Sayfa 198/736 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 1,577 - 1,584 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    üstad ilk önce alımların ağırlıklı ortalaması , ilk giren ilk çıkar , iki tarih arası gerçekleşen işlemler , net tutar , net tutar kısmındaki bakiyenin önünde eksi yazması ne demek bunları iyice çalışın . basit muhasebe kurallarını iyicene bilin... ayriyetten bu işlerde bir de denetim vardır. hatalı işlemler denetime takılır bir zaman sonra hatalı işlemler sebei ile ya hesabınıza para yatırılır ya da sizden para talep edilir... kap'taki duyurular kısmını iyi takip edin ...
    Dediğiniz konularda bilgim var ancak zaten banka bu bilgilerin hepsini sağlamıyor. FIFO uygulanıyorsa sorun yok, tek işlemde aldığım fonların hepsini sattım ve bir miktar geri aldım %40 vergi söylentilerinden dolayı kârı sıfırlamak amaçlı. Ancak bankada maliyeti hesaplarken eskilerle ortalama alındığını görünce tedirgin oldum. Belki az bir fon satıp deneyebilirim kârı nasıl hesaplayacağını.

2. Re-pie kardeşler ikisi de +0,07%
    RPD çok bozdu ya

3.  Alıntı Originally Posted by mertazor Yazıyı Oku
    Re-pie kardeşler ikisi de +0,07%
    RPD çok bozdu ya
    kaçın kendinizi kurtarın MB faiz indirimlerine başlamadıkça da geri dönmeyin diyorlar resmen. insan faiz artırımlarında borsanın böyle olacağını hesaplayıp önlem almaz mı...kafayı emlak ortağı aramakla bozunca bu alana dikkat vermediler.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    kaçın kendinizi kurtarın MB faiz indirimlerine başlamadıkça da geri dönmeyin diyorlar resmen. insan faiz artırımlarında borsanın böyle olacağını hesaplayıp önlem almaz mı...kafayı emlak ortağı aramakla bozunca bu alana dikkat vermediler.
    verdim gitti ,bist bazlı sadece bu kalmıştı ,sasa ya bak adamlar kendini kurtarmak için hisse satıyorlar.

5.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    verdim gitti ,bist bazlı sadece bu kalmıştı ,sasa ya bak adamlar kendini kurtarmak için hisse satıyorlar.
    ben de bu akşamki fed kararına bistin vereceği tepkiyi bekliyorum. dünyada bu ayın en önemli verisi. indirime dair en ufak sinyal gelirse biste ciddi yabancı girişine neden olabilir. olmadı en geç cuma ben de vedalaşırım. malum re-pie fonları faiz unsurları da taşıyor haftasonu faizimizi bari alalım.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ben de bu akşamki fed kararına bistin vereceği tepkiyi bekliyorum. dünyada bu ayın en önemli verisi. indirime dair en ufak sinyal gelirse biste ciddi yabancı girişine neden olabilir. olmadı en geç cuma ben de vedalaşırım. malum re-pie fonları faiz unsurları da taşıyor haftasonu faizimizi bari alalım.
    Faiz indirim sinyali ile sizin beklentiniz gerçekleşmeyebilir....

7.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Faiz indirim sinyali ile sizin beklentiniz gerçekleşmeyebilir....
    Doğru. ama faiz artırımı olmazsa en azından yabancı borsalarda aralıksız bir yılsonu rallisi beklerim.
    Son düzenleme : friendly_1980; 13-12-2023 saat: 12:33.

8. Geçen hafta AFT satışı vermiştim temiz %2 dayak yedik..böyle durumlarda napıyoruz? krizi fırsata çeviriyoruz: ) boşa çıkan parayla bugün ful DVT alım girdim. gayet güzel yönetilen bir fon, her dönem getirisi AFT'nin üstünde. bu akşam terso karar çok az ihtimal ama kötü birşey olursa cuma zarar keseriz yapacak birşey yok. aslında normalde yarın karara göre alım düşünüyordum ama ben alana kadar %5-6'yı bulabilecek bir getiriyi kaybetmeyi göze alamadım.

Sayfa 198/736 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •