desktek olan 2,02 şuan direnç olmuş gibi. gecerse yukarıdaki ilk etapta 2,25 sonrasında 2,45 deneyebilir.Macd de kesişimde mevcut. amatörce cizilmiştir.yanlışın varsa düzeltene bie teşekkür borcum olur.
http://i.hizliresim.com/4Pj5AL.png
Printable View
desktek olan 2,02 şuan direnç olmuş gibi. gecerse yukarıdaki ilk etapta 2,25 sonrasında 2,45 deneyebilir.Macd de kesişimde mevcut. amatörce cizilmiştir.yanlışın varsa düzeltene bie teşekkür borcum olur.
http://i.hizliresim.com/4Pj5AL.png
Sacro hocam deva icin teknik ve ilerisi icin ne dersiniz kisa bir gorus alabilirmiyim,tesekkurler
HTC One_M8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BİST30 endeks grafiğini analiz ederken yanlış fiyatlama olduğunu ne kadar biliyorsunuz?
BİST30 yakın vadeli sözleşme, fark ettiyseniz, son bir kaç gündür BİST30 spot endeksin üzerinde işlem görmeye başladı. Öncelikle bu durumun beklenti ile değil matematik etki ile oluşmakta olduğunu baştan yazayım da gereksiz spekülasyone mahal kalmasın. Zira 22 marttan bu yana Tupraş, İş Bankası, Ereğli, Akbank gibi şirketlerin endeks üzerinde 1600 puana yakın etki yaratacak bir temettü matematiği oluştu.
Spot BİST30 endeks 1600 puana yakın değer kaybetmiş hali ile şu anda 108.300 seviyesinde hareket ediyor. Bu 4 şirketin yanı sıra 22 marttan bu yana temettü veren diğer 7 şirketin de BİST30 endekse etkisini eklersek toplamda 2000 puana yakın bir etki yaratıldğı görülecektir. Yani BİST30 spot endeks bu temettüler ödenmeseydi şu anda 108,300 civarında değil, 110,300 seviyesi civarında olacaktı.
Evet doğru okudunuz, BİST30 spot endeks şu anda aslında 110,300 seviyesi civarındadır. Ancak temettü etkisi nedeniyle 2000 puana yakın düştüğünden ve data sağlayıcı şirketlerin grafiklerinde bu düzeltme yapılmadığından sizler BİST30 endeksi düşmüş olarak görüyorsunuz. Oysa Akbank ile BİST30 şirketlerinde temettülerin ödenmeye başlamadan bir gün önce, 21 mart tarihinde, BİST30 spot endeks günü 111.204 seviyesinden kapatmıştı.
Yanlış görmüyorsunuz. Sonuç doğru; BİST30 spot endeks aslında 21 mart gününden bugüne sadece 904 puan gerçek değer kaybı yaşamış. Sadece 904 puan. 21 mart tarihinde görülen en yüksek seviye olan 112.437 seviyesine göre aslında sadece 2100 puan civarında düşmüş.
Sonuç olarak demeye çalıştığım şu; elimizdeki grafiklerin temettülere göre düzeltilmesi gerektiğini neredeyse yıllardır yazıyorum. Bu çağrımı ne data sağlayıcı firmalar ne de teknik analistler duyuyor. Oysa temettü verildiğinde endekste geçmişe dönük o oranda düzeltme yapılsa gerçek fiyat verileri ile teknik analiz yapılabilecek. Çünkü hepimiz biliyoruz ki 2000 puan düşüş tüm hareketli ortalamaları ve indikatörleri bozar. Ancak gerçekte böyle bir düşüş yok ki...
Ben yine de sesleneyim, belki bu sefer duyan olur:
ARKADAŞLAR YANLIŞ FİYATLAMA ÜZERİNE GRAFİK YAPIYORSUNUZ...
Nuri Sevgen kardesimiz dogru soylemis,... Bunun Bist 100 e de etkisi oluyormu? Yorumlayacak arkadas varmi acaba,....
2,05 geçilip üzerinde kapanmadan olumsuz. Aşşağıda 1,88 ve özellikle 1,83 kırılmamalı yoksa eldeki tüm prinçden olursunuz. Çok dikkatli olunmalı. İndikatörler her defasında dip yapıyor fakat tepki çok az kalıyor. Çok iyi bir haber lazım. Yabancılar hisseden ciddi anlamda çıkıyor. Günlük ortalamalar dikkate alınmalı. Ya rezil eder yada vezir... http://i.hizliresim.com/r30aMz.png
Muhterem Dostlar ve Sacro Hocam,
Hepinize saglik, afiyet ve hayirli & bereketli kazanclar diliyorum. Yukaridki cevaba bir fikra (anektod) ilke cevap vereyim. Hirsizin birisi, bir gun elinde bir demir testere, bir dukkanin camindaki demirleri kesiyormus. Bu arada etraftaki komsular gormus ve gelip sormuslar:
-Sen ne yapiyosun burada?
-Keman caliyorum.
-"Peki bu kemanin sesi nicin cikmiyor?" diye sormuslar.
-"Bunun sesi yarin cikacak" demis.
Diyecegim odur ki, aslinda Sacro Hocam icin:
https://www.youtube.com/watch?v=WR9opRlI8dk
Lakin, benim fikirlerimde de herhangi bri degisiklik yok. Bazen borsalar oncu olur, bazen gecikir, bazen manipule edilir vs. Ama eninde sonunda, su akar yolunu bulur.
Bagdat caddesindeki va AVM lerdeki kiralik, satilik dukkan ilanlarina bakarsaniz, belki birgun baska bir dostumuz da bu videoyu bizim icin paylasir, kimbilir!!! :kahkah: :kahkah: :kahkah:
Sacro Hocam, eski fikirlerimde milim sapma olmadigi gibi, ikiyle, ucle carptim beklentimi. Cok az kaldi, bekleyin, goreceksiniz.... :)
Selam ve muhabbetlerimle,
freesky
Gunaydin.
Hafta sonu hic biseye bakamadim.
Bu aralar cok tembelim... :)
Eyy garanti sen napıyorsun ya :)
Sayın freesky, 70 binden 90 bine olan yükselişi öngöremeyip kaçırdıktan sonra krizi bile bilseniz adam haklı denemez.
Roubini de sürekli kriz çıkacak diyordu. Birgün tuttu adama kahin dediler ama speklere göre hala fakir[emoji1]
Elbet birgün kriz olacaktır. 2010 yılından beri herkes bekliyor ve söylüyor.
Bu süreçte Sacro hocamız gibi kriz için daha vakit olduğunu düşünenler belli stoplar koyarak yatırıma devam ettiler ve hissede sabredenler en az %300 400 karlar ettiler.
Bu karı yakalayanlar krize bile yakalansa zarar etmez artık. Ki belli bir düşüş sonrası stoplar çekilir kenara.
Bu kazançlı günleri korkup kaçıranlar da krizin dibini de hiçbir zaman bulamaz. Diplerden de alım yapamaz hep daha dip bekler sonra hisseler yine kaçar gider.
Bende 2011 öncesi sizin gibi düşünüyordum. 2009 ve 2011 arası öyle hisseler kaçırdım ki stop lu yatırım daha mantıklı gelmeye başladı.
Tabi bunlarda benim şahsi görüşlerimdir.
Ytd
Kedidir o kedi veya songünlerin modası jöle dir o jöle:kahkah:
bol kazançlar.
CIMSA hikaye, tiyo,temel, teknik yorumlarınızı alabilirmiyim...
Sacro senin cisim teyetmi geçti yoksa şuanda ki hareket çöldeki serapmı:)
İlerliyen günlerde anlarız.
Nolcak bu borsanın hali :D
Bu şortçuları tam anlamı ile batırmadan bu yükseliş bitmez :D
Sacro hocam hatırlarsan 3.00 liralardan kront konuşmuştuk hisse beşe katlamış
Merhaba sacrosanct sizin yorumunuzla aldım hala da taşıyorum allah sizden razı olsun
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
merhaba arkadaşlar şahsi düşüncem endeks tarihi zirveleri kırıp o zirveler artık güçlü destek olmalı diye düşünüyorum.hayırlısı bekleyip göreceğiz. ytd.
Bu dünyada ben kadar bahtsız Bedevi varmdır acaba çok merak ediyorum elimde su An 4 tane kağıt var ve hepsi endekse rağmen hala eksi ben böyle sansada borsayada ......
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kardes geçen çok fazla değil grafik paylaştığım finans bank almıştım 5.4 tan 750 lot nugyo var o penguen zaten başlı başına 3 aydır elimde 2.07 maliyetle birde İpek aldık salaklığımıza grafik çizip biride mi tutmaz şansızlığıma bu kadarıda diyorum sinirden
Senin kağıtlar endekste ters kağıtlar.
Mesela penguen borsa aşağı kırsaydı emin ol 2.50 lere trend yapardı. Keza ipekte öyle.
Finans zaten başlı başına değişik bir kağıt.
Arkadaşın dediği gibi sen en iyisi ekranı kapat.
Borsadaki yükseliş genele yayılırsa seninkilerde mayısa doğru trend yapabilirler.
Eyvallah üstat sen yorum yaptın umarım yükselir bekleye bekleye ağaç olduk giden kağıtları kaçırdık senin dediğin Petkim'e hepsini bağlamış olsaydık şimdiye ekran bakmazdım zaten [emoji57]
kaç zamandır gözümüze baka baka bist30 lar gidiyor
hala macera peşinde koşuyoruz
haklı çıkmak mı önemli para kazanmak mı :)
sacroyu takip et , tek sen haksız çık ama portföyün artsın
nugyo mu :D al benden de o kadar:whistling:
Şu bankalarda bi tane devre kesici göreydik iyidi ya :kahkah:
Degerli arkadaslar, ISDMR i takip ediyorum ve tam karar veremedim.Kisada olsa, bilginiz dahilinde ise, bir zahmet analiz.
Tesekkur ederim.
Sn. Sacrosanct,
Takibinizde değil sanıyorum ama eğer vaktiniz olursa YAZICI hakkında kısa bir değerlendirme yapabilir misiniz?
Saygılar...
Hektaş iyi gitti... Kağıda bi türlü giremedik diğerinden çıkıp...(
Sn Talebe,
20 bin puanli cikisi cok onemsiyorsunuz siz. Herkes ayni kagitlarda, ayni miktarlarda para kazanmiyor. Dah a70 bin endeksine bile gelememis dunya kadar kagitr var piyasada ve bu arada dolares ikiye katlandi. Sacro Hocayla birlikte ben de alim satim yapiyorumn arada, kimsenin kactigi goctugu yok yani.
Sizin yorumunuz bence cok erken olmus, ve de cok iddiali. "Adam hakli Beyler" diyen cok kisi cikacaktir, emin olabilirsiniz. Cunku en tepeden mallaniyor bircok comez. Borsanin uzaya gidecegi hayalerini kuruyor. Dolar bazinda kac kisi ne kazanmis bir sorun etrafa. Borsa demek sadece bu topik demek degilk ki. Keske herkes kazansa, ama malesef oyle olmuyor bu isler.
Iddiali laf etmekten hep cekinmisimdir. Cunku bu alemde "olmaz" diye bir kavram yok. Bunu tecrubeyle cok iyi ogrendik..Ama en buyuk iddiam, illa da olacaksa, bu rakamlar bu ekonomiyi yansitmiyor. Gun gelir, sapka duser, kel gorunur.
Siz demek ki bu surecte 300-400% kar ettiniz, ben o kadar kar edemedim. Ama Rabbim ne verirse coik sukur diyoruz. Sizi tebrik ederim, insallah keyif ve huzur icerisinde harcamak nasip olur sevdiklerinizle birlikte.
Saglik ve esenlik dileklerimle,
freesky
PS: Sacro Hocam en fazla 10% kaybeder ve stop loss koyar cikar. Ama stop loss koyamayan bir suru yatirimci batiyor malesef..Sizin yorumunuza cok saygi duymakla beraber, biraz tecrube eksikliginioz oldugunu dusunuyorum. Belki zamanla fikriniz degisir yada benimki degisir. :)
Karel iyi kapattı hocam bugün.. düzeltme bitti mi sizce artık?
Sayın freesky detaylı yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim.
Birkaç düzeltme yapayım.
Ben de çok iddialı konuşan biri değilimdir. Gelecekle ilgili de bir hedef vermedim. Sadece kriz gelecek diye borsanın 20 puanlık yükselişini kaçırmak da doğru değil demek istedim.
Benim alıp sattığım egpro, kutpo, orge, kront gibi senetler %300 yaptı ben yapamadım malesef. Acemiyiz dediğiniz gibi.
Yapanı bende tebrik ederim.
Son 3 ayda bile isctr %40 yaptı. Bunu da öngören sacro hocayı tebrik ediyorum.
Borsanın ederinin üzerinde olma konusunda haklı da olabilirsiniz. Ancak her hisse için buna katılmıyorum. Karlılık bakımından hala potansiyeli olan şirketler var.
Ayrıca bizi pahalı dersek birçok dış ülkelerin borsaları balon durumundalar şuanda.
İç sıkıntılardan dolayı abartı bir yükseliş yapmadık. Dolar bazında hiç yapmadık. Bunları da göz önüne almak lazım.
Ben kendimi acemi görüyorum. Kriz beklemek yerine stop koyarak yatırma devam etmenin çok daha karlı ve mantıklı olduğunu düşünüyorum.
9 yıldır kriz olmadı. Ve kriz olacak diye 9 yıldır izlemek hiç doğru değil.
Söylemek istediklerim bunlardı.
Tüm yatırımcılara bol kazançlar dilerim.
Muhterem Dostlar,
Borsada stop loss koyma isini cok hafife almayin. "Bunca senedir kac tane senede stop koyup da alttan geri aldin?" diye sorsaniz belki bir elin parmaklarini gecmez. Cok inanmadigim senetlerden uzak durmaya calismamin bir sebebi de budur. Adam gibi senetlerde bir sekilde kar edersiniz eger borc-harc ve krediyle islem yapmiyorsaniz. Hatta, ne kadar bneklerseniz bekleyin, beklediginiz surenin de karsiligini alirsiniz. Ama, adam gibi senetlerde.
Hicbir hisse grafigi direk dusmez yada cikmaz. Aralarda yuzlerce inis-cikis dalgasi olur uzun vadeli grafiklerde. Hal boyle olunca da, stoploss koymak o kadar kolay olmayablir. Maddi acidan 10% kaybi goze almak kolaydir. Ama icinizde biryerde hep "Ya ben satinca geri donerse" hissi mevcuttur. Sonra senet dusmeye devam eder, siZ de dustukce seyredersiniz...En sonunda da, "zaten yeterince dustu. Bu saatten sonra bu fiyatlardan senet satilmaz" der, UV li yatirimci olur cikarsiniz...:party: :party:
Belki de sadece bana oyle geliyordur. Kalan herkes ustaddir, kimbilir... :)
Vesselam,
freesky
s.a iyi akşamlar cümletten freksy de gelmiş :wave: kuzu sözünü tut :kmk:
hektaşın yıllık rutin hareketler zinciri bunlar. pd olarak 2016 karı zaten 4,50 ye kadar taşıyabilir diye düşünmüştüm. Ancak 2017 karı 2016 dan da yukarı gelecekse 5 tl hayal değil yakın bir hedef olur.Öte yandan hissenin üzerinde halen 32 krş temettüsü olduğunu da yazalım :)