Ek 19462
Değerli keko, cuma günü mesajını görememiştim. bilgisayar başında değildim. Şu ankini göndereyim...
Printable View
Ek 19462
Değerli keko, cuma günü mesajını görememiştim. bilgisayar başında değildim. Şu ankini göndereyim...
macd kesmemekte ısrar ediyor,rsı yatay seyirde devam ediyor.
6,22 direncini aşmamız şart...umarım bu gün aşılır...
Ek 19465
.........................
bu günlük indeks kardeşimiz bizi yukarı sürüklüyor..:kahkah: indeks biraz da prim yaparsa biz de 6,22 yi aşabileceğiz....:)
ustat selamlar. sizden bir rıcam olcak ben ov sene sonuna kadar bu hissede beklemek istyorum sizin teknik ve temel bilgilerinize dayanarak yıl sonu 14 tl seviyelerini görürmü sizce bu hisse her zaman yılın 2 yarısında çıkaşa başlayıp genelde ocak aylarında kar satışı yapıyor. ne dersiniz. teşekkürler. saygılar.
dostum son bir kaç aydır dövizin aşırı çıkması ülkemizde ne yazık ki bir çok sektörü etkiledi...biraz önce otomobil satışlarını bir makalede okudum haziran ayında %4,5 gerileme var ..mayısta %4,1 gerileme olmuş...ülkemiz adı konulmamış veya söylenmeye çekinilen bir ekonomik daralmaya girmiş...datagatenin satışlarının büyük bir kısmı cep telefonu ve tabletlerdir....bu ürünlerin satışlarının krizlerden ciddi oranda etkilenmemesini bekliyorum...
hem bu beklenti ,hem zirvesi olan 18 tl ye olan uzaklığı hem de olası türk telekomdan alabileceği başka bir bölge disbütörlüğü bu hisseyi bana çekici kılıyor...artık beklentilerimizin ne kadarı gerçekleşir bilemem...ben bu umut ile yaklaşık 2-3 aydır tutuyorum...orta veya uzun vadede nereye kadar çıkar ??? onu ben bilemem...bunu beklentileri ve bilançosu belirleyecektir...bence herkesin kendi risk iştahına ve kendi planlarına göre hareket etmesi gerekiyor...ben beklemeyi kendi adıma uygun görüyorum...isteyen satar ,isteyen tutar ,isteyen de alır...karar sizlerindir dostlar...benim umudum ve beklentim en azından 8-10 tl leri görmesidir...beklentilerinde ve bilançolarında güzel gelişmeler olursa tutulabilir de...
biz şu anda bir aşık gibi bu hisse ile birlikteyiz ama sabır etmemize rağmen umduğumuzu bulamazsak bu hisseyi satmasını da biliriz...sonuçta takip ettiğimiz ve başka beğeneceğimiz hisse muhakak vardır...
yaklaşık 20-25 hisseyi yakından takip ediyorum..bu hisseleri geçmişte alıp satmıştım...yani demek istediğim aslında datagateye göbekten bağlı değiliz...istediğimiz zaman alternatifini bulabilirim...geçen gün de söyledim teknik açıdan bir hisseyi de çok yakından takip ediyorum...beklediğim alım noktasına gelirse geçici olarak ona geçiş yapıp ,ordan kazandığım ile tekrardan datageye girmek istiyorum...bakalım nasibimizde neler olacak ???
6,20 yi geçince satışlar mı başlıyor ondan mı geriliyor her seferinde
bu günlük verilere baktığımda en yüksek 6,25 in görüldüğünü görüyorum...aşağı yukarı 6,22 direncinin çok zayıfladığını anlıyoruz...bu gün büyük bir ihtimalle oranın üzerinde bir kapanış yapacağız...bu direnç çok çetin ceviz çıktı...:kahkah:
aynen öyle dostum...zaten 7,15 e kadar bazı kademelerde bu tür dirençlerin oluşmasını bekliyorum...7,15 e kadar sabırlı olmak lazım...sonrasında özlediğimiz agresiflik oluşur diye tahmin ediyorum...agresifliğin törpülenmesinde hem 7,15 e kadar olan maliyetli bir yolun olması etkenken başka bir etken de sanırım bu ayın 26 sına kadar diye hatırladığım açıktan satış işlemlerine kapalı olması da başka bir etken olmalı...o vakte kadar açıktan alıp satma ve kredili alımlar yasak diye hatırlıyorum...
o yasağa tabi olan hisselerin bazıları düşerken bazıları da çıkıyor...datagate şu ana kadar çok agresif olmazsa da çıkışı tercih ediyor...az olsun öz olsun dostlar ..bence sıkıntı yoktur...
bir ara agresif çıkarken 6,22 den dönünce bazı tradeciler orayı direnç belledi ve hisse her oraya geldiğinde satış yaptılar..üç defadır orayı denedi... o sırada satış yapan tradecilerin bir kısmı tamamen hisseden çıkış yaptılar çünkü tekrar almaya kalktıklarında sattıkları yeri geçme ihtimali vardı o yüzden de almadılar...bir kaç defa o direnç bölgesini deneyince satıcıların çoğu hisseden uzaklaştı buda ister istemez o direnç bölgesinin zayıflamasına neden oldu...
6,22 direnç bölgesinin zayıfladığını nereden anlıyoruz ?? daha önceki çıkışlarda 6,18 6,20 6,22 ler görülünce satışlar oluyordu...kimileri daha sabahtan 6,20 ve üzerine satış yazdılar bu yazanların malı 6,25 görülerek alındı...artık bu gün alanlar da satmaz ise ?? gün içinde direnç bölgesine satış yazanlar datagate hisselerinden olacaklar...dolayısı ile 6,22 ler gün içinde geçilecek olursa ?? bu satanlar panik ile sattıkları hisseleri yerine koymaya çalışacaklar bu panik de hissenin yukarıya ivmelenmesine neden olacak....
işte direnç ve dirençlerin geçilme hikayesi kısaca budur..
geçen gün bir teknik analiz çalışmamız olmuştu...onda rsi ve momentumun yukarı yönelmek istediğini söylemiştim...bu gün tekrardan baktğımda gerçekten de boyunları yukarı dönmüş...bunlar hissenin diplerinden dönüş yaptığının işaretlerini vermektedirler...son yaptığımız yorumlarda hissenin zaten 6,00 ın üzerini hazm etmeye çalıştığını söylemiştik..şu anda hisse 6,00 ı destek yapıp yavaş yavaş çıkışa geçmiş görünüyor...henüz çok da agresiflik yok..ama yön belli olunca , maliyetli yolun geçilmeye başlanması vede son olarak kredili ve açığa alış satış yasağının kalkması ile özlediğimiz ve beklediğimiz agresiflik de oluşacak kanaatindeyim....
Bu da yakın zamanda bir hareketlilik olabilir demek oluyor herhalde.Çünkü sıkışmış bir hisse görüntüsü var.Teşekkürler
https://i.hizliresim.com/Y6OOdZ.png
buda haftalık bazlı görünümdür...hem günlük hem de haftalık grafiklerde yukarı dönüş işaretleri devam etmektedir..
günlük grafiklerde 20 lik emasını altına almayı başarmış ve üzerinde hareket etmeye devam ediyorken ,haftalık grafiklerde ise 6,86 seviyesinde bulunan 20 lik ema henüz görülmemiştir...fakat ilk hedef olarak orayı belleyip çıkışına devam etmektedir...eğer 20 lik emasını haftalık bazda da geçecek olursa ? o vakit sonraki hedefi halihazırda 12,5 seviyelerinde bulunan bolinger üst bandını hedefleyecektir...
Endeks çıldırmış 96000 e dayanmış bizim ki hala yerinde sayıyor :vk::drunk:
6,24-6,25 gene sattım. buraları gecemıyor. 6,10 geri aldım. 100 lot daha yaptık. gene 25lerde satıcıyım.
YTD
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, DGATE.E, IZFAS.E payları 12/07/2018 tarihinden (seans başından) itibaren 26/07/2018 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir. Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.
bu yasağımız biterse bakarsınız tekrardan agresifleşebiliriz....o yasaktan sonra 5,24 leri dahi gördük...sonrasında buraya kadar (6,13) toparlandık...
Bu kadar uyuz bir kagit olamaz yada çok karaktersiz bir spek yorumlar için emeği geçenlere teşekkür ediyorum ama durum ortada milletin eline mi verecek elindekini mi çarpacak anlayana askolsun
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar sonuçta çıkıyor ama çıkışı tam da istediğimiz gibi değil..tek sorun budur...son günlerde yaptığımız teknik verileri de hissenin çıkmaya hazırlandığını gösteriyordu...hisse şu anda kendi dinamiklerine göre hareket ediyor...yapacak bir şey yok..ama daha önce de sölemiştim ..takip ettiğim hisse istediğim yere gelirse şansımı denemek istiyorum...
neden yapmıyorsunuz arkadaşlar. alıp başını nereye gıdecekkı. 6,25 gecerse en fazla 6,30dan geri alırsın. 6,50 yoklarsın. cunku buralar trade yerleri. tabı bu dediklerim kısa vadeli tradeler için. piyasaaya surekli bakabılecekler için. bakmayanalar zaten beklesın.
Bu arada iş yatrımdan dgate bılanço begenmıyor. düşüş bekliyormuş. oyuzden ben biraz azaltıp indes te pozisyon arttırmayı dusunuyorumm.
YTD
Son günlerde rezilliğe bağladı...umarım şu yasağı biter de spekler tekrardan agresif çıkarır...bu haliyle insanı bıktırıyor...datagate adam gibi hareket etmezsen seni terk edecem ona göre....:kahkah: sonrada kafanı duvarlara vurursun keko beni terk etti diye....
Kekom dayanamadım bugünde 15k çektim, 130k oldu, ama tırsmayada başladım, sanırım ben satmadan 24 lere gitmeyecek...ytd...
Fazla çekme dostum spek sonra hiç hareket ettirmez...bence artık başka hisse araştır...son bir kaç gündür iyicene sıktı...dün 6,22 direncinin geçileceğine çok inanmıştım..ama beni tam olarak hayal kırıklığına uğrattı...galiba artık sesiz olmakta fayda var...spek ne yapacaksa yapsın...
abiler kolay gelsin şu hisseye bi bakmanız mümkünmü crdfa 1,19 maliyetim.bu ara biraz hareketli çıksam hatamı ederim.