Bol kazançlar. Çoğu burada konuşulan fonlar. Ne kadar risk içerdiğini biliyorum diyorsunuz umarım başarılı olursunuz.
Printable View
Mkk fon basina kesinti yapmiyormu.farkli.banka farkedermi ?SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
acizane düşüncem, yazdığınız fonlardan en az üçünü daha eleyin. eleme yaparken de şu noktaya dikkat edin: hisse fonlar genellikle endeks yükselirken yükselip düşerken de aynı şekilde düşerler. buradaki kriter şu olsun, endeks düşerken daha az etkilenip yükselişlerde de fazlasıyla kazandırmak. bu noktadan yola çıkarak fon sayısını daha seçci davranarak beş ile sınırlayın. fon sayınız beşe inerse paranızın da yüzde 50'sini riske atmış olursunuz. yani 100 liranızın 50 lirasıyla 10'ar liralık 5 adet hisse fon, geri kalanı da duruma göre kvb ve ppf olabilir. neden böyle düşünüyorum derseniz, burası borsa ve beklenmedik durumlar olabilir. bu durumda aşırı düşüşlerde mesela, kalan yüzde 50 ile küçük çaplı operasyonlar yapıp kısa vadeli alsatlarla zararı kısa zamanda kurtarırsınız. bir de her ne kadar değişken fon görünse de tcd de şu haliyle hisse fon konumunda. listenize bunu neden almadığınızı merak ettim, bok kazançlar.
OKT'deki hafif artışın sebebi ( geçici olabilir), içinde TPP ve ters repo olması mı? Ters repo neden bu yönde etki ediyor?
Sayin webster severler,
Gunluk bakildigi vakit
Bugun onemli bir gun
Alis yapacaklar 2 saatiniz kaldi
3-4 unde londra gorusmesi var ve bu son derece onemli gorusme
Dolara baktigimiz zaman sinav ceker pozisyonda...
Risk almayi sevenler 2 saat icinde alim yapmali ve h.sonuna fonsuz girmemeli.
Riski sevmem kar cepte guzel diyenlerde 2 saat icinde satis vermeli...
Bistin bu yukselisi suni gibi. Thy tasiyor...
Viop degerine bakinca eksi kapatma ihtimali yuksek...ytd
Portfoyum
25 eid
25 eib
25 acc
20 ppf
5 tkf (bu sabah girildi)
Güzel strateji benim de böyle ama o fonları doğru seçmek mesele işte, ppf kolay zaten hisse fonlar da kolay sayılır çoğu endekse bağlı gidiyor.
Burada sorun daha çok değişken ve borçlanmalarda oluyor, onlarda seçim yapmak zor. Mesela benim portföye bakıyorum dün ve önceki gün borçlanma ve değişkenlerin kimi artı, kimi eksi gelmiş veya dün artı getirmiş olan bugün eksi ile onu götürmüş. Bu durumda getiri de sıfır olmuş neredeyse.
Borçlanmalar da devlet tahvili içerenlere mi, yoksa özel sektör içerenlere mi ağırlık vermeli? Değişkenlerde içeriğinde neler olanları almalı onları duruma göre iyi belirlemek gerekiyor galiba.