Originally Posted by
Camoka
Dostum, borsadaki volatilenin direkt olarak faizlerle alakasý yok, ama sert döviz volatilesine oldukça duyarlý bu net...25 yýl finans sektöründe yöneticilik yaptým...
Neden mi böyle yazdým, borsamýz benim bildigim 70 lerden beri açýk. Özal dönemi olsun, Çiller-Erbakan dönemi olsun, Ecevit Bahçeli dönemi olsun Allah aþkína faizler ortalama hep %30-50 bandý arasýnda deðilmiydi ? Büyüme rakamlarý bu dnemden kötümüydü ? Alakasý yok. Cari açýk daha mý fazlaydý ? Alakasý yok. Ýþssizlik oraný daha mý yüksekti ? Alakasý yok.O dönemlerde borsamýz kaç defa coþmuþtu ? Ben sayýsýný hatírlamýyorum o kadar çok ki...
Akp döneminde uzun yýllar yüksek faiz düþük kur politikasý izlendi, sonuç ortada zaten, ülke ithalat cennetine döndü. Cari açýk kontrol edilemez düzeylere yaklaþýyor bu politikayla...
Benim Mayýs 2017 tarihinde çok pahalý bulaþmayýn dediðiniz Tüpras-petkim-erdemir-aselsan-Trcell soruma cevap vermemiþsiniz ? Sizin yazdýklarýnýzdan etkilenip satanlar veya bu hisseleri almaktan vazgecenler ne kaybetti ?
Örnegin altýn öneriyorsunuz ýsrarla 6 ayda getirisi sanýrým % 12, bu hisseler ortalama 4-5 kat daha iyi getiri saglamýþ ?
Yýllar itibariyle yabancýnýn borsamýzdaki pozisyonuna cevap vermemiþsiniz ?
C-d grubu hisse paylaþýyorsunuz satýr aralarýnda çaktýrmadan, evet bunda da ýsrarcýyým, tek tek bunlarý mý yazayým, paylaþtýðýnýz hisselerden evet uçan kacmýþ olan olabilir bu haklý oldugunuzu göstermez..
Benim sizi en çok eleþtirdigim husus yabancýnýn satmak için enayi ky aradýðýný ýsrarla hep yazmanýz, endeksi düþürmek icin yabancnýn buna ihtiyacý yok...
Yer Ýmleri