ile paylaşılmaya devam edilecektir.

Saygılarımızla,
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

2. Yeni yatırımlar epey bir zaman alacağa benziyor. Şu anda zaten devam eden ve yakında devreye sokulacak yatırımları var. Uzun vade düşünenler açısından sıkıntı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by vigamox Yazıyı Oku
    Selam,
    Cuma aksami bbdk son dk cikardigi 15 milyon $ olanlarin tl kredi kullanamasi kisitlamasinda, cok sukur sasa kisitlamaya tabi degil. Asagidaki tabloda kisitlamaya takilmayan sirjetler mevcut.
    Saygilar

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
    Elbette bu paylaşılan bilgi de sasa için çok olumlu bir durum

4. Acayip işlemler olmaya devam ediyor! Beş aşağı Üç yukarı sallayıp duruyorlar. Bayağı bir korktu gözüm. Bir sert düzeltme gelir mi diye düşünmeye ve telaşa kapıldım doğrusu.
    YAZDIKLARIM ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. SADECE KİŞİSEL DÜŞÜNCELERİMDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    Bu kağıtta dikkatimi çeken bir şey var..
    Patronun,şirket hisselerine karşılık aldığı borcun, Taksit ödeme günü yaklaştığında Hisse fiyatı yukarı gidiyor,Borç ödendikten sonra da hisse düşmeye başlıyor..
    Bu tesbitime göre,Bir sonraki borç ödeme gününe kadar 43.TL Civarında Tasa çekmeye devam edeceğiz gibi görünüyor..

6.  Alıntı Originally Posted by master38 Yazıyı Oku
    Acayip işlemler olmaya devam ediyor! Beş aşağı Üç yukarı sallayıp duruyorlar. Bayağı bir korktu gözüm. Bir sert düzeltme gelir mi diye düşünmeye ve telaşa kapıldım doğrusu.
    Hissedeki bu hareketlere İki haftadır benim de çok canım sıkılıyor, ekrana bakmamaya çalışıyorum

7.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku
    Herkese merhabalar
    Forumdaki yeni sayfamız hayırlı olsun
    Eskisi kadar ilgilenemiyorum buralarla, ancak haftalık grafik paylaşayım ben de.
    Sasa teknik olarak yükseliş trendiyle yoluna devam ediyor. Asıl yükselişe ivme kazandıracak şey şirketten gelecek haberler.
    Hissede aylık RSI 87,78 (aşırı alım yönü)
    Haftalık RSI ise 82,77 (aşırı alım yönü)

Saygılar, sevgiler

HAFTALIK GRAFİK
    sayın Karayel'in geçen hafta paylaştığı grafik ve indikatöre göre değerlendirmek lazım galiba... ben günlük iniş çıkışa bakarak moral motivasyonumu düşürüyorum

8. Günlük ve saatlik görünümü sıkıntılı. Ben uzuncuyum o yüzden çayımı kahvemi yudumlayarak arada göz ucuyla bakıyorum

Sayfa 19/898 İlkİlk ... 917181920212969119519 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •