Originally Posted by
Camoka
Dostum, borsadaki volatilenin direkt olarak faizlerle alakası yok, ama sert döviz volatilesine oldukça duyarlı bu net...25 yıl finans sektöründe yöneticilik yaptım...
Neden mi böyle yazdım, borsamız benim bildigim 70 lerden beri açık. Özal dönemi olsun, Çiller-Erbakan dönemi olsun, Ecevit Bahçeli dönemi olsun Allah aşkína faizler ortalama hep %30-50 bandı arasında değilmiydi ? Büyüme rakamları bu dnemden kötümüydü ? Alakası yok. Cari açık daha mı fazlaydı ? Alakası yok. İşssizlik oranı daha mı yüksekti ? Alakası yok.O dönemlerde borsamız kaç defa coşmuştu ? Ben sayısını hatírlamıyorum o kadar çok ki...
Akp döneminde uzun yıllar yüksek faiz düşük kur politikası izlendi, sonuç ortada zaten, ülke ithalat cennetine döndü. Cari açık kontrol edilemez düzeylere yaklaşıyor bu politikayla...
Benim Mayıs 2017 tarihinde çok pahalı bulaşmayın dediğiniz Tüpras-petkim-erdemir-aselsan-Trcell soruma cevap vermemişsiniz ? Sizin yazdıklarınızdan etkilenip satanlar veya bu hisseleri almaktan vazgecenler ne kaybetti ?
Örnegin altın öneriyorsunuz ısrarla 6 ayda getirisi sanırım % 12, bu hisseler ortalama 4-5 kat daha iyi getiri saglamış ?
Yıllar itibariyle yabancının borsamızdaki pozisyonuna cevap vermemişsiniz ?
C-d grubu hisse paylaşıyorsunuz satır aralarında çaktırmadan, evet bunda da ısrarcıyım, tek tek bunları mı yazayım, paylaştığınız hisselerden evet uçan kacmış olan olabilir bu haklı oldugunuzu göstermez..
Benim sizi en çok eleştirdigim husus yabancının satmak için enayi ky aradığını ısrarla hep yazmanız, endeksi düşürmek icin yabancnın buna ihtiyacı yok...