Cok kanser edecek cok.
Printable View
Cok kanser edecek cok.
Kanser olan arkadaşlara önerim. Eğer zararınız ufaksa cıkın gidin ev alın. Cekmeyin bu cileyi. Ben biliyorum neler yaşadığınızı.
Bu kumar ruhlu abilerimiz var. Onların tek eglencesi bu. Onlar satarlarsa boşluga düşerler. Onların dünyası başka.
Ev alacak kadar Frotom yok ki gurban
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...09f053e01d.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Trump'tan ekonomi vaatleri
"Başkan olursam enflasyonu ve faiz oranlarını düşüreceğim"
Trump 5 Kasım 2024 itibarıyla başkan olursa dünya ticaretinde hisseler dahil bütün kâğıtlar yeniden dağıtılacak.
https://i.hizliresim.com/2eezuxv.png
iki flama vardı ya...ikincisi çalıştı..kötü olan..bugün ki kapanış öyle bir yere getirdiki pazartesi 1043 desteğini aşağı kırarsa ben çıkarım..pazartesi aşağıda kapanırsa...
Tüm gelişme ve rakamları masanın üstüne koyduktan sonra durum ile alakalı bir sonuca ulaşıp karar anlarında temel bakış açısıyla çok basit şu iki soruyu kendime sorarım.
Bu şartlarda;
Almak için bir motivasyon kaynağı var mı ?
Satmak için motivasyon kaynağı var mı ?
Bu iki sorudan hangisi masaya yatırdığım temel gelişmeler ile paralel ise o şıkkın gereğini duygusuzca yaparım.
Şayet gelişme ve şartları doğru tahlil ettiysem zaten fiyat arkadan gelir.
Temelciler bilanço teknikçiler ise fiyat esastır der,ben bunun ikisinide külliyen yanlış bulurum ve katılmam.Bilançoda hisse fiyatıda bir sonuçtur,aslolan şirketlerin operasyonlarında konjonktürel kırılım noktalarıdır.Yani çok genel anlamıyla yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerin şirketlerin işlerini ne yönde etkileyeceğidir.Bunun tespitide çok sıkı yerel ve uluslararası haber takibi gerektirir.Her şeyin başlangıç noktaları buralardadır.
Sonrasında yaşanacak olanlar bilançoya ve fiyata yansıyacak olanlarda başka bir şey değildir.
Birde eklemek istediğim son şey şirketler ile duygusal veya tek yön bağı kurulmaz.Hayatın kendisi gibi insanların hayatları gibi şirketlerinde inişleri çıkışları ve bir ömrü vardır.Ben bilhassa son 5 yılda yaşanan gelişmeler ile önümüzde ki 10 yılda bugün varolan pek çok sektör ve sektörlerden dahi bağımsız olarak pek çok şirketin varlığını sürdüremeyeceğini öngörüyorum.Bu konu çok çok kritik!
Bugün için borsacı yada yatırımcı kim kendisini nasıl tanımlıyorsa esas gündem maddesininde sürdürülebilirlik konusu olduğunun altını çiziyor,bu kritik konuya çok önem verilmesi ve portföylerdeki şirketlerin bu konu başlığı altında enine boyuna analiz edilmesi gerektiğininin ısrarla altını çiziyorum.
dediğin gibi; almak için motivasyon kaynağın var mı? temel olarak veriler seni tatmin ediyor mu? konjonktürü nasıl okuyorsun....
ben senden farklı olarak çin i tehlike görmüyorum..tehlike etkisi uzun ve sıkıntılı..zaman ve vakit kaybı..froto da hikaye ne sorusu önemli..bu hikayenin % kaçı fiyatlandı..dedim öncede 8/FK bir şirketten beklentin ancak temettü üzerine olmalı..
-acı bir şekilde düşecek banka endeksi (şu an devlet destekli ayakta..yoksa borsa batar..azar azar yedirecekler)
-kur pozisyonu..
-bu kur un asıl bu 2.çeyrek de acı sı çıkacak
- e haliyle 2.çeyrek bilanço
froto nun %85 I ile 1.5 aydır yeni bir portföy oluşturdum..2.000 lot 105 tl maliyetli froto m kaldı..70-100 tl daha yukardan vermenin hesabını yaptım..gerek de yok..temettü hesabı zaten yapmıyorum..bunlardan da çıkarsam yarısını trade yarısını da yan tahta da 2 hisse ye yatıracağım..hesabım bu..
Bugün heybeyi doldurduk şükür... Gerisi artık zamanın işi...
https://www.instagram.com/reel/C7Ryd...c4MTIwNjQ2YQ==
Çin malı araç alanlar fazla güvenmeyin araçlarınıza.
https://www.instagram.com/reel/C9jZ6...c4MTIwNjQ2YQ==
Bu da Çin ve Japon malı rulmanlar arasındaki fark. Rulmanlar bir araçta pek çok yerde kullanılır.
Grubun başına büyük bir bedel açmadan rahatlamayacak anlaşılan,o durumda da ya iyice zıvanadan çıkar yada babası ensesine tokadı yapıştırır yeter artık der..Bu saatten sonra ortası yok.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Bodrum mesajları:
Çok yakında İstanbul'da da büyük bir Fenerbahçe mitingi yapacağız.
Çünkü biz bir sisteme karşı bir mücadele başlattık!
https://x.com/patronlar/status/18145...8zR8BW99R1jyoQ
Chery özelinde başka problemler de var. Ruhsata aracın ağırlığını yazmıyorlar, port bagaj takılmıyor, çeki demiri takılmıyor vs bir sürü şey okudum Mayıs’ta araç almak üzereyken. Almak için düşündüğüm araçların arasında chery tiggo 8 de vardı. Yazılanlar bir yerde değil birçok yerde yazıldığı için doğru olduğuna kanaat getirdim. Başka bir yerde de cheryde doğru dürüst izolasyon yok şeklinde bir paylaşım gördüm. Nihayetinde gittim 2017 vw aldım biniyorum kafam rahat. Boş paket moş paket en azından şuna bir çeki demiri ya da portbagaj ekleyeyim diye niyetlensem sürpriz ile karşılaşmayacam canım sıkılmayacak.
Çin arabaları ve elektrikli araçların sonu belli. Bir hevesle alınır sonra elde patlar gider. Sat satabilirsen
Al Goç un gaz verenleri sağlam çalışıyor,bu gazlamacıların gazınada iyi geliyor.Bu kafayla devam etsin,diğer koç şirketlerindeki risklerimide azaltacağım.Yastığa başımı huzurla koydummu benden rahatı yok,kimsenin kişisel hezeyanlarının bedeline ortak olamam.Siyasete karışan,ticaret erbabı olduğunu unutup bedeli olan işlere girenlerle işim olmaz.Rahmi Koç un da halen bu adama müdahale etmemesini hayretler içinde karşılıyorum,demek ki onun kafada iyice gidik.
https://www.patronlardunyasi.com/ali...conisi-olur-mu
Sabreden derviş muradına ermiş
Takkeyi bekleyen……..adsgsbshsjsksnsbjnmmmm
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5462ca8a0f.jpg
Aramızda Kıbrıs Gazisi varsa bu kutlu günde ellerinden öper saygılarımı sunarım.
Kıbrıs Çıkarmasının yıl devriyesinde şehitlerimize rahmet gazilerimize de teşekkürlerimi sunuyorum.
❤🇹🇷
Keşke aday olsa grup şirketler bir müddet tavan gider biz de bu kez ele veririz 😃
Füüü fiyatlara bak be sanki olmuş bana Monaco
Hektaş'ı patlatmasalar Orhangazi'de dikey jumbo karides üretecekti ve çok daha ucuza yiyebilecekti vatandaş. Aaah ah.
Ford. Daima ileri.
Taklitlerimizden sakınınız.
Kimse aşure yapmadı mı yav, sevabına aşure dağıtsın biri forumda.
Ali nerdesin Ali? Koç Ali.
----------------------- Bir zamanlar bibrisada biri vardı sürekli küfrederdi.. Sabah akşam adam günde iki kez küfrederdi.... dudu ya saydırırdı.. Ona küfretmezdi ama başka spekülatör,manipulatöre vs.. ne varsa derdi.....:)
Çiftlikbank ı patlattılar vatandaş yumurtasız kaldı
Tektaş ı patlattılar gübresiz kaldık
Yiyin şimdi jumbo karidesi enlemesine
https://www.google.com/imgres?imgurl...em=abme%2Ctrie
Kibris baris harekati kutlu olsun.
Komutanımda da mitralyöz gibi şey varmış, vurduğunu indirmiştir. :he:
Harekat başlasın emrinin kodu olan Ayşe tatile çıksın kriptolu mesajı Kıbrıs çıkarmasının en ünlü simgelerinden biridir bildiğiniz üzere arkadaşlar.
O zaman koalisyon hükümetinin büyük ortağı Ecevit başbakan, küçük ortak Erbakan da onun yardımcısıydı. Ecevit vefat ettikten sonra Erbakan çıkarma emrini ben verdim demişti ve epey tartışılmıştı 10-12 yıl önce falan. 50. yılı dolunca kanunen devlet arşivi açılabilecekti.
Bu yıl bu süre doldu, emri gerçekten başbakan Ecevit mi verdi yoksa yardımcısı Erbakan mı normalde artık öğrenebilmemiz gerekir ama Erbakan verseydi Akp çoktan açıklardı bunu bugünlerde diye düşünüyorum.
fiyat kazanç ne Oralet, BYD de geldi...
Hisse kapanış fiyatı 1.049 lira, fk 6.43
7 fk, 8 fk Zort olmaz deniyordu 6.43'e de oluyormuş. Borsada olmak denizde teknede olmak gibidir, hava günlük güneşlik, deniz çarşaf gibiyken 2 saat içinde hava patlayabilir denizde fırtına çıkabilir her yeri kapkara bulutlar kaplayabilir.
Yeri gelir 4 fe ka'ya da Fort buluruz ama değişmeyen bi şey var ki pantolonu gösteren ütüdür, portföyü gösteren temettüdür. Alın şimdi 3 kuruş temettülerle naparsanız yapın. Havalar nasıl olursa olsun sizin havanız güzel olsun.
Kazanmadan zafer çığlığı atma.
Araç egsozunuzu değiştirtirseniz sakın eskisini ustada bırakmayın, katalitik konventörlü egsozların yapımında çok nadir ve değerli elementler kullanılıyormuş sanırım kadmiyum idi ve bunu yeskiler alıyorum yeskiciiiiii geldi haaaniiiiiim diyen Niğdeli eskicilere iyi fiyata Satabilirsiniz.
https://x.com/nursse_hemsire/status/...9knHjJLfg&s=08
Ben feka meka çin min byd myd anlamam. Temettüler yatıyorsa bacası tütüyorsa gerisi beni ırgalamaz.
Ford adamı zengin eder bence.. Bekleyecek olana sözüm...Kısa günün getirdiklerinin bir önemi yok.. Düştükçe atmak lazım heybeye... Burda ipe sapa gelmez yorumları takip etmek sadece kaybettirir.. İki şartı yerine getir kazan... Sabret ve alımlara devam et.... En az 5 yıl yap bunu...
Tüpraşda vardı böyle ipe sapa gelmez adamlar.. Çok yazdık çizdik... Brisa da vardı yazılanları gördük..... Sabredecen ve tekrar sabredecen...Borsa kumar yeri değil... Kumar zihniyeti ile hareket dersen fena döverler..
Byd fabrikayı kurana kadar kendisine verilen gümrüksüz tarifesiz çinden getirip buradan yarı fiyata satacak, buna karşı yerli üreticiler nasıl rekabet edecek ? Cevap YOK
BYD teknolojik üstünlük ve Çin devletinin muazzam desteği ile elektrikli araç batarya ve aksamalarının tamamında yüksek menzil ve hızlı dolum patentlerinin sahibi.Batılı şirketler teknolojide çok çok geride kaldı ve rekabet edemiyor.Bunun sonucu çok düşük maliyet ile üreteceği araçlar ile batılıların yarı fiyatına sattığı araçlar ile yakın gelecekte Avrupada ve bilhassa ülkemizde batılı araç üreticilerin yaşamları imkansız hale geldiğinde ne yapmayı düşünüyorsunuz?Cevap YOK
-Kurlar yerinde sabit,TL enflve maliyetler her gün artıyor,marjlar düştükçe düşüyor.Bilançolar bu şartlar altında berbat gelecek.Var mı buna karşıt analiziniz ? Cevap YOK
Satış adetleri ikinci çeyrek düştü ve düşüş devam ediyor,ihracatta içerde maliyet artışları ve kurlar sebepli marjların azalması,Avrupa pazarındaki kıyasıya rekabet karlılıkları daha fazla düşürüyor.Bunun bilançoya olan ekstra olumsuz etkisine ne diyorsunuz? Cevap YOK
Peki ne var?
Bol gazlama,çokça cazgırlama,bir o kadar güzelleme,daha fazla hakaret,bom boş cevaplar,laga luga….asfggssllskssjhgvllllllll
Ver gazııı[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Korkunun ecele faydası YOK. [emoji38]
Geliyor gelmekte olan.[emoji16]
BYD, Chery, ……………
Bu millet kaliteli yüksek teknoloji araçlara bütçesine uyan fiyatlarda binebilecek. O kadar.
Haydi şimdi zorlamaya devam[emoji1787]