Halka arzlarda 3 yillik bilanco sarti var mi acaba? Eskiden vardi. Is Holding icin soruyorum.
Printable View
Halka arzlarda 3 yillik bilanco sarti var mi acaba? Eskiden vardi. Is Holding icin soruyorum.
Sagolasin el turco. Edilir, bankaya bedava para girecek.
Holdingler icin de soruyorum, sonucta boyle bir arz holdingleri de tetikler. Ama 3 sene ...
Arkadaşlar hisse senedi işlemlerinde en uygun komisyon oranını hangi aracı kurum veriyor? Bi de ek olarak ücretsiz derinlik falan.
Qnb benden 10 binde 4 alıyor, 2,500k portföy büyüklüğü için derinliği ücretsiz veriyor ama her ay 250 lira eş anlı ücreti alıyor. Önerilerinizi bekliyorum.
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayvan gibi alacak bi hava yaratti
SLM.....
Arkadaşlar....yarım saat oldu ziraat yatırıma ulaşamadım.....
Sizlerden aracı kurum tavsiyeleri rica ediyorum.....
Düşmeyen borsa yapmışlar...
derecelendirme kuruluşlarından haber yok değil mi?
halbukine ne istediler de vermedik. asdasds. :he:
Fitch'ten Türk bankacılık sektörü değerlendirmesi ...
Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Bankalar Direktörü Ahmet Kılınç, Türk bankacılık sektörüne ilişkin açıklama yaptı. Kılınç, "Makro ve piyasa istikrarına yönelik risklerin azaltılması, bankaların kredi profillerini destekleyici olacaktır." dedi.
Fitch Ratings'in Bankalar Direktörü Ahmet Kılınç, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve bu gelişmelerin bankacılık sektörüne etkilerini değerlendirdi. Halen risklerin devam ediyor olmasına karşın faaliyet ortamı baskılarının azaltılmasının bankaların kredi profillerini desteklediğini ifade eden Kılınç, makro ve piyasa istikrarına yönelik risklerin azaltılmasının, bankaların kredi profillerini destekleyici olacağını söyledi. Türk bankalarının karlılıklarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kılınç, "Politika faizindeki son artış ve son düzenleyici gelişmeler, TL krediler üzerindeki birinci kademe 'yumuşak' faiz sınırının kaldırılmasının ardından daha yüksek kredi getirileri göz önüne alındığında, bankaların karlılığını desteklemektedir. Bankaların net faiz marjlarının, en son döviz korumalı mevduat aktarımından ve TL dönüştürme gerekliliklerinden kaynaklanan lira fonlama maliyetleri üzerindeki baskıya rağmen, genişlemesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
"SEKTÖRÜN DÖVİZ LİKİDİTESİ GENİŞ ÖLÇÜDE YETERLİ"
Fitch Ratings Bankalar Direktörü Kılınç, son dönemde değişen para politikası adımlarına işaret ederek, "Son politika karışımı ayarlamaları, son haftalarda az sayıda bankanın yüksek maliyetle de olsa daha uzun vadeli borçlanmasında görüldüğü gibi, dış finansman baskılarında bir miktar hafiflemeye neden olmuştur." dedi. Türk bankalarının karlılıklarının bu yılın tamamında, yılın ilk yarı karlılık verileri dikkate alındığında, azalmasının beklendiğini ifade eden Kılınç, "Bankacılık sektörünün döviz likiditesi, bir yıl içinde ödenmesi gereken piyasaya duyarlı dış borcu geri ödemek için geniş ölçüde yeterli olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/moo...seltti/2980591
Moody's Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti
Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.
YTD
takip etmekte fayda var Ekim vadeye bu şekilde başlıyoruz.
https://r.resimlink.com/FfD1Xi7.png
Moody's Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminlerini yükseltti
- Küresel Makro Görünüm Raporu'nda, 2023 yılının ilk yarısında ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Brezilya, Meksika, Hindistan ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede ekonomik faaliyetin beklentileri aştığı belirtildi
- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.
Borsa en yüksekte.
Ama bankalar ortalamaların altına inmiş
Keza havacılıkta öyle
Nasıl beceriyorlar şu işi tebrik etmek lazım
Tam 1 aydır patinaj yapan bir sürü kağıt var hepsi de Bist30. Yav arkadaş nasıl 8000 yaptınız şu endeksi bölüyorum çarpıyorum olmuyor :)
ITO :İstanbul 'datufe aylik%8.80 arttı.
Ağırlıkda az ama tamamen toplu 10x istedikleri an 5x 10x yapabilecekleri kağıtları özellikle u100 e alıyorlar.
SASA HEKTS bu sene oldu astor alfas..
Zaten u100 bir vitrin.
Burada eksi 5 yanmasın diye var o kağıtlar..
Esas olan u100 de olmayanlarda
50 70 100x yapan var aralarında.
Yukarıda bir ekip borsayı düşünmeyin biz düşürmeyecez sizde istediğiniz gibi kağıtlarınızla ile oynarsınız PİYASA = BİZİZ demiş.
70x yapmış ADEL 800 lerden 500 e geliyor oradan yine tavanlıyor.
70x yapmış bir kağıt tabana oturdumu kim alır oradan diyecen ama işte..
Eskiden olsa dim direk 10 taban çekerdi.
Şimdi en fazla 3. tabanda tavana kadar çiziyorlar.
Not: O patinaj yapanları almaya başlarlar 8400 8600 8800 gider endeks.Çizdikleri ise nadasa yatırırlar yada düzeltme gelir.
oto satış verileri açıklandı mı?
3 . dönem bilançoları tahmin etmek için lazım. :he:
BİST100 yeni zirvesi 8006, 800 bin endeks hayırlı olsun!
https://i.hizliresim.com/hyveyje.PNG
Eylül ayında borsa mı düşer.
Eylül doğa da bulunan tüm nimetlerinden toplanıp depolara, ambarlara, turşu bidonlarına, derin donduruculara
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akşama doğru salmazsa pazartesi fışkırtması için pozisyonlanmalar başlar diyorum
Madem kural:CUMA longla,ptesi artı gap ile sat....
Son haftalarda olan bu ise benden 1 jeton long...
GARAN, KRDMD ve ENKAI long
XU030 8600 potansiyeli var.
https://i.hizliresim.com/swe8wpk.png
Benzerlikler şaşırtıcı..Bakalım bu sefer nereye çevirecek diteksiyonu..
Benim şahsi düşüncem..
Pazartesi ile birlikte 8500 (savrulmalı 8800 u100) hareketi ardından düzeltme için gerekli marj oluşturulmuş olur diye
düşünüyorum.
Yine yüzde 20 verse 7000 7100 falan oluyor işte.
Eee güzel şükela olur..Sonrasında yine ralli mode tabi.
3.çeyrek bilanço dönemine kadar rölanti mod devam etmeli diyordum ama OVP IMF NOT artırımı cart curt derken bir sürü hikaye yaratıldı. Ha adamlar araya bir düzeltme sıkıştırıverir ona da şaşırmam
Son zamanlarda enflasyon ve faiz ile korelasyonu var bistin. Enflasyon egrisi dusmedikce bu borsa dusmeyecek gibi duruyor.
Bu ay enflasyon yillikta yuzde 55 e cikacak, baktim son 4 ayda pozitif baz etkisi de yok.
Nasil olacakta enflasyonu yuzde 60 da tutacaklar. Bence MB den yeni bir guncelleme gelecek.
Bu yil en iyi sartlarda 70 80 arasi olur bence.
-------------
Cuma gunu FITCH tarafindan bence not artirimi gelir, cok spekulatiften, spekulatife ceker
Eger olurda yatirim yapilabilir seviyeye cekerse bu surpriz olur.
Belki kapali kapilar ardinda bunun sozunu verdiler, o yuzden faiz artirdilar. Onumuzde 4 yilda secim yok - yerel secimi saymiyorum -
Bu kurumların isimleri pek güven vermiyor üstadım, hareketsiz şekilde genellikle 3500k üzeri bir portföy bulunduruyorum. Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu ralli ortamında SASA'yı 200 günlüğe zamklamışlar.
Şortçu kalmadığından torbaya dolan lönkçüleri de telef eder palamız kardeşimiz.
Bugun bir cacik olmaz, bende guzel zarar yazarim.
Gorunen koy kilavuz istemez
Kaderimizmis cile. :)
Rating kuruluşları biz çağırdığımız için değil kendi müşterileri için ülke "yatırım notları " veriyorlar,yatırım yapacak müsterileri de bu raporları için rating kuruluşlarına ödeme yapıyorlar.Rating kuruluşlarınin not verirken temel kriterleri;ülkenin borç ödeyebilme kapasiteleri ,döviz rezervleri ,cari açık/gsyih,kısa vadeli borçlar/ döviz rezervleri gibi temel rasyolar.
Bu rasyolarda notta iyileşme sağlayacak bir gelişme görüyor musun.
şimdi rating kuruluşlarını mı bekliyoruz .. bilemedim .. :))