Onu tam çözemedim valla.
Printable View
Ben malı azaltıp banka aldım biraz da sepeti genişletelim arkadaş halka arz veya bedelsiz onayına kadar süründürecek gibi. 240 seviyelerinden tekrar alıma başlarım.
gerçekten de bankalar ne zaman yükselse bize rahat vermiyor. Ağustos-eylül gibi aynı şey olmuştu o dönemde sürekli eksi yakıyorduk, aslında sonrasında yapacağımız ralli için para hazırlıyorlarmış haberimiz yokmuş :)
sermaye sektör sektör geziyor...bankalar ve bist 30 doyuma ulaştığında oradan çıkıp başka bir sektöre geçecekler...dünyanın durgunluğa girdiği bir dönemde enerji sektörü haberleri ile bilançoları ile çok dinamik...bence tekrardan gelecekler..o vakte kadar da bizim sektör yeterince dinlenmiş olacaktır..
cok sanmiyorum, bence butun hareket sunnii, ayni bankanin istanbul subesi-izmire-, izmir-ankara-adanaya sonra hepsi bahcivana (KY) yoksa cok sacma hareketler, bizim hisseler ozellikle baskilaniyor ERCB,GESAN<KONTR,SMART hepsi ekside ama onun disinda , butun endeks yem-yesil ,
bu ne lahana bu ne tursusu ?
Varlik fonu dan supheleniyorum
neyse ben az once gesanda gene ekleme yaptim 20K 263ten
sabahta ercb -6 dan ekleme yaptim, sonra tavana gitti :evil:
06/12/2022 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapmış olduğumuz bildirimde şirketimiz %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş.'nin, Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. 12. Bölge Müdürlüğü/GAZİANTEP tarafından 06/12/2022 tarihinde gerçekleştirilen ‘'İTM-12/11 ŞANLIURFA OSB TM TEVSİATI YAPIM İŞİ'' konulu ihaleye girdiği ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olduğu bildirilmişti.
Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. 12. Bölge Müdürlüğü/GAZİANTEP, 19/12/2022 tarihinde işin Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş. uhdesinde kaldığına dair kesinleşen kararı bildirmiştir.
İşin bedeli 78.813.250, -TL'dir. (Yetmişsekizmilyonsekizyüzonüçbinikiyüzelli, Türk Lirası)
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
2000 lot sattım düşerse alırım giderse elimde 4000 lot var, psikolojik olarak rahatladım. Artık bi müddet ekran bakmam gesanda. Hayırlısı olsun.
Tahtacı rahat mal çıksın diye ihale kesinleşmesini de kullandılar... Başka ..
Bu sefer kontra ayak uydurmadı. Kafasına göre takılıyor.
Bana da aynısını yapıyor diye -hele de Cuma taban yemişken-kaç zamandir gözüme kestirdiğim Alfas'a gectim yüklüce.
Taban aksami (güya) şansıma 10 milyn dolarlik iş iliskisi KAP'ı attilar.
Hadi bakalim kaç gün tavan olur v.s geyikleri derken
Sabah +%6 ile açıp aksam -%7.5 ile kapattı.😇
Yuri Bey .Foruma bekleniyorsunuz.Bir an önce gelin lütfen..:-)
Seans içi her haberi ele verme amaçlı kullanıyor. Güven sarsıcı. Gerçi bunu dedik diye iki yalaka bize yazma deme terbiyezligini gostermisti
Bıst 50 endeksi (2023 1. çeyrek)
alınacak paylar
1 aghol anadolu grubu holdıng
2 kontr kontrolmatık teknolojı
3 smrtg smart gunes enerjısı tek.
çıkarılacak paylar
1 enkaı enka ınsaat
2 ıpeke ıpek dogal enerjı
3 ttrak turk traktor
yedek paylar
1 gesan gırısım elektrık sanayı
2 vesbe vestel beyaz esya
3 ulker ulker bıskuvı
Arkadaşlar kredili işlem yasağı ne zaman bitiyor
yedekte kalmamızın sebebi tamamen 1.5 ay kredili yasagından ve brüt takastan yoksa yedekte kalmazdık.. yedeklikte olumludur artık pozitife dönse biraz şu olumsuz havayı atsak üzerimizden iyi olur..
Endeksin yüzde 10 arttığı dönemde yüzde 7 düşmek de yakışmadı gesancim.
doğrudur akşam bende okudum...elimde bulunan bu iki hissede de güzel gelişmeler var...teknosada da yerliler satıyor ama yatırım fonları tüm satışları karşılıyor...çok agresif topluyor yatırım fonları...nedeni ileride ortaya çıkacaktır...ben az çok tahmin ediyorum..
SPK'dan 31 Aralık öncesi bir yeni yıl hediyesi gelir mi acaba ? :wu:
Hayret bisey, hisse saban olmadan acildi :) hatta artida acti :evil:
alisik degiliz , gune olumlu baslamaya :kahkah:
smrtg de artılı...sanki sektörde düzeltme bitti gibi..
tabi bist30 un bu gün düzeltme isteğinde olması bizim sektörün güçlü durmasına neden oluyor...onlar tekrar yukarı yönelirse ?? biz tekrardan olumsuz etkilenebiliriz..
İngiltere ve Hong Konkta elektrik mi kesik. Eyç es bisi görünmez oldu
https://sputniknews.com.tr/20221220/...0185.html?s=08
Türkiye'de güneşten elektrik üretim maliyetinin gaza göre yüzde 50 daha düşük olduğu belirtiliyor. Türkiyede şu anda güneş ve kara rüzgar santralinin megavatsaat maliyeti sırasıyla 64 ve 44 dolar olarak hesaplanırken, bu rakam doğal gaz kaynaklı üretimde megavatsaat başı 128 dolara karşılık geliyor.
geçmişte ges ler çok pahalı idi ama teknoloji geliştikçe maliyetler çok düştü....bir ges santrali geçmişte kendini 10 yılda amorti ederken son zamanlarda bu süre 3-5 yıla düştü...ülkemiz için de zaruri hale geliyor...bütçe açığımızın en büyük nedeni petrol ve doğal gaz gibi enerji giderleridir...
europowerin arzı ile gesan çok iskontolu kalacaktır...umuyorum ki gesan da europower ile birlikte çıkışa geçer..
oransal dagıtım talebe göre 60 milyon lot arz edecekler 50 kat talep gelse 100/50 % 2 verirler en fazla bence talep ettiğin tutarın ytd
Arz fiyatı belli olsun daha net hesaplar yapabiliriz. Ancak, tahmininiz kadar bile gelmeyebilir. Ben %1 bekliyorum. O kadar çok reklam yapıldı ve Alfas o kadar değerlendi ki 750.000 küçük yatırımcıdan talep gelmesini bekliyorum. Bireysele ayrılan kısmın toplam TL bedeli ortaya çıkınca tekrar bir tahmin yaparız üstad.