katılıyorum...pkart satmakla çok iyi yaptın..soyulduk resmen..
Printable View
Sayın Elliott .. şimdi ne diyeceksiniz merak ediyorum...iyi olacak ve olumlu notlarinizdan bugün e bist 1400 den 5.500 e geldi...gedza trrrtt.....
Size yöneticilerin ard niyetli olduğunu soyledim....haa bir de soralım acaba bu yoneticilerden bizim thejackkalav ile hic beraber yemek yeme olayı olmus mu ? Sadece soru benimki..
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hisse 10 a katlamis 2 belki 3 yil bezdirmis olacak bunun yaşanmadığı kac hisse sayabilirsiniz iki elin parmaklarini gecmez. Sattigini söyleyerek birşey olmaz uzun sure diyen adama laf atacaginiza sattigini soylemeden yatirimlarin erkenden biteceğini söyleyen 200-300 ml karlardan bahseden adamlara biraz laf söyleyin. Ha onlarda sorsak etkilediklerini kabul etmez yel degirmenleriyle savaşarak tahtaci patrona vb. suc atarlar. Burasi borsa iceriden bilgi olmadan kimsenin bir bok bildiği yok herkes forumda sallıyor. Eski borsacilardan guvenilir adamlardan kimse kalmadı buralarda.
Neyse sirket ozelinde 2023 te bitiriyorum yatırımları ilave makinelerle birlikte demis daha ne desin. İlk ceyrek yine begenilmeyen bilanco secim derken dibi gorurse toplayin gitsin işte soylenecek baska birsey yok.
Senden birkaç kişi var tabi...yau millet 1 yilda gözünü kapatıp ne alsa zaten çarpı 3 yaptı..makineler kurulacak ta falan filn.. burası Avrupa mi......2 gun sonra ne olacagini ne yaşayacağını bilemediğimiz bir ulke .. yönetenler desen yedikleri her halt ya kandirilma ya kader... boşver...bu firman yoneticilerinin fırıldak olduğunu ben şahsen biliyorum...siz katilirsiniz katılmaz siniz..size kalmış
https://i.hizliresim.com/tmfwp8h.PNG
23 milyon sermayeli bir şirkette, son 1 yılda yaşanan 60 milyon Tl lik maddi duran varlık artışını dikkate almak gerekir diye düşünüyorum...Yatırım teşvikleri nedeniyle önümüzdeki dönem bilanço kaleminde "ertenmiş gelir" kısmında güzel rakamlar göreceğiz...YTD
Anlaşamiyoruz ama normal. Zaten 2021 de satilmaliydi bu sene toplama zamanı. 2021 de 15-20 tllarda cok fazla alan oldu 80 tl olsa insanlar enflasyona karşı korumuş olacak. Ayni seyleri eminim 2025 te gorecegiz. Atiyorum 150-200 tldan alanlar allayanlar pullayanlar olacak sonrasi yine 2-3 sene yataya baglayacak patrona tahtaya kufredenler dolacak. Patrona tahtaya kufretmeden faaliyet raporlarina şirket yatirimlarina ve fiyatlamanin ucuz mu pahali mi olduguna odaklanmak lazim demek istediğim bu.
dostum böyle faydalı notları yazma buraya canı yanan saldırıya geçiyor.
gedza yatırımcısının geneli net kar rakamına bakar.
boşver satan satsın biz detaylarda gizlenenleri bilelim yeter.
endeks yılbaşındaki yerine geldiği halde biz zirvemizden 44.73 aşağıdayız.
bilanço biliniyorduki düştüğü yerden kalkamadı.beklenti gerçekleşmiş oldu.
biraz sallasınlar sonra yeni beklenti hareketleri başlar.
bu adamlar malı devamlı topladığına göre salak heralde.
city+fonlar;
1 kasım : 900 000 lot
4 ocak : 2 000 000 lot
11 ocak:2 220 000 lot
25 ocak:2 210 000 lot
31 ocak:2 250 000 lot
15 şubat:2.260.000 lot
24 şubat:2.280.000 lot
02 mart :2.335.000 lot
aynı tayfa pkart ve gedza da baskı kuruyor malesef..bunlara karşı koyacak güç malesef şimdilik yok..
Sanırım daha önce de yazmıştım şirketle ilgili eleştirilebileceğim tek nokta yatırımların çok yavaş ilerlemesi. GES yatırımı hızlı tamamlandı ama üretime yönelik yatırımları çok yavaş ilerliyor.
Yatırımdaki hisse zor para kazandırır,bilanço 90 100 gelse satılmayacak mıydı?Bence yine satış gelirdi...Fakat bilanço beğenilmemiş satılmış olsa ky sıraya geçer tabana kadar verirdi..Satışların bofa dan gelmesi ilginç?Bu arada yatırımların yavaş olması konusunda hemfikirim...
hisse aşırı zayıf performans gösteriyor...
Bu ay endeks yeni zirve gorse de bizimki oralı olmayacak gibi. Nisan başı genel kurul haberi ve belki beyaz esya yatırımının bitip uretime geçtiği haberlerini kullanarak Mayis ayi bilanco oncesi yukarı hareket yapar bilancoyla Mayis basi yine verirler:) Belki ufak bir bedelsiz de verir hic istemesem de. Seçim riski goze almayanlarin malını toplamak için guzel zaman olabilir bunu da kötü gosterilecek bilancoyla taçlandırabilirler. En azindan Usd grafikte daralan ucgenin ust bandina (1.92usd 36tl) Mayıs'a kadar dokunsa dönse fena olmaz. Sonra 1.45 usd civari son destegimizi buluruz diye bir beklentim var. Tabi ky olarak yazdiklarimin tersi çıkması muhtemel:) Asagiyi bekleyenlerin malini toplayip sürseler de fena olmaz ...
Yau bu adam olmaz bir hisse çünkü spegi namussuz...yonetim kurulu arsız Ali babanın çiftliği nasılsa (koopartif) maaşlar takir takir...giderler takir takir....spek amca ile herşey takir takir..
Elliott bey bakalım ne anlatacak ..tam 3 yıldır aynı nakarat...5500 endeks bu gedza ucubesi 2 yil onceki fiyatında..ulan 20 tl ye aldığım tuvalet kağıdı 170 tl
BAKAMBALAJ DADURDO. Da ikiye katladı..ikisi de gecen sene aynı fiyatlamadaydi ..hatta durdo daha düşük fiyattaydi..
Gardas bir sal ya. toplanacak yerde sayıp sovme yeter da.
Patron beyaz eşya ile ilgili bir paylaşım yapmış 3 vakte kadar beyaz esya yatırımının tamamlandığı düşer KAP'a.
Halka açık her şirket patronunun bir hesabı vardır. Örnek DOAS...
Bu şirketin avantajı kooperatif tarzı yönetilmesi belkide. Geçen de yazdığım gibi çok fazla sürprizi olmayan, yatırımcıların tamamen finansallara odaklanması gereken bir tahta.
Alıntı:
Şirket konjonktüre göre yatırım kararları alıyor, daha önce almış olduğu kararları erteliyor. Metal Kaplama Makinesi masalı da bunlardan biri mesela. Yerli ve Milli üretici firmamız işleri tospa gibi yürüttüğüne göre şirketin bu yatırımı yapma konusunda eski iştahı yok. Muhtemelen Şişecam anlaşması şirketi bu kararları almaya yöneltti. Bu anlaşmanın boyutuna bu açıdan da bakabiliriz arkadaşlar.
Diğer yandan, şahsi kanaatim GES yatırımı da Şişecam'ın baskısı ile yapıldı çünkü ihracatta yenilenebilir enerji payına çok dikkat eden bir firma. Sonuçta enerji resmen bedavaya geldi kötü de olmadı yani.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...93#post6198293
Yatırımların yavaş ilerlediğini de düşünmüyorum. Sadece mevcut koşullara göre öncelikleri değiştiriyorlar...Alıntı:
Olaya şöyle bakmak lazım:
2019 yılı başında teşvik belgesi alınan Gediz Ambalaj tarafındaki projenin en önemli makinesi daha halen ortada yok iken özellikle Gediz Plastik tarafında bina yapıldı, makineler alınıp kapasite artışına gidildi, bina üzerine GES kuruldu vs. Sonra Ambalaj tarafında ekstradan 2 makine daha aldılar bu sene Kasım ayı başında. Üretime başlamıştır belkide. Başladığını bildirmiyorlar çünkü geçen yıl öyle yapmışlardı. Belki bu sene bildirirler. Yani şaka maka derken 3 adet kocaman makine alımı yapıldı levha üretimi için. Ve Kasım ayı bitmek üzere...Bu teşviğin (uzatılmış olmasına rağmen) süre bitimi de eli kulağında.
Bak ambalaj ile durdo yarış halindeler ..kaplamin de öyle.....gedza Bambu.. müthiş yatırımı olan kimsenin göremediği kesfedemedigi cevher :)) guzelleme yapıp 2 yıldır enflasyon karsisinda 10 tuvalet kağıdı alabilirken 1 tuvalet kağıdı alabilene düştü..
2.5 tl hisse başı kar (ne bambu ne bamba) bence yeter...çünkü şirket o kadar kar yapmıyor..Kimseyi suçlamaya gerek yok...
Hadi bakalım yuzde 10 artı dn sıfır belki birazdan eksi :)))
Dun zarzor artı kapadı
. şimdi -3 kah kah vallaha çöp bundan dah değerli...
32-26 arası git gel Konya yapacak sanırım seçime kadar toplayacak icin 26 lar veya 26 altina sarkarsa toplu alim icin seçim donemi beklenebilir şurada 2-3 ay daha git gel yapar en fazla. 2 senelik bezdirme donemi geçiyor izleyelim bakalım...
Bakalım 26 altina verecekler mi güçlü destek bölgesi..
Pandemi vb buyuk krizlerde dip olarak 5 fklari gordu bu hisse kimse secim zamani gormez diyemez sanırım. Bu kadar dusururlerse fonlar kylar ve bir suru mal toplanacağını eminim biliyorlardir. O yuzden ben 22-23 tl altini görebileceğini düşünmüyorum. Usd grafikte trend altina sarkti umarim toparlanir altta 1.23 (23.35) usd destek var 1.40 usd (26.57) üstünde kapanış gelirse buralar dip olarak kalabilir.
2021 de 126 ml ciro 2022 de 308 ml ciro 2021 de en dusuk 15 tl goren hisse 2.5 kat ciro ile düşsün 20-22 tllara da firsat versin bakalım.
Gedza ne ayak batiyormusun yoksa vampir kılıklı spek ve patronlar ucuzdan mal toplamak için ayağımı basiyorsunuz
Ne yaparsanız yapın bu gedza buraları değil çok daha yukarılara hak etmekte
Küçülen şirket değil büyüyen şirketi bu duruma düşürenler utansın
. Nokta ytd
Bir zamanlar gedza martı gibi ucuranlar vardı şimdilerde kimsecikler kalmamış bir zamanlar söylemiştim sandığın dört köşesinden yirmilik çiviyle civiledim sabir diyorum .sanki gedza zarar açıklamış gibi aşağı basan vampirlere sesleniyorum bu tahtada oyun yapmayın bu tahta patlamaya her zaman hazırdır.nokta nerede eski dostlar.ytd.........nokta
cemal bey bizde buradayız yazmasakta...bol şans..
Cemal Bey, bizde altı yıldır buradayız merak etmeyin. Artık burada fazla yazmıyorum çünkü yatrımcı olduğum için fazla bir anlamı yok.Kısa bir değerlendirme yapayım. Son iki yıldır ki hareketi bana 2018-2019 yıllarındaki baskılanmış dönemi hatırlatıyor.Biliyorsunuz o baskılama döneminden sonra 17 katlık bir yükseliş yapmışdı. Bence yine aynısı olacak gibi...
Bu tip sığ hisselerin kaderi böyledir. Yıllarca baskılanır ve ardından büyük yükselişler olur. Son iki yıldır kapasite artışı sağlayacak ve maliyet düşürecek ( yeni bina, makineler ve GES ) yatırımlar bitmek üzere. Son bilançoda finansal borçları % 20 seviyesine düşürmüş. Bundan sonra finansal giderler iyice azalacak ve net karın artmasına katkı sağlayacakdır.
Bürüt kar marjı % 38 dan % 31.8 e düşmesinin nedeni geçdiğimiz yıl yükselen hammadde maliyetleri ve yükselen enflasyondan dolayı giderlerin çok artması. Bu sene bence Bürüt Kar Marjının tekrar yükselerek ( yeni makineler ve GES yatırımı nedeni ile )Faaliyet Karı ne Net Karın tatminkar bir artış yapacağını tahmin ediyorum.
Sonuç olarak en kötü ihtimalle 2023 yılında benim tahminim 500 milyon TL ciro ve % 25 kar marjı ile 125 milyon TL civarı net kar getireceğini tahmin ediyorum. Yeni makinelerin ilk çeyrekde devreye girmesi ile ciro ve karlılığa nekadar katkı yapacağını 3 ve 6 aylık bilançolar geldiği zaman göreceğiz ve ozaman yıl sonu için daha net tahmin yapacağız.Biz hisse fiatına değil şirkete ortak olduğumuz için fiat hareketlerinden etkilenmiyoruz ancak belli fiatlara çıkdığı zaman( özellikle bilanço gelmeden önce ) sat al yaparak lot adedini artırmak gerekiyor( ben yıllardır öyle yapıyorum ).
Tüm yatırımcı dostlara bol kazançlar dilerim.
Maşallah pandemi de 9 dan 4.5 -5 tllere düşmüştü ona yaklaştı düşüş toplamasi o donemki kadar kolay olmayacak bence ama biz toplariz o zaman yapacak bisey yok 2021 dibini gorecek hali yok heralde gorurse de hayir demem sahsen iyi firsat veriyor.
Çözemediğim bir durum var yatırımcılara sormak istediğim. Son raporda üretim ve satış levha 2500 tondan 4500 tona çıkmış. Ancak ciro 300 milyon civarı. 10 yıl önceki dolar bazlı satış rakamları yani 15 milyon dolar civarında. Nasıl oluyor da şirket 10 yıldır dolar bazlı yerinde sayıyor?
Epey geride yazdık bunu. Kapasitenin büyük kısmı SISE anlaşmasına gidiyor tahminimce...YTD
https://www.hisse.net/topluluk/showt...93#post6198293Alıntı:
Şirket konjonktüre göre yatırım kararları alıyor, daha önce almış olduğu kararları erteliyor. Metal Kaplama Makinesi masalı da bunlardan biri mesela. Yerli ve Milli üretici firmamız işleri tospa gibi yürüttüğüne göre şirketin bu yatırımı yapma konusunda eski iştahı yok. Muhtemelen Şişecam anlaşması şirketi bu kararları almaya yöneltti. Bu anlaşmanın boyutuna bu açıdan da bakabiliriz arkadaşlar.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...52#post6198552
https://www.hisse.net/topluluk/showt...47#post6205447
Eskilerden kimler kaldı , çalı arkasından çıkıp bi ses verin ...ki...topic şenlensin.
Saygılar bol kazançlar
Eskilerden bi parça da gelsin...unutmamak gerek önce eşek olacağız, sonra deve kervan güdelecek ama eşeğin arkasında olacak hepsi....
https://youtu.be/8pe7Mkn3MRY
Hoşbuldum dostum...3 vakte çalı arkasından çıkanlar çoğalacak sanırım...cool:;/
Saygılar bol kazançlar
Şimdilik devam eden rally ,devam edecek olan tahtalar ile devam ..
Unutmamak gerek, eskiler bilir. Yabancı payı %28 altında.! Kim onlara vermişti o malları, kim geri alıyor.
Telaş yok.
İlginç olan ,ilginç süre gelen, daha ilginç bir hal alacak.