Ruh hastası Google'a BBF fon nedir diye yazdığınızda sizinle alay eder gibi NNF fon göstereyim diyor başka bir şey demiyor. Nihayet allem ettim kallem ettim ne olduğunu buldum.
Printable View
Ruh hastası Google'a BBF fon nedir diye yazdığınızda sizinle alay eder gibi NNF fon göstereyim diyor başka bir şey demiyor. Nihayet allem ettim kallem ettim ne olduğunu buldum.
setebir'in yöneticisi twitterda motivasyon vidyoları , özlü sözler falan margarinliyor... eyvaaaahhh işimiz iş :kahkah:
:D
Değer verdiğim bi başka fon yöneticisi, geçenlerde twitter'da patron satışı yapılan bi hisse için 'ben nerden bilebilirdim' dedi.
Abicim bilemezdin anlıyorum tabi ama, 3 farklı fon ile yüklü girdiğin hissede patron taifesinden bu kadar uzak da olmayın be bi zahmet.
Aracı kurumda çalışan varsa daha iyi bilir, yüklü hacimli müşteri aracı kurum üzerinden bile patronu darlar, darlatır, sorar eder.
Nee bileyim yaaaaawww, neyse...
https://invst.ly/12mj0d
XU100 HAFTALIK
Meraklı gençlere koymaya devam ediyoruz grafiği öğrenecekler inşallah...
Değerli arkadaşlar OJT fonunu yılbaşına kadar alanlar stopajdan muafmıdır?Bir yıl tutmak üzere Almayı düşünüyorum.Bu fon hakkında olumlu olumsuz düşünceleriniz benim için değerli olacaktır.
Stopajdan muaf
Agirlik nasdaq teknoloji etf leri barindiriyor
4/1 oraninda da yerli tarafta pozisyon aliyor
*yabanci tarafta su an bu endeksler zirvelerini test ediyor
Genel konsept olarak gayet olumlu muadiller de stopaj var bu fonda yok ancak zamansallik olarak dogru mudur yanlis midir buna siz karar vereceksiniz
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba, iş bankası yatırım fonları maliyet hesabında bir yanlışlık veya çakallık olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta bir yatırım fonunun tamamına satış ve hemen ertesinde bir miktar alış emri verdim. Daha sonra alış ve satışlar gerçekleşti. Bildiğiniz gibi alış işlemleri satıştan daha önce gerçekleşiyor. Sonrasında portföyüme baktığımda maliyeti sattığım fonlar ile yeni aldığım fonların ağırlıklı ortalaması olarak gösterdiğini fark ettim. FİFO kullanılması gerekmiyor mu? Bu durumda ortada bir kazanç yokken kazanç gösteriyor ve dolayısıyla stopaj çıkıyor. Yani 2 kere stopaj ödemiş gibi oluyorum Bu durumu nasıl düzelttirebilirim?
alış satışlarda fifo kullanılır da sizin ekranda gördüğünüz maliyetler alımların ortalama maliyetidir... şayet sistemde satışınız tam sıfırlanmadan yeni alım da hesaplandı ise o şekilde olur. prensip olarak overall 'a bakılır. sistemde fifo maliyeti göremezsiniz. iş bankasından mı işlem yapıyordunuz fon alışları
fifo kullanmak zorundalar zaten üstad !
üstad, satarken son maliyetten hesaplamaz ! ilk girenden başlar hesaplamaya FIFO rules !
alışlar tarih sırasına göre : 100 adet 1,30 / 130 adet 1,29 / 99 adet 1,25 / 87 adet 1,23 / 280 adet 1,22 olsun ...
diyelim 1.44 den 179 adet sattınız... bunun 100 adedinin maliyeti 1, 30 dur 79 adedinin maliyeti de 1,29 dur .. ona göre stopajı keser FIFO budur !
siz banganın ekranındaki maliyetlere kara falan takılmayın.
fifo işlemleri için maliyet sekmeleri kaale alınmaz bu borsada da böyledir. orada alışların ortalama maliyetleri yazılır ve al sat tekrar al yapılınca oradaki maliyet gerçeği yansıtmaz !
üstad ilk önce alımların ağırlıklı ortalaması , ilk giren ilk çıkar , iki tarih arası gerçekleşen işlemler , net tutar , net tutar kısmındaki bakiyenin önünde eksi yazması ne demek bunları iyice çalışın . basit muhasebe kurallarını iyicene bilin... ayriyetten bu işlerde bir de denetim vardır. hatalı işlemler denetime takılır bir zaman sonra hatalı işlemler sebei ile ya hesabınıza para yatırılır ya da sizden para talep edilir... kap'taki duyurular kısmını iyi takip edin ...
Dediğiniz konularda bilgim var ancak zaten banka bu bilgilerin hepsini sağlamıyor. FIFO uygulanıyorsa sorun yok, tek işlemde aldığım fonların hepsini sattım ve bir miktar geri aldım %40 vergi söylentilerinden dolayı kârı sıfırlamak amaçlı. Ancak bankada maliyeti hesaplarken eskilerle ortalama alındığını görünce tedirgin oldum. Belki az bir fon satıp deneyebilirim kârı nasıl hesaplayacağını.
Re-pie kardeşler ikisi de +0,07%
RPD çok bozdu ya
ben de bu akşamki fed kararına bistin vereceği tepkiyi bekliyorum. dünyada bu ayın en önemli verisi. indirime dair en ufak sinyal gelirse biste ciddi yabancı girişine neden olabilir. olmadı en geç cuma ben de vedalaşırım. malum re-pie fonları faiz unsurları da taşıyor haftasonu faizimizi bari alalım.
Geçen hafta AFT satışı vermiştim temiz %2 dayak yedik..böyle durumlarda napıyoruz? krizi fırsata çeviriyoruz: ) boşa çıkan parayla bugün ful DVT alım girdim. gayet güzel yönetilen bir fon, her dönem getirisi AFT'nin üstünde. bu akşam terso karar çok az ihtimal ama kötü birşey olursa cuma zarar keseriz yapacak birşey yok. aslında normalde yarın karara göre alım düşünüyordum ama ben alana kadar %5-6'yı bulabilecek bir getiriyi kaybetmeyi göze alamadım.
Bunun sebebi DVT'nin Türk hisselerine de yatırım yapması olabilir mi? Bizim borsa yurtdışı borsalara göre bayağı ir uçuyordu iki aya kadar. Gerçi muadillerine de fark atmış.
Deniz Yatırımın bütün fonları iyi gidiyor şu anda. Her bir yatırım kuruluşunun özellikle bankaların böyle dönemleri oluyor. Bir ara Garanti ve Yapı Kredi'nin fonları çok iyiydi. Simdi alçak uçuştalar. Bir dönem Ak Yatırım sürünüyordu. Sonra Ziraat uçtu gitti. Şimdi Ak Yatırım eskisine göre daha iyi performans gösteriyor. Fintech fonu bir ayda %20 getirmiş mesela.
Galiba parlak bir iki yönetici tüm yatırım şirketinin ruhunu değiştiriyor. Ama piyasada yeterli sayıda parlak yönetici yok anlaşılan. Onlar ayrıldı mı sıradanlaşıyor fonlar.
Tesekkürler bundan sonra oradan da bakayım. Normalde Google arama kutusuna fonun (veya hissenin) koduyla beraber fonun/ hissenin ilk harfini yazar yazmaz karşınıza çıkarırdı, herhalde BBF henüz yeni bir fon olduğu için mi nedir kayıtlarına girmedi nasılsa (pek öyle bir şey düşünemiyorum gerçi).
BIH (A1 Portföy Hisse fonu) ilk çıktığında biraz alabildim sonra fon adedi yetersiz miktar diye bir uyarı vermeye başladı. İlk defa gördüğümden bekledim derken üç gün arka arkaya aynı uyarı. Aradım A1 Portföy'ü; sınırlı sayıda pay çıkarmışlar. artık hisse yoğun fonlarda trend buymuş, örnek olarak da Ak Portföy'ün Büyüyen Şirketler hissesini söyledi. O da böyle bir fonmuş. Yönetim Kurulu kararıymış. Amaç payların daha çabuk satılıp popüler göstermekmiş vb gibi şeyler söyledi adam. İkinci hisse fonumuz böyle olmayacak, ondan alabilirsiniz dedi.
Daha anca geçen gün biraz daha bulabildim; diğer günler azimle deniyorum hep aynı bildirim.
Tefas sayfasına göre 99 milyonun üstünde pay var. Nasıl hepsi birden satılabiliyor orasını da anlamış değilim.
HDA - HEDEF PORTFÖY DÖRDÜNCÜ İSTATİSTİKSEL ARBİTRAJ HİSSE SENEDİ SERBEST (TL) FON (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
bu fon sanki her kosulda vadeli mevduat veya ppf leri gecer gibi bir grafiği var.
kesin garantili kazanc icin bu fonda bulunmak mantıklı mı sizce?
galiba tek aylık performans yıllık 55-60 kazanca denk
valla hocam son bir haftada hem bist, hem de dvt'nin tabi olduğu bist teknoloji endeksi düştüğü halde aft'yi yenmiş. aylık, 6 aylık, yıllık da her şekilde yenmiş. biz girince terso yapmaz heralde..
ben fonu kimin yönettiği veya ne komisyon kestiği gibi detayları önemsemiyorum pek, muadillerden iyi kazandırsın da isterse yarısını cebine atsın kafasındayım ama aslında takipte fayda var. ben fon seçiminde belli bir süre, belki 3 ay kadar sadakate inanıyorum ama yılların tecrübesi daha fazla uzatmanın anlamı olmadığını söylüyor. bir de misal dapgm vakası gibi aşırı saçma hareketler de ara verme zilidir. her hıyarım büyük diyene değil ama hıyarı büyük olana tuzu alıp koşacaksın mantelitesindeyim: ))
Bugünkü satışlar bistten seçime kadar bir halt olamayacağını gösterdi , 2 aydir coşan ABD borsaları faiz kararını fiyatlarken BIST acuklamami bekleyecek
aft'de devam ediyorsun bist tarafında faize geçtin. o zaman fed kararının olumlu olacağını ama bisti olumlu etkilemeyeceğini düşünüyorsun. görelim. 7300 bistte majör destek seviyesi. ben de hisse yoğun fonlara geçmek için 6000 bekliyorum ama 2019 yılında değiliz artık, borsaya hayatında ilk kez giren, bu işin b'sinden anlamayan, her düşüşü değerlendiren, gerekirse evini arabasını satıp yatıran ve batarak intihar etmekte sakınca görmeyen gözüdönmüş bi kitle var. 7300'den aşağı gitmesine izin vermiyorlarki..seçil erzan vakasına baksana..para verirken makbuz bile almaya gerek duymayan bazı milyonerler şimdi garsonluk yapıyor..
Bist yabancı girişi lazım , sanayi hisselerine , yerli ler çilki çıkmış halka arzlara girip çıkıyor , 7300 seviyesine düşer ,çıkar ama yon istikrarlı yukarı olmassa biz kazanamayiz , hisse bazında takip edip.al-sat yapan ancak para kazanır.
ABD piyasaları 5,5 faizi normal bir seviye kabul ettiklerini borsaları söylüyor...
Bize %40 faiz çok fazla geldi...Bizim borsa da öyle söylüyor...
Nedenlerini aşağıda yazdım...Kasasında para olanlar gelecek yılın yıldızları olacak....
Bizde ise %40 faizle şirketler borçlanacakta para kazanacak , bedava paraya alışmış şirketler (zombiler) bu faiz seviyesinde birçoğu batma riski taşıyor...Kasasında para dolu şirketler bundan sonra borsanın yıldızı olacak ama fonlar dahil çoğu bu zombi şirketleri portföyünde taşıyor...Mal değişimi falan ancak 12 aylığı görünce gerçekleşir...
AOY'culara cuma günü börek var: ) usd getirisiyle +%8'i bulabilir.