5 yıllık CDS 792
Printable View
5 yıllık CDS 792
800 üzerine çok hızlı attı. 640'tan 800'e tırmanışın eğimi ve zamanı , 900'den 640'a düşüşün eğimi ve zamanından çok daha sert oldu. Hareketin çoğu son 2 günde gerçekleşti. Normal koşullarda CDS için bu denli hızlı hareketlere pek şahit olmadım.
900'den 640'a iniş dikkatli incelenmesi gereken bir hareket. Bu hareketi kimler hangi işlemleri ile tetikledi. Bunu hakikaten görmek isterdim.
TCMB nin yeni düzenlemesiyle beraber Merkez Bankasınca açıklanacak referans oranının 1,8 katı üzerinde bir faizle ticari kredi açan bankalara açtıkları kredi tutarlarının %90’ına tekabül eden tutarda DİBS bulundurma zorunluluğu getirildi
Dibs işine pek çomak sokmamak lazım.neme lazım global abileri kızdırabilirsin,sonra cız olabilir.
( Global abiler ,pek sevmez tahvil faizinin suni aşağı inmesini)
Anlamadığım vergilendirme hangi kura göre yapılıyor şu an geçmiyor ama yarın geçti ben kupon ödemelerimi temmuz ve ocakta almıştım atıyorum hangi kura göre geçecek 70 bin yıl sonuna 30-40 olursa dolar geçer hangi kura bağlı bu vergilendirme
CDS CUMA kapanış 793.37 idi
Güncel CDS 805.59
ha gayret tl tahvil faizi tr eurobondun altına inecek :)
5 yıllık CDS 818
Vakıfbankta ne zaman baksam stok yok uyarısı alıyorum. Eurobond satışının açıldığı bir saat var mıdır? o saatte girip alayım bari. Anlamadım gitti neredeyse tüm eurobondlarda stok yok uyarısı veriyor.
günaydın eurobondların bulunabilirlikleri yine çok düşük maalesef. Biraz maliyet düşüreyim dedim ama istediğim vadeleri bulamıyorum. Garanti banktan alım yapıyorum.
Bu zamanda kimse bu CDS rakamlarında elindeki EB yi satmaz, mantıklı değil eğer VKG yaklaşmamışsa.
Arkadaşlar merhaba, Eurobond kuponlarında uygulanan vergi işini çok okuyorum ama çok karışık formüller yazıyor internette. Siz beyanlarınızı nasıl veriyorsunuz. Anladığım kadarıyla yıllık mesela 7.000 usd’lik bir gelirin %30 gibi rakamı vergiye gidiyor.
Yaklaşık o/o 25.Ancak kira vs gelirleriniz varsa birleşir.(maaş hariç ) tüm gelirlerinizi ilave edeceksiniz.O zaman oran artacak..
şu an hesaba gecen kupon için 7,000 x 18,20 =127,400 tl
70.000 için 12,400
57,400 için o/o 27 =15,498
total 27,898 tl vergi çıkacak.. Bunu da mart ve temmuz 2023 de 2 taksit olarak ödeyeceksiniz..
Vakıfbank üzerinden US900123CT57 dolar eurobond'una sahibim. Gelecek aylarda üzerine ekleme düşünüyorum. Yalnız Alış/Satış arasında muazzam fark var. Bankadan alacağım fiyat 92.48 iken benim satışım 88.83. Her bir 100 dolar için alım/satım için 3.65 dolar alıyor. Yüzdeye vursak %4' civarında bir komisyon alıyor alım satım arasında. Çok yüksek bir komisyon.
Sizin bankalarınızda durum nedir?
2038 vadelisi hesabına geçen var mı? Burger'de tık yok hala.
Benimki bu saatte hala yok. Sıkıntılı bir durum. Yarın MT makul bir cevap veremezse buradan alıp başka bankaya göndericem bonoları.
ABD'de bugün piyasalar tatildi sahi. Büyük ihtimalle bahanesi budur.
Slm arkadaşlar teb ile çalışan var mı? 2040 yılı ve üstü kağıt bulabilirmiyiz? Bankanın stok durumu nasıl?
Teb ile farkeder mi bilmiyorum ama ceptetebtedki fiyatlar bu şekilde.
Ek 28946
2041 eurobondu 65 lerde geziyor, ulkenin borclarini odeyemem durumunu yoksayarsak, orta vade icin ozellikle secim sonrasi bu seviyeler uygun gibi, ne dersiniz? 2-3 gunde 80-90 lardan 60 lara gelebiliyor tam tersi aksiyon da gosterebilir ortam duzelince. kararsiz kaldim
Cevaplar için tşkler arkadaşlar..
Eurobond olayını hiç bilmediğimden soruyorum vergiyle, beyanla uğraşmamak için stopajlı (yani kazancı satış yaptığında veya kupon odemesinde kesilen) Eurobond yok mu, veya karma Eurobondlar içeren stopajlı alınıp satılabilen fonlar yok mu?
Cevap için teşekkürler.
Parayı alıp mirascilariniza verirsiniz ardından intihar edersiniz.....mirascilariniz da reddi miras ederler......
Başka aklıma gelmiyor [emoji23][emoji23][emoji23]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vergi borcu miras olarak kalıyor muydu ya?
ytd
Yanlis bilgi..
Emlak ile karistirmissiniz.
Eurobond alim satim kazanci her durumda beyan edilir diye biliyorum.
Alis ve satis tarihi arasinda enf %10 u gecmis ise enflasyon endekslemesi yapilir.
Bu durum kur farkindan da vergi odenmemesini saglar, buyuk olcude..
Syg,
Sn Dudu 2029 ve 2036 vadeli almistim hem araci kurumdan hemde bankadan , ikisinede ozellikle sordum arastirip doneriz dediler
Geri aradiklarinda 5 yildan uzun vadeli eurobondlarda alim satim kazanci vergiye dahil degildir dediler ustune birde ben kendi muhasebecimi aradim oda aynisini soyledi bende aldim. bu 3 ude bana yanlis bilgi verdi ise o zaman yandim
1:bu 5 yil degisikligi yakinlarda uygulamaya girmis olabilir
2:ben vade sonuna kadar bekleyecegim dedigim icin vergi yok demis olabilirler