Hocam diğer şirketleride incelesenizde alımlara başlasak. Yeni kront lar logolar egeenler bulsak güzel olur. Saygılar
Printable View
Hocam diğer şirketleride incelesenizde alımlara başlasak. Yeni kront lar logolar egeenler bulsak güzel olur. Saygılar
Fırsat buldukça çalışacağız hocam.
Ama şunu belirtmek isterim ki siz bu incelemelerden çıkan şirketlere ortak olacağım ve çok para kazanacağım diye düşünüyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Bizler sadece o tür şirketlerin nasıl bulunabileceğine dair izlenmesi gereken yolları tarif etmeye çalışıyoruz, bu gözle bakın buraya lütfen.
Bahsettiğiniz dönemlerdeki yüksek karlılık artışını önceden fiyatlara yansıtmıştı.
Klasik olacak ama;
Beklentiler yükseltir gerçekler sattırır mantığı işledi gibi geliyor bana.
Fiyat bazlı dip yapma çalışmalarının bir son bulması,farklı bir haber üzerinden gelecek olumlu algıyla değişebilir.
Geçen sene ilk çeyrekte,
Büyüme potansiyeli ve temettü avantajıyla Tınaz Abi bizlere yol göstermişti.
Yeni inci arayışında, katkı verenlere ve size tekrar tekrar teşekkür ediyorum. :):)
Merhaba,
SEKTÖRLERE GÖRE 2017 YILI TAHMİNİ DEĞER ANALİZİ
Son 5 yıllık verilere göre hazırlanmış TAHMİNİ değerlerdir.1.Dödem reel değerleri, sonraki dönemler ise tahmini değerleri içerir.
Bir sonraki dönem sıralamayı değiştirebilir.
Bu listeye, Topik katılımcıları ile oluşturulan YALIN hocamın listesinden 2 şirket girdi.
Bendeki liste 146 şirketten oluşuyor.Tüm liste içinden ise 5 şirket giriyor.
Örnek değer analizi tablosu önceki sayfalarda KAREL için yapılmıştır.
http://www.hisse.net/topluluk/newrep...reply&p=470077
Bu çalışma tamamen amatörce olup fazla ciddiye almayınız.
Kendi hesabınızı birde kendiniz yapınız.
Hepinize bol kazançlar dilerim.
https://i.hizliresim.com/dGjv1Q.png
Yalın hocam lidfa analiziniz androidden okunmuyor yazılar çok karışık tekrar koyma imkanınız varmı emekleriniz için çok teşekkür ederim saygılar.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yalın hocam, ALARK hakkında bir çalışmanız ve görüşünüz var mı? Özellikle Cengiz İnşaat ile enerji sektörün de yatırım faaliyetleri var.
Sn Alican'ın cevabına katılıyorum. Bu karlılık zaten fiyatlandı. Artı olarak halka açıklığı az bir şirket ve sektör olarak bilinmediği için kimse de ilgilenmiyor faktoring şirketleriyle. Toplam 30 milyon hisseden halka açıklığı %15 olmasına rağmen dolaşımda sadece 1.5 mn lot kadarı var. Bu hisseler dönüyor sadece piyasada ve büyük yatırımcılar hem bu sebeple hem de hissenin C grubunda işlem görmesi nedeniyle yanaşmıyorlar. Ancak tahmin ettiğimiz üzere net karında bu artış ivmesi devam eder ve Bist içinde B grubu hisse statüsüne geçerse (ki en geç 2 yıl içinde geçebileceğini şahsen umuyorum) o zaman herşey çok farklı olur.
C grubu olduğu için açığa satış da yapılamıyor ve hisse fiyatı açısından güzel bence.
2015 toplamında yaptığı yaklaşık 7 mn karı 2016 da 3 katına çıkararak 21 mn a ulaştı. Bu yıl da ilk çeyrekte yağtığı kar geçen yılın ilk çeyreğine göre 3,9 mn dan 6,8 mn a çıkararak %60 lık bir artış sağladı. Tüm gözler 2. Çeyrek sonuçlarında. Orda da güzel bir sonuç gelirse bu artışların saman alevi değil de şirketin gerçekten işini iyi yapması ve karlılığını devam ettirebilmesi adına yatırımcılara bir güven unsuru olarak yansıyabileceğini düşünüyorum.
Yazdıklarımızı zaman ayırıp okuyan ve teşekkür eden tüm arkadaşlara ben de teşekkür ediyorum. Sadece Lidfa için değil Yalın beyin seçtiği diğer hisseler için de aklınıza takılan soruları sizler de sorun ki hep beraber araştırlaım öğrenelim gerekirse şirketlere sorup işin aslını ortaya çıkaralım. Syg.
anele F/K: 3.92 Piyasa Değ. / Defter Değ.:0,84
uluse F/K: 10.25 Piyasa Değ. / Defter Değ.:3,01
sanel F/K: 70.43 Piyasa Değ. / Defter Değ.:1,08
orge F/K : 6.72 Piyasa Değ. / Defter Değ.:2,60
Anele anelt ile birleşecek uzman anele'ye 3.88 değer biçmiş rapor cuma akşam kap'a düştü. Yukarıdaki değerler iki hafta öncesine ait. Değerleri piyasanın çok altında duruyor.
Ayrıca katarda alınmış 600 milyon dolarlık ihale var. Yaklaşık 2 aydır bu hissedeyim. Yükselecek gibi oluyor duruyor. Bu son haberin belki iyi bir etkisi gözlenebilir. Pazartesi iyi yönlü bir hareket olabilir. Sn yalın ANELE'yi de değerlendirebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.
Buradaki görüşlere göre hissedeki ağırlığımı arttırmak istiyorum. YTD.
Bende size katılıyorum arkadaşlar, bu kar artışı fiyatlandı hatta bana sorarsanız bu kar artışından fazlası var fiyatın içinde.
Şirketin kar&fiyat ilişkisini şöyle tarif edeyim; kar rakamlarını dönemsel kıyaslamaktan farklı olarak bir de kaydırılmış yıllık olarak hesaplarsak (sürekli son bir yıl)
örneğin kaydırılmış yıllık kar rakamı performansı şu şekilde oluşmuş.
03,2016 döneminde 9,6 milyon TL
06.2016 döneminde 14.7 milyon TL %53 artmış
09.2016 döneminde 19,7 milyon TL %34 artmış
12.2016 döneminde 21.3 milyon TL %8 artmış
03.2017 döneminde 23.9 milyon TL %12 artmış
Şuan yanımda hesap makinası olmadığı için her çeyrek dönemdeki kar artışlarının yüzdesel değişim oranlarını kabaca hesapladığımda sırası ile %53 - %34 -%8 ve %12 ile kar artış hızında bir yavaşlama olduğunu görüyorum. Ama buna rağmen hisse fiyatı gördüğü en yüksek fiyatlara yakın seyrediyor ve bu kar artış hızındaki yavaşlamaya rağmen hisse fiyatı iskonto edilmiyor.
Bu durumun iki seçeneği var;
1) Hisse fiyatı ucuz değil.
2) Bu şirketin yatırımcıları kar artış hızının düşmüş olmasını geçici bir durum olarak görüyor olabilir.
Ucuz olmaması benim adıma cazip değildir, bana göre herhangi bir ürünü alıp satacaksam ucuz değilse neden alayım ki derim.
Kar artış hızı normale dönse yani kaydırılmış yıllık kar rakamı 06.2017 döneminde %30 yada %50 gibi artmış olsa acaba hisse fiyatı bundan ne kadar olumlu etkilenebilir diye kendime sorduğumda aklıma şu yanıt geliyor. Kar artış hızı düştüğünde hisse fiyatı ne kadar olumsuz etkilendi ise kar artış hızı normale döndüğünde de o derece olumlu etkilenir. Ama olumsuz etkilenmemiştiki :) Yani kar artış hızı normale dönmüş olamanın dışında ekstra artmış olmalıki hisse fiyatı da olumlu etkilenebilsin. Böyle bir olasılık ise skyland daki ofisler satılırsa olabilir elbette ama bununla ilgili bir şirket haberi göremedim şu zaman satılığa çıkaracağız diye, böyle bir durum gündeme gelecekse bu durum hisse fiyat grafiğine de yansıyabilir ama grafikte de böyle bir emare göremedim. Aslında burada yapılması gereken, her çeyrek için şirketin kar rakamını tahmin etmek ve ona göre beklentiye girmek gerekir. Skayland satışı olur yada olmaz bunu bir kenara koyarak bu şirketin ortakları yada ortak olmak isteyenleri mesela 06.2017 dönemi için kar tahminlerini hesaplayıp kaydırılmış yıllığa uyarlayıp ve hisse fiyatına dair kendince bir beklenti oluşturabilir.
Ben bütün bu anlattıklarımı üst üste koyarsam hisse fiyatından iskonto istemem gerekiyor :) Bu yüzden ucuz değil demiştim.
Sizlerin önerileri ile liste bu şekilde oluşmuştu.
LIDFA - HLGYO - KRONT - KAREL - ULUSE - SANKO - MRSHL - ALKIM
LIDFA benim adıma sonuca ulaştı ama elbette görüşleri olanlar yazabilir. Artık diğerlerine de geçelim istiyorum.
Sırada HLGYO şirketi var. Bu şirketin incelenmesini önerenler ve bu şirkete ilgi duyanlar bu şirket ile ilgili bilgilerini paylaşsın lütfen. Ben de şirketi tanımak adına çalışmalara başlayacağım.
Yalın bey, bilirsiniz derler ki "İstatistik mini etek gibidir, çok şeyi gösterir ama en önemli şeyi göstermez". Olaya nasıl ve nereden baktığımıza göre değişiyor herşey. Yıllıklandırılmış verilere bakarsanız net kar artış hızı düşüyor ama ben de size elimizdeki en son veri olan 2017 ilk çeyrek sonucunu baz alarak,
1Ç2014 Net kar: 682.697 TL
1Ç2015 Net kar: 695.889 TL
1Ç2016 Net kar: 3.974.000 TL
1Ç2017 Net kar: 6.604.000 TL
şunları gösterirsem kar artış hızında azalma falan değil tam tersine müthiş bir artış olduğunu görürüz. Hisse fiyatıyla ilgili tespitinizde hala en yüksek seviyelerine yakın seyrettiğini belirtmişsiniz ama bu hisse 7 lirayı geçmişti ve şu an zirve noktasından zaten %25 civarı aşağıda bulunmakta. Gördüğüm kadarıyla şirkete olan tüm eleştirilerinizin mihenk noktası fiyatının şu an olması gerekenden daha yüksek olduğu. Ancak geçen yıl yaptığı muhteşem kar artışından sonra bu yılın ilk çeyreğinde de geçen yılın ilk çeyreğine göre yine muhteşem bir net kar artışı yapan bir şirketi yıllıklandırılmış kazanç denen bir yöntemle kıyaslayıp kar artış hızının azaldığını söyleyip, bu fiyat olması gerekenden fazla, düşerse belki alırım demeye getiriyorsunuz.
Subjektif yani kişiye özel değerlendirmelerden bağımsız olarak düşünürsek Özkaynakları 119 mn lira olan ve geçen yıl 21 mn lira bu yıl belki de özsermayesi kadar yani 30 mn lira net kar edecek bir şirketin hisse fiyatına siz ne değer biçersiniz? Kaç lira olmalı ki fiyatı makul olsun? Bunun bilimsel bir değerleme yöntemi var mı? Formülü var mı? Bunu Lidfa'dan bağımsız olarak soruyorum.
X şirkete ortak olmak istiyorsam en en en temel olarak nelerine bakıp da almalıyım hissesini?
Sırasıyla diğer hisseleri de inceleyeceksiniz ve oradaki 2 hissenin Lidfa dan da yüzdesel olarak çok daha fazla kar artışı yapmış olduğunu hep beraber göreceğiz. Muhtemelen onlara da aynı mantıkla yaklaşacaksınız. Bu mantığınıza göre hiçbir yatırımcı ne kısa, ne orta ne de uzun vadeli olarak bu kar rakamlarıyla 96 liradan Tüpraş, 40 liradan Froto, 22 liradan Aselsan almamalı.
Tüpraş 70 olursa alırım, bu fiyat pahalı >>> Almadı, 115 TL oldu.
Olayı mı yaşanmalı illa ki?
Bu hisseleri incelemeye değer görmenizin muhtemelen en büyük sebeplerinden birisi (hepsine tam vâkıf değilim ama) çok iyi bir kar artış ivmesi yakalaması. Aynı mantıkla o zaman hele 1 yıl daha bekleyelim, bakalım tüm bu şirketler aynı güzellikte kar etmeye devam edecekler mi, ederlerse o zaman alırım bu hisseyi demeye benziyor bu biraz. Zaten asıl mesele de o değil mi? Şimdiden geleceği öngörebilmek ve bu fiyatlardan hisseye yatırım yapabilmek. Kront, Karel ya da Ulusoy vs 6 ay sonra hisse fiyatları %80 artarsa o fiyatlardan almanın da pek bir mantığı kalmıyor o zaman.
Zaten bahsettiğiniz şekilde bir hisse net kar artışını her dönemde yüzdesel olarak %30-%40-%50 vs gibi artan şekilde büyümeye devam ederse krallığını ilan etmiş olur. Böyle bir şirket var mıdır varsa bu periyoda nefesi en fazla kaç çeyrek yeter?
Sizi takip etmediğim için ve ilk olarak burada okuduğum için kıstaslarınızı bilmiyorum ama bizlere örnek bir şirket söyleseniz ve "Şirket dediğin böyle olur arkadaş, ben buna gömleğimi satar yine ortak olurum" dediğiniz bir örnek var mı? Halka açıklığının azlığından ve özsermayesinin görece azlığından bahsetmiştiniz Lidfa'nın. Aynı mantıkla Egeen, Aslan ya da Konya da size göre Lidfa ile bu yönlerden benzeşiyor mu? Olumsuz değerlendirilebilecek hisseler mi? Teşekkür ederim. :ok:
Osman bey
İstatistik sonuçlarını ciddiye alırsınız yada almazsınız, kar performansına yan bakarsınız yada düz bakarsınız vs vs ne dersek diyelim piyasa bir şekilde doğru olan fiyatlamayı yapar. Aylardır piyasanın bu şirkete verdiği değer ortada, bakalım önümüzdeki aylarda nasıl reaksiyon verecek diyelim ve izleyelim.
Eğer benim dediğim gibi ucuz değilse, ya iskonto edilecek yada kaydırılmış yıllıkta hafif artan yada azalan kar rakamlarına hisse fiyatı olumlu yada olumsuz ciddi bir tepki vermeyecek.
Yada sizin dediğiniz olacak hisse fiyatı daha da yukarılara gidecek.
Zaman hangisinin doğru olduğunu gösterecek.
Güzel paylaşımlar var, zevkle okuyorum. Yalın hocamı takip etmeye çalışırım, temel analiz konusunda pek yanıldığını görmedim, risk oranı düşük, garantili yöntemler kullanmaya çalışıyor. Ama "No risk, no fun" yaklaşımında olan arkadaşlar için daha farklı hisseler de mevcut pek tabii.
"Aynı mantıkla Egeen, Aslan ya da Konya da size göre Lidfa ile bu yönlerden benzeşiyor mu?"
Özsermayelerinin azlığından benzeşiyor olabilir ama bu genel anlamda elma ile armutu karşılaştırmak gibi oldu. Sektörler farklı, Biri finans sektöründe iken (üretim bazlı olmayan) diğerleri sanayi sektöründe (üretim ve duran varlık sözkonusu) yer almakta.
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz.
Sn kuzey, sektör farkları olduğunu pek tabii hepimiz biliyoruz. O soruyu sormamın nedeni Sn Yalın'ın Lidfa'ya getirdiği bir eleştiri olan "halka açıklığının az - özsermayesinin düşük olması" nedeniyledir. Eğer bu 2 sebepten dolayı bir hisse olumsuz değerlendirilecekse Egeen, Konya, Aslan vs de olumsuz değerlendirilmelidir. Her sektörün olumlu veya olumsuz yanları var. Dolar yükselir, enflasyon artarsa, faizler yükselirse vs araç satışları, inşaat, dingil, çimento vs satışları düşer doğal olarak. Ama faktoring sektöründe ise tam tersi etki yapar karlılığı artırır. Risk primi arttığı için müşterilerine daha yüksek faizle satış yapar faktor şirketleri. Küçük bir örnek bu sadece. Sektörleri bunu göre değerlendirmeliyiz.
Bu sayfada bir aracı kurumun baş analisti gibi hisse değerlendirmesi yapılamayacağı ortadadır. Sadece herkes bildiğini paylaşsın, birbirimizden bilmediklerimizi öğrenelim, herkesin katkısı olsun, üç aşağı beş yukarı bahsi geçen bu şirketler hakkında (Lidfa, Kront, Karel vs) ön bilgi sahibi olalım diye yazılan yazılar bunlar.
Gerçek bir Lidfa analizi için, faktoring tam olarak nedir, dünya faktoring hacmi, Türkiye'da faktoring hacmi, yıllar içinde faktoring aktif büyüklükleri, toplam firma sayısı, firmaların pazar payları, banka ve banka dışı faktoring firmalarının karşılaştırmalı değerlendirilmesi, firma sahiplerinin kimliği, patronların kişilikleri, dürüstlğkleri varsa geçmiş vukuatları, şirketin hedefleri, bu hedeflerin palavra olmadığını anlamamız için gerçek olarak ne gibi tedbirler aldıkları, yatırımlar yaptıkları ve bunu ne derece uyguladıkları, faktoring şirketlerinin üst çatısı olan Finansal Kurumlar Birliği'nin düzenli olarak yayınladığı resmi raporlar vs vs kırk çeşit kalemi incelemek, hatmetmek, anlayabilmek ve hepsinden önemlisi bunları doğru bir şekilde yorumlayıp hissenin ileriye dönük fiyatlamasını yapabilmek becerisidir aslolan. Bunu da bu forumda kimsenşn oturup da yapacağını sanmıyorum, diğer hisseler için de geçerli bu.
Sadece bilanço rakamlarına ve şirket finansallarına bakıp "hmm, halka açıklığı az, özsermayesi şu kadar, bak fiyatı da yüksek geldi gibi. 3,5 -4 lira olursa alabilirim, o da belki. Yav aslında kendini ispat etmiş şirketler dururken ne Lidfa'sı ne Karel'i ne Kront'u yaa, güldürmeyin adamı" tarzı bir yaklaşım içine girilmiş gibi hissediyorum ben.
Sorduğum soruya cevap alamadım. Öğrenmek için soruyorum. Özkaynakları 120 mn lira olan, 2015 yılının tamamında elde ettiği 7 mn karı 2016 da 3 katına çıkaran ve 21 mn lira kar eden 30 mn lira özsermayesi olan bir firmanın hisse fiyatının ederi sizce kaç lira olmalıdır ve neden? Bu soruyu cevaplayabilmek için ki hangi hisse olursa olsun yukarıda saydığım pek çok detaylı bilgiyi araştırıp, öğrenip artı analiz edebilmek gerekir.
Konya çimento halka açıklığı ve özsermayesi düşük olmasına ve çok kötü bir ilk çeyrek bilanço getirmesine rağmen hisse fiyatında kayda değer bir büyük düşme olmadığı gibi yatırımcıları da ondan vaz geçmedi. Kağıt üstündeki firmayla gerçek hayatta borsadaki firma bambaşka gerçeklerden oluşuyor.
Ne yaparsanız yapın konu hep ky açısından haklı ve doğal olarak Yalın beyin dediği yere geliyor. "Yav arkadaş iyi, tamam, güzel de Toaso, Tuprs, Ttrak, Çimsa vs vs yılların ağır abileri, kendisini ispatlamış şirketleri dururken, neden paramı bu dediğiniz şirketlere yatırayım?" Olay burada kopuyor. Yatırımcı iseniz ve firmayı, sektörü, dünya genelindeki sektörel finansalları inceleyip aklınız yatarsa alırsınız. Mesela Uluse firmasının yanılmıyorsam 7-8 yıl sonra 5 milyar dolarlık bir hasılat hedefi var. Hadi tamamını değil de %40'ını tutturduğunu varsayalım, 2 milyar dolar hasılat yapan ve diyelim ki %10 net kar marjı olan bir Uluse firması 200 mn dolar, bugünkü kurla 700 mn lira yıllık net kar hedefi var. İşte firmayı, sektörü, sektörün dünyadaki konumunu vs analiz edip bu hedefi gerçekçi bulursak şimdiden gireriz hisseye. Hedef tutarsa da başarılı bir yatırım yapmış oluruz.
Yalın bey zaten söylemiş, burada yazılacak bilgilerle hisse almayın, kısa sürede iyi getiriler yapacak diye düşünmeyin diye. Sadece yüzeysel bir bakış açısı var bu topikte, en azından bahsi geçen firmalar hakkında ön bilgi elde edilmiş olur.
Herkese bol kazançlar diliyorum. Lidfa muhabbeti baydı artık, sanki ben Lidfa'nın avukatıymışım konumuna düşüyorum. Diğer hisselere geçilse bence de çok güzel olur. Ancak bir Türkiye klasiği olan "Kim araştıracak yaa, birisi incelesin, araştırsun, yazsın, kafama yatarsa ben de alırım, 2-3 ayda %10 kazansam Abv" düşüncesi burada da hakim. Buradaki birisi de Yalın bey oluyor. Yalın yazsın, çizsin, biz okuyalım, al dedin alalım, sat desin satalım durumu yani. Çünkü kimse hisseler hakkında soru, eleştiri, sorgulama falan da yapmıyor.
Sadece "Yalın hocam, x hissesini de inceler misin? Bende o var da. :he:" tarzı yorumlar gelmiş. Zaten topiğin amacı da söylenmişti, öyle uzun vadeli yatırımlık hisse arayışı değil de kısa-orta vadede primlenebilecek, kar bırakabilecek hisseleri bulabilmek olduğu için bu tarz yaklaşım da kabul edilebilir oluyor zaten. Syg.
Sayın Yalın,
Sayenizde yeniden foruma girmeye başladım. Hoş geldiniz (geç oldu ama), bilgimin ve fikrimin olduğu yerlerde küçük de olsa katkı yapmaya çalışırım.
Edit : Liste bittikten sonra kendi adıma bir SASA analizine sevinirim.
Merhaba,
Herkes isteklerini sıraladı gitti herhalde.
YALIN hocam, başvuru dilekçesiz kabul etmeyin. :rtfm:
Merhaba,
YALIN hocam yada konuyu bilen bir arkadaş yanıtlayabilirse memnun olurum.
Satışların maliyeti,Satışlardan daha çok,hatta %100 çok olabilirmi?Neden?
Teşekkür ederim...
Örneğin GEREL
https://i.hizliresim.com/dGqZZV.png
Yok hocam bende şaşırdım kontrol ettim.
Tamam hocam buldum.Datada yanlışlık olmuş.
Ancak böyle bir şey olmuştu.GENTS'ın İtalyadaki şirketinde.
Aziz 2009 daki gibi. Güzel paylaşımları görünce heyecanlandım. Ben oylamaya katılmadım. Hakkımı muhafız tutmak istiyorum. :) Böyle bir hakkım varsa tabii.
Sevgi saygılarımla
Ben hlhyo yazmadım ama bildiğim kadarıyla İFM yapılınca değerinin 5 kat artacağı ve iyi bir temettü hissesi olacağı..
Bazı değerleme raporlarına baktımda bazı gayrimenkullerin bir kısmı Halkbanka kiralanmış ve gayrimenkul bedelleri bana biraz düşük gibi geldi tabi emlak uzmanı değilim o ayrı.
Lidfa konusunda analizinize teşekkür ederim Yalın Hocam.emeğinize sağlık.
Vaktiniz oldukça diğerlerini de bekliyoruz.
Eskiden seans salonları vardı, içerde hep uçacak kaçacak hisse arayan adamlar olurdu..Onların hepsi battı. Bir de sadece telefon açıp emir giren çiçekçi emin amca vardı. Emin amca biriktirdi parayla netaş alıp dururdu..ne zaman mikrofonlu telefonla hayran hanım'a netaş emri versek herkes bilirdi, emin amca netaş alıyor.. tabi herkes çok akıllı ve zeki olduğu için bıyık altından gülerdi.. tabi kepez, çukel gibi kaatlar varken ne var bu netaşta deyip dururlardı. Uyuz kaat, az prim yapıyordu kısa vadede.. halbuki kepez onları zengin yapacaktı...
Neyse, hikaye gerçektir. İsimler de gerçektir. 1993-1996 yılları arasında ekinciler de geçti anlattığım dönem. Emin amca vefat etti diye duymuştum ama netaş zengini olarak emekliliğini yaşadı. O kaatların bir kısmını hiç satmamış, muhtemelen torunları yiyordur parayı.. kepez ve çukel ciler 2-3 yılda iflas etti. Yok oldular..
Bu başlığı okurken Yalın dostumuzun söylediklerine kulak verin derim ben.. çünkü uçacak kaçacak hisse ararken donunuza kadar alırlar, ne oluyor anlamadan dımdızlak kalırsınız
Hocam
Hlgyo mevcut fiyatiyla IFM projesini hic fiyatlanmamis durumdaymış
beklentisi olan bir kağıt olduğu belirtilmekte
Yaşar Erdinc Kendini temel analiz bilgisi açısından test etmek isteyenler için bu testi hazırladım.
https://docs.google.com/forms/d/e/1F...kEyAw/viewform
Merhaba hocalarım kendimce verileri excelde biriktirip karşılaştırma yapıyorum da maliyetin değişimi üzerine net bir veri oluşturamadım. Maliyet/satışlar mı olmalı kar mı olmalı nasıl doğru ve dinamik bir oran kullanabilirim?
Soruyu yanlış yere mi sordum acaba? Yok mu sorduğum soruyu cevaplayabilecek kadar yeterince bilgili? Site yönetimi bildiği halde cevap vermeyen üşengeç modlarla ne kadar ilgili?
Yalın hocam eczacı ilaç ve eczytholding hakkında yorumlarınızı ve birbirine göre kıyaslama yapabilirmisiniz.yilan hikayesine dönen kartal arazisi ve beklentiler bu iki hisse arasında en çok hangisini olumlu etkiler.Simdiden emeginize sağlık.