Anket Sonuçlarını Gör: 2018-2019 Xu100 Tahminleriniz?

Oylayan
159. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 50,000-60,000 ARASI

40 25.16%
  • 40,000-50,000 ARASI

12 7.55%
  • 60,000-70,000 ARASI

84 52.83%
  • 40,000 'den AZ

29 18.24%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 40/119 İlkİlk ... 3038394041425090 ... SonSon
Arama sonucu : 950 madde; 313 - 320 arası.

Konu: 2018-2019 ekonomık krizi bekleniyor#borsa neden düşmüyor? Büyük hisse analizleri

1. DENGE hissesini ne zaman yazmışım?
    "
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...947#post311947
    "
    #####
    DOLAR BAZLI XU100 LOGARİTMİK GRAFİK?

https://i.hizliresim.com/M04qv1.jpg

ne zmaan paylaşmışım?

"http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4535&page=4"
    ####

XU100 dolar bazlı logaritmik
    https://i.hizliresim.com/nRo1JM.jpg
    ####

camoka 2008 olsun 2013 olsun
    neden zirvelerde olduğumuzu bilirmisin 2013 yılında
    ben söyleyeyim? YILLIK net faiz %5ti brut %6 idi
    HATIRLATIRKEN vatandaşa bunları söylemiyorsun
    FAİZLER 2019 yılında İÇ siyasi karışıklık ile birlikte kaçlara kadar çıkabilir TAHMİNLERİNİ yazarsan sevinirim
    ####
    demirleydi ile bu kez vatandaşın aklını alacaklar şimdiden üfürüyor birileri vatandaşn bilinç altına ABLAyı
    ####
    döviz açık pozisyonu daha kapanmadı kapanmazda
    "http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4281&page=2&p=350836#post350836
    $$$
    ####
    spek hissesi dediklerinin temel analizlere göre buldum
    spek hisseleri dediklerin d grubu mu?
    ####
    Banka alın mı diyeyim bugün bir ISCTR alsak ikinci gün %5 düşer adamlar ALACAK enayi veya satabilmek için çaba harcıyor
    şimdiden onların AVUKATI mı olmaya soyunuyor birileri sayfalarda.
    ####
    bırakın yukarıdaki 2019 senaryomun sonuna kadar arkasındayım

FAİZLER YÜKSELMEYE MAHKUM yükselmezse DOLAR 8tl bile olur FAİZ yükselirse borsadaki şirketler krize girer ÇAKLIRIZ daha bunu anlayamamak için özel bir çaba sarfetmeye gerek yok###
    BUgün bankada döviz ALTIN vs tutmayın diye BAĞIRIYORSAM bir bildiğim var demektir
    adam iş adamı kapalı çarşıya altın almaya geliyor 4 milyon dolarlık sizce neden?
    NEDEN fiziki ALIYOR neden bankada saklamıyor?
    bildikleri bu adamın?
    haberlere çıkmıştı paylaşmadım mı?
    HABERİN amacı farklıydı ancak içindeki gizli MESAJI gizlemeyi unutmuşlar
    #####
    ECZYT d vd c grubu değil mi?
    veya komhl c grubu değil mi?
    ahh ahh vatandaş iki kelime ile adam çizmeye iki laf ile adam karalamaya alışmış bizim ülkemizde işte bu yüzden
    NE profesörler ne bilim adamları kalır hepsi karalandıkları için yurtdışında çünkü burada adam karalam k çok basit
    ####
    onlardan olmayan bilim adamları hep meslekten soğutulur
    ####
    neyse konu sapmasın mutlaka AÇTIĞIM forumları baştan sona okuyunuz
    ne virgülüne KADAR ZAHMET edip okuyun bilin ki bu tür YARDAKÇILAR
    sizlere MAL pazarlama fırsatçıları prim yapamasın adamlar borsayı TAŞIYOR adam hisse pazarlıyor
    açın bakın bakalım DOLAR bazlı grafiklerin UÇLARI dolar çıkınca borsa sabit kalsa bile nereye YÖNELMİŞ_?
    #####

Dostum, borsadaki volatilenin direkt olarak faizlerle alakası yok, ama sert döviz volatilesine oldukça duyarlı bu net...25 yıl finans sektöründe yöneticilik yaptım...

Neden mi böyle yazdım, borsamız benim bildigim 70 lerden beri açık. Özal dönemi olsun, Çiller-Erbakan dönemi olsun, Ecevit Bahçeli dönemi olsun Allah aşkína faizler ortalama hep %30-50 bandı arasında değilmiydi ? Büyüme rakamları bu dnemden kötümüydü ? Alakası yok. Cari açık daha mı fazlaydı ? Alakası yok. İşssizlik oranı daha mı yüksekti ? Alakası yok.O dönemlerde borsamız kaç defa coşmuştu ? Ben sayısını hatírlamıyorum o kadar çok ki...

Akp döneminde uzun yıllar yüksek faiz düşük kur politikası izlendi, sonuç ortada zaten, ülke ithalat cennetine döndü. Cari açık kontrol edilemez düzeylere yaklaşıyor bu politikayla...

Benim Mayıs 2017 tarihinde çok pahalı bulaşmayın dediğiniz Tüpras-petkim-erdemir-aselsan-Trcell soruma cevap vermemişsiniz ? Sizin yazdıklarınızdan etkilenip satanlar veya bu hisseleri almaktan vazgecenler ne kaybetti ?

Örnegin altın öneriyorsunuz ısrarla 6 ayda getirisi sanırım % 12, bu hisseler ortalama 4-5 kat daha iyi getiri saglamış ?

Yıllar itibariyle yabancının borsamızdaki pozisyonuna cevap vermemişsiniz ?

C-d grubu hisse paylaşıyorsunuz satır aralarında çaktırmadan, evet bunda da ısrarcıyım, tek tek bunları mı yazayım, paylaştığınız hisselerden evet uçan kacmış olan olabilir bu haklı oldugunuzu göstermez..

Benim sizi en çok eleştirdigim husus yabancının satmak için enayi ky aradığını ısrarla hep yazmanız, endeksi düşürmek icin yabancnın buna ihtiyacı yok...

Bankalarda döviz altın tutmayın diyorsunuz bir de utanmadan onu atlamışım bak ya.

Sizin yazma amacınız anlaşıldı Akp gitsin de ülkede iç savaş çıksın yeterki gitsin tezi...

Hayatımda Akp ye oy vermedim, ama sizin gibi de hasetlik yapmadım...

Bugün bırakın ülkemizdeki bir bankayı dünyanın en iyi bankasında bile müşterileri mevduatını bir anda çekmeye kalkarsa o en iyi banka da batar, ülkesi de zor duruma düşer...

Sizin acil psikolojik tedaviniz şart...

4.  Alıntı Originally Posted by Camoka Yazıyı Oku
    Dostum, borsadaki volatilenin direkt olarak faizlerle alakası yok, ama sert döviz volatilesine oldukça duyarlı bu net...25 yıl finans sektöründe yöneticilik yaptım...

Neden mi böyle yazdım, borsamız benim bildigim 70 lerden beri açık. Özal dönemi olsun, Çiller-Erbakan dönemi olsun, Ecevit Bahçeli dönemi olsun Allah aşkína faizler ortalama hep %30-50 bandı arasında değilmiydi ? Büyüme rakamları bu dnemden kötümüydü ? Alakası yok. Cari açık daha mı fazlaydı ? Alakası yok. İşssizlik oranı daha mı yüksekti ? Alakası yok.O dönemlerde borsamız kaç defa coşmuştu ? Ben sayısını hatírlamıyorum o kadar çok ki...

Akp döneminde uzun yıllar yüksek faiz düşük kur politikası izlendi, sonuç ortada zaten, ülke ithalat cennetine döndü. Cari açık kontrol edilemez düzeylere yaklaşıyor bu politikayla...

Benim Mayıs 2017 tarihinde çok pahalı bulaşmayın dediğiniz Tüpras-petkim-erdemir-aselsan-Trcell soruma cevap vermemişsiniz ? Sizin yazdıklarınızdan etkilenip satanlar veya bu hisseleri almaktan vazgecenler ne kaybetti ?

Örnegin altın öneriyorsunuz ısrarla 6 ayda getirisi sanırım % 12, bu hisseler ortalama 4-5 kat daha iyi getiri saglamış ?

Yıllar itibariyle yabancının borsamızdaki pozisyonuna cevap vermemişsiniz ?

C-d grubu hisse paylaşıyorsunuz satır aralarında çaktırmadan, evet bunda da ısrarcıyım, tek tek bunları mı yazayım, paylaştığınız hisselerden evet uçan kacmış olan olabilir bu haklı oldugunuzu göstermez..

Benim sizi en çok eleştirdigim husus yabancının satmak için enayi ky aradığını ısrarla hep yazmanız, endeksi düşürmek icin yabancnın buna ihtiyacı yok...
    Tansu ve 1990lar da DOLARIN bir YILDA %300 getirdiğini de söyleyin vatandaşa kaçamak cımbızla belli şeyleri söylemeyin
    o yıllarda BOrsa çok aşırı düşerdi sonra birden %500 getirirdi dOLAR ise yine yola devam ederdi.
    yani o yıllar ın sonunu herkes öğrendi az çok konutlar yok pahasına satılırdı 1 kira karşılığının 50 misline KOnut alınırdı bunlarıda söyleyin
    ###
    Tcell sabancı koç kendi hisseleri milyonlarca dolarlık sattı mı satmadı mı buna da siz cevap vermediniz?
    ###
    Yabancı Enayi Vatandaş arıyor VATANDAŞ ise bu sefer KÖŞEYE SIKIŞMIŞ yabancının kafasına yükselttikçe vuruyor
    ancak GÜÇ yabancıda olduğu için TAŞIYORLAR yukarıya yani VATANDAŞ SHORT yapmasa taşıma olmaz alım yapsa yine bu taşıma olmazdı
    ###
    bilinçli yatırımcı işini biliyor yukarıda eklediğim sayfada çıkmamış DOLAR bazlı resimlere baktınız mı 2002 de borsa KAÇ CENT ten işlem görüyordu?
    ne kadar düşebiliriz bunu hesap etmek gerekli
    BORSADA GÜÇLÜ kesim bizim 1 kuruş KAZANMAMIZI istemiyor
    BİLMEM ne hissesi YÜZDE bilmem KAÇ getirmiş miş bana gösterin o hisselerde BİR kaç tane KÜÇÜK yatırımcı vatandaşı? kimse yok hisselerde o yüzden gidiyorlar ENDEKS hisselerinde hangi küçük VAR ki?
    vatandaş komisyon öderken onbinde 5 minimum ben ödüyorum onbinde 2 ama yinede 1 kademeye işlem yapamıyorum adamlar SIFIR komisyon ile tabii aLIP satar
    ###
    BİZLER sattıkça SABİT FİKİRLE mal almadıkça DAHA NE KDAR YABANCI TAŞIYACAK BORSAYI BUNU DÜRÜSTLÜKLE DÜŞÜNÜN
    ne KADAR dayanabiliriler ÜSTTEKİ mesajımda da yazdım bugün ORTALAMA 100 milyon TL lik mal TAŞIMANIN AYLIK maliyeti 920000tl dokuzyüzyirmibin tl
    ADAMLAR enayi değil YABANCILAR bize çakmadan düşürmezler
    destekleri göstermeden de yukarıya gitmez BORSA TEKNİKTEN onca sene finans sektöründeysen anlarsın DÜŞMEDEN GİDEN BİR BORSA VARSA bir kaÇ ayda TEHLİKELİDİR.
    ANLAR MISIN veya doğru yalan söylüyorsun demiyorum ancak doğruları yazmıyorsun o kesin
    vatandaş artık akıllı bir sözümle milyon tl kredi bulabilirim ancak bu HAKLARIMI 2020başları 2019 sonlarında kullanacam
    Şuan etrafımda herkes 3,55 tl altından dolar maliyetlendi
    SİZLER i dinleseydik?
    evet borsada getiri yaptı ama ALICI bulamayıp Vatandaşın SHORTLARINI PATLATMAK için YUKARI çektiler ENDEKSİ bu iş bu kadar basit
    bizim KÜÇÜK yatırımcı artık zeki öyle 1990lardaki %500 getirmiş ENDEKS e BALIKLAMA DALACAK küçük yatırımcı yok artık.
    ####
    demirleydi için ne diyorsunuz getirecekler mi başa sizce ? siyasi kriz yaratacaklar mı bakın yukarıda yazdım düşüncelerinizi paylaşın lütfen.TARTIŞARAK doğruyu bulalımç

###
    altının iktidar ile ilgisi nedir böyle düşünmüyorum nasıl düşündüğümü anlattım BANKALAR SİZE KARŞI kullanıyor eldeki EMTİAları
    siz altın yükselecek diye beklerken KAFASINA vurup SİZE yine ALTINI aldğı fiyattan veren bankalara güvenilir mi?
    ####
    akp gitsin değil aksine gitmesini istemem neden mi çünkü GLOBAL yönetici gitmesini istiyorsa ben ZITTINI isterim.
    yani KAlsın
    ###
    benim büyük resme baktığımı daha görememişsin
    küçük düşünüyorsun

###
    en büyük banka mevduat falan benim düşündüklerimi TAKİP etmediğin belli
    HASETLİK demişsin YANLIŞ
    lütfen TAKİP etmeden okumadan TAM yorum yapma
    eski gönderilerimi okursan sevinirim
    "BANKALAR tuttukları DOLAR DÖVİZ ALTIN vs. sizi kandırıp alırlar elinizden ve OYNAKLIKLARDA KAFASINA vururlar yükselecek emtia nın böylece size geri verirken %50 yüksekten değil en uygun fiyattan geri ÖDERLER"
    kaç kez anlattım bunu kaç aydır.
    ###

PETROLe odaklanmalısın bence
    PETROL VARİL 2019 yılında 200 DOLAR hadi bakalım GLOBALLERE karşı benim tahminlerim
    ####
    https://www.youtube.com/watch?v=c6EntftZ1Nw

https://www.youtube.com/watch?v=Jb47zFYC-Nw
    ####
    YIL 2020 başları veya 2019 sonları
    XU030 endeksi 49000 civarında olur

Petrol varil 200dolar.

5. Yeni takip edenler için, Ersoy çok konuşup kendini haklı göstermeye çalışan bir meczup,
    90 binden beri düşecek diye bekliyor, sürekli short yapıp batmamayı başarıyor

hepimiz kriz gelebileceğini biliyoruz ama fırsatları da kaçırmıyoruz, 99 depreminden sonra 2001 krizine kadar borsa hangi dönemde ne kadar yükselmiş hangi dönemde yatayda mal dağıtmış, açıp biraz baksa burada 90 endeksten beri düşecek diye hayal kurmazdı.

Koc Holding evet şirketin özkaynaklarının % 4 une, Sabancı Hokding te % 2 sine falan gelen tutarda hisse sattı evet bunda çok büyütülecek bir durum yok. Gecmis dönemde de buna benzer satıs yapmıslardı, başka yatırım planları vardır vs vs

Her iki holding sonuçta neredeyse ülke gsmh nin % 20 si...

Demirleydi konusu evet önemli, birçok insan Mhp yi bölecegini ve kararsızlardan da ciddi oy alacagını falan düşünüyor ama şahsen ben Akp ve Chp den daha çok oy devşireceğini düşünüyorum. Tayyip Erdogan Akp den bağını kopmadan da iktidar şansı sıfırdır, bu da net..

Eski dönemleri yazarken kriz olmadı demedim ki zaten, suyun normal akış zamanlarından bahsettim.
    Hepsinde kriz çıkma hikayesi ayrı ve uzun mevzu zaten,,,

Konu dağıldı ayrıca, tabi ki dünyadaki baronlar petrol bitmeden alternatif elektrik hibrit aracları cazip yapmazlar bu da net...
    Petrol fiyatı o.v de tekrar 100 usd olabilir mi evet olabilir neden olmasın, ben bilmem hanım bilir

Ben sizin gibi búyük hic konusmadım kahin de degilim, 2000 li yıllarda üç aylık ortalama finans sektörü maaşımla 6 aylik surecte sıfır arac aldim, 13 yıl borsaya bulasmamıstım,,,

2014 yılı basından beri borsada ov-uv oyuncuyum hatırı sayılır iyi bir tutarla % 100 risk ile ve korkusuzca,,,
    Şahsen dövizde altında kalsam bu dört yıllık endeksin olagan dısı kötü perfonmans sergiledigi yıllara ragmen kafa kafaya olurdu hisse yatırımlarımla,,,

Ersoy haklı bir çok konuda mutlaka Ersoy'a sataşılacak mutlaka haksız gösterilmeye çalışılacaktır.çünkü endeksin kör ucuna geldik artık bu yükseklikten Ersoyun dediği gibi 100milyon tl mal taşıyan birileri ellerini boşaltmak istemeleri çok normal .ve bu fiyatlardan hisse pazarlamalarıda çok normal. -dediği gibi 100milyon tl mal taşımanın aylık maliyeti 930 000 tl faiz zararı bir başka şekilde anlatırsam 930bin tl maliyet artıyor mal taşıdıkça. -petrol aldım 40 dolar maliyet 25000usd kar yazdım daha bekliyoruz dediği gibi olursa iyi rakamsal kar sağlarım -Ersoy 2017 nisan ayından bu yana söylüyor televizyonlara çıkan finans çalışanlarının aylık maaşları minimum 80bin tl pazarladıkça ekstra ev-daire -villa-sıfır kilometre Range rover veriyorlar adamlara .benim bir tanıdığa 2012de 500bin tl lik range verdiler anahtar teslim. düşünün artık ne kadar kazandırmışsa pazarlamadan. -bu yüzden finans sektörüne güvenim "0"dır. -demir leydi olayına gelirsem;Ersoyun dedikleri çıkar çok reklamını yapıyorlar demirleydinin bunda bir iş var!yine Ersoyun dediği bir başka nokta ise şuan ki iktidar iktidarda kalmak istemiyor bunun için uğraşıyor Ersoy kalmaları iyi ve olumlu demekte.bende böyle düşünüyorum.çünkü muhalefet in yönetenleri Global oyuncular.Nasıl Fransa seçimlerinde 4 adayın hepsi Globallerin yetiştirdikleri isimlerdi ve en sevdikleri kazandı.adamı zorla kendinden 20yaş büyük abla ile evlendirmişler ne derlersa yapıyor.afedersiniz bu globallerin gözlerinin önünde eşcinel ilişki yapmazsanız size güvenmezler belgeselleri mevcut internette açıp izlersiniz bir zamanda. -artık ne sözler verildiyse globallere istediklerini getiriyorlar f/k oranları ve Pd/dd oranları ersoyun dediği gibi geçmişi göstermekte geleceği nasıl çıkartıp yatırım yapacağız bu ksıımda ersoy yine haklı baştan bu yana takip etmediğiniz belli- --Dolar olacak 5,7tl euro olacak 7tl sonra bizim küçük yatırımcı ama bize f/k ile yatırım yapın ucuzuz demişlerdi mi diye dava mı açacak hiç sanmıyorum bu zamanda kçük yatırımcının cebindeki 30-40bine göz diken büyükler bence çok az gözlü --eskiden 3-4 tane daire parası batırdım 1990lı yıllarda şimdinin büyüklüğü ile 3 tane diye hesplarsak 1200 000 tl yapacaktır.neden batırdım çünkü deneyimli olanların laflarını dinlemedim bu işten ağzı yananların sözlerine kulak asmadım.şimdi ise işi birazda olsa çözdüm son 15 yılda.küçük kar rakamları büyük meblağlar hızlı ve göstermeden al-sat ile portföyü minimum 7 ye bölüyorum.bu adamın dedikleri gibi günde %1 kar yazınca her gün olursa aylık %20 yapıyor 20iş gününden iyi para! yılda %20x12ay==? --şimdi gelin bana anlatın yukarı gitme hikayesini belki inanırım .short yapmaya başladım gerçekten kaldıraçlı satımda güzel para var, sağol ersoy dediklerin tam bir tecrübe tam bir büyük tavsiyesi --daha geçtiğimiz gün palavranın dibini duydum kulak misafiri oldum insan dışarıdan paralı görününce kadını erkeği bir şeyler kopartmak için uğraşıyor araç bakıyorum ortalama fiyat 400bin tl bir arkadaşa çay içmeye gittim bizim işi duyan birisi yanımıza geldi 1970lerin dolandırıcı filmleri gibi ahh be ağbi geçen bir araç kaçırdım param yoktu alamadım adam 400binlik aracı çeki patlamasın diye 200e bıraktı ahh vahh ederek bizden bir replik bekledi. işte bizim türk insanının zekası bu kadar bu forumda da mutlaka böyle konular duyacaksınız.tavsiyem artık bunların inanılır bir yanı kalmadı. çok şiştik,Dolar ve dövizin grafikleri sayfalarda var son 17 yıllık hareketine başlamış döviz daha gidecek.2tl dibine göre %300 bekliyorum

8. bkz. Sosyonomi

sosyonomi, sosyolojik olayların(savaşlar, ittifaklar, ekonomik daralmalar ve genişlemeler vb.) toplum psikolojisini etkilemediğini, tam tersine toplum psikolojisinin sosyal olayları etkilediğini iddia eder. örneğin "borsa yükseldiği için herkes umutludur" yanlış bir önermedir. doğrusu herkes umutlu olduğu için borsa yükseliyordur. ekonomik daralma olduğu için insanlar umutsuz değildir. insanlar umutsuz olduğu için tüketim yapmıyorlar, ilerisini görmek için korumacı davranıyorlardır. bu da ekonomiyi daraltıyordur. gibi. toplum psikolojisi belirli kanunlar dahilinde, umut ve korku arasında, bir uçtan diğer uca salınır durur. (bkz: elliot dalga teorisi)

kriz Türkiye yi kapsamıyacak bence bir grafiğe bakarsanız Dow Jones.
    http://www.socionomics.net/2015/02/a...st-plain-bare/

Sayfa 40/119 İlkİlk ... 3038394041425090 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •