50 kademe marj verdi,,bereket versin.
Printable View
50 kademe marj verdi,,bereket versin.
Yanlış anladınız major para birimine (dolar, eur sterlin isvi re frangi hapon yeni...) sahip olmayan ve altın teminatı olmayan ülkeler ticaret dahi yapamaz hale gelir, altın teminatı olmayan ülkelerin finansal islemlerinde de yüzüne dahi kimse bakmaz denek istedim... Altın teminatı ve altinin önemini anlatmak icin
Özel bankalarda faizler %60-70 e çıkmış,,kim bu şartlarda borsaya para bağlar,,ekonomi güven vermiyor.
Bankaya 20 milyon TL yatıran biri her 3 ayda bir, 3milyonTL faiz geliri elde eder, bunlarla 3 adet 1+1 ev alıp kiraya verebilir.
2025 başında 4.evini alır, 4 evin toplam kira gelirleriyle 5. için de kredi çekebilir. 5 evi olur ve 20 milyonu ile de borsaya girmek için fırsat kollamaya devam edebilir.
Yanlış anlaşılmasın Türkiye eski Türkiye değil:)
Haklısınız, zaten faiz oranının zararını gösteren bir örnek vermeye çalıştım.
Devamlı faizde olanlar son 3 yılda borsanın çok gerisinde kaldı, ama son fırsatı değerlendiren için sonuçlar iyi.
Arsa konusunda son yıllarda görülen çılgınlık sürer mi bilmem ama likidite kurudukça arsalar da çoraklaşacak:)
Geçen zamanda evlenme yaşı gelen çocuklar için arsalar mecburen satışa çıkacak ya da miras bölüşümündeki anlaşmazlıklarla...
Faizler yüksek kalmaya, kurlar yükselmeye devam ederse getiride ilk sıraya faiz yerleşecek ve kahvehanelerde arsa yerine bu konuşulacak. 1999 öncesinde böyleydi.
Fayisin bereketi yok abiler
Ytd
PARASI OLAN DAHA FAZLA FAİZ ALIYOR
Bankalar yüksek bakiyeli yatırımcılara daha yüksek faiz imkanı sağlıyor.
Bu durum düşük ve yüksek montanlı mevduat faizleri arasındaki farka yol açıyor. Son dönemlerde bu farkın 10 puana yaklaştığı belirtiliyor.
Bankacılık sektöründe bakiyeye göre faiz uygulaması yeni bir uygulama değil ancak son zamanlarda açılan fark dikkat çekiyor.
Özel pazarlık yapılarak en yüksek rakamı bulan var.
Sabah toplamda 55 kademe marj verdi, 50 kademeyi yakalamak güzel olmuş, ben 40 kademe yapabildim, asıl oradan short açabilmek önemliydi, su ana kadar yukarıdan 75 kademe verdi, ben shortu 15 kademe yapabildim, erken kapattım, hergün güzel marjlar yapıyor, becerebilene! riski malı kaptırmak ta yakalanmak ta var!
Erdemir Malatya GES projesi ile ilgili 'ÇED Olumlu' kararı verildi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:
MALATYA ili HEKİMHAN, ilcesi Delihasanyurdu Mahallesi, 107 Ada, 72 Parsel sınırları içerisinde, EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş. tarafından yapılması planlanan ERDEMİR MALATYA GES (311,9985 MWm / 235,4 MWe- 361,46 ha) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' Kararı verilmiş olup; MALATYA Valiliği(Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.
Bu habere bugün de 50 kademe verse süper olur.:)
Günaydınlar
"Çin, emlak piyasasını desteklemek için önlemleri hızlandırdı. İpoteklerde 5.3 TRİLYON dolara kadar borçlanma maliyetlerini düşürdü ve ikinci ev alımları için kuralları hafifletti."
Diye bir haber vardı... Çin borsaları %3 e yakın artı ... Bu 5.3 Trilyon dolar nasıl bir paradır...
Hayırlısı...
Ereğli Vadeli alev alev...
Fedor eregl mi aldın yine :)
https://twitter.com/paravatan/status...KQfO6mXUIhKcIA
Demir Cevheri.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Trafo üreticisi Beta Enerji'nin yönetim kurulu üyesi "trafo üreticilerinin ana girdisi silisyumlu sac Türkiye'de üetilmiyor. Rusya, Çin, ABD ve Japonya'da üretim yapılıyor" demiş.
Habere göre önümüzdeki dönemde dünyada epeyice bir silisyumlu saca ihtiyaç olacak gibi...
Erdemir bu çeliği üretemiyor mu?
https://www.dunya.com/sektorler/bati...-haberi-747191
açılışta verdim ben 91 kademe bereket versin.akşam ola hayrola
Eregl candır, gerisi heyecandır.
Ytd
Erdemir'in kuvars madeni var (kuvars kumu), ayrıca yine yakınında bu litolojiye yönelik arama ruhsatları var.
Kuvars = Silisyum Dioksit (yani bildigimiz silis). Silisyum bildiğim kadarıyla bilgisayar üretiminde yaygın kullanılıyor (elektroniklerinde).
Türkiye'de bilmiyorum ama Romanya da trafolar için silisli saç üretiyor. Kuvars madenini belki Romanya için kullanıyor olabilir.
Aklımızı alacak aklımızıı :oleyo:
Ytd
İhya edecek.
Ytd
Cin etkisi...
Buyuk bir tesvik paketi acilmis..
Aklimizi alacak aklimizi
Marjcılar malı kaptırdı galiba 😂
Kaptırılan bir şey yok.
2 gün 50+91=141 kademe
hisse 135 kademe,,,,,,gidersede hayırlısı olsun.
Bence de kaçan bir şey yok, Viop30 tarafında İş Yatırımın 112.600 maliyetli 138 bin kontrat shortu var, fiyat şu an 116.500 civarı, büyük zararda olduğu görünüyor, bu yükselişe tepkisi olacaktır!
Eğer yükselişin nedeni Borsa Vergisinin gelmeyecek olması ise bu zaten bekleniyordu, endeks 9200 den bu beklentiyle gelmiş olabilir, insider trading olayı! beklentinin gerçekleşmesi realizeyi getirebilir!
https://twitter.com/karun_f7/status/...8Zq9_5sojMYU9Q
Çelik vadeliler gayet güzel dipten tepki verdi. Buda uyandı galiba. Ben birde çok iyi bilanço bekliyorum mevcut koşullara rağmen.
https://twitter.com/paravatan/status...PUxConVwT9pmBw
Demir cevheri.
Haklısın, beni yakaladın, sen ve Mathias dışında herkesi kandırabildim ama sizi kandıramadım(!)
Evet BİST ile de işim bitmedi daha 7000 e çekmeden rahat vermeyeceğim... Uğraşıyorum!
Dolandırıcı değilim her şeyi kitabına göre uyguluyorum, bist 100 e bir kaç milyarlık short pozisyonu girdim, o da bekleyen sermayemin %10, kalanını da eklemeye hazırım.
İtiraf ediyorum ki 2.5 yıldır Ereğli'ye çöken de benim. En son OYAK, ayak yapmak istedi, ona da çaktım çelmeyi şimdi GARA GARA düşünüyorlar, askerin nemasını nasıl ödeyeceğini...
Emekli ve Yatırım fonları üzerinden Efes'i halkın üstüne boca ediyorum,bitti sayılır ama.
Ereğli'de İş üzerinden ciddi short açtım, 55 i görürse, o sabah uyuya kalıp müdahale edemediğimi düşünebilirsin...
İsmen tahtası tamamen benim 1 yıldır onu yerinden oynatmıyorum, 2 haftada %100 yaptırabilirim istersem ama daha vakti var...
Çok para kazanmak istiyorsan beni takip et, senin de mükafatın kırıntıları kemirmek olsun...
Büyüksün Fedor.
Herkes aptal bir sen akıllısın değil mi fedor. :bravo: İlla senin paran mı olması lazım . Buraları iş yatırımın baş analist i yada fon yöneticisi yada junior bilmem necisi okuyamıyor değil mi. Yada eregl de büyük para ile dönen kim varsa günlükçüsü şusu bunu.Yasak. İnternete erişimleri yok o zat ların. :oleyo: Günde 10.000 lerce tık alan izlenen takip edilen TR nin en büyük hisse platformundan haberleri yok değil mi. He yok yok. eregl 2.5 dolar ucuz 1.2 dolar borç istedi sattım. aefes 300 tl ucuz alın sakın kaçırmayın. 200 . yüzüne bakılmıyor. Tek bir yazın yok. Hep tesadüf değil mi? 400 den 1200 e gelmiş frotoda tek bir yazısı olmayanların birden bire üşüşüp alın alın ucuz diye yazmaya başlaması bu süreçte 1200 den 850 lere kadar gevşemesi kağıdın falan hep tesadüf yahu. 1 olur 2 olur da. Hep mi tesadüf olur.Bu kadar mı tasadüf olur.