Bi ara doları yakanlar vardı hatırlıyorsunuz demi o yakanlar daha sonra dövizcilerin önünde kuyruk yaptılar
Printable View
Bi ara doları yakanlar vardı hatırlıyorsunuz demi o yakanlar daha sonra dövizcilerin önünde kuyruk yaptılar
İnvest te biri hiç lot kaybetmeden bu fiyatlara çektiler demiş doğru demiş ben her fiyattan lot toplarlar demiştim aşağı gelirkende toplarlar yukarı giderkende toplarlar demiştim şimdi aşağı geldi zirveden 70 küsür TL aşağı geldi lot kaybetmedikleri gibi alt hesaplara hisse dağıttılar yani takasta gözükenden fazlası var eksiği yok
Şirketimizin 14.06.2024 tarihli Genel Kurul toplantısında onaylanan Pay Geri Alım Programı kapsamında, 07.10.2024 tarihinde Pay Geri Alımının başlatılmasına ilişkin alınan Yönetim Kurulu kararına ilişkin olarak;
09.10.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 139,50 TL – 143,90 TL fiyat aralığından (142,47 TL ağırlıklı ortalamadan) toplam 25.000 TL nominal değerli TABGD payları Şirketimizce geri alınmıştır.
Geri alınan payların sermayeye oranı % 0,0096'ya ulaşmıştır.
2024/9 aylık bilanço : 1.533.940.687
Önceki : 3.115.323.747
Kar yarı yarıya düşmüş.
Deniz Yatırım:356.6 dan 320 ye düşürmüş hedef fiyatını. Tavsiye al
Yapı Kredi: 236 hedef fiyatı ile al tavsiyesinde bulundu.
Bir çok kurum al diyor ama sürünüyor. 300 fitim.
iş yatırımın 12 aylık hedef fiyatı 243,90
261.292.000 lira sermayeli şirketin, 9 aylık bilançosunda 1.533.940.687 lira kâr...
sermayesinin 7 katı civarı kâr yapmaları hem hayret verici hem de takdirlik bir durum...
[IMG]https://i.hizliresim.com/lgp6tqo.PNG[/IMG]
Bu haftayı güç toplayarak geçirmesi bence daha iyi... kademeleri doldura doldura gitsin... acele işe şeytan karışır...
Aşağı yukarı absürt fiyat Hareketleri mal toplamaya devam edildiğini gösteriyor...zaman zaman yukarı sürerek ky'ya havuç gösterip hisseyi taşıyan ky'yı satmaya zorluyorlar...
Tab gıda önemli bir rakibinden kurtulmuş oldu.
KFC ve Pizza Hut'ların franchise sözleşmesi feshedildi
Yum! Brands, Türkiyedeki tüm KFC ve Pizza Hut restoranlarının işletmecisi ile franchise anlaşmasını feshetti.
Şirketten yapılan açıklamaya göre fesih, Türkiye'deki 283 KFC ve 254 Pizza Hut şubesini kapsıyor.
https://www.bloomberght.com/kfc-ve-p...edildi-3738747
Dün kızıma Bi yemek yedireyim dedim çıktık avm nin yemek katına KFC kapalı şok şok şok benim kız KFC hastası Bi ara günlük yiyordu doktor tavuğu yasakladı artık ayda bir götürüyorum ama kfc kapalı olunca mcdonalds a mecbur yöneldi oradan Bişeyler yedi diyeceğim o ki bu durum tab a çok yarar diye düşünüyorum
evet, şubelerin önünde kuyruklar var, müşteri sorunu pazar sorunu yok. peki niye uçup kaçmıyor ? bu tuhaf hareketler ne ? sanırım yüksekten halka arz olmuş. pd/dd 3 e yakın. fiyatın dengeye oturması lazım. emme basma tulumba hareketler olabilir fiyat oturana kadar.
tabiki yatırım tavsiyesi değildir. amatör düşüncelerimdir.
piyasa değeri 1.1 milyar usd. eder mi ? neyle kıyaslayacaz bunu ?
Köşedeki tostçuyla kıyasla öz sermaye 15 milyar zaten ×10 20 30 la işlem görenleri neyle kıyaslayacaz
Bilanço kötü diyenler lütfen satın bizde daa fazla beklemiyelim olur mu
*TABGD-TAB Gıda 2024 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 1.911.667.376 TL (Önceki 3.548.525.027 TL)
Hızlı harcadılar 2023 yılının karının öyle çok yüksek olması ekim 2023 te halka arz olmuş olması halka arzdan gelen paranın kasaya girmiş olması olabilir mi yani hormonal bi durum neyse önceki kısada yaptığı tepesine değdirip düşürdüler yine foncular kısa günün karı deyip sattılar galiba
Kısacık bişey daha yazayım kfc de kepenkler kapalı bu iki gurup İşletmeleri genelde yan yana konumlarda oluyor bu sebeple tab normalde kış sezonunda yani son çeyrekte kar yazamazdı kafa kafaya çalışırdı ama kfc nin kapalı olması tab a yaradı ve güzel Bi kar açıkladı şimdi ilk çeyrek karını bekleyeceğiz geçen sene ilk çeyrekte 133 milyon kar yazmıştı ona %50 enflasyon düzeltmesi desek 200 milyon gibi bir rakam çıkar ama bu rakamın çok çok üstünde bir kar geleceğini düşünüyorum ayrıca 6 aylıkta 900 küsür Bi rakam kar açıklamıştı bu rakamla ilk çeyrek arasındaki farkta şirketin mevsimsellik bilançolar gönderdiğini gösterir ilk 6 ayda 2024 ün yıllık karını yakalaması mümkün
Mesela kfc kapandığından beri popeyes in önünde kuyruk oluyor eskiden ben popeyesin önünde hiç kuyruk oluştuğunu görmedim
S.A.
Kısa/Orta 21x hedefle ilk alımımı yaptım.
Aynı vadede 156 üzeri kaldığı sürece, ekleyerek...
Hedefe yakın seviyelere geldikçe de eksilterek devam etmeyi umuyorum.
Ayde bakalım. Ayağım uğurlu gelsin inşallah. :halay:
Şimdilik iyi...
1 Saatlik grafik:
https://i.ibb.co/bjDS2PrQ/tab.png
2032 ' de Avrupa futbol şampiyonası maçları Türkiye'de ( ve İtalya'da) oynanacak. Al sana güzel uzun vadeli yatırım!11!1
Bu hafta endeks tarafında bir olumsuzluk olmaz ise,
190 TL civarına bir kafa atar diye umuyorum :party:
TAB Gıda, pay başına net 2,975 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak20/03/2025 06:25:00
TAB Gıda, 2024 yılı karından pay başına net 2,975 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin SPK muhasebe standartlarına göre hazırlanmış finansal tablolarına göre 2024 mali yılı net dönem kârı 1.911.667.376 TL olarak gerçekleşmiştir. Yasal mükellefiyetler düşüldükten sonra, tamamı 2024 yılı net dönem kârından karşılanmak üzere toplam brüt 914.522.000 TL'nin 25 Haziran 2025 tarihinden itibaren ortaklara dağıtılması ve 2024 yılı net dönem kârından kalan kısmın olağanüstü yedek olarak Şirketimiz bünyesinde bırakılması için Yönetim Kurulumuz, Genel Kurul'a teklifte bulunulmasına karar vermiştir."
:evil:
1 Haftada:
XU100 = - %16.57
XU030 = - %18.15
XBANK = - %26.46
TABGD = - %12.87
Bilen abilerimiz, pek iyi bilmiş... :rules:
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-İntegral Yatırım, TABGD-TAB Gıda için hedef fiyatını 364 TL olarak belirledi
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Deniz Yatırım, TABGD-TAB Gıda için hedef fiyatını 320 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu
Gedik Yatırım, TABGD – TAB Gıda için hedef fiyatını 300,56 TL, tavsiyesini “endeks üstü getiri” olaran sürdürdü.
3 aracı kurum hedefler yüksek.
Ama hisse .....?
TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2025 yılının ilk üç aylık dönemine ait finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Şirket, Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı çeyreğine göre gelirlerini artırırken, net karını da 310 milyon TL’ye çıkardı.
Bu tutar, bir önceki yılın aynı dönemindeki 184 milyon TL’lik net kara göre önemli bir artışı işaret ediyor. TAB Gıda, 2025 yılının ilk çeyreğinde 8,7 milyar TL hasılat elde ederek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,2 büyüme kaydetti.
Brüt kar 1,15 milyar TL ile geçen yılın 1,01 milyar TL’lik brüt karını geride bıraktı. Nakit ve nakit benzerleri 6,98 milyar TL’ye yükselerek şirketin likidite pozisyonunun güçlendiğini gösterdi. Şirket, dönem içinde maddi duran varlıklara 354 milyon TL’lik yatırım yaptı.
Toplam varlıklar 27,76 milyar TL’ye ulaşırken, özkaynaklar 17,75 milyar TL olarak kaydedildi. Kısa vadeli yükümlülükler 5,92 milyar TL, uzun vadeli yükümlülükler ise 4,1 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. İşletme faaliyetlerinden elde edilen nakit akışı 1,47 milyar TL oldu.
Paratic'ten alıntı..
Bu ortamda bu kar ve hisse sürünüyor.