https://twitter.com/elonmusk/status/1687698537469898753
11 saat önce konu hakkında detaylı yazmış elon.
:drunk::drunk:
en az 20 bin takipçisi olanlar var ise. dm den yazarak. iş birliği yapabiliriz. karşılıklı rt. vs
bana ulaşabilir.
Printable View
https://twitter.com/elonmusk/status/1687698537469898753
11 saat önce konu hakkında detaylı yazmış elon.
en az 20 bin takipçisi olanlar var ise. dm den yazarak. iş birliği yapabiliriz. karşılıklı rt. vs
bana ulaşabilir.
Onların isteği belli. Yüksek politika faizi ve yüksek dolar. Şu an ikisini de yapamayız...
Cumhurbaşkanı nın politika faizi için max. 21-22 dediği konuşuluyor dedikodu olarak. O da kademeli yayarak...
Ama eğer doların yükselişinden daha fazla bir borsa fiyatlaması olacak bilgisi olursa borsaya gelirler..
https://i.hizliresim.com/1eh2yew.png
reuters, toplantıyı negatif bi tonda haberleştirmemiş.. memet şimşek, önceliğin enflasyon olduğunu ve büyümeden fedakarlık edileceğini ve -parasal sıkılaştırma progamına cumhurbaşkanının tam destek verdiğini söylemiş
Üstat sence kkm için bir formül kısa süre içerisinde açıklanır mı?
Süper bono terimi irite ediyor piyasayı ama adı enflasyona duyarlı vb 55-60% oranlı bir ürün çıkma olasılığı kısa sürede var mı?
Bence bir gece ansızın gelebilir gibi.
Doları bu noktada baskılamanın da bir anlamı olması gerek diye düşünüyorum.
Bakalım.
mehmet şimşek
kara para aklama merkezlerinden biri olan ülkemizi ,uluslar arası camiyada gri listeden çıkarabilecek mi.
:drunk:
gamsız baykuşlar gibi geceleri yaşıyorum daha çok. benim için gün yeni aydı. zabaha daha çok.
forumu germeyelim viop ney konuşalım. az önce babadağlıyı gördüm.
aşşağda
vala verirse 3 aydan başlıyo disko. söyliyim. :drunk:
atayiz diye diye atayiz olacanız. :he:
cengiz hanın söylediği söz aklıma geldi.
neyse.. dayı bırakalım bu konuları..
disko diyom 3 ay diyom..
Elon twitteri piyango sitesi yaptı,çekilişe iştirak etmen için mavi tık alıp her ay 8 dolar ödemen gerekiyor.
Ya çıkarsa....:evil:
hap pek iyi bişey değil...
ottan uzak dur abim :)) bazıları beyin açar.. o başka.
halüsinasyon görürsün... boş hayaller vs.
:drunk: miss gibim bira dururken
çekişe katılma sana çıkmayacağı kesin :he:
Viop'tan hisse senedi almakla BIST'ten hisse senedi almak arasındaki fark nedir?
ikigözüm abi. senin twitter hesabı neydi
bundan sonra bende twitterdayım diye yazmıştın / @ikigozumborsa mı ?
Fenerli olsan cevap vermeyecektim ama Bjk li olduğun için yazayım. Viop'tan az parayla daha çok hisse alabilirsin, vade farkına katlanmak kaydıyla(fiyat farkı oluyor, vade sonuna doğru hisse fiyatıyla aynı oluyor)
Her ay hisse yerine onun kontratını alıyorsun, ay sonu istediğine göre kapatabiliyor veya diğer vadeye taşıyabiliyorsun. En güzel yanı elinde olmayan hisseyi satabiliyorsun. Hisse düştükçe kazanıyorsun.
Avatarında pek datluymuş bu arada
Sent from İPhone 16 Pro Max
Yabancılarla gizli toplantı yapılmış, toplantı yerini söylenmemiş. Four season oteline girmek isteyen birini korumalar atmış.
Yeni bir şey söylemedi, ümit vermedi vs normal. Tam tersine şok olduk hemen telefonlara sarıldık kaçmadan Türkiye alın dedik deseler korkmak lazım.
Tuzak olsa da çok fazla ilgilenen var merak ettim.
Teşekkür ederim, avatarı tasarımcıya yaptırdım :)
Tecrübeli olduğunuz için sordum. Okudum, izledim ama anlayamıyorum zaten. Yeni birşeyler için de geç kaldım sanırım. :Sad:
anladım sen bilet bile alma boşuna ...
konuyu derinlemesine yazarımda..
yeri değil. takipçi sayısı normalde önemli değil. :) ben basayım bottan. 700 k yapayım takipçiyi.
eee ... yazı yaz.. beğenen yok :he:
10 tl ne yazık olur .. çöp hesap.
Çok basit anlamayacak bir şey yokta. Mehmet abinin dediği gibi başarı oranı düşük viopta. Aşırı sabır, çelik gibi sinir ve teminat yönetimi ile birazda paran olacak hepsi bu.
İlk başladığımda dedim ki lan ne güzel bir icat bu, hisse senedi alıyorsun fiyatı yükselsin diye gözlerin beleriyor. Burada satıyorsun, short yapıyorsun para kazanıyorsun. Tabiki vadeli işlemlerin okulu da burası bir geliyorsun buraya okuyorsun oradan short buradan short. Ülkedeki olaylara bakıyorsun doğru lan bende short açmalıyım diyorsun. Düşer bu borsa sonra iş işten geçiyor bir ögreniyorsun. Yanlış öğretmişler, göbek deliğine zorlayıp duruyorsun [emoji23][emoji23]
Sent from İPhone 16 Pro Max
Bence vadeli, kaldıraçlı yüksek miktarda oynayan risk severler ile aldığı pozisyonları hedge etmek isteyen risk sevmezlerin buluştuğu bir alan.
Basic, internadiate, advanced, special topcis diye dersler oluyor.
Borsa yatırımında
Fonlar basic
Hisseler internadiate
Vadeli advanced,
Opsiyon ise special topics
seviyesinde alanlar.
bence yatırımcı kimliği ile ilgili bi durum.
yani insanın önce ne tür bir yatırımcı olduğunu bilmesi lazım. temettücüyse alır temettü şirketlerinin hepsini sepet yapar arkasına bakmaz uzun vadeli.
trader ise.. al sat yapmaya çalışır.
teknikçi ise yine alsat yapmaya çalışır ama yinede hissede orta uzun vade bekler.
temelci başka.
kimisi ana akıma kapılır sosyal medyadan oradan buradan ...
tek bi kavram yok bana göre..
her durumda pala insanın aklını bir şekilde çelmesini bilir :he:
alanı aldığına pişman edebilir.. satanada satttığına.. satan % 50 kar gördüm ohh mis. der... iki daire parası kazanır. misal.. hisse onun sattığı yerden % 400 daha gider.. arkasından bakar :))
20 dairenin üstüne su da içebiliir :he:
Önceden TEB'deki oyuncu yüklü long alıyordu vadeye kadar değişk statejiler ile kar edecek şekilde hisseleri ayarlamaya çalışıyordu diye düşünüyorum.
Yeni düzende değişik hisseler ve hisse vadeliler herifin asabını bozdu belki, daha farklı oynamaya başladı bence.