Sayın Zeybek43 rica ederiz. Karataş'ın imarlı günlerinde görüşmek üzere, selamlar.
Sözlerime Sayın Tertipe uzun bir aradan sonra başlığa katılımından dolayı hoşgeldiniz diyerek başlamak istiyorum.Sayın tertipin belirttiği üzere 2038 Başkent Ankara Çevre Düzeni Planına göre Karataşın gelişim alanı olarak planlanması bölge için çok önemli bir gelişmedir. İleride bu bölgede yapılacak imar planları bu çerçeve plan üzerinden olacaktır. Ayrıca bu bölgeye konut projesi yapacak müteahhitler ve diğer yatırımcılar dört gözle Ankara Boğaz projesini beklemektedir. Eylül ekim ayı gibi yapılacak ihale ile projenin başlaması bu bölgenin bir yıldız gibi parlayacağının göstergesi olacaktır.Aşağıda plan üzerinde bölgenin gelişim bölgesi olduğunu gösteren alan ve plan notlarındaki açıklamayı görebilirisiniz.
https://i.hizliresim.com/okmQn9.jpg
Sayin Mahxx tekrar merhaba, uzun bir aradan sonra sizide tekrar aramizda gormekten duydugum memnuniyeti belirtmek istedim.
Topige sizinde cok emeginiz gecti, kritik zamanlarda buyuk katkilariniz oldu, simdi yukarida sundugunuz gorsel 2038 Cevre Duzeni Plani gibi . Desteklerinizi uygun zamanda sunacaginizdan eminim
Kalin saglicakla
*Neler gorduk bu topikte neler degilmi Sayin Mahxx?
Sayın Tertip bizler forumun eskileri olarak hep beklentimizi diri tuttuk ve sabırla bu bölgenin biraz geçte olsa gelişeceğine inandık.Forumu sabote etmeye çalışanlar oldu ya da umudu kırılıpta forumda diğer forumdaşlarla tartışıp kalp kıranlar oldu...Birçok arkadaşla yüz yüze görüşmesekte kırk yıllık arkadaş gibi birlik beraberlik oluşturduk.Bu başlık bir anonim dayanışma başlığı.Aynı amaç doğrultusunda beklentisi olan forumdaşların bilgi sahibi olduğu,bölgeyle ilgili izlenimlerini paylaştığı bir başlık.Siz başta olmak üzere burada ismini sayamadığım birçok arkadaş bu başlığı her daim diri tuttu.Böyle olmaya da devam edecek.
Plan Anakaranın kentsel dönüşüm alaninin genişlemesi için yaptığı itirazın reddedildiğini düşünuldüğü ve karataş üzerine olumsuz havaların estiği bir ortamda genişlemenin kabul edildiğini ve karatasin tamamının kentsel dönüşüm alanı ilan edildiği bilgisine ulasan ve bunu bizimle paylaşan Sn.Gulbayida unutmamak gerekir.Herkezin olumsuzluga düştüğü ve sustugu bu ortamda hep olumlu paylaşımlarla bulundü kendisi.
değerli arkadaşlar mühye 896 parsel'de bulunan 4.500m2 hissemi çok acil m2 180 tl'den satıyorum. Pazarlıksız ve takas olmadan. Ilgilenenler m.murat akdoğan 0532 208 26 74 . Iyi günler dilerim.
896 parsel için muhteşem bir fiyat son piyasadan oldukça düşük biraz daha bekleyip arsanızı değerinde çok çok daha yüksek bir fiyata satabilirsiniz düşüncesindeyim. Nakitte olsam hiç düşünmeden alırdım.
Ankarayı çok bilmem komisyoncu vasıtasıyla bana Karataş 384 parselde, m2 200 tl den hisseli tarlanın 1700 m2 si uygun fiyata satılık dediler. Adam acil satmak istiyormuş ve bana söylenen bu fiyat kaçmazmış. Bu fiyat uygun mudur ?
Merhaba 384 parsel için fiyat kaçmaz bir fiyat değil m2 fiyatı 150 lira olsa evet fiyat uygun yatırım yapabileceğiniz düzeyde derdim. m2 fyatı 200 lira yüksek rakam. Detaylı bilgi almak isterseniz arayın yardımcı olayım 0551 907 95 95
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Bana söyledikleri rakam komisyon ve tapu masrafları dahil m2 si yaklaşık 190 tl gibi olacakmış. Ama anladığım kadarıyla fiyat pahalı.Sözde bu parselin imarı çok yakında çıkacakmış diyede söylenmişti. Neyse ben iyisi bu işe hiç bulaşmıyayım.
Fiyat alınabilir seviyeye inerse tabiki yatırım için bölge uygun. Pirim yapar kazandırır fakat bahsi gecen rakamlar gerçeklikten uzak ve yüksek. Siz her şey içinde m2 fiyatı 150 lira teklif edin. İmarı yakınlık konusuna gelecek olursak her kişinin yakın uzak kavramı farklıdır. Bence en az 4-5 sene var 384 parselin imarına, 3-5 senede yapılaşma başlaması sürse 8 -10 sene eder bence bu süre uzun bir süredir. Hayalleriniz hemen alıp 2-3 senede kat karşılığı vermekse hiç bulaşmayın yatırım yapacaksanız alıp unutacaksanız bölge güzel yatırım yapılabilir, fiyatında aldığınız sürece sizi hüsrana uğratmaz. İyi araştırın ve bu bölgeden doğru fiyatla alın.
Ankara Arsa Toptancısı YÜCESAN 0551 907 95 95
Benim alıpta 2-3 sene sonra kat karşılığı verme gibi bir niyetim zaten yoktu . Amaç, 5 sene gibi bir zaman içinde prim yaptıktan sonra satmak , banka da parayı pul etmek yerine daha iyi yerlerde değerlendirmekti. Lakin anladığım kadarıyla söz konusu yer 10 yıllar gerektiren bir süreye ihtiyaç duyuyor. Bu arada m2 150 tl yi sormama bile gerek yok , yer için birisi kapora vermiş ( ama kaç tl den bilemem tabi) . İlginize ve verdiğiniz yararlı bilgilere yeniden çok teşekkür ederim. Bence herkes bildiği işi yapıp parasını o işte değerlendirmeli .
yakupabdal 621 parsel tek tapu 28 bin küsür m2 fiyat m2=35 tl ilgilenen arkadaş var mı
Merhaba Arkadaşlar
mamak imrahor
1,4 emsal
alt yapısı tamamlanmış
yatırım garantili uygun fiyata elimde hisseler mevcut
plan notlarında minimum 125 m2 daireler çıkıyor.
ilgilenenler özelden yazabilir. detaylı bilgi veerbilirim
Değerli forum üyeleri, bugün Büyükşehir Belediyesi İmar daire Başkanlığına giderek yetkililerden Karataş'ın askı süreciyle ilgili bilgi aldım. 21/07/2017 tarihinde Karataş'ın tamamı kentsel gelişim ve konut alani olarak 1 ay süre ile askıya çıkmıştı. 21/08/2017 tarihinde 1 aylık süresi dolmuş olup askıdan inmiştir. Hiçbir itiraz olmamış, buna göre Karataş'ın tamamı kentsel gelişim ve konut alanı olarak aşkı sürecinden geçmiştir. İsteyen forum üyeleri Büyükşehir Belediyesi İmar daire Başkanlığına giderek bilgi alabilirler. Tüm Karataş ve yatırımcılarına hayırlı olsun. Selamlar.
*Sayin Gulbay, aydinlatici bilgiler icin cok tesekkurler. Boylece Karatasin tamami imara acilmistir. Bu cok buyuk bir gelismedir.Bundan sonraki asama cok kisa bir sure icinde uzerinde calisilan otoban ustu imar calismasinin Buyuksehir Belediyesine sunulmasidir. Belki buyuk bir surpriz yasanir ve uzerinde calisilan imar sinirlari biraz daha genisletilir.
Su artik bir gercektir, bundan sonra yapilacak ikinci ve olursa ucuncu etap diger imar calismalarininda onu acilmistir, hic bir engel kalmamistir.Kurban Bayrami sonrasi Kanal ihalesinin belirlenmesi ile birlikte duragan seyreden fiatlarin %20 civarinda artmasi beklenmelidir. Tum Karatascilara hayirli olsun
Sayın Tertip ve Gülbay ben bu kararı okuduğumda söyle anladım; daha önce var olan 2023 planlarının tekrar o bölge için 2038 e göre revize edilmesi bölgenin imara açılması gibi algılamak biraz fazla iyiye yormak diyebilirim, yanlışım var ise düzeltirseniz sevinirim. Bölge için en önemli gelişme Kanal Ankara Projesinin başlaması olacaktır. Otoban üstü imar çalışmaları 1. etap bugün bitse onaylansa bölgede yapılaşmanın başlaması en az 5 sene diyorum. Buyurun otoban altına bakın 1 senede daha yolları anca açtılar asvaltlamadılar hiçbir inşaat ruhsatı başvurusu dahi yok. Altyapı elektirik su kanalizasyon yok...!
Şehir batıdan Temelli Polatlıya dayandı. Yapracık, Yuva, Bağlıca, Susuz, Akyurt diğer yanda Pursaklar Saray Çubuk aldı basını gitti, İncek desek şu anda Konya yoluna paralel yapılacak Konya Yoluna bir alternatif yapılacak ve aynı zamanda hemen Bilkent Şehir hastanelerinin yanından geçecek bulvarı, İnceke bağlayacak ODTÜnün yan kısmından geçmesi gereken yolu YAPACAGIZ tartışmaları ile bir hizmet götürme çabası... Bu aslında oy alınmayan Çankayayı izole etme çabasıdır. Merkezcilik anlayışı kalmadı artık merkez kabul edilen Kızılay Ulus Sıhıye zorunlu olmadıkca insanların gidip vakit kaybetmek istemedİleri yerler olmuştur. Artık her yer merkez. Çankayanın yüzüne bakan yok Çankaya artık eski Çankaya değil düşüncesindeyim. Cumhurbaşkanlığı tasındı, calışan ve personelleri bölgeyi aileleriyle terk ediyorlar ( hayatı boyunca kücük bir adli dosyası bile olan bir insanın burada çalışması çok zordur), Bakanlıklar taşındı, Anayasa Mahkemesi taşındı şimdi Genel Kurmay taşınıyor, MSB lojmanları kalkıcak söylentileri var ( Askerler de bilirsiniz sicilleri didik didik edilip göreve alınırlar), büyük firmalar hepsi taşınıyor, Hoşdere, Kavaklıdere de Turan Güneş de Bahçelievler, Kızılay da boş dükkan bulmak mümkün değilken şimdi gidin bakın yüzlerce boş dükkan var, taşınsın ne olacak diyeceksiniz bakın onuda size anlatayım. Önceden durumu müsait olmasa bile insanlar Çankaya'da oturmak isterlerdi sebep çocuğum iyi yetişsin elit insanların çocuklarıyla okusun, komşum makamlı mevkiili olmasa bile işi gücü belli olsun şimdi bu insanlar buraları terk ettikçe yerine gelenler inanın gideni aratıyor belki %10 %15 bile değil ama giden yerine geliyorlar, gideni mumla aratıyorlar. Birkaç kıyıda kösede kalmış büyük park dısında yeşil alanı kalmadı mahalle parklarında ise ne bisiklete binmek mümkün ne çocuklarla gezmek, bakıyoruz başı boş sokak hayvanları her kösede çete halinde geziyor, yollar desek görüyorsunuz her yaz sürekli tadilat kışın harita gibi birine düşmeseniz birisi yakalıyor. Trafik sorununa hiç değinmiyorum. Ailecek gidilecek restourant kafe desek yok mu var ama hesap geliyor pavyon hesabı gibi eee burası Çankaya sosyetenin, kültürlü insanların, ve insana saygının oldugu yer!
Nalet olsun Çankaya 'ya buraya yaptığım yatırımları Ankara dışına Ayaş Elmadağ veya Polatlıya yapsaydım inanın şimdiye çoktan 10 a katlamıştı. Bağlıca da m2 si 25-30 lirayken burada m2 si 100 150 liraya yer alıp yatırımlar yaptım, yüzlerce insana arsa sattım zarar etmediler balki ama şimdi bakıyorum seneler geçmiş hep aynı şeyi tartışıyoruz... Proje geçti geçiyor, imar geldi geliyor... Diğer bölgelerde insanlar artık evlerine oturdular biz hala imar geçti geçiyor iyi olacak tartışıyoruz.
ÖZETLE BÖLGE ANKARANIN EN GÜZEL VE İMAR BEKLEYEN EN MERKEZİ YERİDİR VE ARTIK KİMSENİN BEKLEMEYE GÜCÜ KALMAMIŞTIR. NE YAPILACAKSA BİRAN ÖNCE YAPILMALIDIR. BAŞKAN M.GÖKÇEK NEREDE BİR ORGANİZASYON, TV PROGRAMI YAPSA BEKLENTİLERİMİZ HATIRLATILMALIDIR. BÖLGE KADERİNE TERK EDİLMEMELİDİR.
I.melih gökçek gitmeden çankaya da hiç bir şey olmazzzzz
çankaya dan oy alırsa olur dıyorlar asla çankaya dan oy alamaz
o yuzden bu bolgeyı oyalayıp duruyor
http://www.haberankara.com/kanal-ank...gelindi/61462/
Bayramlık bir haber... İlginize sunuyorum.
Teşekkürler Sayın Gülbağ abi. Yine boş durmuyor güzel haberler veriyorsunuz, emeğinize , yüreğinize sağlık.
Sayın Gülbay yine benden önce davrandınız umarım hayırlı olur bir an önce ihale tamamlanır, bende metini paylaşayım.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in seçim öncesi en önemli vaatlerinin başında gelen Kanal Ankara Projesi'nde ihale sürecinde son aşamaya gelindi.
Haber Ankara’nın Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edindiği bilgiye göre projenin alt yapısını oluşturacak 9.2 km uzunluğunda ve 35 metre genişliğindeki asıl kanalın yapılması için ihale sürecinde projenin tamamlandığı, Başkanlık olurunun alındığı, ödenek aktarımının sağlandığı ve Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı dosya incelemesinin sonlandığı belirtildi. Yetkililer, Bayram tatilinin hemen ardından, Eylül ayı içerisinde ihalenin askıya çıkacağını ve ihalenin ardından projeye hızlı bir şekilde giriş yapılarak 2017 sonuna kadar önemli bir aşama kaydedileceğini belirttiler. 2018’nin ilk aylarından itibaren ise projenin peyzaj ve kalan diğer çalışmalarının bitirilmesi ve sene içerisinde tamamlanması bekleniyor.
BÖLGEDE YER ALACAK ALANLAR
Orman Alanı: Bu alanda çeşitli doğa aktiviteleri ve vatandaşların vakit geçirmesi için hazırlanan atölyeler, ponny park, dinlenme ve piknik alanları gibi bölümler yer alacak.
Spor Alanı: Açık spor alanlarında yapılabilecek spor faaliyetlerinin hayata geçirilmesi için planlandı. Alan, aletli spor alanı, halı sahalar, basketbol sahaları, bowling alanı, golf alanı gibi bölümlerden oluşacak.
Kültür Alanı: Konser, festival, tiyatro gibi etkinliklerin yapılması için planlanan bu alanda ayrıca açık sergi alanı, atölyeler, müzeler yer alacak.
Ticaret Alanı: Alanı ziyarete gelen vatandaşların alışveriş yapabilmesi ve göletin iki yakasında oluşturulacak kafeler sayesinde keyifli vakit geçirme imkanı sunulacak.
Merkez Alanı: Mevcut konut yapılaşmasına yakın olan bu etap toplanma ve rekreasyon alanlarını kapsayacak.
Su Alanı: Su ile ilgili faaliyetlerin yoğun olarak planlandığı bu etap içinde bulunan fonksiyonlar genel olarak meydan, seyir terası, su gösterileri havuzu, buz pisti gibi bölümlerden oluşacak.
Macera Alanı: Projenin son etabını oluşturan bu alanda özellikle çocuk ve gençlere yönelik aktiviteler sunulacak.
Bölge halkı ve Ankaralıların merakla beklediği projenin hayata geçirilmesi ile Ankara’ya ve bölgeye değer katacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Kaynak : http://www.haberankara.com/kanal-ank...gelindi/61462/
Sayın Yücesan ;
"İncek desek şu anda Konya yoluna paralel yapılacak Konya Yoluna bir alternatif yapılacak ve aynı zamanda hemen Bilkent Şehir hastanelerinin yanından geçecek bulvarı, İnceke bağlayacak"...
Demissiniz , bu dediğiniz yol Ankara'yı direk Niğde otobanına bağlayacak yok mu ?
Sn.Gulbay,paylasiminiz icin tesekkurler.Alinterini bolgeye yatiranlarin yaratilmaya calisilan bu sisli ortamda yol gostericisi oluyorsunuz.
*Haber Ankara bir sekilde Ankaranin ozelliklede Karatas ve Yakubabtal daki gelismeleri saglikli bir sekilde kamuya aktarmaya devam ediyor. Yoresel gazeteler ve haber kaynaklari spesifik konulari iceren haberlerde ulusal gazetelerden daha cok basarili. Kaynaklari genellikle duyum seklinde degilde olaylarin bizzat icinde olan oyun kurucularla, daire baskanlari, baskan yardimcilari gibi ust duzey burokratlardan olusuyor, tabii etik acisindan isim arzetmek olmaz ama haber kaynaklarinin dogrulugu ortada , zamanla dogru oldugu hep belirlenmistir. Haber Ankaranin bu yetenegine tesekkur etmek lazim.Verilen bilgileri kopyalamaya gerek yok, buyuk bir ihtimalle Eylul ayi icerisinde ihale yapilip ise baslanacaktir. Takvim acisindan bakarsak Melih Gokcegin onundede fazla bir zaman yoktur, gelecek Belediye secimleri Mart 2019 dadir, onumuzde ciddi olarak bir 2018 yili uretim yili olarak vardir, bu sure icinde baskan Kanal Ankarayi buyuk bir sekilde bitirmek isteyecektir. Ama her halikarda, Melih Gokcek ister AKP den aday olsun veya olmasin, veya aday olursa secimi kaybetsin bu projeler artik topluma mal olmustur, yeni gelecek ekibin bunlarin ustune bir cizgi cizme luksu yoktur.Baslatilan Kanal Ankara dahil her turlu proje ve imar calismalari aynen gelecek ekip tarafindan da devam ettirilecektir.Artik olgunlukla bu projelerin hayata gecmesini izleyelim. Bu calismalarda yasanacak 3/5 gunluk yada haftalik gecikme bazilarinin yapmaya calistigi gibi dunyanin sonu degildir.
Herkese tavsiyem derin bir nefes alip bolgeye deger katacak calismalari olgunlukla izlemektir
[QUOTE=Yücesan;849309]Sayın Tertip ve Gülbay ben bu kararı okuduğumda söyle anladım; daha önce var olan 2023 planlarının tekrar o bölge için 2038 e göre revize edilmesi bölgenin imara açılması gibi algılamak biraz fazla iyiye yormak diyebilirim, yanlışım var ise düzeltirseniz sevinirim. Bölge için en önemli gelişme Kanal Ankara Projesinin başlaması olacaktır. Otoban üstü imar çalışmaları 1. etap bugün bitse onaylansa bölgede yapılaşmanın başlaması en az 5 sene diyorum. Buyurun otoban altına bakın 1 senede daha yolları anca açtılar asvaltlamadılar hiçbir inşaat ruhsatı başvurusu dahi yok. Altyapı elektirik su kanalizasyon yok...!
**Sayin Yucesan merhaba, 2038 Cevre Duzenleme Planina baktiginizda Yerlesme Alanlari ikiye ayrilmis
1. Kentsel yerlesme Alani
2. Kirsal yerlesme Alani
Burada Kentsel Yerlesme Alanlari da ikiye ayrilmis
1. Meskun yerler
2. Gelisme alanlari.. sari renkli boyanan alan
Bu alan , sari renkli, sadece Karatas in mevcut yerlesik sinirlarini kapsiyor, ve basit bir ifade ile Gelisme alanlari= Imara acilan yerler
olarak tanimlanir. Ayni alan arti Yakupabtal ve Yaylabag alanlarida daha onceden aciklanan ve Bakanlar Kurulu Karari ile belirnenen sinirlar icinde Kentsel donusum ve Gelisim alani ilan edilmisti
Bu iki kavram yani kentsel donusum alani ile Imara acilan alan kavrami iki farkli olay ve iki degisik sureci icerir.
Kentsel donusum alanlarinda imar calismasi yapmak icin once o alanin sinirlari tesbit edilip, gerekli kurumlardan olur gorusu alinir. Bu kurumlarin en onemlisi,Il Orman Mudurlugu, Il Tarim Hayvancilik Mudurlugu ve DSI dir. Bunlarla birlikte diger pek cok ilgili mudurlukten alinan olur kararlari,nufus yogunluklari ile birlikte daha once ilan edilen 25,000 lik planlarla cakistirilarak Belediye Imar mudurlugune sunulur, kabul/red/ revize , ASKI,, surecleri sonrasi 5000 lik, 1000 lik, ve uygulama planlar cikarilarak tapu asamasina gelinir. Bu surecin lokomotifi bolgede yatirimi olan veya bolgede arazisi olan kisi/firmalarla en az %51 oraninda sozlesme yapan Planlama Sirketleridir. Bal tutan parmagini yalar misali bu sirketler soyunduklari bu projelerden hem alim satim yaparak, hemde kendi arazilerini yuksek emsalli yola yakin yerlerde toparlayarak yaptiklari parasal masraflari, belediyeye odenen harclari karsiladiklari gibi parasal acidanda ciddi kar ederler.son 20 senede hem Ankara da hemde yurdun pek cok yerinde uygulanan imar calismasi budur..
Imar a acilan bolgeye gelince durum daha baskadir. Sinirlar belirlidir, ilgili her kurumun gorusleri alinarak , buna duruma gore Bakanlar Kurulu da dahildir, imara acilan bolgede yapilacak calismalar cok daha kolaydir, onde artik hicbir engel yoktur, hatta biraz daha ileriye giderek diyebilirimki, 50 donum uzerindeki arazi sahipleri ( Daha az m2 lerde duruma gore bu tanima girer) bir araya gelerek Planlama / Harita Muhendislik Sirketleri ile anlasarak kendi arazileri icin Imar muracaatinda bulunabilirler,
Yani su anda Planlama sirketlerinin yaptiklarini munferit arazi sahipleride ayni sureci izleyerek yapabilirler
Onun icin diyorumki 2038 Cevre Duzenleme Yerlesim Plani ile Karatasin yerlesim alani olarak ilan edilmesi cok buyuk olaydir, yani Karatas sinirlari resmen Imara acilmistir
Bu yol Niğde otobanına bağlanacak yol evet.
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/hastane-y...ftaya-40509492
Sn Tertip yazdığınız birçok detayı biliyordum bu 2038 planının önemini de kavramış oldum. İyi calışmalar.
Herkezin bayramı kutlu olsun...
Eylül ayı içersinde kanal Ankara ihalesinin yapılacağı kesinleşti gibi artık...herkes çifte bayram sevinci yaşamakta bu gelişmelerle (çevre yerleşim yerleride çok hızlı değer kazanacak) ihalenin yapılmasıyla fiyatlar 2 katına çıkacaktır...20 yıl gecikmeylede olsa derler ya sabreden derviş muradına ermiş misali herkese hayırlı uğurlu olsun Allahım herkese ağız tadıyla ve sağlık sıhatle yemeyi nasip etsin inşallah...
Sayın tertip merhaba.
Parselde maliye hissenin olmasının avantajı ve dez avantajı nelerdir.maliyeye ortak olmak kafama takılıyor.
Parsel 32 donum 50 kişi ortak gözüküyor hisse oranlarını bilmiyoruz.
Degerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
*Sayin Kale merhaba, hissedarlardan birinin maliye olmasinin avantaji veya dezavantaji yok. Ayni diger hissedarlar gibi islem gorur.Karatas taki maliyeye ait arazi daha once koy sinirlari icinde olan mera niteligindeki arazi.Imar durumunda eger ayni arazi yerlesim alani olarak ayrilirsa Maliye/belediye en fazla gelir elde etmek icin yuksek emsal isteyecektir, bu acidan olumlu. Istimlak veya zorla satisa zorlayip diger hisseleri almak gibi bir yola gideceklerini zannetmiyorum.
Ozetlersek ayricalikli olsada maliye diger hissedarlar gibi islem gorur
*Genellikle buna benzer bos beyanlarda bulunanlar kedinin ulasamadigi cigere pis demesi gibi ya arazisi olmayanlar, yada gucu yetmeyipte alamayip kenarda kalanlar. Biraz bilgisi olan ve yaptiklari yatirimin geleceginden emin olanlar icin endise yok. Karatas in Imar gecmeyen yerleri bile Ankaradaki pek cok imarli arsalardan daha fazla degere sahip. En iyi arsa yatirimcisi 2023 Imar plani ve 2038 Yerlesim planina gore pozisyon alan bilgili yatirimci. Buyuk resmi gorenler icin hic bir sorun yok
Değerli bilgi ve düşüncelerinize her zaman olduğu gibi gene katılıyorum sayın tertip. ankara kutludüğünde zemin +3. yani 4 kata müsadeli imarlı yerim var hemde merkezde mahallenin içinde. elektrik su yanıbaşında. binayı yap hemen otur. metresi 125 tl ye satamazken karataşta imarsız yerler 300 400 tl leri zorluyor. imarlı yerler 1000 tl nin üzerinde. birde sorum olacak sayın tertip imar geçen yerlerde otoban altında altyapı nezaman biter yapılaşma ne zaman başlar. sizin görüşünüz nedir. bölge çok kıymetli olduğu için yapılaşma ve altyapı ikisi birden başlar diye düşünüyordum fakat henüz bir hareket yok. sizin fikirleriniz bütün forum üyeleri için çok değerli. yorum yaparsanız sevinirim. saygılar sevgiler.
*Sayin Levent Kaya merhaba, otoban alti imar gecen yerde alt yapi calismalari siyasi ruzgara bagli, belediye secimleri 2019 Martinda ve genellikle son yil (2018) secimle ilgili faaliyetlere ayrilir. Benim kaanatim alt yapi calismalarinin secim sonrasi , 2019 martindan sonra ciddi olarak ele alinacagi seklinde, ve kaynak bulunup siyasi gorus de desteklerse 1 sene icinde bitirilecegi seklinde.Iyimser gorusle 2020 den once yapilasmanin baslayacagini dusunmuyorum.
Pek cok gelismis Bati Avrupa ve Kuzey Amerikada burokrasinin buyuk kismi politize olmamistir, dolayisi ile secimle gelen birisi daha onceden hazirlanmis uzun soluklu planlari uygulamaya devam eder, yillik ve 5, 10, 20 yillik uzun vadeli plan ve butcelerle programlar yapildigi icin herkes onunu rahatlikla gorur, seffaflik eastir .
Bizde ise durum tam tersi, burokrasi tamamen politize oldugu icin gelen kisinin tercihlerine gore programlar ve planlar sekillenir, onun icin 2019 secimlerinin beklenecegi gorusundeyim. Ankara Belediyesinin kaynaklari sinirli, bu alt yapi calismasinin bir fiziblite etudunun yapildigini ve kaca mal olacaginin belirlendigini zannetmiyorum.Ayrica 2018 Belediye Butcesine konulacagi yonundede bir calisma henuz yok. 3194 sayili imar kanunu Belediyeleri imar calismasi yapilan alanla ilgili en gec 3 ay icinde 5 yillik imar programlarini hazirlamak ve uygulamakla zorunlu kilmistir ama bunun pek fazla yaptiriminin olmadigi uygulamalarda fazlasi ile gorulmustur
Ozetle, 2018 Belediye Butcesine baksin ilgilenen arkadaslar, ve 2019 secim sonuclarini sabirla beklesinler. Eylul ayi icinde kanal Ankaranin ihalesi bolgeye bir heyecan getirsede, (yanilmayi cok isterim) alt yapi calismalarini hizlandiracagini zannetmiyorum
Değerli forum üyeleri,
Aşağıdaki yeni bir haber linkini sizlerle paylaşmak istiyorum. Ne diyelim, forum üyelerine, bölge halkına, Ankaralılara şimdiden hayırlı olsun. Dileyenler Büyükşehir ihale panosundan süreci takip edebilirler.
Selamlar,
http://www.haberankara.com/kanal-ank...li-oldu/61902/