aynennnnn...aferin sanada...
Printable View
T.eşleşme: 8,40
eşleşme miktarı: 35 bin
eşleşmede kalan: bin
T.eşleşme: 8,24
eşleşme miktarı: 75 bin
eşleşmede kalan: +4bin
18:05
T.eşleşme: 8,25
eşleşme miktarı: 19 bin
eşleşmede kalan: 4 bin
Herkese iyi akşamlar. Güzel bir hafta olduğu kanaatindeyim. Önümüzdeki hafta yatay bir seyir izleme ihtimalimiz olduğunu düşünsemde bu yatay seyrin hafta başında gelecek bir atak ile 9,00 ile 9,50 bandı arasında gerçekleşmesi durumunda yükselişlerde indikatör ve osilatörlere takılmadan daha kısa sürede daha fazla yükseliş potansiyeli yakalayacaktır. Dardanel'in barındırdığı potansiyeli düşündüğümde bu ihtimali kuvvetli görmekteyim. Herkese hayırlı kazançlar diliyorum.
Çok haklısın kardeşim, o yüzden bilancoya kadar çok fazla kıpırdamadan beklemek gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Gözaltı pazarında daha önce işlem yapmayan arkadaşlar için stresli bir süreç olabilir ama kanımca çok fazla korku filmi izlemeyiz gibi geliyor
Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gıda sektörü iyi ama bu şirketin hala 300 milyona yakın finans borcu görünüyor. Ciro ve dönemsel karlılığa göre çok yüksek bir borç ve Bilançolarda özsermaye hala ekside. Bu koşullarda üst pazara çıkması zor görünüyor.
Belki maddi duran varlıkların yeniden değer artışları ve dönemsel faliyet karı zamanla özsermayeyi artıya gecirir.
Ama yüksek oranda bedelli sermaye ile ancak gözaltı pazarından çıkmayı hızlandırır. Borçlara bakınca bu da gerekli gibi. özermayeyi 1.00 nominal üstüne atamazsa bedelli ancak sermaye-azaltımı+ artımıyla ancak kabul görür sanırım.
sn.prometheus1 ben yukarıdaki yazımı 15 Nisan da paylaşmıştım. Habere göre şirketin öz sermayesi +85 milyon TL olmuş durumda. Ve Özetle 1 milyar ciro hedefi , covid 19 nedeniyle % 30 stihdam ve %50 üretimini artıran bir şirket var.
Sanırım bir süre dardaneli takipten uzak kaldınız. Son bilgiler bu şekilde.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Şirketin son kap haberindeki 61 milyonluk iskonto yansımasını da hesaba katarsak yaklaşık 200m bunun üzerine ilk çeyrek karlılığı da koyarsak 200m nunda altında bir eksi öz sermaye görebiliriz yaklaşı 22-23 milyon dolar civarı desek bahse varım 2021 2. ceyrekte artıya geçer :whistling: tabi yeniden deüerleme konusu var birde orada nasıl bir yol izlenecek izleyip göreceğiz. Zaten bu özsermayeden dolayı şu an bu fiyatlarda işlem görüyor ama unutmamak lazım ki borsa da beklenti satın alınır bence şirketin ciro ve karlılığına göre çok abartılacak bir sorun yok. aşağıdaki haberi okursan ne demek istediğimi şirketin neden bu durumlara düştüğünü daha iyi anlarsın diye düşünüyorum.
https://www.borsagundem.com/haber/da...itirdi/1277031
Gerek basında çıkan haberler gerek kap haberleri gerekse daha önceki bilançolara dair yaptığım incelemeler karşıma ilk çeyrek bilançosuna dair ilginç rakamlar çıkarıyor. İşin özü olumlu yönde çok değişik bir bilanço bilanço bekliyorum :yes:
Bedelli konusunda ise düşüncem :kahkah:
Evet çoktandır takip etmiyorum.
Şirket içine geri alınan gayrimenkuller ve bunların yeniden değerlenmesi yapılarak, güncel değerlerinin gelecek bilançolara gecmesi özsermayenin artıya gecirilmiş olması muhtemel.
Ama hala bir bedelli sermaye artırımı olasılığı var. Bu durumda eğer bir bedelli olursa 1.00 nominal değerden olur. Hem üst pazara gecişi hızlandırmak hemde finans borçları hafifletmek için bedelli gerekir diye düşünüyorum.
Mevcut finasal durunda ancak bedelli sermaye artılışıyla şirketin finansal durumu iyileştirilirse üst pazara çıkışı hızlanır. Yoksa başvurular spk dan dönebilir ve uzatmalara gidebilir.
Yanlış hatırlamıyorsam üst pazara geciş için bir başvuru geri döndümü ancak bir yıl sonra tekrar başvuru yapılabiliniyor.
Yıllık bilançoda görünen borç miktarı 300 milyona yakın, bu kadarını bu kadar kusa sürede özkaynaklardan ödenmiş olması çok zor. Patron şirkete borç vermiş olabilir mi veya bedelli için ön avans koymuş olabilir mi acaba?
ya da bu sirket satılıyor ? bu kadar hızlı degisimin bir sebebi olması lazım..
Niyazi Önen kadar kötü niyetli bir patron niye 3 sene erken borclarını öder ki ?
tamam insaat arsa geri alımı diyeceksiniz ama bu krizde insaat yapıp villa satmak kolay mı ?
bir bomba haber bekliyorum yoksa 8 senedir oldugu gibi beklemeye devam ..
YTDegildir..
Sn. Nezihi siz eskilerden siniz hatırladığım kadarıyla. Acaba o yıllarda patron Niyazi Önen borçların ödenmesi ne karşılık hisse geri alımı yapmış mıydı? Takaslar konusunda bir fikriniz var mıdır ?
Ben artık oğul Mehmet Önen in şirketi yavaş yavaş devraldigini ve yeni bir solukla level atlattığı kanaatindeyim.
Sayın nicomedia yanılmıyorsam 2016 bedelli yapıldı. N. Önen aldı. Bir nevi tahsisli gibi. Hisseler 1.20 - 130 iken 1.40 dan. Örneğin ben piyasada daha ucuz diye katılmamıştım.
1.ve 2.çeyrek hasılat toplam 750-850 milyon TL esas faaliyet kâr 300-370 milyon TL toplam borç 2019 esas 304 milyon TL bunu 104 milyon ticari borç (faaliyet borcu) yani 200 milyon borç geçen haftalarda banka borçları kapandı kârını borç ödemekle kapatıyor (para transferi yok)yıl sonu hasılat 2 milyar TL esas faaliyet kâr 600-750 milyon TL PD 2 milyar TL şuan 500 milyon olduğunu var sayalım (ema 8*5=40 tl) hedef fiyat ile portföyüme aldım (Kendime not tur yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz)
1. Ve 2. Çeyrek hasılat ciro rakamlarını nerden buldunuz daha açıklanmadı sanırım
Evet açıklanmadı.2019 yılı 2.çeyrek ciro toplamı 250 milyon Mehmet Önen satışların 3 kat arttığını kapasiteyi %50 arttığını söyledi %30 kapasite kullanımı %50 ye çıkmış oluyor.Ve bu corona hikayesinden ve sonra genel dardanel ürünlerinde en az %30 zam geldi kârlılık arttı.Ve birde ihraçat patladı diye düşünüyorum yurtiçi reklam bile yapmaz oldu çünkü siparişlere yetişemiyor birde pazarlama maliyeti çok düşeceğini tahmin ediyorum satıcılara iskonto oranlarında ciddi artılar elde edecek.Birde fabrika arazi geri alım dikkat ederseniz buna hiç girmedim ona da bir bakalım isterseniz 2019 yılında marka üzerinde ki ipotekli borç ödendi ve marka garantiye alındı 2020 yılı ilk 6 ayda fabrika arazileri üzerinde ki ipotekli borç ödendi bu çok önemli idi şirketin en büyük kamburu bu borçtu ve arazi alındı yeniden değerleme olacak tahmini 350 milyon civarı bir rakam olacağı kanatindeyim yani özsermaye 350-270=80 milyon artıya geçip kasım ayında gözaltından çıkıp Türkiye nin en değerli gıda şirketi olarak Avrupa ve dünyada çok kıymetli bir hâle geleceğini düşünüyorum birde Niyazi beyin 2016 yılında önümüzdeki 10 yılda dardanel markasını 2 milyar dolarlık bir şirket haline getireceklerine dair açıklamasını okuduğum da pek inanmıştım fakat şimdi bu rakamı 2 ile çarpacağız sanırım.Sabırla beklemek bize çok şey katacağını düşünüyorum.Hoşçakalın
umarım Mehmet oglan babası gibi yatırımcı düsmanı degildir.. sirketin harika cirolar yapması bir sey ama patronun bizle paylasmaması baska bir olumsuzluk..
Dardanel ürünlerini zararına Mr.No ve Dardania satıp paranın ana sirkete girmesini istemeyen, bankalara borclanırken Kücük yatırımcısını korumazken de aynı Niyaz Önen vardı..
İnsallah Dardanel büyük cirolar yapacak ama önemli olan tahtanın sahibi + Niyazi Önenin ne hedefledigi ?
herkes gibi ben de cift hane bekliyoruom ama daha gecenlerde yakalanmadı mı tahtada suni hareket yapan iki kişi?
YTD ..
Ben suni hareket istemiyorum zaten şirketle beraber büyümek önemli.Birde güven çok değerli bir olgudur ben dardanel markasına güveniyorum.Güven sorunu yaşayan arkadaşlar diğer hisselerde nasibini arayabilir.Şahsım adına pompalamada yapmıyorum bunu zaman gösterecek ya haklı çıkacağız yada yanılacağım.
Az önce markette dardanelin ev yapımı hazır yemek ürünlerini gördüm. (Sebzeli tavuk sote, pastırmalı kuru fasulye, kuru patlıcan dolması)☺️Balık harici gıda işine de girmiş inceden sanki. Ben ilk defa gördüm.
Bir dev küllerinden doğuyor 😀😐😆
Selamlar. Bir Çanakkale li olarak az bir hisse ile bende bir süredir yazıları takip ediyorum. İki kelam da ben yazayım dedim. Balık harici hazır yemek işi eskiden de vardı. Ama sanırım bu Suriye operasyonları sonrasında tekrar yoğun olarak üretildiğini ve piyasaya da sürüldüğünü düşünüyorum. Ayrıca Dardanel in kabuk değiştirdiğini bende düşünüyorum. Burda Niyazi Bey in oğlunun etkisininde olduğunu düşünmekteyim. Arazileri çok iyi biliyorum Çanakkale nin artık merkezi bir bölgesinde yer aldığını ve çok değerli olduğunu herkes bilir.Tabii şu an inşaat sektörü durdu ama değerini kaybetmeyecek bir bölge. Bir konu daha var yerel medyada Dardanel in arada işçi ilanlarını görmekteyim. Demek ki bu ortamda bile üretim hızlı devam ediyor bence. Hayırlı akşamlar.
Birde beni Dardanel de uzun vade yatırıma sevk eden en önemli faktörlerden biri imtiyazlı hissenin olmaması yani 53 milyon payın 27 milyonunu elinde bulunduran yönetime hakim olur.mevcut covit vakası tüm dünya da gıda endüstirisine olan ilgiyi zirveye taşımıştır Dardanel de oluşacak montanlı hasılat rakamları kısa zamanda yabancı yatırım fonlarının da ilgisini çekecektir yönetimi kaybetmeyi göze alamayacak Niyazi beyinde 27 milyon üstünde pay satma ihtimali yoktur ve oluşacak fiyatı düşünmek bile heyecanlandırıyor beni,belki inanmazsınız ama keşke hissemiz biraz daha düşsede daha fazla alım yapabilsem sonrası sadece sabretmek olacak.
Fabrikanın yanından geçerken bir bakayım dedim tırlar dolmuş yiğecek sevkiyata hazırlanıyor GÖZALTINDAN BİR HOLDİNG DOĞUYOR EVET BİR """"""HOLDİNG"""""" bunuda yazın bir kenara tüm ortaklara bol kazançlar
2 kisi daha yakalandı beter olsunlar brüt takas geldi zaten hic farketmez ama anlayamadigim herşey guzel giderken bunlara niye ihtiyac duyarsin aklim almıyor bir turlu yakin plan eslesme fotolari almaya devam
Önder Tavukçuoğlunun Twitter'daki açıklaması; adam yoğurdum ekşi demiyor :cool:
Bu arada bu konu ile kendimi @spkgovtr ya ihbar ediyorum. hesaplarım incelensin . Nokta. Teşekkürler.
https://kap.org.tr/tr/Bildirim/841227 #dardl hissesi ile ilgili olarak aldığım ama satmadığım bir hisse için açığa alış yada satış birde brüt takas uygulaması gelmiş şahsıma. Anlamadığım bu hissede açığa satış yada kredili işlem yok ! Zaten ben aldım 8 aydır tutuyorum .
Sayın volkan izmir
Aksam üstü kap düşen haberle ilgili düsünceleriniz nelerdir hisse olumlu olumsuz cok yorum var hisse üstündeki baskı kalkar gibi algiliyorum bu durumu siz nedersiniz
Bence aile tahtayı baskılayip hisseleri toplayacak çünkü yakın zaman ipotekli idi payları ve çok mal kaptırdılar sabahki yorumum çok önemli bence piyasanın bunu fark ettiğini anlayınca alel acele tedbir ve önder beye ceza talebinde bulundular vazgeçmeyecekler bizde vazgeçmeyecegiz
frigoya da dikkat 2 den 15.30 olmuş
netaş 13 liradan aldım, 35 den sattım, 40 dan aldım 50 falan olmuştu, dedik ki 80 olur, anında şikayet ettiler, SPK çağırdı, gittik ifade verdik, hesaplara baktılar işlem yapmadılar, sonra soğuttular bizi senetten. O rakamlarda satmıştım, senet 302 liraya gitti.
Valla Tuncay da o zaman beraber yazardık Netaş'da, şimdi yazıyı okudum ve üzüldüm, Ky nın yanında olanları karalamaya çalışıyorlar, Dardanel de bunlar varsa yarın bende incelerim ve az az yatırım yapmaya başlarım. 10 küsür yıl önce bunlar aynen netaş da yaşandı ve biz sadece izledik.
Ondanda almıştır.[emoji848]
Redmi 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
muhtemelen gözaltı pazarından çıkınca satacaktı[emoji848]
Redmi 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fiyat 1 ile 1.5 arasında bazı kurumlardan yoğun alımlar oldu alan malum kişi şüphesiz kötüledi topladı sonra haber akışı ile yükseliş vs petkm den ceza yiyen kişi nasıl ceza aldıysa malum kişi de yemeli ısrarla vatan millet diyenlere temkinli yaklaşmalı
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.