Aynen yazdığımız gibi demek ki doğru bilgi almışız yüksek den pirim yatırıp emekli maaşı almanın bir önemi kalmadı
Aynen yazdığımız gibi demek ki doğru bilgi almışız yüksek den pirim yatırıp emekli maaşı almanın bir önemi kalmadı
30 lu yumurta 100 lira
Kıyma 300 olur haftaya
Bu endüşük emekli maaşı uygulaması yüksek prim ödeyen emekliye haksızlıktır. Neredeyse herkese en düşük emekli aylığından maaş bağlayacaklar.
3.600 gün ve endüşükten prim kesilenle 10.000 gün ve en düşük primin 2 katını ödeyen arasındaki maaş farkı sadece 2 kat olacak . Bazı meslekler 2 kat bile olmuyor. %50 civarı oluyor. 4 katı prim ödeyen ve ömür boyu çalışan ile45 yaşında emekli olan arasında müthiş haksız bir uygulama
Artık alınan kararların rasyonalitesini düşünmeyin panik kararları bunlar. Bu nedenle 7500 altını memnun edeceğiz derken 7500 üzeri emekli maası alanların huzursuzlıgunu katladığını görememiyorlar. Çünkü 15000 de alsa emekli geçinemiyor. Öyle bir ekonomi yarattılar.
EYT de 2-3 milyon kişiyi mutlu ettiler ancak 9.9.1999 ve sonrası SGK girişiler ters köşe oldular. (Buradaki mantıklı çözüm EYT deki yaş sınırını kaldırmak değil kalan seneye göre kesintili maaş bağlamak idi)
Yani 54 gün kaldı.
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak ve
toplam emekli sayısı 15,3 milyona ulaşacak.
15.300.000 x 7500 = ~ 115.000.000.000 TL
Her ay 6.000.000.000 $
Bizim uyanık kapıcı eyt den emekli olarak 7500 emekli maaşını ve 177000 kıdem tazminatını garantiledi şimdide yöneticiyi kafalayıp eşini sigortalı yapıp kendisi çalışmaya devam etmek istiyormuş yani reisin tabiri ile çift dikiş istiyor ben ve bir kaç kişi itiraz ettik nisanda olağanüstü toplantı kararı alındı kapıcının durumu için umarım kendisinden kurtuluruz oturduğu yeri kiraya verip dışarıdan baktırırız apartmana bu asgari ücret zırt pırt artıyor böyle giderse yemeyip içmeyip kapıcıları besleyeceğiz
Ben de 5 senedir sitenin yöneticisiyim.kapıcımız işi bıraktı ben yeni kapıcı almadım. Dışarıdan temizlikçi tuttum. Sadece çöp alınmıyor onun dışında herşey yapılıyor. Kapıcı olsaydı aidat 300 TL idi. Şu anda 100 TL.
Tazminat olan 177000 de ev sahiplerine mi bolusturuyorlar .
Kıdem tazminatı için her ay yıllardır aidattan bir miktar para ayrılıyordu fakat eyt birdenbire çıkınca tabi 177000 tl para kasada yok 100000 civarı vardı bu yüzden 2500 tl daire başı para vereceğiz Nisan ayında her kat maliki :) kapıcılık kadar boş beleş ve hayatı garanti kebap bir iş yok
Merhaba arkidişler,
Maalesef bu sefer taptaze oranları değil de, 20.03.2023 Pazartesi günü aldığım oranları yazıyorum; koşuşturma sebebiyle aynı gün yazamadım. Tutarımız da 120bin ABD Doları.
Yapı Kredi: Teşvikli DDKKM %9
Garanti: Opsiyonlu DDKKM %7
Alternatif: Sadece normal KKM yapıyor. DTH'ı sormadım.
Work: Sadece normal KKM yapıyor. DTH'ı sormadım.
Deniz: Sadece 250bin ABD Doları üzerine teşvik primli DDKKM yapıyor. Oran: %12.
Burger: Opsiyonlu DDKKM yok, DTH: %0,25.
Hepinize selamlar
1000000 TL lik bir konut / 7500 TL= 133
40 yaşında emekli olan ÇİFT DİKİŞ bir EYT li hiç kredi kullanmadan sadece 133 ayda bir milyonluk bir ev alabiliyor.
Bu bir mucize...
Bunun bir sonucu olarak şu an 2-3 milyonluk sıfır evler yakında en min. 3-5 milyon olur yorumu yapılır mı?
5 yıl önce mevduatta 1 milyonu olan risk alıp en iyi faizle parasını değerlendirse şimdi 1,8-2 milyon parası olurdu.
BU kişi parasını faize koymayıp İstanbul dan veya Antalyadan bir konut alsa şimdiki değeri herhalde en az 5-8 milyon arasıdır.
Devalüasyonun ekonomi politikası olacağı bilinci ve (kısa süre süre taksitlerin pul olacağı düşüncesi ile) bu kişi 1 milyon kredi çekip 2 milyonluk konut alsa şu anki değeri herhalde en az 12-15 milyondur.
5 yıl önce milyoner olup villa alabilen birisi seçimler sonrası bir konteyner alabilir mi?
ABD nin para birimi yerine Milli ve yerli olan para birimi TL ye yatırım yapana bu düşmanlık ve kinin nedeni ne olabilir?
Bu gidişle 1 milyon tl nin aylık faiz getirisi asgari ücretle eşitlenecek böyle bir fışkırtma görülmedi her seçim öncesi mali disiplinden sapılıyor insanlar iyice seçim rüşvetine alıştı seneye belediye seçimleri yaklaşırken belki yeni eyt liler in( benim gibi) sorunları çözülür asgari ücret 20 bin olur bu kısır döngüyü geri çevirmek artık çok zor birde üstüne yabancı ekonomiler de artık enflasyon üretir hale geldi acaip bir zaman
2008 sonrası işe girenler bu eyt yükünü omuzlayacaklar adeta kölelik 60 yaşında emekli olacaklar yüksek prim günü ile haksızlığın daniskası
Hiç niyetim yok o yaşa kadar çalışmaya.
Yaş 35, Maks 40'ta ben emekliliği alırım. Hayatımın kalan günlerini yiyip içip gezerek geçiririm. Dövletten beklemem bir şey.
60 a kadar bekledikten sonra elime geçecek olan ne 7500tl. Yaw 7500 tl benim mazotuma yetmez. 7500 tl ile şey bile çekilmez. Niyet niyet.
Hedeflerin yarısı tuttu. Kalan yarısını da hallettik miii.
az kaldı aaaz. yaz tabana yaaaz
yaz tahtayaaa al haftayaaa
aklımızı alacak aklımızıı :oleyo:
ytd
Doviz donusumlu KKM yapmak icin, kendi hesabimdan bir bankadan USD alsam, diger bankadaki hesabima transfer yapsam kabul oluyor di mi ?
MB: enflasyon yüzde 5 e düşünceye kadar tüm araçlar kararlılıkla kullanılacak.
En düşük emekli maaşı 7500 oldu.
Yanan bir ateşe ateşten çok daha büyük miktarda benzin dökülse ateş hava alamadığından söner mi?