Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak
Irmaklar kuruyor sanki
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak
Irmaklar kuruyor sanki
5 milyondan fazla emekli EYT’nin ardından İntibak Yasası’nın çıkmasını bekliyor. Düzenlemeyle; 1999 öncesi emekli olanlarla 2000 senesi sonrası emekli olanların maaş farkının ortadan kalkması planlanıyor. İntibak bekleyenlerin maaşına yüzde 70 oranında zam yapılacağı hesaplanıyor...
Mevcut durumda, ortalama 5 bin prim günü bulunan ve 1999 öncesi emekli olan bir kişi tahminî 6 bin TL maaş alırken, yine 5 bin prim sayısı bulunan ve 2000 senesi sonrası emekli olan bir kişi ortalama 3.500 TL maaş alıyor. Bu durum 2008 sonrası emekli olan bir kişinin maaşında daha da düşüklüğe neden oluyor. İntibakın çıkması hâlinde emekli maaşlarında yüzde 70’e yakın artış bekleniyor. Yani 3.500 TL emekli maaşı alan bir vatandaş, intibakla 6 bin TL civarında emekli maaşı alacak.
https://www.odatv4.com/ekonomi/emekl...artacak-251416
Anketlerde durum düzdelinceye kadar her şey mübah...
Ancak bu şekli ile an itibarı ile TL, Sterline karşı günlük olarak yüde 3 artıda...
İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen:
Yılsonu Dolar/TL kuru tahminimizi 20 TL olarak koruyoruz. Cari dengenin bozulduğu, portföy çıkışlarının devam ettiği bir konjonktürde dış borç servisinin arttığı bir döneme giriyoruz. İlave faiz indirimi sonrasında kur tahminimiz üzerinde yukarı yönlü riskler artıyor.
Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek ve 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlükte olacak olan yeni asgari ücret için SGK Uzmanı Özgür Erdursun dikkat çeken tahminini sosyal medyadan açıkladı.
Özgür Erdursun, 1 Ocak 2023’de asgari ücret 7.500 TL olacağını, en düşük emekli aylığı 5.000 TL olacağını tahmin ettiğini belirtti.
Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise "İlla ki zam yapacaklar ve diyecekler ki 'biz vatandaşımızı ezdirmedik.' 'Şimdi demiyorlar ama sene ortasında zam yapacaklar' demiştim. Aflar çıkmasını bekliyorum, EYT çıkacak. İnsanların beklentisi gibi olmayacak ama bir şey yapacaklardır. Bu şekilde çalışıyor mantık. Enflasyonla faiz artıramadığım için mücadele edemiyorum o yüzden para dağıtayım da seçime doğru oy olarak döner anlayışı var" değerlendirmesini yaptı.
Öte yandan Ankara kulislerinden verdiği haberlerle bilinen Engin Pınarbaşlı yeni asgari ücrete ilişkin dün bir tahminde bulunmuştu. AKP’nin çalışmaları başlattığını söyleyen Pınarbaşlı, asgari ücretin yüzde 45 artışla 8 bin TL'ye yükseltileceğini öne sürmüştü.
Odatv.com
Ve tüm bunlar olurken Şubatta enflasyon düşecek (miş).
Capital Economics Gelişen Pazarlar Kıdemli Ekonomisti Liam Peach ise şu ifadeleri kullandı:
"Bir negatif reel faiz sorunu var, cari açık büyüyor ve kısa vadeli dış borçlar hala yüksek. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapma isteği azalabilir ve Türk Lirası'nın üzerinde daha fazla baskı oluşabilir. Doların değerinin yıl sonunda 24 TL'yi bulmasını bekliyoruz."
Swissquote Bankası Analisti İpek Özkardeşkaya ise, "Normal şartlarda yüksek enflasyona karşılık faiz oranının da artması gerekir. Her indirim, faizi olması gerektiği değerden uzaklaştırıyor ve döviz kurlarına da yansıyor" dedi:
"Böylesine serbest bir para politikası yönetiminin bedeli yüksek ve kesinlikle sürdürülebilir değil."
SEB Stratejisti Per Hammarlund şu ifadeleri kullandı:
"Ekonomik büyümeyi desteklemek için faizi indirme kararını aldılar. Demek ki bu noktada enflasyonun yükselmesinden çok büyümeyi önemsiyorlar.
"Fakat rezervleri tamamen tüketmeden Türk Lirası'nı desteklemenin bir yolunu bulmaları gerekecek. Önümüzdeki aylarda bu yönde bir açıklama veya müdahale bekliyorum.
Odatv.com
Son cümlede bahsedilen yöntem ne olabilir sizce?
Ok........
İnsanların aklını bu derece yok saymak nasıl bir ahmaklıktır anlamak mümkün değil.. Siyaseten yazmıyorum bunu. 2000 sonrası emekliyim. Bu İntibak konusu kaçıncı sefer ısıtılıp ortaya çıkartılıyor. Yersen hesabı...
Göz göre göre yalan söyleyip bunun üzerinden oy devşirme hesapları filan. Buna dayalı oy istemek nasıl bir hesaptır arkadaş. Gerçekten akla ziyan..
Hala 2015 model telefonu kullaniyorum ve memnunum..
Gidivanlara inat bozulana kadar da kullanacagim.. :)
Kimseye tuketim ile hava atma derdim yok.
"We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like."
Hoslanmadigimiz insanlari etkilemek amaci ile olmayan paramizla ihtiyacimiz olmayan seyleri satin aliyoruz demis Dave RAMSEY abim..
Syg,
Kraliçe yi mezardada rahat bırakmıyorlar.!!!!
Dudu abi.!!!:kahkah:
https://www.godmode-trader.de/devise...ar-kurs,134004
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Ekim- kasım- Aralık ayında ödenecek olan dış borcun
4.7 milyar doları devletin iç ve dış borç ödemesine.!!!!!
3 milyar doları kamu bankalarına.!!!
12.2 milyar doları özel bankalara.!!!
5.9 milyar doları ise reel sektöre ait..!!!!
Banka dışı finans kurumlarının 703 milyon dolar borç ödemesi bulunuyor.!!!!
En büyük döviz çıkışına neden olan kurumlardan BOTAŞ'ın da vadesi dolan 2.5 milyar dolarlık vadesi dolan borcunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.!!!
Ancak bu kurumun ödeme takvimi belli değil.!!!
Ödemelerin yoğunlaştığı sonbahar ve kış aylarında en büyük ödeme.!!!
7.2 milyar dolar ile aralık ayına ait.!!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://mobile.twitter.com/bizikiska...C8lcPg35grAAAA
:drunk::drunk:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Reis koltuğu bırakmamak için herşeyi yapacak EYT, Asgarî ücret, sanayiciye, esnafa, emekliye para dağıtacak önemli olan iktidarda kalmak. 6 lı masanın işi zor. Bu millet 100 TL zamma ruhunu bile satar onun için seçim zor geçecek.
Asgari ücret zamları güncellenmeyen vergi dilimleri nedeniyle hükümete artı kaynak olarak dönüyor.
Ancak ülkede çalışanların büyük çoğunluğı asgari ücret aldığından iğneden iplige her şeye maliyet artışı ve zam oalrak geri döner.
Bu zamların enflasyon ve devalüasyon olarak etkisi olacak.
Uçan varlık fiyatları erişilemez hale geldiğinden bir zaman sonra sabit kalacak ve TL kaçınılmaz şekilde değer kaybederek tüm fiyatlanmalar dengelenecek. Yoksa ülkede ticaret stop eder.
Karabük üniversitesi
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...ad-581231h.htm
Artik rulet , poker vb. kumar tarzi oyunlar oynamak zorunda kalacagim ahtapot yiyebilmek icin.
Gecen hafta Deniz kizi sogutte ahtapot izgara porsiyon 300 tl yedim. Yunan da nasil fiyatlar acaba. 350 tl yi dolar - euro olarak hesaplasak 18-20 dolar civari yapar. Yunanla ayni asagi yukari herhalde.
Alim gucumuz erimesin dedik paralari yesil e bagladik. Onu da kafese kapattilar.
Kira gelirleri de kaldi kus kadar. Tum kiracilar %25 diyor , paranin bereketi kalmadi.
Kira gelirlerinden doviz yaratabilsem iyi olacak aslinda ama o da yassak :(
Giderler dovize endeksli , gelirler tl ile.
Bruce Springsteen - Sad Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=jssnRkHODE0
Dün dolara karşı euro -1,5, sterlin -3,5 değer kaybederken TL taş gibi yerinde duruyor. Herşey dökülürken -0,4'lük kayıpla gücünü gösterdi TL.
Son dönemde sadece 2+1 dairelere karşı değer kaybediyor zaten:)
Asgari ücreti vergiden muaf hale getirmişlerdi. Şu anda ülkedeki en büyük sorun maaşların yetenekten bağımsız olarak dar bir banda sıkışmış olması. Yakın zamanda doktorların rahatsızlıklarınında nedeni buydu.
Gelirler nominal olarak artsada gerek vergi dilimleri gerekse enflasyon nedeniyle alım gücü düşüyor.
Çalışanlar şirket değiştirir gibi ülke değiştirir oldu.
Gidenlerin yerine yenileri geliyor ancak onlarda şarj olur olmaz ülke dışına gidiyor. Dolayısıyla katma değer yaratan ve devamında gerek gelir gerek tüketim vergisi ödeyen kitleyi kaybediyoruz.
Sonuç olarak para dağıtmak sorunları çözmüyor tam tersi büyütüyor.
Doktorlar ağlaya ağlaya para aldılar bu gün emekli pratisyen hekim maaşı 16 000 , uzman hekim 18 000 tl çalışan pratisyen hekim döner sermaye ile 25000 tl uzman 30 000 tl alıyor en az devlette en yüksek müsteşar maaşı 25 000 tl onun için artık palavrayı bıraksınlar.
Diğer meslek grupları ne yapsın. Cerrahları saymıyorum bile onlar bıçak parası almaya devam.
Degil 30K bana 50K verseler ayda ben o meslegi yapmam..
Dunyanin en zor islerinden birisi..
Her an bir dava acilir ve en dusuk ceza 1.5 mio TL den baslar..
Bir doktor yemeden icmeden calissa kac yilda biriktirir o parayi?
Syg,
Bu paranin uzerinde bosuna ' in god we trust ' yazmiyor bencede.
Tr de gayrimenkul yatiriminin faydasi cok yuksek gibi gozukuyor. Ileride de boyle mi olur acaba ?
Normal sartlarda cogu ulkede daire , arsa , gayrimenkul yatirimina sicak bakilmiyor diye biliyorum , faydasi yuksek degil herhalde.
Arsa surekli azalan bir sey ,belki yatirim yapmak rasyonel olabilir ama daire , araba vb, yatirimlar durduk yerde eskiyip , omrunu yitiren seyler degiller mi ?
Tabi ben acemiyim bu konularda , yanlis dusunuyor olabilirim hayat tecrubemin az olmasi sebebiyle.
Geçen sene 800 bin istenen daire şu anda 3,4 milyon oldu.
Sorun orda
Dolar da eridi yani.
Dolarını bozup 2+1 alıp şimdi satıp dolara çevirenler ihya oldu.
Alım satım oluyorrmu derseniz, kuyruk var, 1+1 ve 2+1 peynir ekmek gibi.
Daha büyüklerin satımı daha zor tabi.
Bu durum daha da devam eder mi derseniz, bence edecek gibi.
Sayın dudu sizi ve görüşlerinizi severim fakat kimse dayak yedim demiyoruz ama bir hukukçu, bir mühendis, bir profesör de kolay olunmuyor. Aralarında 2 kat fark var. Ayrıca sizde yurt dışında yaşadınız bende yurt dışında aradaki fark bu kadar açık değil. Benim söylemek istediğimde bu dur.
Gelelim konut işine bizim İzmir'de ara sokakta ki emlakçılar dükkanı kapattı. Küçük yerlere göç var ayrıca fiyatlar uçmuştu şimdi sabit kaldı bir malın ederi sattığın fiyattır. Milletin alım gücü bitti alanlar zenginler. Dolu satılık var.
8 ayda 3 bin müteahhit havlu attı
TOBB’un dün yayımladığı verilere göre, yılın ilk 8 ayında konut veya ikamet amaçlı olmayan bina inşa eden 3 bin 32 şirket kapandı. Böylece kapısına en fazla kilit vuran şirketler arasında ilk sırada yer alan elektrik üreticileri zirveyi müteahhitlere bırakmış oldu.
https://www.sozcu.com.tr/2022/emlak/...-atti-7381196/
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!