Viop'tan hisse senedi almakla BIST'ten hisse senedi almak arasındaki fark nedir?
Viop'tan hisse senedi almakla BIST'ten hisse senedi almak arasındaki fark nedir?
Tuzak olsa da çok fazla ilgilenen var merak ettim.
Teşekkür ederim, avatarı tasarımcıya yaptırdım
Tecrübeli olduğunuz için sordum. Okudum, izledim ama anlayamıyorum zaten. Yeni birşeyler için de geç kaldım sanırım.![]()
Çok basit anlamayacak bir şey yokta. Mehmet abinin dediği gibi başarı oranı düşük viopta. Aşırı sabır, çelik gibi sinir ve teminat yönetimi ile birazda paran olacak hepsi bu.
İlk başladığımda dedim ki lan ne güzel bir icat bu, hisse senedi alıyorsun fiyatı yükselsin diye gözlerin beleriyor. Burada satıyorsun, short yapıyorsun para kazanıyorsun. Tabiki vadeli işlemlerin okulu da burası bir geliyorsun buraya okuyorsun oradan short buradan short. Ülkedeki olaylara bakıyorsun doğru lan bende short açmalıyım diyorsun. Düşer bu borsa sonra iş işten geçiyor bir ögreniyorsun. Yanlış öğretmişler, göbek deliğine zorlayıp duruyorsun [emoji23][emoji23]
Sent from İPhone 16 Pro Max
bence yatırımcı kimliği ile ilgili bi durum.
yani insanın önce ne tür bir yatırımcı olduğunu bilmesi lazım. temettücüyse alır temettü şirketlerinin hepsini sepet yapar arkasına bakmaz uzun vadeli.
trader ise.. al sat yapmaya çalışır.
teknikçi ise yine alsat yapmaya çalışır ama yinede hissede orta uzun vade bekler.
temelci başka.
kimisi ana akıma kapılır sosyal medyadan oradan buradan ...
tek bi kavram yok bana göre..
her durumda pala insanın aklını bir şekilde çelmesini bilir
alanı aldığına pişman edebilir.. satanada satttığına.. satan % 50 kar gördüm ohh mis. der... iki daire parası kazanır. misal.. hisse onun sattığı yerden % 400 daha gider.. arkasından bakar)
20 dairenin üstüne su da içebiliir
![]()
Yer İmleri