Merhaba arkadalar,
Uzun zamandr fon topiini takip ediyorum vede sizlerden ok faydal bilgiler edindim.Uzun yllardr borsada uzun vadeli olarak hisseler alp sattm,kazndm oldu kaybetiim oldu,st ste koyup hesapladmda deer olarak kazanm,reel olarak ise kaybetmi durumdaym,yaadm stres vede zaman kayb cabas.Bende edindiim bilgiler neticesinde borsa yerine fon almna karar verdim,tefasta kendimce yaptm incelemelere gre ksa ve uzun vade olarak deerlendirildiinde srasyla aadaki fonlarn ne ktn grdm.Param 10 eit paraya blp 8 eit hisse fon ,emniyet olarakta 2 esitte ppf almaya karar verdim.Tabii hisse fonlar iin dncem borsann bir dzeltme yapmasndan sonra ala balayacam.u anda borsa k trendinde olduundan hepsi az veya ok kazandrmakta,%80 hisse bulundurmak zorunda olduklarndan borsann dnde can yakmalar byk olacaktr bence.Tesbit ettiim fonlardan 8 adet seim yapacam,setiim fonlar iin vede dncem iin gr ,neri ve eletirilerinizi beklemekteyim.
TTE
TKF
MAC
GMR
STH
EID
ST1
ACC
TLH
GL1
FYD
AAV
YDI
Arkadalar benim ing ve vakfbankta hesabm var, vakfta bir miktar ppf var mkk kesintisi oluyor, dun ingden almak istedim, yine kesinti hesap acl falan dedi, her banka iin mkk hesab m alacak, tek bir mkk hesabmz olmuyor mu bu iin asl nedir?
Redmi Note 8 cihazmdan Tapatalk kullanlarak gnderildi
Fonunuzu hangi bankadaki hesabnzdan alp satarsanz MKK cretleri ondan kesilir.
ki hesabnzdan da fon alp satarsanz o oranda ikisinden de kesilir.
lem yapmadnz hesaptan MKK creti alnmaz ama banka kendisi yatrm hesab hesap iletim creti gibi cretler alabilir.
MKK hesab ve banka yatrm hesaplar farkl eylerdir.
Yer mleri