Sayfa 16/1001 İlkİlk ... 614151617182666116516 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 121 - 128 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

  1. Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak

    Irmaklar kuruyor sanki


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  2. 5 milyondan fazla emekli EYT’nin ardından İntibak Yasası’nın çıkmasını bekliyor. Düzenlemeyle; 1999 öncesi emekli olanlarla 2000 senesi sonrası emekli olanların maaş farkının ortadan kalkması planlanıyor. İntibak bekleyenlerin maaşına yüzde 70 oranında zam yapılacağı hesaplanıyor...

    Mevcut durumda, ortalama 5 bin prim günü bulunan ve 1999 öncesi emekli olan bir kişi tahminî 6 bin TL maaş alırken, yine 5 bin prim sayısı bulunan ve 2000 senesi sonrası emekli olan bir kişi ortalama 3.500 TL maaş alıyor. Bu durum 2008 sonrası emekli olan bir kişinin maaşında daha da düşüklüğe neden oluyor. İntibakın çıkması hâlinde emekli maaşlarında yüzde 70’e yakın artış bekleniyor. Yani 3.500 TL emekli maaşı alan bir vatandaş, intibakla 6 bin TL civarında emekli maaşı alacak.

    https://www.odatv4.com/ekonomi/emekl...artacak-251416

    Anketlerde durum düzdelinceye kadar her şey mübah...

    Ancak bu şekli ile an itibarı ile TL, Sterline karşı günlük olarak yüde 3 artıda...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

  3. İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen:

    Yılsonu Dolar/TL kuru tahminimizi 20 TL olarak koruyoruz. Cari dengenin bozulduğu, portföy çıkışlarının devam ettiği bir konjonktürde dış borç servisinin arttığı bir döneme giriyoruz. İlave faiz indirimi sonrasında kur tahminimiz üzerinde yukarı yönlü riskler artıyor.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

  4. Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek ve 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlükte olacak olan yeni asgari ücret için SGK Uzmanı Özgür Erdursun dikkat çeken tahminini sosyal medyadan açıkladı.

    Özgür Erdursun, 1 Ocak 2023’de asgari ücret 7.500 TL olacağını, en düşük emekli aylığı 5.000 TL olacağını tahmin ettiğini belirtti.

    Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise "İlla ki zam yapacaklar ve diyecekler ki 'biz vatandaşımızı ezdirmedik.' 'Şimdi demiyorlar ama sene ortasında zam yapacaklar' demiştim. Aflar çıkmasını bekliyorum, EYT çıkacak. İnsanların beklentisi gibi olmayacak ama bir şey yapacaklardır. Bu şekilde çalışıyor mantık. Enflasyonla faiz artıramadığım için mücadele edemiyorum o yüzden para dağıtayım da seçime doğru oy olarak döner anlayışı var" değerlendirmesini yaptı.

    Öte yandan Ankara kulislerinden verdiği haberlerle bilinen Engin Pınarbaşlı yeni asgari ücrete ilişkin dün bir tahminde bulunmuştu. AKP’nin çalışmaları başlattığını söyleyen Pınarbaşlı, asgari ücretin yüzde 45 artışla 8 bin TL'ye yükseltileceğini öne sürmüştü.

    Odatv.com

    Ve tüm bunlar olurken Şubatta enflasyon düşecek (miş).
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

  5.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    5 milyondan fazla emekli EYT’nin ardından Ä°ntibak Yasası’nın çıkmasını bekliyor. Düzenlemeyle; 1999 öncesi emekli olanlarla 2000 senesi sonrası emekli olanların maaÅŸ farkının ortadan kalkması planlanıyor. Ä°ntibak bekleyenlerin maaşına yüzde 70 oranında zam yapılacağı hesaplanıyor...

    Mevcut durumda, ortalama 5 bin prim günü bulunan ve 1999 öncesi emekli olan bir kiÅŸi tahminà 6 bin TL maaÅŸ alırken, yine 5 bin prim sayısı bulunan ve 2000 senesi sonrası emekli olan bir kiÅŸi ortalama 3.500 TL maaÅŸ alıyor. Bu durum 2008 sonrası emekli olan bir kiÅŸinin maaşında daha da düşüklüğe neden oluyor. Ä°ntibakın çıkması hâlinde emekli maaÅŸlarında yüzde 70’e yakın artış bekleniyor. Yani 3.500 TL emekli maaşı alan bir vatandaÅŸ, intibakla 6 bin TL civarında emekli maaşı alacak.

    https://www.odatv4.com/ekonomi/emekl...artacak-251416

    Anketlerde durum düzdelinceye kadar her şey mübah...

    Ancak bu şekli ile an itibarı ile TL, Sterline karşı günlük olarak yüde 3 artıda...
    Yılı 360’tan alırsanız 5000 gün 14 yıl yapıyor. Bu sistemin ayakta durması büyük başarı.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  6. Capital Economics Gelişen Pazarlar Kıdemli Ekonomisti Liam Peach ise şu ifadeleri kullandı:

    "Bir negatif reel faiz sorunu var, cari açık büyüyor ve kısa vadeli dış borçlar hala yüksek. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapma isteği azalabilir ve Türk Lirası'nın üzerinde daha fazla baskı oluşabilir. Doların değerinin yıl sonunda 24 TL'yi bulmasını bekliyoruz."

    Swissquote Bankası Analisti İpek Özkardeşkaya ise, "Normal şartlarda yüksek enflasyona karşılık faiz oranının da artması gerekir. Her indirim, faizi olması gerektiği değerden uzaklaştırıyor ve döviz kurlarına da yansıyor" dedi:

    "Böylesine serbest bir para politikası yönetiminin bedeli yüksek ve kesinlikle sürdürülebilir değil."

    SEB Stratejisti Per Hammarlund şu ifadeleri kullandı:

    "Ekonomik büyümeyi desteklemek için faizi indirme kararını aldılar. Demek ki bu noktada enflasyonun yükselmesinden çok büyümeyi önemsiyorlar.

    "Fakat rezervleri tamamen tüketmeden Türk Lirası'nı desteklemenin bir yolunu bulmaları gerekecek. Önümüzdeki aylarda bu yönde bir açıklama veya müdahale bekliyorum.

    Odatv.com

    Son cümlede bahsedilen yöntem ne olabilir sizce?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

  7. Ok........

  8. İnsanların aklını bu derece yok saymak nasıl bir ahmaklıktır anlamak mümkün değil.. Siyaseten yazmıyorum bunu. 2000 sonrası emekliyim. Bu İntibak konusu kaçıncı sefer ısıtılıp ortaya çıkartılıyor. Yersen hesabı...
    Göz göre göre yalan söyleyip bunun üzerinden oy devşirme hesapları filan. Buna dayalı oy istemek nasıl bir hesaptır arkadaş. Gerçekten akla ziyan..

Sayfa 16/1001 İlkİlk ... 614151617182666116516 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •