Link atabilir misin kardeş.Teşekkürler.Saygılar
Printable View
Kardeş sen bir tahmin yapıyorsun..Bu iş bir yerde patlar diyorsun. Üstüne primi yüksek ödeyenden çalıp diğerlerine verecekler diyorsun.
Ben de diyorum ki yasal olarak dediğini yapamazlar. İşin kuralı belli yöntemi belli. Ne yapabileceklerini de yukarıda belirttim.
Somut örnek vermen lazım..Ama hikaye anlatıyorsun sürekli.
Not: Şu an gayet güzel emekli maaşları alan pek çok arkadaşım var. Eğer eyt liysen sen de uygulamadan gir bak ne kadar alacağını.
Link atmanıza gerek kalmadı arkadaşlar. Sağolun. Teşekkürler.
Yalnız bir konuyu aydınlatmanızı rica edicem. Benim önceki maaş 2237 tl. gösteriyordu. Enflasyon farkı %25.47 eklenince 2806 tl. olacakken. Ek ödeme ile birlikte 3250 tl. olmuş. Sizce bu fark nerden kaynaklı. Sizlerdede aynı durum varmı. Teşekkürler.Saygılar
Geçtiğimiz yıllarda benim alacağım emekli maaşı asgari ücretin 3 katı iken, şimdi 2,7 katı..bunun sebebi de asgari ücrete yapılan gerçek enflasyon civarı zam...ama resmiyette emekliye gerçek enflasyon civarı artış veriyor...bu nedenle bu tür kriz ortamlarında emekli maaşı olarak asgari ücrete göre maaşlar erir..ama bu erimeyi tüm emekliler hisseder.
Emekliler arasında maaş artışı olarak farklılık yapamaz..yukarıda da yazdığım gibi seyyanen 300-500 zam yapar, bu nedenle yüksek maaş olan göreceli olumsuz etkilenir...en düşük emekli maaşı 2500 der...ama artışa tabi maaş arkada durur, seneye %20 zam yapar...maaşı 1500 den 2500 e çıkan adam, zam alamaz o sene.
Bu tip şeyler de çok fark yaratmaz...yani biri 5 sene önce endüşük emekli maaşının 5 katını alıyorken, bugün çıkıp 3 katını alıyorum demez, diyemez...belki 4,7 katını alıyorum der..hepsi bu.
Ben bunları anlatıyorum ama, yine herkes bildiği türküyü söylemeye devam edecek...herkes inanmış bir şeye anlat babam anlat.
Genç arkadaşlara tavsiye ; devlete yüksek prim ödemek yerine BES , normal fonlar veya eurobond alarak birikimlerini yapmaları ilerleyen zamanda hem işsizlik sigrtanız olur ,hemde emeklilikte maaşı ilave elinizin altında yüklü birikim sahibi olarak iyi bir yaşlılık geçirirsiniz