Mkk fon basina kesinti yapmiyormu.farkli.banka farkedermi ?SM-A405FN cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
acizane dncem, yazdnz fonlardan en az n daha eleyin. eleme yaparken de u noktaya dikkat edin: hisse fonlar genellikle endeks ykselirken ykselip derken de ayn ekilde derler. buradaki kriter u olsun, endeks derken daha az etkilenip ykselilerde de fazlasyla kazandrmak. bu noktadan yola karak fon saysn daha seci davranarak be ile snrlayn. fon saynz bee inerse paranzn da yzde 50'sini riske atm olursunuz. yani 100 liranzn 50 lirasyla 10'ar liralk 5 adet hisse fon, geri kalan da duruma gre kvb ve ppf olabilir. neden byle dnyorum derseniz, buras borsa ve beklenmedik durumlar olabilir. bu durumda ar dlerde mesela, kalan yzde 50 ile kk apl operasyonlar yapp ksa vadeli alsatlarla zarar ksa zamanda kurtarrsnz. bir de her ne kadar deiken fon grnse de tcd de u haliyle hisse fon konumunda. listenize bunu neden almadnz merak ettim, bok kazanlar.
OKT'deki hafif artn sebebi ( geici olabilir), iinde TPP ve ters repo olmas m? Ters repo neden bu ynde etki ediyor?
Sayin webster severler,
Gunluk bakildigi vakit
Bugun onemli bir gun
Alis yapacaklar 2 saatiniz kaldi
3-4 unde londra gorusmesi var ve bu son derece onemli gorusme
Dolara baktigimiz zaman sinav ceker pozisyonda...
Risk almayi sevenler 2 saat icinde alim yapmali ve h.sonuna fonsuz girmemeli.
Riski sevmem kar cepte guzel diyenlerde 2 saat icinde satis vermeli...
Bistin bu yukselisi suni gibi. Thy tasiyor...
Viop degerine bakinca eksi kapatma ihtimali yuksek...ytd
Portfoyum
25 eid
25 eib
25 acc
20 ppf
5 tkf (bu sabah girildi)
Gzel strateji benim de byle ama o fonlar doru semek mesele ite, ppf kolay zaten hisse fonlar da kolay saylr ou endekse bal gidiyor.
Burada sorun daha ok deiken ve borlanmalarda oluyor, onlarda seim yapmak zor. Mesela benim portfye bakyorum dn ve nceki gn borlanma ve deikenlerin kimi art, kimi eksi gelmi veya dn art getirmi olan bugn eksi ile onu gtrm. Bu durumda getiri de sfr olmu neredeyse.
Borlanmalar da devlet tahvili ierenlere mi, yoksa zel sektr ierenlere mi arlk vermeli? Deikenlerde ieriinde neler olanlar almal onlar duruma gre iyi belirlemek gerekiyor galiba.
Yer mleri