Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
132,00 10% 153,53 Mn 120,20 / 132,00
38,94 10% 903,54 Mn 35,50 / 38,94
20,24 10% 140,46 Mn 17,83 / 20,24
6,05 10% 912,65 Mn 5,56 / 6,05
8,92 9.99% 13,43 Mn 8,46 / 8,92
13,14 -10% 936,93 Mn 13,14 / 14,97
31,20 -9.98% 197,53 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 6,65 Mn 948,00 / 948,00
12,02 -9.96% 818,17 Mn 12,02 / 12,55
1,22 -9.63% 10,84 Mn 1,22 / 1,30
300,75 -2.43% 17,48 Mr 300,50 / 310,75
431,75 2.74% 15,51 Mr 421,50 / 443,50
290,25 2.2% 15,21 Mr 281,00 / 303,75
3,12 -0.64% 14,23 Mr 3,12 / 3,27
70,65 -3.48% 10,97 Mr 70,40 / 73,60
19,04 0.32% 736,85 Mn 18,55 / 19,21
290,25 2.2% 15,21 Mr 281,00 / 303,75
730,00 -1.55% 3,11 Mr 725,50 / 745,50
93,40 1.03% 608,11 Mn 92,95 / 95,20
110,00 -1.7% 169,39 Mn 109,30 / 112,60
31,86 1.53% 170,47 Mn 31,38 / 32,30
10,27 -3.02% 269,79 Mn 10,27 / 10,67
85,95 4.56% 733,04 Mn 82,75 / 86,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Anket Sonuçlarýný Gör: 2018-2019 Xu100 Tahminleriniz?

Oylayan
159. Bu anket için oy kullanamazsýnýz
  • 50,000-60,000 ARASI

40 25.16%
  • 40,000-50,000 ARASI

12 7.55%
  • 60,000-70,000 ARASI

84 52.83%
  • 40,000 'den AZ

29 18.24%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 40/119 ÝlkÝlk ... 3038394041425090 ... SonSon
Arama sonucu : 950 madde; 313 - 320 arasý.

Konu: 2018-2019 ekonomýk krizi bekleniyor#borsa neden düþmüyor? Büyük hisse analizleri

1. DENGE hissesini ne zaman yazmýþým?
    "
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...947#post311947
    "
    #####
    DOLAR BAZLI XU100 LOGARÝTMÝK GRAFÝK?

https://i.hizliresim.com/M04qv1.jpg

ne zmaan paylaþmýþým?

"http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4535&page=4"
    ####

XU100 dolar bazlý logaritmik
    https://i.hizliresim.com/nRo1JM.jpg
    ####

camoka 2008 olsun 2013 olsun
    neden zirvelerde olduðumuzu bilirmisin 2013 yýlýnda
    ben söyleyeyim? YILLIK net faiz %5ti brut %6 idi
    HATIRLATIRKEN vatandaþa bunlarý söylemiyorsun
    FAÝZLER 2019 yýlýnda ÝÇ siyasi karýþýklýk ile birlikte kaçlara kadar çýkabilir TAHMÝNLERÝNÝ yazarsan sevinirim
    ####
    demirleydi ile bu kez vatandaþýn aklýný alacaklar þimdiden üfürüyor birileri vatandaþn bilinç altýna ABLAyý
    ####
    döviz açýk pozisyonu daha kapanmadý kapanmazda
    "http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4281&page=2&p=350836#post350836
    $$$
    ####
    spek hissesi dediklerinin temel analizlere göre buldum
    spek hisseleri dediklerin d grubu mu?
    ####
    Banka alýn mý diyeyim bugün bir ISCTR alsak ikinci gün %5 düþer adamlar ALACAK enayi veya satabilmek için çaba harcýyor
    þimdiden onlarýn AVUKATI mý olmaya soyunuyor birileri sayfalarda.
    ####
    býrakýn yukarýdaki 2019 senaryomun sonuna kadar arkasýndayým

FAÝZLER YÜKSELMEYE MAHKUM yükselmezse DOLAR 8tl bile olur FAÝZ yükselirse borsadaki þirketler krize girer ÇAKLIRIZ daha bunu anlayamamak için özel bir çaba sarfetmeye gerek yok###
    BUgün bankada döviz ALTIN vs tutmayýn diye BAÐIRIYORSAM bir bildiðim var demektir
    adam iþ adamý kapalý çarþýya altýn almaya geliyor 4 milyon dolarlýk sizce neden?
    NEDEN fiziki ALIYOR neden bankada saklamýyor?
    bildikleri bu adamýn?
    haberlere çýkmýþtý paylaþmadým mý?
    HABERÝN amacý farklýydý ancak içindeki gizli MESAJI gizlemeyi unutmuþlar
    #####
    ECZYT d vd c grubu deðil mi?
    veya komhl c grubu deðil mi?
    ahh ahh vatandaþ iki kelime ile adam çizmeye iki laf ile adam karalamaya alýþmýþ bizim ülkemizde iþte bu yüzden
    NE profesörler ne bilim adamlarý kalýr hepsi karalandýklarý için yurtdýþýnda çünkü burada adam karalam k çok basit
    ####
    onlardan olmayan bilim adamlarý hep meslekten soðutulur
    ####
    neyse konu sapmasýn mutlaka AÇTIÐIM forumlarý baþtan sona okuyunuz
    ne virgülüne KADAR ZAHMET edip okuyun bilin ki bu tür YARDAKÇILAR
    sizlere MAL pazarlama fýrsatçýlarý prim yapamasýn adamlar borsayý TAÞIYOR adam hisse pazarlýyor
    açýn bakýn bakalým DOLAR bazlý grafiklerin UÇLARI dolar çýkýnca borsa sabit kalsa bile nereye YÖNELMÝÞ_?
    #####

Dostum, borsadaki volatilenin direkt olarak faizlerle alakasý yok, ama sert döviz volatilesine oldukça duyarlý bu net...25 yýl finans sektöründe yöneticilik yaptým...

Neden mi böyle yazdým, borsamýz benim bildigim 70 lerden beri açýk. Özal dönemi olsun, Çiller-Erbakan dönemi olsun, Ecevit Bahçeli dönemi olsun Allah aþkína faizler ortalama hep %30-50 bandý arasýnda deðilmiydi ? Büyüme rakamlarý bu dnemden kötümüydü ? Alakasý yok. Cari açýk daha mý fazlaydý ? Alakasý yok. Ýþssizlik oraný daha mý yüksekti ? Alakasý yok.O dönemlerde borsamýz kaç defa coþmuþtu ? Ben sayýsýný hatírlamýyorum o kadar çok ki...

Akp döneminde uzun yýllar yüksek faiz düþük kur politikasý izlendi, sonuç ortada zaten, ülke ithalat cennetine döndü. Cari açýk kontrol edilemez düzeylere yaklaþýyor bu politikayla...

Benim Mayýs 2017 tarihinde çok pahalý bulaþmayýn dediðiniz Tüpras-petkim-erdemir-aselsan-Trcell soruma cevap vermemiþsiniz ? Sizin yazdýklarýnýzdan etkilenip satanlar veya bu hisseleri almaktan vazgecenler ne kaybetti ?

Örnegin altýn öneriyorsunuz ýsrarla 6 ayda getirisi sanýrým % 12, bu hisseler ortalama 4-5 kat daha iyi getiri saglamýþ ?

Yýllar itibariyle yabancýnýn borsamýzdaki pozisyonuna cevap vermemiþsiniz ?

C-d grubu hisse paylaþýyorsunuz satýr aralarýnda çaktýrmadan, evet bunda da ýsrarcýyým, tek tek bunlarý mý yazayým, paylaþtýðýnýz hisselerden evet uçan kacmýþ olan olabilir bu haklý oldugunuzu göstermez..

Benim sizi en çok eleþtirdigim husus yabancýnýn satmak için enayi ky aradýðýný ýsrarla hep yazmanýz, endeksi düþürmek icin yabancnýn buna ihtiyacý yok...

Bankalarda döviz altýn tutmayýn diyorsunuz bir de utanmadan onu atlamýþým bak ya.

Sizin yazma amacýnýz anlaþýldý Akp gitsin de ülkede iç savaþ çýksýn yeterki gitsin tezi...

Hayatýmda Akp ye oy vermedim, ama sizin gibi de hasetlik yapmadým...

Bugün býrakýn ülkemizdeki bir bankayý dünyanýn en iyi bankasýnda bile müþterileri mevduatýný bir anda çekmeye kalkarsa o en iyi banka da batar, ülkesi de zor duruma düþer...

Sizin acil psikolojik tedaviniz þart...

4.  Alýntý Originally Posted by Camoka Yazýyý Oku
    Dostum, borsadaki volatilenin direkt olarak faizlerle alakasý yok, ama sert döviz volatilesine oldukça duyarlý bu net...25 yýl finans sektöründe yöneticilik yaptým...

Neden mi böyle yazdým, borsamýz benim bildigim 70 lerden beri açýk. Özal dönemi olsun, Çiller-Erbakan dönemi olsun, Ecevit Bahçeli dönemi olsun Allah aþkína faizler ortalama hep %30-50 bandý arasýnda deðilmiydi ? Büyüme rakamlarý bu dnemden kötümüydü ? Alakasý yok. Cari açýk daha mý fazlaydý ? Alakasý yok. Ýþssizlik oraný daha mý yüksekti ? Alakasý yok.O dönemlerde borsamýz kaç defa coþmuþtu ? Ben sayýsýný hatírlamýyorum o kadar çok ki...

Akp döneminde uzun yýllar yüksek faiz düþük kur politikasý izlendi, sonuç ortada zaten, ülke ithalat cennetine döndü. Cari açýk kontrol edilemez düzeylere yaklaþýyor bu politikayla...

Benim Mayýs 2017 tarihinde çok pahalý bulaþmayýn dediðiniz Tüpras-petkim-erdemir-aselsan-Trcell soruma cevap vermemiþsiniz ? Sizin yazdýklarýnýzdan etkilenip satanlar veya bu hisseleri almaktan vazgecenler ne kaybetti ?

Örnegin altýn öneriyorsunuz ýsrarla 6 ayda getirisi sanýrým % 12, bu hisseler ortalama 4-5 kat daha iyi getiri saglamýþ ?

Yýllar itibariyle yabancýnýn borsamýzdaki pozisyonuna cevap vermemiþsiniz ?

C-d grubu hisse paylaþýyorsunuz satýr aralarýnda çaktýrmadan, evet bunda da ýsrarcýyým, tek tek bunlarý mý yazayým, paylaþtýðýnýz hisselerden evet uçan kacmýþ olan olabilir bu haklý oldugunuzu göstermez..

Benim sizi en çok eleþtirdigim husus yabancýnýn satmak için enayi ky aradýðýný ýsrarla hep yazmanýz, endeksi düþürmek icin yabancnýn buna ihtiyacý yok...
    Tansu ve 1990lar da DOLARIN bir YILDA %300 getirdiðini de söyleyin vatandaþa kaçamak cýmbýzla belli þeyleri söylemeyin
    o yýllarda BOrsa çok aþýrý düþerdi sonra birden %500 getirirdi dOLAR ise yine yola devam ederdi.
    yani o yýllar ýn sonunu herkes öðrendi az çok konutlar yok pahasýna satýlýrdý 1 kira karþýlýðýnýn 50 misline KOnut alýnýrdý bunlarýda söyleyin
    ###
    Tcell sabancý koç kendi hisseleri milyonlarca dolarlýk sattý mý satmadý mý buna da siz cevap vermediniz?
    ###
    Yabancý Enayi Vatandaþ arýyor VATANDAÞ ise bu sefer KÖÞEYE SIKIÞMIÞ yabancýnýn kafasýna yükselttikçe vuruyor
    ancak GÜÇ yabancýda olduðu için TAÞIYORLAR yukarýya yani VATANDAÞ SHORT yapmasa taþýma olmaz alým yapsa yine bu taþýma olmazdý
    ###
    bilinçli yatýrýmcý iþini biliyor yukarýda eklediðim sayfada çýkmamýþ DOLAR bazlý resimlere baktýnýz mý 2002 de borsa KAÇ CENT ten iþlem görüyordu?
    ne kadar düþebiliriz bunu hesap etmek gerekli
    BORSADA GÜÇLÜ kesim bizim 1 kuruþ KAZANMAMIZI istemiyor
    BÝLMEM ne hissesi YÜZDE bilmem KAÇ getirmiþ miþ bana gösterin o hisselerde BÝR kaç tane KÜÇÜK yatýrýmcý vatandaþý? kimse yok hisselerde o yüzden gidiyorlar ENDEKS hisselerinde hangi küçük VAR ki?
    vatandaþ komisyon öderken onbinde 5 minimum ben ödüyorum onbinde 2 ama yinede 1 kademeye iþlem yapamýyorum adamlar SIFIR komisyon ile tabii aLIP satar
    ###
    BÝZLER sattýkça SABÝT FÝKÝRLE mal almadýkça DAHA NE KDAR YABANCI TAÞIYACAK BORSAYI BUNU DÜRÜSTLÜKLE DÜÞÜNÜN
    ne KADAR dayanabiliriler ÜSTTEKÝ mesajýmda da yazdým bugün ORTALAMA 100 milyon TL lik mal TAÞIMANIN AYLIK maliyeti 920000tl dokuzyüzyirmibin tl
    ADAMLAR enayi deðil YABANCILAR bize çakmadan düþürmezler
    destekleri göstermeden de yukarýya gitmez BORSA TEKNÝKTEN onca sene finans sektöründeysen anlarsýn DÜÞMEDEN GÝDEN BÝR BORSA VARSA bir kaÇ ayda TEHLÝKELÝDÝR.
    ANLAR MISIN veya doðru yalan söylüyorsun demiyorum ancak doðrularý yazmýyorsun o kesin
    vatandaþ artýk akýllý bir sözümle milyon tl kredi bulabilirim ancak bu HAKLARIMI 2020baþlarý 2019 sonlarýnda kullanacam
    Þuan etrafýmda herkes 3,55 tl altýndan dolar maliyetlendi
    SÝZLER i dinleseydik?
    evet borsada getiri yaptý ama ALICI bulamayýp Vatandaþýn SHORTLARINI PATLATMAK için YUKARI çektiler ENDEKSÝ bu iþ bu kadar basit
    bizim KÜÇÜK yatýrýmcý artýk zeki öyle 1990lardaki %500 getirmiþ ENDEKS e BALIKLAMA DALACAK küçük yatýrýmcý yok artýk.
    ####
    demirleydi için ne diyorsunuz getirecekler mi baþa sizce ? siyasi kriz yaratacaklar mý bakýn yukarýda yazdým düþüncelerinizi paylaþýn lütfen.TARTIÞARAK doðruyu bulalýmç

###
    altýnýn iktidar ile ilgisi nedir böyle düþünmüyorum nasýl düþündüðümü anlattým BANKALAR SÝZE KARÞI kullanýyor eldeki EMTÝAlarý
    siz altýn yükselecek diye beklerken KAFASINA vurup SÝZE yine ALTINI aldðý fiyattan veren bankalara güvenilir mi?
    ####
    akp gitsin deðil aksine gitmesini istemem neden mi çünkü GLOBAL yönetici gitmesini istiyorsa ben ZITTINI isterim.
    yani KAlsýn
    ###
    benim büyük resme baktýðýmý daha görememiþsin
    küçük düþünüyorsun

###
    en büyük banka mevduat falan benim düþündüklerimi TAKÝP etmediðin belli
    HASETLÝK demiþsin YANLIÞ
    lütfen TAKÝP etmeden okumadan TAM yorum yapma
    eski gönderilerimi okursan sevinirim
    "BANKALAR tuttuklarý DOLAR DÖVÝZ ALTIN vs. sizi kandýrýp alýrlar elinizden ve OYNAKLIKLARDA KAFASINA vururlar yükselecek emtia nýn böylece size geri verirken %50 yüksekten deðil en uygun fiyattan geri ÖDERLER"
    kaç kez anlattým bunu kaç aydýr.
    ###

PETROLe odaklanmalýsýn bence
    PETROL VARÝL 2019 yýlýnda 200 DOLAR hadi bakalým GLOBALLERE karþý benim tahminlerim
    ####
    https://www.youtube.com/watch?v=c6EntftZ1Nw

https://www.youtube.com/watch?v=Jb47zFYC-Nw
    ####
    YIL 2020 baþlarý veya 2019 sonlarý
    XU030 endeksi 49000 civarýnda olur

Petrol varil 200dolar.

5. Yeni takip edenler için, Ersoy çok konuþup kendini haklý göstermeye çalýþan bir meczup,
    90 binden beri düþecek diye bekliyor, sürekli short yapýp batmamayý baþarýyor

hepimiz kriz gelebileceðini biliyoruz ama fýrsatlarý da kaçýrmýyoruz, 99 depreminden sonra 2001 krizine kadar borsa hangi dönemde ne kadar yükselmiþ hangi dönemde yatayda mal daðýtmýþ, açýp biraz baksa burada 90 endeksten beri düþecek diye hayal kurmazdý.

Koc Holding evet þirketin özkaynaklarýnýn % 4 une, Sabancý Hokding te % 2 sine falan gelen tutarda hisse sattý evet bunda çok büyütülecek bir durum yok. Gecmis dönemde de buna benzer satýs yapmýslardý, baþka yatýrým planlarý vardýr vs vs

Her iki holding sonuçta neredeyse ülke gsmh nin % 20 si...

Demirleydi konusu evet önemli, birçok insan Mhp yi bölecegini ve kararsýzlardan da ciddi oy alacagýný falan düþünüyor ama þahsen ben Akp ve Chp den daha çok oy devþireceðini düþünüyorum. Tayyip Erdogan Akp den baðýný kopmadan da iktidar þansý sýfýrdýr, bu da net..

Eski dönemleri yazarken kriz olmadý demedim ki zaten, suyun normal akýþ zamanlarýndan bahsettim.
    Hepsinde kriz çýkma hikayesi ayrý ve uzun mevzu zaten,,,

Konu daðýldý ayrýca, tabi ki dünyadaki baronlar petrol bitmeden alternatif elektrik hibrit araclarý cazip yapmazlar bu da net...
    Petrol fiyatý o.v de tekrar 100 usd olabilir mi evet olabilir neden olmasýn, ben bilmem haným bilir

Ben sizin gibi búyük hic konusmadým kahin de degilim, 2000 li yýllarda üç aylýk ortalama finans sektörü maaþýmla 6 aylik surecte sýfýr arac aldim, 13 yýl borsaya bulasmamýstým,,,

2014 yýlý basýndan beri borsada ov-uv oyuncuyum hatýrý sayýlýr iyi bir tutarla % 100 risk ile ve korkusuzca,,,
    Þahsen dövizde altýnda kalsam bu dört yýllýk endeksin olagan dýsý kötü perfonmans sergiledigi yýllara ragmen kafa kafaya olurdu hisse yatýrýmlarýmla,,,

Ersoy haklý bir çok konuda mutlaka Ersoy'a sataþýlacak mutlaka haksýz gösterilmeye çalýþýlacaktýr.çünkü endeksin kör ucuna geldik artýk bu yükseklikten Ersoyun dediði gibi 100milyon tl mal taþýyan birileri ellerini boþaltmak istemeleri çok normal .ve bu fiyatlardan hisse pazarlamalarýda çok normal. -dediði gibi 100milyon tl mal taþýmanýn aylýk maliyeti 930 000 tl faiz zararý bir baþka þekilde anlatýrsam 930bin tl maliyet artýyor mal taþýdýkça. -petrol aldým 40 dolar maliyet 25000usd kar yazdým daha bekliyoruz dediði gibi olursa iyi rakamsal kar saðlarým -Ersoy 2017 nisan ayýndan bu yana söylüyor televizyonlara çýkan finans çalýþanlarýnýn aylýk maaþlarý minimum 80bin tl pazarladýkça ekstra ev-daire -villa-sýfýr kilometre Range rover veriyorlar adamlara .benim bir tanýdýða 2012de 500bin tl lik range verdiler anahtar teslim. düþünün artýk ne kadar kazandýrmýþsa pazarlamadan. -bu yüzden finans sektörüne güvenim "0"dýr. -demir leydi olayýna gelirsem;Ersoyun dedikleri çýkar çok reklamýný yapýyorlar demirleydinin bunda bir iþ var!yine Ersoyun dediði bir baþka nokta ise þuan ki iktidar iktidarda kalmak istemiyor bunun için uðraþýyor Ersoy kalmalarý iyi ve olumlu demekte.bende böyle düþünüyorum.çünkü muhalefet in yönetenleri Global oyuncular.Nasýl Fransa seçimlerinde 4 adayýn hepsi Globallerin yetiþtirdikleri isimlerdi ve en sevdikleri kazandý.adamý zorla kendinden 20yaþ büyük abla ile evlendirmiþler ne derlersa yapýyor.afedersiniz bu globallerin gözlerinin önünde eþcinel iliþki yapmazsanýz size güvenmezler belgeselleri mevcut internette açýp izlersiniz bir zamanda. -artýk ne sözler verildiyse globallere istediklerini getiriyorlar f/k oranlarý ve Pd/dd oranlarý ersoyun dediði gibi geçmiþi göstermekte geleceði nasýl çýkartýp yatýrým yapacaðýz bu ksýýmda ersoy yine haklý baþtan bu yana takip etmediðiniz belli- --Dolar olacak 5,7tl euro olacak 7tl sonra bizim küçük yatýrýmcý ama bize f/k ile yatýrým yapýn ucuzuz demiþlerdi mi diye dava mý açacak hiç sanmýyorum bu zamanda kçük yatýrýmcýnýn cebindeki 30-40bine göz diken büyükler bence çok az gözlü --eskiden 3-4 tane daire parasý batýrdým 1990lý yýllarda þimdinin büyüklüðü ile 3 tane diye hesplarsak 1200 000 tl yapacaktýr.neden batýrdým çünkü deneyimli olanlarýn laflarýný dinlemedim bu iþten aðzý yananlarýn sözlerine kulak asmadým.þimdi ise iþi birazda olsa çözdüm son 15 yýlda.küçük kar rakamlarý büyük meblaðlar hýzlý ve göstermeden al-sat ile portföyü minimum 7 ye bölüyorum.bu adamýn dedikleri gibi günde %1 kar yazýnca her gün olursa aylýk %20 yapýyor 20iþ gününden iyi para! yýlda %20x12ay==? --þimdi gelin bana anlatýn yukarý gitme hikayesini belki inanýrým .short yapmaya baþladým gerçekten kaldýraçlý satýmda güzel para var, saðol ersoy dediklerin tam bir tecrübe tam bir büyük tavsiyesi --daha geçtiðimiz gün palavranýn dibini duydum kulak misafiri oldum insan dýþarýdan paralý görününce kadýný erkeði bir þeyler kopartmak için uðraþýyor araç bakýyorum ortalama fiyat 400bin tl bir arkadaþa çay içmeye gittim bizim iþi duyan birisi yanýmýza geldi 1970lerin dolandýrýcý filmleri gibi ahh be aðbi geçen bir araç kaçýrdým param yoktu alamadým adam 400binlik aracý çeki patlamasýn diye 200e býraktý ahh vahh ederek bizden bir replik bekledi. iþte bizim türk insanýnýn zekasý bu kadar bu forumda da mutlaka böyle konular duyacaksýnýz.tavsiyem artýk bunlarýn inanýlýr bir yaný kalmadý. çok þiþtik,Dolar ve dövizin grafikleri sayfalarda var son 17 yýllýk hareketine baþlamýþ döviz daha gidecek.2tl dibine göre %300 bekliyorum

8. bkz. Sosyonomi

sosyonomi, sosyolojik olaylarýn(savaþlar, ittifaklar, ekonomik daralmalar ve geniþlemeler vb.) toplum psikolojisini etkilemediðini, tam tersine toplum psikolojisinin sosyal olaylarý etkilediðini iddia eder. örneðin "borsa yükseldiði için herkes umutludur" yanlýþ bir önermedir. doðrusu herkes umutlu olduðu için borsa yükseliyordur. ekonomik daralma olduðu için insanlar umutsuz deðildir. insanlar umutsuz olduðu için tüketim yapmýyorlar, ilerisini görmek için korumacý davranýyorlardýr. bu da ekonomiyi daraltýyordur. gibi. toplum psikolojisi belirli kanunlar dahilinde, umut ve korku arasýnda, bir uçtan diðer uca salýnýr durur. (bkz: elliot dalga teorisi)

kriz Türkiye yi kapsamýyacak bence bir grafiðe bakarsanýz Dow Jones.
    http://www.socionomics.net/2015/02/a...st-plain-bare/

Sayfa 40/119 ÝlkÝlk ... 3038394041425090 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •