Paradan 6,endeksten 2 sıfır atıldığından eskinin 0.50 cent'i şimdi 50 usd oluyor.
Printable View
o kadar milimetrik bilemem. yani olması gereken nokta virgül budur diyemem.
ama gıda tarafında düşüş var bu bariz... belki bu istanbulda falan az hissediliyordur. Çünkü şu gün Antalya izmirden falan istanbul avrupa yakasına kamyon kaldırmak başlı başına bir masraf kalemi haline gelmiş durumda..
https://www.tarimziraat.com/hal/?id=176
:whistling:
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ko...-ayirdi/779385
Bakalım piyanğo kime vurucak,
Resesyon yok demekki
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar hakkında YÖK'ün soruşturma başlattığı iddia edildi. Zülfikar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptali sürecinde yoğun eleştiriye uğramıştı.
tv100.com yazarı Fuat Uğur’un haberindeki iddialara göre, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, mali ve idari işleri kapsayan usulsüzlük ve hukuk dışılıklarla ilgili başlatıldığı iddia edilen soruşturma gereğince ortaya çıkan sorular, yanıtlanması için Rektör Zülfikar'a maddeler halinde gönderildi.
İddiaya göre, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tarık Yarılgaç toplam 10 maddeden oluşan soruşturma konusuyla ilgili tarafların açıklamaları ve bu açıklamaların dayanağı olacak bilgi ve belgeleri her iki isimden 15 gün içerisinde istedi.
Kurban Bayramı tatilini birleştirerek ailesiyle birlikte 10 günlüğüne ABD'de tatilde olan Rektör Bülent Zülfikâr’ın istenen bilgi ve belgeleri ne zaman göndereceği bilinmiyor.
İddiaya göre, CİMER başvuruları üzerine yapılan inceleme sonuçlarının dökümünü yapan rapora göre, Rektör Osman Bülent Zülfikâr’ın suçlandığı konular arasında dikkati çeken iki madde yer aldı. Bunlardan birincisi daha fazla ücret almak için Onkoloji Enstitüsü Yönetim Kurulundan usulsüz olarak yönetici paylarının hastanelerdeki gibi alınmasına karar alınması iddiası.
İmamoğlu diplomasını iptal ettiler.
Bu yapılır mı
bu rektöre?
Yakıştıramadım!!!!
Sağolun üstad. Dolar kuru ve borsa korelasyonu için Arjantin Merval endeksi ekonomisi ve siyasi kronolojisi son 20 yıllık macerasının cok ögretici olduğunu ve Turkiyenin Arjantinin ayak izlerini takip ettiğini düşünürüm. 1980lerde neoliberalizmin ardindan 2000lerin arefesinde çöküşte peşpeşeydik. Kirchner cadısı ve selefi alık kocasının akıl çelen sol popülizminin halen Türkiye'nin menüsüne eklenen Imamoğlu popülizmine model olduğunu düşünürüm. Inanilmaz bir toprak, doga-insan kaynaği ve muazzam bir kültür ve sosyal fauna olan Arjantin gibi eşsiz bir ülkenin "insan çöplüğü" haline getirilmesinin de bu topraklarda tekrarlanışını an be an izliyorum.
Fikrimce, Türk milleti ortadoğulu değildir. Biz araplaşmayız. Ben 2010da baslayan Arap baharina Libya, Arabistanda yaşadim. En iyisinin, en okumuşunun AMK. Ama şu Imamoglu taraftarlari, yandaşlarıni gorunce "Bunlar kurtaracaksa, vay halimize" diyorum.
Gene politik mevzulara girdim. Kusura bakmayın.
Benim bir sözüm var mesleğimle ilgili "Ülke neyse, şantiyeleri de odur" derim hep. "Borsası da odur"
Mmmmm imamoglu avaneleri yuzunden.. Bence artik akp veya MHP yönetmesinin zamani geldi. Arjantin i takip edelim. Onlarda nihayet soldan kurtuldu duzelmeye basladi bizde de olmali. 23 senedir imamoglu yuzunden yaya kaldik.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
size göre kim olmalı ülkeyi kurtaranlar.bana göre boş lakırtısınız.yuzde 52 si önceleri akp liydi asrın lideri söylemleri.dendi bir dönem reisisn rakibi yok karsısına kim çıkarsa genelde yanına çekti ve ülkenin tek sahibi ilan edildi.ilkkez kılıçdaroğlu degişti değişimle birlikte reis baktı bapuç pahalı hepsini tıkamaya devam ediyor.sonuç çarşı pazar maaşlar gemi batıyor kaptan nerede
Derin imamoglu diye birÅŸey var. Cocuklugunda belliydi fitne fesat olduÄŸu. Bence Turk talebe birligi yonetsin. Hic denemedik onlari. Marshll yardimi alsaydik ve Kore ye gidip NATO ya girseydik daha iyi olurdu bence.
Evet bence de süper tespitler akıllara seza!
Reis nihayet iktidarı cehape özgür kılışdar imamoğlu ve avanesinden almayı başaracak galiba. Artık vakti geldi şimdi ülke akape mehape tarafından yönetilmeli.. haydo ülke sevdalıları haydo mabad gılları..
İmamoğlu gitmeden ülke düzelmez ekonomiyi yönetemiyor :)
yalan beklenti ya da verilerle kuyruğu dik tutmaya çalışıyorlar..emme girdiğimiz yol tek yönlü yani aşağıya iniyor..yokuşa geri geri gidilmez..şuan onu yapıyor bademler..akıbet belli yuvarlanacaklar..
içerdeki yolcuların gözü kocaman oldu, Allah Allah sesleri ile panikteler..
ne yayası yav biz aya çıkdık sen de gel.
https://www.youtube.com/shorts/FlPdAX4P2BU
Bu Cuma günü İmamoğlunu çıkardılar pazarda seçim oldu CHP % 40 ile kazandı. Cuma kalan verilerde de hiç hoplama zıplama yok. Şimşekin yaptığı ya da MB nin yaptığı neyi değiştirecek ülke en kısa sürede düze çıkacak. Bak sakın IMF ye gideriz ucuza kaynak gelir falan diye başlama Sayın Sindoma. Ben o filmleri biliyorum hiç öyle olmuyor. Şu an Dervişin gelip yaptıkları olmasa acaba ne haldeydik. Sakın yok parlementer sisteme falan döneriz de deme. Bu gücü elde eden kimse geri dönmez. Burada 30-35 yaşında olan arkadaşları cidden anlıyorum da 45-50 lerde olan bazı arkadaşları cidden anlamıyorum bazen.
Bence şu an uygulanan ekonomik politikalar hazine bakanı ya da Mb açısından olduğu gibi devam eder. Herkesin gazı alınmış olur.Tek artısı psikolojik olur.
ülkenin yarıdan çoğunun kinlendiği bir ortamda işleri çok zor..toplum mühendisliği lazım emme halk yemiyor artık..ne deseler inanmazlar..ağzını açsa vatandaş kafasını çeviriyor..sağa bak dese sola bakıyor..yani iş inada bindi..bu toplumu kazanamazsınız artık..o yüzden ipleri yavaşça yere bırakmalılar..halkla her inatlaşma bunların hanesine eksi yazar..bunun içinde siyaset var, dolar var, ahlak var, borsa var, var da var..
en basiti, esnaf yukarı bakıyor ben de çalarım benim de hakkım diyor..hırsız da aynısını diyor..ahlak çöktü..sistem bitti..
çürümüş sisteme kimse güvenmez artık..o yüzden resetleme şart, yeni isimler şart..
düze çıkmak diye bir şey yoktur.
negatifler ve pozitiflerin ağırlığına göre seçimler yapılır hayatta. Sonra o yaptığın seçimler de yeni negatif ve pozitifler üretir bu şekilde devinim halinde gider.
koskoca alamanya derin çöküş gibi almanlar tembel mi gibi videolara konu olabiliyorsa ne düzü ne ovası. daha pozitif olana yönlenilirek devinim devam ettirilir.
ayyy birine oy verdimm düze çıktım ayol düzde akıyorum bu nedir ya hahahaha:oleyo:
https://www.youtube.com/watch?v=UYcgbrWT-i4
Şimşeğin ekonomiyi yönettiğini savunan 1 tek sen birde bakım aşağı topikte :)1 kişi daha çıkar yapalım anketi varsa senin gibi Şimşek üzerine bir ekonomi yönetildiğini söyleyen yazsın.Şimşek sadece sıcak paranın takipçisi , halkbankasını dolandırdığını söylediğin adamı gelip ekonominin başına oturtuyorsan dışarısı istediği içindir .Yeni şafak başlık attığında sesin çıkmıyorsa nedende budur :)
Sn Calibra bu sene zirai don meyve ağaçlarına hasar verdi.
Sebze de dona maruz kalıyor ama şu durum var misal salatalık ektik 3 hafta sonra yetişiyor bi daha don vursa bir daha ekersin yine 3 hafta sonra ürün alırsın.
Meyve gitti mi gider .Seneye kadar ürün alamazsınız(hatta avakado gibi bazı ağaçlarımız tümden kurudu)
Ekonominin çalışmasını istiyorsan önce siyasi belirsizliği kaldırıcan , 19 mart gününe gidelim Şimşek buraya geldiğinde dışarı gidip para istediğinde siyasi gerginlikler olmayacak diye söz vermişmidir vermiştir , sen söz verip para aldıklarına dönüp siyasi belirsizliği ve hukuksuzluğu anlatamazsın tv yi açınca olan bitenleri sadece biz seyretmiyoruz onlarda takip ediyor 1 haftada 18 ayda biriktirdiğin para gitti neymiş önce siyasi belirsizliği bitiricen ülkeyi normalleştirmeye sokucan ama bunları yapmayıp hala gerginlik peşinde koşarsan Şimşeğin yönettiği ekonomi 19 marttaki gibi bir anda bozulur .Yani olay basit siyasi ikbal değil ekonomik ikbali seçmesi gerekir yönetenlerin yapabilirler mi sen düşün çünkü hayat bir yüzükle başlamadı:)
Farklı ne yapacaklar da ulke duze cikacak? 23 senedir yoneten farklı be yapacak ta duze cikacak once onu de hele? Gecen seneki gibi siz birsey bilmiyorsunuz ben biliyorum ama anlatamam diye devam edilecekse geregi yok dinlemistik.
İkimizde Beşiktaşlıyız. sen diyorsun ki Hasan Arat la şampiyon oluruz. Ben de diyorum ki Seba ayarında birini bulmadıkça zor. SEBA yoksa Dursun Başkan çok sevmesemde şampiyon olur. Ha Ali BAşkan da şampiyon olur mu olur. Seba yoksa bana fark etmez. Maç izlemem olur biter.
Ben her ne kadar Sayın Sindoma bana kızsada uygulanan programı doğru buluyorum. Belki de iyimser olduğum için mizaç olarak öyle olsun istiyorum. Siyaseten kaymağını kim yer bilmem ama zaten pek ilgilendirmiyor da; ama ben kaymağını mutlaka yerim. Bu konular burada çok tehlikeli sular. Çok fazla bile konuştum. En iyisi mi başıma iş açılmadan susayım ben.
Biz mümkün mertebe doğal olanı tercih ediyoruz.
Ürünlere organik diyemem tabi ama doğaldır.
Misal yaprak bitine karşı yanılmıyorsam küp küp pazara götürülemeyen ezik çileklerden sirke yapıyordu onu püskirtüyordu ( galiba).
Sirkeyi bir de böcek tuzakları için kullanıyorduk.(geçmiş zaman diyom çünkü çilek işini bitirdik eriklerden öyle çok çürük filanda çıkmıyor şu an napıyor baba bilemiyorum .)
çöplerimizi kompost gübre yapıyoruz . Gübre olarak kanatlı ve büyükbaş gübresi kullanıyoruz.(civar köyler getiriyorlar uygun fiyata).
Bir de göl kenarındayız göl çekilince milli toprak kullanıyoruz toprağı zenginleştirmek için ...
İlgin varsa abi buyur beklerim.Yaprak bitini istersen babama sorayım durum ciddi ise .
not: Şimdi sordum abi .İnternetde de birçok metod var doğal yöntemler olarak ama ilacın yerini tutmuyor diyor.:(
Bu konular çok tehlikeli konular cok bile konustum deniliyorsa zaten secimi yapman gerekir geri kala hersey tiriviridir.
Geçen bir video izledim yabanci… odun kulu 200 gram beş litre su karıstir. Ertesi gun sirta takilan ilaclama nozullari tikqnmasin diye suzup bütün bitkinin her yerine sikacaksin. Karincalwr yaprak bitlerini beslermis suyunu icmek icin. Karinca poulasyonu fazla ise yaprak biti de fazla olurmus. Ana gövdeye karınca cikamayacak sekilde bantla engel yapiyordu.
Long pozlar güzel pirim yaptı.....birazdan speğe teslim edecem..... bakalım biraz daha primlensin hele...)))))))
Bundan 30 yıl önce Nokia telefonlarımızda snake/ yılan oyunu vardı.O küçük ekranda nokta kadar yılanla başlardık.Yılanı besledikçe / noktaları aldıkça yılan büyürdü.Yılan büyüdükçe köşelere çarpmadan oyununu oynamak zorlaşırdı.Ne kadar iyi oynarsan oyna sonunda yılan büyüdükçe ölüm / kaybetmek kaçınılmaz olurdu.
İşte hayatta da kötülük kötülükle beslenir.Kötülük yaptıkça kötülük büyür.En nihayetinde o kadar büyür ki sonunda mecburen iyilik duvarına çarpar.Bu kaçınılmaz sondur, hayat/ evrim/ dönem döngüsünde.
Ama bu döngüde şöyle işler; kötüler ve iyiler kötülüğün sonsuza kadar büyüyeceğini/ bitmeyeceğini düşünür, bu nedenle kötüler iyimser,iyiler ise karamsardır.
Ama hayat/ evrim döngüsünde hep kırılma noktası iyilik üzerinedir.
Abi arap sabunundan sirkeye biberiyeye vs vs bir çok şey var ama dediğin gibi dirençliler.
Biz onlar ile onlar da biz ile mücadele ediyor.
Biz ticari amaç gütmüyoruz artık o yüzden doğal takılıyoruz.
Küskün çiftçiyiz biz.Ticarete küstük ama toprağa küsmedik.