Hisse tarihi zirvesinin üstünde kapatmayý baþardý. Tarihi zirvelerini geçen hisseler genelde yukarý doðru sertleþir ve baya bir marj açýlýr önlerinde. Bakalým bu gelenek burda da sürecek mi
Hisse tarihi zirvesinin üstünde kapatmayý baþardý. Tarihi zirvelerini geçen hisseler genelde yukarý doðru sertleþir ve baya bir marj açýlýr önlerinde. Bakalým bu gelenek burda da sürecek mi
Sn.hocam tarihi zirve 48.90..oda bugün görüldü ..ve geri geldi..
Dostlar vatandaþlar ahali
Biz eskiden forum cok kalabalýk zamanlarýnda da yazar yazdýklarýmýzý dikkat ederdik.
Benim yazdýklarým insanlara inanýlmaz geldiði için itiraz ederlerdi.. çok ucuyorsun atma bu kadarda olmaz vs.... Ancak neyi neden niçin yazdýðýmýzý da anlatýyordum. Hemen hemen yazdýðýmýz her beklenti bir bir gerceðe dönüyor ve ferceklestikce deger artýþý hýzlanýyordu.
Ýþte Adel kalemcilik 1 e 200 kazandýrdý dolar bazýnda 20 kat halen daha güçlü fiyat ataklarý bekliyorum. Tekel þirket dünyaya acýlýyor.
Þimdi portföye gentaþ ve Arzum hisselerini satarak aldýðým Týnaztepe saðlýk içinde
Yok ya buda olmaz diðerleri tamam ama bu havayolu þirketi olmaz diyenler vardýr. Saygý duyarýz.. hoþ fiyatýn içinde þu an ne sera tarlasýna gelen imar var bçne AVM ne 25 katlý gökdelen.
Yeti zamaný gelince hepsi olacaktýr
Kimseye 100.000 lot alým cok cok zengin olavaksýnýz demiyorum ama 1000 lot dahi alýp kenara attýðýnýz takip dahi etmediðiniz o 1000 lot cok deðil 3 ...5 yýl sonra büyük derdlerinþze derman olacaðý aþikar.
Ýþte eskiden reklam yapma ucma vs gibi oto kontrol vardý burada þimdi sosyal medyaya bakýyorum her hissenin en az 3..5 reklamcýsý var . Ýnternette hisseler pazarlanýyor.. Altýna gücüm gibi bir vahþet var, vahþetin çaðrýsýna ayak uyduranlar cok. Bir togg otosu ile elektrik moda oldu lakin bu iþler hidrojene geciþ öncesi bir ara dönem cok deðil 300 yýllýk 500 yýllýk fiyat oranlarý var3..5 yýl sonra hidrojen hayatýmýza girecek.
Bu sosyal medyada herkesin üstad olduðu bir ortamda yapýlan reklam faaliyetleri
Hatta sosyal medyada astroloji tahminleri yapanlarýn bile hisse reklamý yaptýðý mecrada reklamý yapýlan hisselerden uzak durun.
Üstad reklamý da var... Ýçi bomboþ þirket reklamýnda artýk epeyli bir para harcayarak reklam cekiyorlar.
Ýþte her zaman daima bildiðim doðruyu anlatmaya calýþtým burda kýl tüy saflýk güzellik ihracaatýnýn savunma sanayi ihracatýný bile gectiðini verilerle anlattýk.
Hal böyle iken bu saðlýk alanýna yatýrým yapmamak büyük bir fýrsatýn yitirilmesi anlamýna gelebilir. Ayrýca bu þiþkin bol reklamlý hisselerde büyük carpýlabilir 10 yýllýk 20 yýllýk son yatýrýmcýsý olabilirsiniz.
Biz hiç bir yerde reklam cevirmiyoruz... Ya artýk hayrete düþüyorum fleancer dedikleri kýzlara bile reklam yaptýrýyorlar...
Düdük öttüðünde sandalyesiz kalabilir veya kucaga oturabilir siniz..
Aman diyeyim.
SANDALYE KAPMACA OYUNU
https://www.youtube.com/watch?v=ZSvk3eSor1E
https://www.izlesene.com/video/sanda...n-kiz/10441625
Dünya saðlýk örgütünden açýklama üstüne açýklama geliyor
Yeni aciklamasi pandemi kalýcý olabilir oldu. Sanýrým rtalb o yüzden tavan oldu. Bizimde böyle sessiz sakin ilerlemiz çok hoþ. Yalniz patron bu rakamlarda çok oyalanirsa daha fazla kiþinin dikkatini çekecek ve mal kaptiracak.
Tarihi zirveleri tazeleyerek yeni zirvelere inþallah.
Piramit her gün satýyor yoksa tahtada satýcý olmasa tavan tavan gidecek.
Ay sonunda bakýnýz piramit acýklama yapacak ve aldýðý ile sattýðý eþit olacaktýr.
Orta vadeli programdan saðlýk ve saðlýk turizmi cýktý. Çok geniþ bicimde ele alýnacak.
Saðlýk cihaz ve ekipmanlarý üretimi tesvik edilecek. devletin mal alýmlarý toplu biçimde yapýlacak. Saglýk turýzmý Döviz kazandýrýcý sektör ilan edilip tesvikler ayrýca artacak. Uzun vadeli kapsayýcý saðlýk bakým sigortasý geliyor.
Bol kazanclar dilerim.
Resmi gazete yayýmlý orta vadeli program aþaðýdaki linkte mevcuttur. Bakanlýk bütcelerine göre saglýk milli eðitimden sonraki en büyük bütceye sahip bakanlýk olmuþ milli savunmayý gecmiþ.
Orta vadeli program ile çok büyük fonlar saðlýk sektörüne girmeye baþladýðý görülüyor; Týnaztepede yaptýðý yeni hastane ve saðlýk turýzmý yatýrýmlarý ile büyük fonlarýn yýldýzý olacaktýr.
Belkide 355 hedefimiz cok daha hýzlý gelecek gibi duruyor yada hedef fiyatýný biraz yukarý almam gerecek gibi de duruyor...!
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...230906M1-1.pdf
Çok yazdýk cizdik artýk bu kadar yeter
72. 500 olmadan artýk burada yazmam.
Bol kazançlar dilerim !...
Sizsiz olmaz sevgili acemþah. Siz durdunuz mu hissede durur.:) Arada güzel bilgilendirmelere devam edin lütfen
Hisseyi kimse bilmiyordu sizin sayenizde ismini duyduk. Hala daha bilinmiyor. Bir kaç arkadaþa inceleyin dedim bu tapdi ne ya falan dediler.:)
Hazinenin üstü ismiyle örtülmüþ.:)
Acemþah Abiyi hisse.neti takip etmeye baþladýðýmdan beri tanýrým. Yatýrým þekli ve neye baktýðý ile ondan kendime paylar çýkardým. Fakat nedense hep bir hedef tahtasý olma durumu var. Ama bahsettiði senetlerde de hiç baþarýsýz olduðunu görmedim desem yeridir.
Mesela bu imar durumu olaylarýna bakmak kýrk yýl düþünsem aklýma gelmez. Resmi gazete tarafýný þirketlerle ilgili baðlantýsýný kurmak filan bence bir analizin nasýl olmasý gerektiði ile ilgili öðreti niteliðinde.
Tapu kadastro olaylarýna bakmayý açýkçasý ondan öðrendim. Nerede bir tapu bilgisi görsem hemen bakýnýyorum :)
Hedef fiyat anlamýnda gönlü bol gerçekten :)
Selamlar, saygýlar...
TNZTP ile ilgili mali veriler sýnýrlý olduðundan geçmiþten geleceðe tahminleme yapmak güçleþiyor.
Halka arz sýrasýnda büyüme ve efk kar marjý ve saðlýk sektöründe ortalama f/k baz alýnarak bir fiyatlama çalýþmasý yapmaya çalýþtým. Ortalama satýþ büyümesi ve marjlar ne olabilir?
https://i.hizliresim.com/eax2spm.PNG
F/k geliþmesi ve EFK marjý ne olursa Fiyat ne olur?
https://i.hizliresim.com/23qexx3.PNG
Acemsah varsa bizde varýz dedik kýyýsýndan köþesinden biraz lot çektim portföye bu adamýn kýymetini bilin ha aðam bu alemde tektir(acemsah)
Adelde yatasta asuzuda maalt da daha birçok kaðýdýnda erkenden atladýk trenden ama bekleseymisim þimdi elazigin kebabinda deðilde Dubai adalarýnda veya miamideydim 😃hemen sakin elestirmeyin köyüm cennet gibidir takilmaca 😘
Bizde acemþah ýn yazýlarýný okudukça girdik bir miktar hayýrlýsý artýk beþ yýlda ona katlarmý bekleyip görecez ömür yeterse
Bu saðlýk turizmi ve estetikçi Dilan Polat olayý twitterde gündem oldu bu sebeple TNZPT almaya karar verdim . Umarým direkt tavan acmaz da azar azar toplarýz !!!
Evet çok dikkat çekiyor gerçekten bende portföy e ekleme kararý aldým .ytd
Selamlar,
Bugün ben de bu hisseden aldým. Elinde olanlara bol kazançlar dilerim.
Aman Covid tekrar geri gelmesin, Þu an dahi hasta müþteri sýkýntýsý yok, millet kapýda, kamuda randevu alýnamýyor,
Biz iþte 25 katlý gökdelen otel avm ve inciraltý gayrimenkullerinin deðerlenmesini, buraya yapýlacak 10 milyar dolarlýk yatýrýmlarý konuþalým..
Ýþte 50 yýllýk imar sorunu çözüldü, Artýk devlet ve özel saðlýk kuruluþlarý buraya dolarlarý yatýracak..!
https://www.yenibakis.com.tr/inciral...yuzde-99-bitti
https://www.yenibakis.com.tr/inciral...yuzde-99-bitti
Bölge için hazýrlanan planda sadece otellere 3 kat imar izni verilirken diðer yapýlar tek veya 2 katlý olacak. Ýnciraltý’na, kent merkezindeki kadar yani 12 bin yataklý tesisler yapýlacak. Bugün Ýnciraltý’nýn toprak deðeri yaklaþýk 6 milyar dolar. Fakat saðlýk bölgesi olmasý halinde bölgeye 10 milyar dolarlýk yabancý sermaye gelecek. Ayrýca yaþlý bakýmýndan, estetik operasyonlara kadar bir çok alanda hizmet verecek hastaneler ile otel, geriatri merkezlerinde en az 35 bin Ýzmirliye iþ imkaný yaratýlacak. Kamuya terk edilen ve büyüklüðü Ýnciraltý Kent Ormaný kadar olan 590 bin metrekarelik alaný Ýzmirlilerin kullanýmýna açýlacak. Burada yeþil alanlar olacak. Her yýl gelecek saðlýk turistleri ile milyar dolarlarý bulan döviz kente kazandýrýlacak.....
BABALARININ HAYRINA ALMADIKLARI ORTADA..
Ayrýca 35 bin Ýzmirli gencimiz bölgeye yapýlacak saðlýk ve turizm tesislerinde çalýþmaya baþlayacak. Yýlda ise 100 bin turistin buraya gelerek kent ekonomisine katký sunmasý saðlanacak. Böyle bir projenin hayat bulmasý sürecinde Ýnciraltý’nýn önüne artýk kimse geçemez. Bu süreçte bizlerin yanýnda olan hükümetimize, gönüllerimize taht kuran Ýnciraltý’nýn kahramaný AK Parti Ýzmir Milletvekilimiz Atilla Kaya ile Ýnciraltý toprak sahiplerine yürekten teþekkür ediyorum.
tebrikler sn.Acemþah. yine turnayý gözünden vurmuþsunuz :yahoo:
Bizde öyle tamamen duygular sebeplerle..... Bu balcova epe park hotel ve avm nin hastane dönüþümü güzel bir olay belki 1000 yataklý dev bir saðlýk tesisi olacak.
Özel hastanelerde 1 adet yatak maliyeti bugünlerde 550.000 ila 600.000 dolar arasýnda .
Yani tamamen duygusal!
Evet hükümete yakýn kaynaklara gerek yok zaten imar planý saðlýk turizmi amaçlý imar planý olarak gecti..
iþte patronda burada Hotel ve avm yi satýn aldý ayrýca inciraltýndaki Sera da arsaya dönüþtü, Ýþte yaþlý bakým turzimi içinde yakýn bir yerde mordoðan mana koyunda tesis satýn aldýlar. Havalimaný dibinde yeni limaný zaten devlet yapacak.
Bize düþen sadece az sabýr ile ederine gelmesini beklemek.Þu na tahminimce yýl sonu 1.6 ila 2 .2 milyar arasýnda kar acýkalayabilir. Ederi 175 gibi gözüküyor ancak spekülasyon degeri iþletme degeri vs derken benim degerlemem 355 lira.
Hayýrlýsý artýk..!
[QUOTE=acemþah;6545811]Ne hikmetse artýk
Balcova ege park AVM yý satýn almýþ 30 milyon dolara bir hafta sonra 50 yýldýr cözüm bekleyen
Ýnciraltý saðlýk turizmi uygulama imar planý kanunlaþmýþ
30 milyon dolara aldýðý AVM ve 25 katlý otel degerin bir anda 150 milyon dolar olmuþ...
Þimdi bu AVM ve 25 katlý gökdelini hiç hastaneye dönüþtürmesin 150 milyon dolara satsýn..
Hoþ saðlýk turizmi kanunu cercevesinde þimdi bu otel ve avmyi hastaneye dönüþtürürse herhalde 1 70 ..80 milyon dolar tesvik alýr
Ne güzel dünya...
https://webdosya.csb.gov.tr/db/izmir...0511143909.pdf[/QUOTE
Devletin Resmi imar planý yukarýdaki gönderinin altýndaki linke mevcut boradan inceleyebilirsiniz.
Kap geldi. Hastane binalarindan bir tanesi 450 milyon TL ye vakýf katýlýma satmýþlar. Devamýnda kiralamislar. Kiralýk sözleþme sonrasý geri alýmini yapacakmýþ. 450 milyon TL'yi nerede kullanacak acaba? Ýlk 3 ay ödemesiz.kdv istinasi da cabasý..parayý ne yapacak deli sorular 😁
Þirketimizin 11 Eylül 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararý doðrultusunda,
1- "Sat-Kirala-Geri Al" yöntemi ile yapýlacak olan Finansal Kiralama Ýþlemi kapsamýnda Þirketimizin maliki bulunduðu Ýzmir Ýli, Bayraklý Ýlçesi, Manavkuyu Mahallesi, 15 Pafta, 67 Ada, 34 Parselde tapuya kayýtlý "hastane binasý" niteliðindeki brüt 15.652 m2 ana taþýnmazýn mülkiyetinin tüm takyidatlarý ile birlikte toplam 450.000.000-TL (Katma Deðer Kanunu'nun 17/4-y maddesi gereðince KDV'den istisnadýr) bedel karþýlýðýnda Vakýf Katýlým Bankasý A.Þ.'ye satýlmasýna,
2- Þirketimiz ile Vakýf Katýlým Bankasý A.Þ. arasýnda Finansal Kiralama Sözleþmesi akdedilmesine,
3- Finansal Kiralama Sözleþmesi kapsamýnda Þirketimiz tarafýndan söz konusu taþýnmazýn Vakýf Katýlým Bankasý A.Þ.'den toplam 34 ay vadeli olmak üzere; ilk 3 ay anapara ve kar payý ödemesiz, sonraki 5 ay sadece kar payý ödemeli, geriye kalan 26 ay ise ana para ve kar payý ödemeli olacak þekilde 34 ay taksitli olarak kiralanmasýna ve son kira bedelinin vade tarihinde taþýnmazýn mülkiyetinin Þirketimizce geri alýnmasýna,
karar verilmiþtir.
Saygýlarýmýzla Kamuoyuna Duyurulur
Hayýrlý olsun..
Umarým 5 tavan bozulmadan gider...
Taþýnýr ve taþýnmaz mallarýn, sat-kirala-geri al iþlemine konu edilmesi dolayýsýyla kiracý nezdinde doðan ve istisna uygulamasýna konu kazanç tutarý, satýþ tarihi itibarýyla hesaplanacaktýr. Ýstisnaya konu edilecek satýþ kazancý, satýþ iþlemi ister peþin isterse vadeli olarak yapýlmýþ olsun istisna, satýþýn yapýldýðý dönemde uygulanacaktýr.
Bu varlýklarýn satýþýndan elde edilecek istisna kazancýn, kiracý tarafýndan pasifte özel bir fon (549 hesap) hesabýna alýnmasý gerekmektedir. Bu çerçevede, fon hesabýna alýnma iþleminin, kiracýlarca varlýklarýn kiralayanlara satýþýnýn yapýldýðý yýlý izleyen hesap döneminin baþýndan itibaren kazancýn beyan edildiði döneme ait kurumlar vergisi beyannamesinin verildiði tarihe kadar yapýlmasý gerekmektedir. Dolayýsýyla, istisna kazanç tutarý, satýþýn yapýldýðý dönemin genel sonuç hesaplarýna yansýyacak olup kurumlar vergisi beyannamesinin ilgili satýrýnda gösterilmek suretiyle istisnadan yararlanýlabilecektir. Ýstisna, satýþ kazancýnýn %100’üne uygulandýðýndan, kazancýn tamamý fon hesabýna alýnacaktýr.
Sat-Kirala-Geri Al uygulamasýyla iþletmeler ;finansal avantajlarý þöyle sýralamak mümkündür;
Ýþletmenin bilançosunda net iþletme sermayesi artar, öz varlýk geliþimi saðlanýr.
Ýþletmenin borçlanma ve likidite rasyolarý olumlu etkilenir, bilançonun rating kalitesi yükselir.
Ýþletmenin aktifine giren haklardan amortisman gideri ayrýlmasý yoluyla vergi matrahý azaltýlýr.
Finansal kiralamaya ödenen faiz tutarlarý her ay doðrudan finansman giderlerine iþlenerek vergi matrahý azaltýlýr.
Ýþletmenin bilançosundaki varlýklarýn deðerini güncel deðerine getirmek suretiyle finansal tablolarýný güzelleþtirebilme imkaný saðlanýr.
Kiralama iþlemi kredilerde gözükmediði için firmanýn finansal borç/özlaynak oraný olumlu etkilenmektedir.
bu parayý sizce nerede kullanacaklar sevgili acemþah?
Tavan açmamasýna çok þaþýrdým. Þuan eksiye geçmesine daha çok þaþýrdým.
Sonuçta buradan gelecek para Encore hastanesine kullanýlacak!
O hastane bitince deðeride 15 milyar tl olacaktýr!
Ýnsanlar daha uyanamadý hikayesini. 1 yýl sonra herkes uyanacaktýr ama hisse fiyatý muhtemelen çok çok yukarlarda olacak.
Saðlýk sektöründe bir dev doðuyor. Çok doðru hamleler yapýlýyor bu yolda. Ýnþallah güneþli günler çok yakýnda.
Tahminimce Bu para alýnan otel ve avm nin hastane kalan parasýnýn ödenmesinde ve hastane dönüþümde kullanýlacaðýdýr.
Otel ve avm Týnaztepe ye baðlý Moodege þirketi üzerinden alýndý. Ýþte Moodege ismi daha fazla duyulacak bence.
Tabi bu hastane yatýrýmlarýnda devletin güzel ve güçlü teþvikleri var,
sanýyorum bundan sonra kap haberleri daha hýzlý düþmeye devam eder.
Bana tek kalan koltuða yaslanýp, sabýr etmek, umarým bunda da iyi kazançlar saðlarýz.
Bol kazançlar dilerim.