Bu konuyu bilen arkadaşlar vardı güncel tutarsanız cevap yazarlar
1 yıllık mevduat bileşik faizden kaybın nedeni ile külliyen zarar yazar, şu günlerde %44 nkolay bono ile devam et, bileşik faiz için günlük satıp tekrar alırsın, mart faiz kararında oran düşeceği için o günler yaklaşırken 100 gün civarı vadesi olan %44 lük bono yu aldığında satmaz duruma göre vade sonuna kadar elinde tutarsın.
Sizin dediginiz gibi birbirlerini tamamen esitlemiyorlar diye hatirliyorum. Uzerinden cok zaman gecti. Myfinans hatirliyordur bence yatirim fonlari basligina yazmaniz daha iyi olabilir. Net olmamakla birlikte eger zararina tbt satarsaniz , aft fonundan olusacak stopaj tutarindan bir miktar indirim oluyordu seklinde hatirliyorum.
Zararla gerçekleşen satış varsa şartlar uyduğu taktirde stopaj iadesi alınabilir.
Bunun için aynı muhtasar döneminde ve aynı aracı kurumda işlemlerin yapılması lazım. Zararın tamamı değil %10'a kadar ve karla satılana ödenen stopajı geçmeyecek kadar iade alınabilir.
PPF larına ilişkin (bilmeyenler için) bir bilgiyi aktarmak lazım.
Bilindiği üzere son dönemde zırt pırt stopaj oranı artırıldı.
Siz de zaman içinde farklı dönemlerde aynı fondan sıfır stopajdan yüzde 15 e kadar fon aldınız.
Peki fon değişikliği yaptığınızda veya ihtiyaç halinde satıldığında hangi stopaja sahip fon satılıyor.
Cevap: İlk giren ilk satılır ilkesi.
yani sözün özü devlet kar'a ortak ama zarar'a ortak değil.....
Sermaye çöküşü gördü önceden
Tüsiad’a da sopa geldi
Tam da Şimşek makqueen ülkeye trilyon dolarlık yatırıma imzaları atıyordu
çöküşü değil de özel şirketlere dava açılmaksızın kayyım atanabilmesi adamları korkuttu
düşünsenize şirkette çalıştırdığınız birinin akrabası terörle ilintili ise veya
ürettiğiniz bir ürün teröristlerce veya öyle tanımlanan birilerince kullanılıyorsa al size gerekçe, olmaz olmaz demeyin..
Piyasa faizi 3 ay sonra kendini yüzde 40 da görüyormuş.
NETİ YILLIK Yüzde 34 eder.
Düşününce KKM den çıkan (ki bugün itibari ile TÜZELLERDE KKM yasaklandı) paranın bir kısmı gayrimenkule gitse yıllık yüzde 35 den az mı kazandırır?
Bence HAYIR.
Hele ki 12 ay sonra dolar da kendini 44 lerde görürken....
Uzuuuuun zamandır yerinde sayan Arsa alan kazanır.
Yurt dışından konut da olabilir.
Zati emlakta 2 milyar dolar çıkan paraya karşın yaklaşık 200 milyon giren para varmış.
Yani burada da CARİ AÇIK SORUNU var.
PPF getirisi haftasonu 0.35 olmuş GTL de..diğerlerini bilmiyoruz tabii.
GPZ 3 günlük 0.39
2 5 10 yıllık cuma eksi kapattı.
Ppfler 0.35- 0.36 getirmiş.
ben zamanında ev sahibine, sana aylık yerine kirayı yıllık peşin öderim ama 9 aylık kirayı peşin sayarım dedim
anlamadı tabii, ben de anaüite diye bir hesaplama var, gelecekteki ödemenin halihazırdaki değerini gösterir
onu da belirleyen faiz oranı ve ödemenin defaten mi yoksa aralıklı olarak mı yapılacağıdır dedim kavrayamadı..
Stopaj iadesi alirsiniz
Ülkenin lokomotifi sanayiciler tüsiad gözaltına alınıyor soruşturmalar açılıyor
Bıdı bıdı çok bilmiş vergicibaşı şimşek mcqueen’den bacalar tütüyor program ilerliyor açıklaması bekliyoruz
haha
20 yaş + askerliğini yapmış audi var kenarda
hasar kaydı vs yok
En alt dilim 7 kağıttan yeniledim dün zorunlu trafik zigortası
Geçen yıl 2-3 binlerdeydi
0 arabalar 30-40-50 gider heralde araştırmadım
Şimşekinhom benim ya büyük adam
Hedef enflasyon bıdı bıdı çekirdek manşet
Çarklar dönüyor
Soygun tüm hızıyla her saniye her yerde son sürat devam !
Kıçımıza 10 liralık utts çipleri 2.000 den itelerler yakında da kaçak akaryakıt vs dalgasından
Tüvtürk soygununda da bir karambol yaratıp
2 yıldan 1 yıla düşürülebilir her an
onu da gafasını karıştırıp masada inceliyordur memedinyom
aynen öyle.sigorta firmaları köşe oldu. borsada zaten tek düşmeyen hisse sigorta hisseleri.
Tahviller yine yükseldi ppfler caciki
Duruma göre değişiyor.2-3 hafta önce buraya yazmıştım.Keşke tüm parayı ppf'lere yatırsaymışım diye.Ama 2 hafta önceki kabus oranları görünce yatırmadığıma sevindim.PPf'lere tahvil şartı önce olumlu gibi göründü ama öyle olmadığını gördük.Aralık ortasında 3 aylık 51 orandan bağlamıştım.Mart 2.hafta dönüş var,maalesef faiz indirimi sonrasına geliyor.parayı bağladığımda merkezin toplantısı martın sonu görünüyordu,adamlar onda bile bizi ters köşe yaptı.
Muhtemelen 3 aylık şeklinde mevduatla devam ederim.
Merhaba para piyasaları fonlarının günlük mevduat eşleniğini nasıl hesaplanıyor stopaj dahil veya stopajı düşerek.
Ppfler tahvil yükselişlerin de mi iyi getiriyor düşüşlerin de mi anlayamadım