Hadi inşallah:ok:
Printable View
Maşallah dutluk burası.
KY olmadığına göre mal toplu demektir.
Syg.
Az önce ilk İsrafil Bey ardından ARDYZ patronu Arda çıktı Bloomberge.
Bence arka arkaya ikisinin çıkması patron faktörünün önemi açısından güzel oldu.
Arda hakkında hep bir acabamız vardı ama bu kadarda beklemiyorduk.
İsrafil Beye güveniyorum, geçmişi olan bilinen saygı duyulan bir insan.
Genel olarak 2021 yılının beklentilerinden iyi geçtiğini, bu yıl Ocak ve Şubatın aynı şekilde güzel geçtiğini, 6-7 ay sonra yatırımların tamamlanacağını söyledi genel olarak.
Arkadaş burası dutluk olmuş iyiçe.yokmu yorum yapacak,bilanço beklentisini yazacak veya geyik yapacak:oleyo:yokmu kimse.Hiç olmazsa içimizdeki kasveti dağıtırız millet
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9420fd7d4b.jpg
Tavandan emir siliyorlar nasıl toplayacak başka malı hedef belli [emoji851]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu bilanço ile tarihi zirvesini aşması şart. Oda 47,80 tabi tarihi zirveyi aşınca en az bir %10 daha gider
Oooo forum boş tahta kararsız bilanço güzel.
Şirkete güven yok..bu kadar kar dönen bakan bile yok..
Şirkete güven ile ilgili bir durum söz konusu değil. ben israfil beye güveniyorum. bilanço ile beraber hisseye olan talep arttı. tahtacı da tavanı bozup gelene gidene verdi. şimdide aşağıdan topluyor. günübirlik bakarsan üzücü bir durum ancak şirket güzel. israfil bey bloomberght de tekstil firmalarının 6 ay sonrasına sipariş verdiklerini söyledi. işler iyi. sadece anlamadığım israfil bey %90 yurtdışına veriyoruz dedi ancak ben bilançoda bunu göremedim. yurtiçi satışları daha fazla.
Hocam merhaba, ben bu konuyu yatırımcı ilişkilerine sormuştum
Dedikleri şu: biz mesela zara ile satış anlaşması yapıyoruz ancak zara bizden yurtiçine tedarik etmemizi istiyor. Mali olarak yurt içi görünse de biz onu yurt dışı olarak kabul ediyoruz. Yurt dışı satışların geneli euo bazlı yurt içi satışlar ise dolar bazlı. Yani bilançoda yurt içi satış görünse de aslında onlar döviz bazlı satışlar.
teşekkürler. bir konu daha aydınlığa kavuştu :) peki 3 soru daha sorabilir misiniz?
1. kısa vadeli borçlar bir hayli artmış. ve çekilen kredi euro. bu krediyi nerede kullanacaklar? (yeni yatırımlar mı yapıyorlar acaba?)
2. kapasite kullanım oranı kaç?
3. kapasite artırmayı veya yeni yatırımlar yapmayı düşünüyorlar mı?
1 yıldır taşıyorum hisseyi bakalım neler göreceğiz. ama sahibi dürüst güvenilir biri. sadece hisseye yeterince destek çıkmıyor :) bazen geri alım yapsa ve kapta yayınlasa güzel olurdu
Yatırımcı ilişkileri gayet ilgili, mail yoluyla sorarsanız aynı gün içinde dönüş yaparlar. Ekstra bilgi alırsanız ve burada paylaşırsanız biz de öğrenmiş oluruz.
Şu an zaten mevcutta bir yatırımları var patron 6-7 aya tamamen faaliyete geçmesini bekliyoruz ciroyu %50 artıracak şeklinde açıklama yaptı.
Kapasite kullanım oranı hakkında kesin bir rakam söylemese de tam kapasite çalışıyoruz dedi muhtemelen %90 civarıdır.
Bu bilgileri İsrafil bey en son katıldığı Bloomberg yayınında belirtti.
Ayrıca 2020 sonu ve 2021 başında hisse geri alımları var hatırladığım kadarıyla ödenmiş sermayenin %3'üne denk geliyor bilançoda belirtmişler. Bence de İsrafil Bey güvenilir bir insan hissenin kötü muamele görmeye başladığını düşündüğü noktada geri alım yapacaktır zaten mevcut haliyle dolaşımdaki pay %10 kimse kolay kolay at gezdiremez bu hissede.
Way be yazanlar olmuş foruma ilginç [emoji2955] takdir tebrik
Açıkçası az yazılan başlıklarda kalite hep daha fazla oluyor, ben de son zamanlarda çok meşgul ettim burayı. Artık daha az yazarım.
Aman hocam durun gitmeyin hemen daha yeni başladık..yazmaya devam edin ki bilmediklerimizi birbirimizden öğrenelim. Ayrıca temettü konusu hiç gündeme gelmiyor mu? lakin ben bir süre özsermayenin güçlenmesi tarafındayım. Ama bu nereye kadar? Şirketin bu konuyla ilgili açıklaması oldumu hiç
Arkadaşım mail atmış çok hızlı geri dönüş olmuş. inanılmaz mutlu oldu.
1. kapasite kullanım oranı %90
2. söylediğiniz gibi %90 yurtdışı ve yurtiçi yapılan satışlarda euro bazlı imiş.
3. modernizasyon çalışmaları devam ediyor ancak yeni bir yatırım yok.
4. 4-5 ay sonrasına termin veriliyormuş.
geri alım devam ediyor mu acaba? yoksa tamamlandı mı?
açıkçası bu bilgiler ile çok mutlu oldum. birde hisse fiyatı 40 üzerine atarsa daha da mutlu olurum. Buralardan maliyetlendim. nasibimizde olanı alacağız. hepinize bol kazançlar diliyorum.
Tabi ki hocam bilmediklerimizi birbirimizden öğrenmeliyiz haklısınız. Ben yaklaşık 1 yıldır bu şirkette yatırımcıyım. Ben de şu an sizin gibi düşünüyorum şirketin mali yapısı yeterince güçlenince temettü seçeneği ortaya çıkar, ancak şu an için temettü beklentim yok inşallah ileride o günleri de görürüz.
Bilgiler için teşekkürler. Bildiğim kadarıyla en son 8-9 ay önce hisse geri alımı yapıldı son dönemde yapılmadı.
Bilanço yu yüzeysel biraz inçelemek fırsatım oldu. Dikkatimi çeken kısım ise stokların geçen seneden fazla olduğu. Bu benim için olumlu bir işaret. Gerçi stokların hammaddemi, mamül veya yarı mamül mü olduğu belli değil Ama olsun. enflasyonist ortamlarda bu durum kar marjını artırır. Yani demem o ki 2022/1 dönem hasılat ve kar beklentim bir önçeki dönemden daha iyi geleceği yönünde. Bilanço ile ilgili önemli gördüğünüz kısımlar var ise lütfen paylaşın bizimle.
Bu kara ragmen temettü vermemesini nasıl yorumlarsınız.
Sadece yatırımlar var deriz
40 bölüm sonu canavarı 1 kaç jeton daha harcamamız lazım ancak geçince 47 kadar güçlü canavarlar yok haydi hagar yapabilirsin bunu :halay:
Bu başlığı şu anda 5 kişi okumaktadır. (1 üye ve 4 ziyaretçi)
Fitil ateşlendi artık :halay:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8019b2f532.jpg
Ver babam verrr
2 sene sonra kar sermayenın 10 katı sabitleşir müthiş işler yapılıyor şirket yönetimini tebrik ederim...tek eksikleri aldıkları sipariş veya yaptıkları baglantıları kamu ile paylaşmıyorlar..
Bu şirket bu düşük fiyatları kesinlikle haketmiyor
Bakalım modernizasyon ve tevsii yatırımları bitince, yeniden modernizasyon yatırımı mı açıklayacak yoksa yavaştan yavaştan temettü vermeye mi başlayacak
Artık 2022 karı ile yavaş yavaş temettü veremye başlaması gerektiğini düşünenlerdenim.
SM-A315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hangi kademeye alış girdiysem ilk önce bana verdiler. benden başka alıcı yok mu tahtada yaw.. yazdığımın hepsini vermiyor... ürkütmeden 45 veriyor..300 veriyor..75 veriyor.. bakalım gün sonu nolcak
Genel kurulda Oğuzkağan bey tam da istediğim soruları sormuş.
Bu yıl sermayesi güçlendirilsin ama önümüzdeki yıllarda temettü dağıtması gerektiğini düşünüyorum.
Geçtiğimiz hafta sonu teknoloji bakanı varank'ın tekstilde geri dönüşüm ve ihracaat ile ilgili önemli açıklamaları vardı
Bossa sektörde geri dönüşümde öncü firmalardan.
SM-A315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sabah 40.62...an itibariyle 38.46.......satışa 5000-10000 koy. hisse hemen geri veriyor
hacim yerlerde, fiyat yerlerde... an itibariyle borsa %+0,70... bossa %-2
40 tl üstü süperdir harikadır yolun bahtın açık olsun
Bu başlığı şu anda 3 kişi okumaktadır. (1 üye ve 2 ziyaretçi)
axaray
buralar dutluk yine herşeyimiz var helvayı yapamadık. geri alımlara başlasalar bariii
Eeee hani party yok mu